Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujących "AGNIESZKI"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 601
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich,

Przede wszystkim chciałbym pogratulować tym co już budują lub wybudowali dom Agnieszka.

My z żoną jesteśmy na etapie zmian w projekcie i dużym zainteresowaniem przeczytaliśmy całe dłuuugieee forum.

Mam jednak pytanie do szczęśliwych posiadaczy Agnieszki - czy ktoś kto ma dom w kujawsko pomorskim, łódzkim, pomorskim, mazowieckim lub wielkopolskim i byłby w stanie nam go pokazać??? Strasznie nam na tym zależy - obejrzenie domu w realu bardzo nam ułatwi planowanie zmian i jego wykończenia... odwdzięczymy się butelką dobrego alkoholu i ciastem domowej roboty... bardzo nam zależy na 10 min. w prawdziwej Agnieszce! :)

Mój mail: [email protected], tel: 607 611 118 - bardzo proszę o kontakt. :D

Pozdrawiam

B.L.

Ondik - ja u siebie mam zamontowany piec Vitodens 333. Powiem tak, wymaga dobrego serwisanta jeżeli chodzi o ustawienia pieca. U mnie dopiero za 2 podejściem ustawienia były takie jakie chciałem. Aha mój piec jest podłączony do zewnętrznego czujnika temperatury. Generalnie nie jest skomplikowana obsługa i co dla mnie najważniejsze jak mam problem to dzwonię do serwisanta i poprawienie podstawowych ustawień mam przez telefon.

To co mnie najbardziej cieszy to że nie mam problemu z czekaniam aż zleci trochę zimnej wody. Praktycznie od razu jest ciepła.

Co do kosztów zużycia gazu to byłem mile zaskoczony. Obawiałem się że będa dużo większe.

Witam.

Daren55 dzięki za info. Ja jestem w trackie wyboru pieca i skłaniam się do Vitodens 200 z regulatorem pogodowym vitotronic 200. Do tego kominek z płaszczem wodnym i kolektory roto. No... jak mniemam będzie to mała "zagrycha" dla instalatora i potem dla serwisanta. Jak to wszystko ustawić i wyregulować. Ocieplam właśnie 15 i zmieniłem też na większe wymiary grzejników, żeby ustawić mniejsze zakresy temperatur. Przeczytałem pewnie z 10 poradników w sieci i instrukcji ze strony wiessmann'a i mam nadzieję, że jestem już trochę bardziej uświadomiony w tym temacie, uff.....

Witam, wszystkich "Agnieszkowiczów" Jesteśmy z mężem na etapie wyboru projektu i jak na razie Agnieszka jest takim przodującym projektem, jednakże mamy co i do niej kilka wątpliwości, głównie co do dachu, bo z tego co poczytałam na forum, mieliście z nim niemało problemów a może w ostatnich projektach coś się poprawiło? Czy z tymi ściankami kolankowymi "różnymi" to prawda?

No i ta powierzchnia mnie przeraża-czy to nie jest za "duży" dom? Prosze o opinie zwłaszcza tych co już posawili domek. Będę wdzięczna za zdjęcia wewnątrz może na prywatnego meila: [email protected]

Może jest ktoś kto postawił Agnieszkę w Zachodniopomorskim albo w pobliżu i można byłoby ją zobaczyć w realu.

Pozdrawiam

Wracając na krótko do tematu solarów to dowiedziałam się że też mamy naczynko wzbiorcze o którym wspomniał Ondik i pompkę przeganiającą wodę po instalacji jak apieczyk a ponieważ w kółko się pytałam czy na pewno nic mi się nie przegrzeje to zamontowano mi jeszcze sondę która jeden koniec ma wetknięty w zbiornik z wodą a drugi do czegoś jak zawór. W razie zbyt wysokiej temperatury w zbiorniku otwiera zawór i spuszcza ok 20 litrów wody dopuszczając zimną :) Teraz jestem uspokojona ;)

• 2 weeks później...
Witam, chciałam podziękować apieczyk i Pana Żonie za umożliwienie nam obejrzenia Agnieszki. Byłam pod wrażeniem podczas oglądania. Przeogromny dom. Zakup projektu nie przekonywał mnie, iż będzie spełniał moje oczekiwania. Bardzo nam się spodobała Agnieszka. Jeszcze raz dziękuję

Witam, chciałam podziękować apieczyk i Pana Żonie za umożliwienie nam obejrzenia Agnieszki. Byłam pod wrażeniem podczas oglądania. Przeogromny dom. Zakup projektu nie przekonywał mnie, iż będzie spełniał moje oczekiwania. Bardzo nam się spodobała Agnieszka. Jeszcze raz dziękuję

Ależ dziękuję w imieniu swoim i żony, nam też inni pozwolili obejrzeć 3 budowy, więc po prostu przekazujemy dalej ten dobry zwyczaj :-) I życzę cierpliwości do budowy:-)

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam Forumowiczów.

Znów zima?!!? Ciekaw jestem ile budujący Człek straci na ogrzewanie.

Dobrze, zdążyliśmy z ociepleniem.

Teraz pewnie to co zaoszczędzi się na cenach robocizny wewnątrz, pójdzie w gaz i drewno. ;-(

Niefajnie....

Czy ktoś z Koleżanek i Kolegów ma może pomysł na skosy w łazience na poddaszu?

Przesuwał ktoś może ściankę działową z garderobą?

Szybki wpis w przewie meczu ;-)

Oj cichutko tu na forum tylko Ondik biedny monologi pisze więc dołaczę do zimowych rozważań :) My przesuwaliśmy ścianki i to całkiem spora zmiana, ale jesteśmy z efektu bardzo zadowoleni :) Mianowicie zlikwidowaliśmy łazienkę przy sypialni - zamiast niej jest gardeoba (ścianka oddzielająca jest licząc od drzwi wejściowych na szerokość sensownej szafy ~70cm) za tą ścianką jest już tylko łazienka, która wyszła bardzo fajnie bo jest duża z prysznicem, dużą 2osobową wanną i sauną, która już teraz mimo że jeszcze nie mieszkamy sprawia wiele radości :) Stwierdziliśmy że wolimy jedną "porządną" łazienkę niż 2 mniejsze tym bardziej że z sypialni i tak jest do niej bardzo blizutko.

• 2 weeks później...

Witam Forumowiczów,

Od roku jestem szczęśliwą mieszkanką AGNIESZKI wersja D odbicie lustrzane.

Projekt domu uważam za godny polecenia (UPSSSS zauważyłam że brak go już w sprzedaży:( )

Spójna i zwięzła bryła, powierzchnia w sam raz dla 4 osobowej rodziny.

Zblizają się Swieta..

Życzę wszystkim wielbicielom AGNIESZEK ciepłych, rodzinnych i niesamowitych Świąt.

Witam.

Dzięki Animurka za info n/t łazienki. My zastanawialiśmy się nad jedną dużą z 2 drzwi od strony korytarza i sypialni, ale ekipa od ocieplenia i nidy-gips poszła jak burza i sufity już są na swoim miejscu, więc zmiana pociągnełaby za duże koszty modernizacji.... Ech..

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia Wszystkim Nam - Zdrowych Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i spełnienia marzeń w Nowym Roku.

• 4 weeks później...

Witam---jako nastepna rodzinka ktora zdecydowala sie na ten projekt mam ogromna prosbe i pytanie---czy ktos juz moze wybudowal lub buduje agnieche 2 w malopolsce?

Wyczytalam na forum mnostwo informacji,wasze zdjecia sa super! ale co na "zywo" to jednak na zywo !

Bardzo prosze o kontakt na forum lub [email protected]

Z gory dziekuje i pozdrawiam Barbara

• 2 weeks później...

Witam.

Widzę , żę nie ma chętnych do podzielenia się informacją n/t zużycia gazu, więc podzielę się przemysleniami z ostatnich dni- otrzymaliśmy pierwszy rachunek za gaz. Mam wrażenie , że pomysł kominka z płaszczem wodnym był dobrym posunięciem. Po zainstalowaniu dodatkowego regulatora temperatury pokojowej Viessmann, ciepło w grzejnikach z kominka nagrzewa pomieszczenia i piec włącza się praktycznie na kilka godzin w małym zakresie mocy, po tym jak ekipa budowlańców zakończy pracę i kominek wygasa. Zużycie gazu to ok. 5 m3 na dobę dla temperatury w pomieszczeniach ok. 15st. A ekipa raczej wietrzy chatę. Ale się rozpisałem. Pozdrawiam i połamania kijków dla narciarzy ;-)

Witam wszystkich,

Przede wszystkim chciałbym pogratulować tym co już budują lub wybudowali dom Agnieszka.

My z żoną jesteśmy na etapie zmian w projekcie i dużym zainteresowaniem przeczytaliśmy całe dłuuugieee forum.

Mam jednak pytanie do szczęśliwych posiadaczy Agnieszki - czy ktoś kto ma dom w kujawsko pomorskim, łódzkim, pomorskim, mazowieckim lub wielkopolskim i byłby w stanie nam go pokazać??? Strasznie nam na tym zależy - obejrzenie domu w realu bardzo nam ułatwi planowanie zmian i jego wykończenia... odwdzięczymy się butelką dobrego alkoholu i ciastem domowej roboty... bardzo nam zależy na 10 min. w prawdziwej Agnieszce! :)

Mój mail: [email protected], tel: 607 611 118 - bardzo proszę o kontakt. :D

Pozdrawiam

B.L.

U nas jeszcze prace w toku, ale latem powinno być ok. więc zapraszamy.Wymiana doświadczeń i nauka na błędach innych jest bardzo cenna :-).