Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa garwolińska

pacific20

Recommended Posts

• Odpowiedzi 508
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Moniuś

niestety w sprawie ekipy nie wiele ci pomoge. Sama znalazlam rzutem na tasme i na dobrą sprawę nawet nie wiem czy bede zadowolona. Na razie nawet umowy nie podpisalismy jedynie zaliczka dana i to tylko 500zl wiec czuje sie troche niepewnie czytając ciągle o tych ulatniających sie robotnikach.

Własnie dzwonil geodeta że mapki już są ale niestety nie ma kto ich odebrac. Jutro jedziemy do warszawy z dzieckiem wiec tez nie wiem czy sie wyrobimy z odbiorem.

I jeszcze jedna dobra wiadomosc. Zadzwonilam do elektrowni i facet powiedzial ze w tym tygodniu nam wysla warunki przyłącza. Wiec moze cos sie w koncu ruszy.

Gość jotpe
Bożesz ty mój... 450tys ? Ja biorę 250tyś i mam się w tym zmieścić. Po prostu takie mam założenie i już. Nie wykończę góry to trudno ale z czegośc potem trzeba żyć i na resztę tego żywota rata miesięczna 1000zł w zupełnośni mi wystarczy. Dlaczego my w tym kraju mamy tak przesrane ? Kredyty drożeją, materiały też. Skoro rząd nie daje perspektyw na mieszkanie to czemu chociaż w budownictwie nam nie pomaga. Ceny sobie rosną spokojnie i nikt tego nie kontroluje.

Dzieki, za szczere chęci.Nie chce zapeszać ale "znalazłam" pocztą pantoflową oczywiście, jakąś ekipę z Łaskarzewa, narazie nie chcę zapeszyc facet stwierdził że może uda sie wcisnąć nas jeszcze w tym roku, z jednej strony sie cieszę ale z drugiej to mam pewne obawy skoro mają jeszcze termin to może jakość ich pracy daje wiele do życzenia.A o materiałach to szkoda gadać, zamówilismy w 3 miejscach i wszedzie mówia że trzeba czekać a i tak nie wiadomo czy się doczekamy. A cena pustaka w naszej okolicy to juz 10-12 pln nieźle co? A maks czerwony to produkt w ogóle nie dostepny- paranoja!!!!!!

A bez kredytu to nie ma szans!

Gość jotpe
A co sądzisz o ścianach z Silki?

:cry: A u mnie nadal projekt nie wybrany... Są faworyci, ale ciągle to nie to :roll:

Dzisiaj się chyba nie przebiera w materiałach. Buduje się z tego co jest :)

Co do projektu - nie szukałem zbyt długo. I tak nawet po zakupie dopada człowieka czasem myśl czy wybrało się dobry projekt. U mnie w projekcie salon ma zaledwie 20m2, a cały dom to 120m2 pow. użytkowej i teraz się zastanawiam czy to nie za mało. Chciało by się więcej.... Może jednak przyjdzie czas gdy powiem sobie, że to był dobry wybór ponieważ ogrzanie całego domu mnie nie rujnuje. Gdy nachodzą mnie takie myśli to wyprowadzam kontrę - PRZECIEŻ BUDUJĘ SWÓJ WYMARZONY DOM, WŁASNE GNIAZDO i od razu nastrój się poprawia. Planuję ruszyć pod koniec maja i już bym chciał przesunąć czas do przodu. Trzydziestka na karku i mieszkam w teściami - to jest ciśnienie nie ? :)

Gość jotpe
... z jednej strony sie cieszę ale z drugiej to mam pewne obawy skoro mają jeszcze termin to może jakość ich pracy daje wiele do życzenia.

Poczekaj aż rzucą cenę. Może to jest powód dlaczego mają jeszcze terminy.

Najlepiej jeśli jest taka możliwość - obejrzeć robotę i jeśli nie ma zastrzeżeń to cieszyć się z przychylności losu, że dał możliwość znalezienia kogokolwiek :)

Dziewczyny ! Co jest! Więcej optymizmu, proszę. Kiedyś musi skonczyć się to wariactwo, może niedługo? :roll: Irma, a na Twoim miejscu wcale bym się nie bała :D 450 tys. wg mnie starczy w zupełności 8)

Mam taka nadzieje, w kazdym razie juz sie nie wycofam, warunki zabudowy sa, projekt prawie skonczony, no i to jest moje wielkie marzenie mieszkac na wsi, prawie w lesie...ech...

182m2 po podlodze, nie wiem ile uzytkowej, ale wysoka sciana kolankowa wiec pewnie ok 165-170m2.

do tego chcialam wolnostojacy garaz dwustannowiskowy, ale chyba bedzie wiata...

no i mialam nadzieje, ze wykoncze ladnie wnetrza...projekt byl zamawiany tak zeby wybudowanie stanu sur. zam. bylo jak najtansze, bo jako projektant wieksza wage przykladam do wnetrz:) a przez te cholerne podwyzki pewnie bede musiala zyc z zarowkami na drucie...ech...