Anielica 26.07.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ojejku, chyba wszyscy sa juz na urlopach bo coś cichutko w tej naszej grupie?! Nadal nic się nie dzieje w kwestii zdjeć z budów czy naprawdę nikt nie jest w trakcie budowy "Agnieszki" w chwili obecnej ??? My niestety ciągle czekamy na pozwolenie na budowe . . . Jednak ja nadal wierzę że uda nam się zacząć budowanie w sierpniu mam nadzieję, przynajmniej. POZDRAWIAM SERDECZNIE , // Angelika & company. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 26.07.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Anielica A do jakiego etapu zamierzacie dociągnąć w tym roku, jeśli oczywiście pogoda wreszcie się poprawi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 26.07.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witaj Sonya, Ustalilismy z naszym wykonawca ze do listopada br robimy stan surowy otwarty-ale z pełnym dachem (okna dachowe wstawimy później). Jeżeli zima byłaby w tym roku łagodniutka to od stycznia moglibyśmy ruszać z kolejnym etapem. Marzy mi się przeprowadzka w maju/czerwcu przyszłego roku mam nadzieję że następne wakacje będziemy spędzać już w nowym domu A co u ciebie? Na jakim etapie jesteś? Może ty masz już jakieś fotki swojej chatki?! Pozdrawiam serdecznie, // Angelika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 26.07.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Planujemy w tym roku stan surowy otwarty z dachem ale jak na razie wszystko pod górkę Albo dostawcy mediów rozorują droge (po kolei a nie jednocześnie ) i nie można docjechać z materiałami albo leje i nie ma jak budować. Jak nie będzie lało (odpukać!!!!) to w sobotę zaczną stawiać ścianki fundamentowe. Ławy już zlane na całego (tylko deszczem) i zaizolowane i zasypane (w chwili przerwy w rzeczonym). Nie moge się już doczekać aż coś zacznie wychodzic już z ziemi. Boje się nawet mówić kiedy chciałabym tam zamieszkać żeby nie zapeszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 26.07.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Sonya, nie martw sie proszę nie będzie tak źle U nas tez z media nie jest wesoło: prąd jak na razie w kawałkach (na lewo od zaprzyjaźnionego sąsiada), woda w powijakach (chyba ze ta od ciebie deszczowa hi hi hi) ale planning twardy jest i trza się trzymać zamierzeń Więc dobrze będzie ! A gdzie sie budujesz? // Anielica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 26.07.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 To w zasadzie nie powinnam tak bardzo narzekać bo prąd i wodę już mam (całkiem szybko udało się to załatwić) a w niedługim czasie powinnam mieć też dostępny gaz. A budujemy na Kujawach (okolice Włocławka). I dzięki za pocieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 26.07.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Sonya, to teraz mam pytanko natury technicznej, jaki macie pomysł na łazienkę na górze (tam gdzie są straszne i prawie same skosy) bo my w tej chwili kompletnie nie wiemy jak to pomieszczenie urządzić Dla przypomnienia my mamy Agnieszkę zwykłą z niewielkimi zmianami tylko. A to jedno pomieszczenie spędza nam ostatnio sen z powiek Chyba ze jeszcze ktoś z "forumowych Agnieszkowców" podłącza się do tematu łazienki ze skosami i sprzeda jakiś godny przemyślenia patent! Wiadomość z ostatniej chwili: właśnie mój mąż wrócił ze spotkania na temat wodociągu i jak uda nam się wciągnąć do spółki jeszcze jednych sąsiadów to mozemy mieć wodę za 2 tygodnie Byłoby super super naprawdę Trzymaj się - pozdrawiam. // Angelika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 26.07.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Co do łazienki pod skosami niewiele moge doradzić bo między innymi właśnie z tego wzgledu przenieśliśmy tam garderobę. Oryginalną łazienkę połaczyliśmy z garderobą robiąc jedną dużą łazienke z wejściami od korytarza i z sypialni (częściowo podzieloną ścanką z słupem). Uznaliśmy że nie ma sensu dublowanie łazienek (duże koszty a rodzina 2+1) tym bardziej że jest druga łazienka na parterze. Jeśli zas już mówimy o kwestiach technicznych to co zmienialiscie w projekcie?Powodzenia w sprawie wodociągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 29.07.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 To ja się podczepiam do tematu łazienek. My nie zmianialiśmy położenia łazienki ze skosami i też kombinujemy. Na razie myslimy o przesunieciu drzwi maksymalnie w lewo do skosu, zeby drzwi byly nie prostokatne a trapezowe i wcisniecie prysznica zaraz przy wejsciu, a w glebi pod 2 skosami wanna. ale to wersja robocza. A zapomnialam dodac, ze podnosimy poddasze o 1 pustak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 29.07.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 U nas zmiany sa tylko na parterze. - rezygnujemy z łazienki na dole, zostawiamy tylko WC, ale umieszczamy je nie pod schodami, a zaraz przy gabinecie, a z reszty robimy spore pomieszczenie gosp. z pralnią - poszerzamy garaż - dorownujemy poziom garazu z poziomem wejscia do domu, dzieki czemu przesuwamy drzwi z domu do garazu max do przodu (czyli do wejscia) i mamy mozliwosc zrobienia normalnej szafy wnekowej, bo ta z projektu to mialaby ze 40cm (pewnie na skarpetki ją projektant przewidział) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 30.07.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 My tez budujemy Agnieszke I-dawne zamojskie.Na poddaszu tez zlikwidowalismy łaziene przy sypialni.Wtym miejscu powstala garderoba,a a druga lazienke polaczylismy z garderoba,wydzielilismy tez oddzielne wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 03.08.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam ponownie,my w "naszej Agnieszce" zrezygnowalismy z okien dachowych w garderobach na poddaszu; polaczylismy w jedno pomieszczenie przestrzen nad garazem; poprawilismy funkcjonalnosc klatki schodowej (sciana bedzie tylko do wysokosci stropu - potem juz tylko barierki zabezpieczajace schody) no i nadal mamy zagwostke jesli chodzi o łazienkę ze skosami na górze. Na dole zaś zamieniliśmy miejscami kotłownię z łazienką, z tym że kotłownia ma być trochę większa bo chcemy tam też mieć pralnię. Garaż zostawiamy bez zmian - nam pasuje taki. A co robicie z drugim zaplanowanym w projekcie kominkiem na zewnątrz domu? Będzie czy go usuwaćie? Jakieś pomysły w tej kwestii? Bardzo prosze o nowe informacje.Pozdrawiam serdecznie,Angelika & company. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 03.08.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 No to Anielica my robimy dokładnie odwrotnie z pokojem nad garażem, bo w naszej wersji jest to jeden pokój, a my go dzielimy na 2. To jest duże pomieszczenie bo garaż mamy 2 stanowiskowy, więc zdecydowalismy się na podział i sciagnelismy go dokladnie z wersji Agnieszka I. Nad zagospodarowaniem pom.gosp. w garażu nadal myslimy. A co do kominków, to my oczywiście zostawiamy obydwa. Chcielismy miec kominek zewnetrzny. A napisz cos blizej na temat zagosp. tej klatki schodowej. Napisalas, ze sciana bedzie do wys stropu - która sciana? Co uznaliscie za niefunkcjonale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 03.08.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Macie już jakieś wyceny od ekip? My na razie mamy:- od jednej ekipy murarzy - robocizna 60 000,- okna PCV z okleiną drewnianą + parapety zewn. i wewn. + robocizna - niecałe 20 000,- dach (karpiówka) - robocizna 22 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 03.08.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Cześć Luna, Aha, no to fajnie ze zostawiliście kominek zew. bo my też A trochę mieliśmy obaw czy aby nie będzie dymiło do wewnątrz i na ściany ale podobno na wszystko jest sposób Ta klatkę schodową to chcemy tak poprowadzić żeby nie była taka ciema i wąska i dlatego ściana (patrząc na projekt nasz po lewo tak od pierwotnej łazienki) nie będzie się ciągnąć do góry poddasza tylko będzie do poziomu podłogi poddasza a potem to już schody z elementami swoimi także w ten sposób ma powstać taka pusta i b.wyska przestrzeń nad schodami Nie wiem czy mnie dokładnie rozumiesz ale to mniej więcej coś takiego będzie. My budujemy z jedną firmą - generalnym wykonawcą do stanu tzw. deweloperskiego i wszysktie szczegóły dogrywamy sobie w zależności od pomysłów na bieżąco. Na razie mamy podpisaną umowe na I etap do dachu pełnego, potem zobaczymy jaka będzie zima i ile forsy znajdziemy ... na ulicy Teraz debatujemy nad kolorem dachu i ew. ogrodzenia żeby to jakoś miało ręce i nogi; nie wiem co z oknami ja bym chciała z zew. kolor a w środku białe, a mój małżonek całe białe A może pójdziemy na kompromis i będą np. ecru albo waniliowe Zupełnie nie wiem ??? // Angelika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 03.08.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Dziewczyny a może macie jakiś pomysł na ciekawe rozwiązanie tego kominka na zewnatrz. Też go zostawiam ale nie bardzo wiem jak to zrobic. Co do okien dachowych też zrezygnowałam z tych a garderobach natomiast w pomieszczeniu nad garażem połaczyłam 3 okna w jeden "blok" ze wspólnym kołnierzem i chcę dać tam duże okna wysokoosiowe. Powinno to ladnie doświetlić całe pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 03.08.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 A jak rozwiązujecie wentylacje w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 03.08.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 A jak rozwiązujecie wentylacje w kuchni? Chyba tak jak w projekcie choć nie jest to zbyt eleganckie. A masz może jakiś inny ciekawy pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 04.08.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Właśnie o to chodzi że nie mam .Załuje że nie zrobiłem dodatkowego komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 05.08.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 A co jest z tą wentylacj a w kuchni? Na czym problem polega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts