sabawtor 12.09.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 my też na etapie wyboru pieca. Nam odradzają viessmana z uwagi na kiepski serwiś, natomiast polecają Junkaersa i Vaillanta, a jakie macie wy piece poza daren55. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blech 15.09.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Witam wszystkich, Przede wszystkim chciałbym pogratulować tym co już budują lub wybudowali dom Agnieszka. My z żoną jesteśmy na etapie zmian w projekcie i dużym zainteresowaniem przeczytaliśmy całe dłuuugieee forum. Mam jednak pytanie do szczęśliwych posiadaczy Agnieszki - czy ktoś kto ma dom w kujawsko pomorskim, łódzkim, pomorskim, mazowieckim lub wielkopolskim i byłby w stanie nam go pokazać??? Strasznie nam na tym zależy - obejrzenie domu w realu bardzo nam ułatwi planowanie zmian i jego wykończenia... odwdzięczymy się butelką dobrego alkoholu i ciastem domowej roboty... bardzo nam zależy na 10 min. w prawdziwej Agnieszce! Mój mail: [email protected], tel: 607 611 118 - bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam B.L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daren55 15.09.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Ondik - ja u siebie mam zamontowany piec Vitodens 333. Powiem tak, wymaga dobrego serwisanta jeżeli chodzi o ustawienia pieca. U mnie dopiero za 2 podejściem ustawienia były takie jakie chciałem. Aha mój piec jest podłączony do zewnętrznego czujnika temperatury. Generalnie nie jest skomplikowana obsługa i co dla mnie najważniejsze jak mam problem to dzwonię do serwisanta i poprawienie podstawowych ustawień mam przez telefon.To co mnie najbardziej cieszy to że nie mam problemu z czekaniam aż zleci trochę zimnej wody. Praktycznie od razu jest ciepła.Co do kosztów zużycia gazu to byłem mile zaskoczony. Obawiałem się że będa dużo większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ondik 15.09.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Witam.Daren55 dzięki za info. Ja jestem w trackie wyboru pieca i skłaniam się do Vitodens 200 z regulatorem pogodowym vitotronic 200. Do tego kominek z płaszczem wodnym i kolektory roto. No... jak mniemam będzie to mała "zagrycha" dla instalatora i potem dla serwisanta. Jak to wszystko ustawić i wyregulować. Ocieplam właśnie 15 i zmieniłem też na większe wymiary grzejników, żeby ustawić mniejsze zakresy temperatur. Przeczytałem pewnie z 10 poradników w sieci i instrukcji ze strony wiessmann'a i mam nadzieję, że jestem już trochę bardziej uświadomiony w tym temacie, uff..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daren55 17.09.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Ondik - u mnie też instalatorzy zwiększyli wymiary grzejników no ale widzę że ty jesteś wyedukowany więc servisant będzie się musiał mocno postarać z tymi ustawieniami Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuwit 20.09.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam, wszystkich "Agnieszkowiczów" Jesteśmy z mężem na etapie wyboru projektu i jak na razie Agnieszka jest takim przodującym projektem, jednakże mamy co i do niej kilka wątpliwości, głównie co do dachu, bo z tego co poczytałam na forum, mieliście z nim niemało problemów a może w ostatnich projektach coś się poprawiło? Czy z tymi ściankami kolankowymi "różnymi" to prawda? No i ta powierzchnia mnie przeraża-czy to nie jest za "duży" dom? Prosze o opinie zwłaszcza tych co już posawili domek. Będę wdzięczna za zdjęcia wewnątrz może na prywatnego meila: [email protected] Może jest ktoś kto postawił Agnieszkę w Zachodniopomorskim albo w pobliżu i można byłoby ją zobaczyć w realu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animurka 24.09.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Wracając na krótko do tematu solarów to dowiedziałam się że też mamy naczynko wzbiorcze o którym wspomniał Ondik i pompkę przeganiającą wodę po instalacji jak apieczyk a ponieważ w kółko się pytałam czy na pewno nic mi się nie przegrzeje to zamontowano mi jeszcze sondę która jeden koniec ma wetknięty w zbiornik z wodą a drugi do czegoś jak zawór. W razie zbyt wysokiej temperatury w zbiorniku otwiera zawór i spuszcza ok 20 litrów wody dopuszczając zimną Teraz jestem uspokojona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdys 05.10.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam, chciałam podziękować apieczyk i Pana Żonie za umożliwienie nam obejrzenia Agnieszki. Byłam pod wrażeniem podczas oglądania. Przeogromny dom. Zakup projektu nie przekonywał mnie, iż będzie spełniał moje oczekiwania. Bardzo nam się spodobała Agnieszka. Jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 07.10.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Witam, chciałam podziękować apieczyk i Pana Żonie za umożliwienie nam obejrzenia Agnieszki. Byłam pod wrażeniem podczas oglądania. Przeogromny dom. Zakup projektu nie przekonywał mnie, iż będzie spełniał moje oczekiwania. Bardzo nam się spodobała Agnieszka. Jeszcze raz dziękuję Ależ dziękuję w imieniu swoim i żony, nam też inni pozwolili obejrzeć 3 budowy, więc po prostu przekazujemy dalej ten dobry zwyczaj I życzę cierpliwości do budowy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofGdynia 01.11.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Witajcie budujący Agnieszki. Gdyby ktoś z okolic Trójmiasta (i nie tylko) chciał zobaczyć "gotowca" Agniechy to zapraszam na priva: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ondik 07.11.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Witajcie budujący Agnieszki. Gdyby ktoś z okolic Trójmiasta (i nie tylko) chciał zobaczyć "gotowca" Agniechy to zapraszam na priva: [email protected] Witam. A może kolega wrzuci kilka fotek łazienki z sypialni , kuchni i salonu. Z góry dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ondik 01.12.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Witam Forumowiczów. Znów zima?!!? Ciekaw jestem ile budujący Człek straci na ogrzewanie. Dobrze, zdążyliśmy z ociepleniem. Teraz pewnie to co zaoszczędzi się na cenach robocizny wewnątrz, pójdzie w gaz i drewno. ;-( Niefajnie.... Czy ktoś z Koleżanek i Kolegów ma może pomysł na skosy w łazience na poddaszu? Przesuwał ktoś może ściankę działową z garderobą? Szybki wpis w przewie meczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ondik 08.12.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Witam.Czy możecie podzielić się informacjami na temat dziennego zużycia gazu na ogrzewanie -przy średnim ociepleniu ścian 15 cm styropian i 30 cm wełna na poddaszu ?Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animurka 10.12.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Oj cichutko tu na forum tylko Ondik biedny monologi pisze więc dołaczę do zimowych rozważań My przesuwaliśmy ścianki i to całkiem spora zmiana, ale jesteśmy z efektu bardzo zadowoleni Mianowicie zlikwidowaliśmy łazienkę przy sypialni - zamiast niej jest gardeoba (ścianka oddzielająca jest licząc od drzwi wejściowych na szerokość sensownej szafy ~70cm) za tą ścianką jest już tylko łazienka, która wyszła bardzo fajnie bo jest duża z prysznicem, dużą 2osobową wanną i sauną, która już teraz mimo że jeszcze nie mieszkamy sprawia wiele radości Stwierdziliśmy że wolimy jedną "porządną" łazienkę niż 2 mniejsze tym bardziej że z sypialni i tak jest do niej bardzo blizutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaLF 21.12.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Witam Forumowiczów,Od roku jestem szczęśliwą mieszkanką AGNIESZKI wersja D odbicie lustrzane.Projekt domu uważam za godny polecenia (UPSSSS zauważyłam że brak go już w sprzedaży:( ) Spójna i zwięzła bryła, powierzchnia w sam raz dla 4 osobowej rodziny. Zblizają się Swieta..Życzę wszystkim wielbicielom AGNIESZEK ciepłych, rodzinnych i niesamowitych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ondik 23.12.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Witam.Dzięki Animurka za info n/t łazienki. My zastanawialiśmy się nad jedną dużą z 2 drzwi od strony korytarza i sypialni, ale ekipa od ocieplenia i nidy-gips poszła jak burza i sufity już są na swoim miejscu, więc zmiana pociągnełaby za duże koszty modernizacji.... Ech.. Z okazji Świąt Bożego Narodzenia Wszystkim Nam - Zdrowych Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i spełnienia marzeń w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys80 17.01.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 WITAM. Zaczynam budowe agnieszkiII w maju. Byłbym wdzięczny o udostępnienie zobaczenie wybudowanej już agnieszki i doradzenia. Interesuje mnie województwo zachodniopomorskie lub w pobliżu, mój mail: [email protected] dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbi1972 20.01.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam---jako nastepna rodzinka ktora zdecydowala sie na ten projekt mam ogromna prosbe i pytanie---czy ktos juz moze wybudowal lub buduje agnieche 2 w malopolsce?Wyczytalam na forum mnostwo informacji,wasze zdjecia sa super! ale co na "zywo" to jednak na zywo !Bardzo prosze o kontakt na forum lub [email protected]Z gory dziekuje i pozdrawiam Barbara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ondik 30.01.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Witam. Widzę , żę nie ma chętnych do podzielenia się informacją n/t zużycia gazu, więc podzielę się przemysleniami z ostatnich dni- otrzymaliśmy pierwszy rachunek za gaz. Mam wrażenie , że pomysł kominka z płaszczem wodnym był dobrym posunięciem. Po zainstalowaniu dodatkowego regulatora temperatury pokojowej Viessmann, ciepło w grzejnikach z kominka nagrzewa pomieszczenia i piec włącza się praktycznie na kilka godzin w małym zakresie mocy, po tym jak ekipa budowlańców zakończy pracę i kominek wygasa. Zużycie gazu to ok. 5 m3 na dobę dla temperatury w pomieszczeniach ok. 15st. A ekipa raczej wietrzy chatę. Ale się rozpisałem. Pozdrawiam i połamania kijków dla narciarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ondik 02.02.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Witam wszystkich, Przede wszystkim chciałbym pogratulować tym co już budują lub wybudowali dom Agnieszka. My z żoną jesteśmy na etapie zmian w projekcie i dużym zainteresowaniem przeczytaliśmy całe dłuuugieee forum. Mam jednak pytanie do szczęśliwych posiadaczy Agnieszki - czy ktoś kto ma dom w kujawsko pomorskim, łódzkim, pomorskim, mazowieckim lub wielkopolskim i byłby w stanie nam go pokazać??? Strasznie nam na tym zależy - obejrzenie domu w realu bardzo nam ułatwi planowanie zmian i jego wykończenia... odwdzięczymy się butelką dobrego alkoholu i ciastem domowej roboty... bardzo nam zależy na 10 min. w prawdziwej Agnieszce! Mój mail: [email protected], tel: 607 611 118 - bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam B.L. U nas jeszcze prace w toku, ale latem powinno być ok. więc zapraszamy.Wymiana doświadczeń i nauka na błędach innych jest bardzo cenna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts