Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujących "AGNIESZKI"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 601
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie.

Prace przy mojej "AIIC" trwają w najlepsze i właśnie zakończyliśmy budowe ścian parteru. Gdy tylko jednak moja Agniecha nabierze ponętniejszych kształtów, pochwalę się nią na tym Forum. By jednak wypiękniała, potrzebuję wskazówkek tych, którzy ten etap budowy mają już dawno za soba.

Proszę zatem o Wasze sugestie, co do doboru okien i drzwi zewnętrznych: co należy uważać za tzw. dobere okna (jaki parametry powinny spełniać?). Czy ktoś z was zamontował w Agnieszce okna drewniane? Jakie kryteria doboru należy stosować przy poszukiwaniu dobrej firmy produkującej okna (tyle jest ich na rynku)? Wreszcie, czy ktoś z was pozostawił drzwi wejściowe o szerokości takiej, jak na projekcie, a co spowodowało, że własciciele wszystkich Agnieszek, których zfjęcia miałem okazję widzieć na tym Forum, zdecydowali się na drzwi o normalnej szerokości? Czekam na Wasze rady.

Pozdrawiam z Gdyni

Bulinki,

dzięki za info. Na razie zalałem słupy i strop nad garażem - poszło 9 m3.

Obejrzałem właśnie Wasz dziennik - dobra robota :wink:

Na końcu macie słuszną uwagę nt. pustaków Teriva, więc myślę że trzeba ją powtórzyć i tutaj:

UWAGA BUDJĄCY: Przeliczcie dobrze ilość potrzebnych pustaków na strop - w projekcie firma MG Projekt poszła na skróty i policzyła ilość wg normy, nie uwzględniając wylewek, dodatkowych belek itd.

Pozdrawiam

Jacek

Apieczyk,

widzę, że mamy podobny gust, też będziemy mieć domek w tej kolorystyce (dachówka ta sama, okna i brama złoty dąb) :D

A teraz pytanie techniczne - ile wam poszło betonu na strop nad częścią mieszkalną???? Dodam, że mam strop Teriva. Pamięta ktoś?? :roll:

Jak sobie spisywałem:

- chudziak - 19,5m3

- strop nad garażem - 8,5m3

- strop nad częścią mieszkalną i schody - 17m3

- słupy - zalewane ręcznie to nie było liczone (ale wyszły super:-)

Co do pustaków Teriva:

- 649 zwykłych,

- 241 deklowanych

w tym paręnaście poszło w rozsypkę.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

Sprzedam pełen projekt domu Agnieszka wersja B z garażem na dwa samochody pracowni MG Projekt. Dokumentacja jest kompletna i w stanie nienaruszonym.

Chce ją sprzedać ponieważ po dłuższym namysle zdecydowaliśmy się na budowę domu parterowego i troszkę mnieszego.

Cena: 1500,00 pln

Tel. 728-571-841

Witajcie.

Prace przy mojej "AIIC" trwają w najlepsze i właśnie zakończyliśmy budowe ścian parteru. Gdy tylko jednak moja Agniecha nabierze ponętniejszych kształtów, pochwalę się nią na tym Forum. By jednak wypiękniała, potrzebuję wskazówkek tych, którzy ten etap budowy mają już dawno za soba.

Proszę zatem o Wasze sugestie, co do doboru okien i drzwi zewnętrznych: co należy uważać za tzw. dobere okna (jaki parametry powinny spełniać?). Czy ktoś z was zamontował w Agnieszce okna drewniane? Jakie kryteria doboru należy stosować przy poszukiwaniu dobrej firmy produkującej okna (tyle jest ich na rynku)? Wreszcie, czy ktoś z was pozostawił drzwi wejściowe o szerokości takiej, jak na projekcie, a co spowodowało, że własciciele wszystkich Agnieszek, których zfjęcia miałem okazję widzieć na tym Forum, zdecydowali się na drzwi o normalnej szerokości? Czekam na Wasze rady.

Pozdrawiam z Gdyni

Tak niedawno obiecałem i chcę dotrzymać słowa, ale za pioruna nie mogę umieścić tu żadnego zdjęcia. Czy trzeba do tego specjalnych umiejętności?

KrzysztofGdynia

rozumiem, że chodzi ci o drzwi wejściowe główne? "Moje gerdy" są jak najbardziej wymiarowo ściśle z projektu wzięte a więc i zamontowane ino tylko że ja mam agnieszkę podstawową wersja basic ma się rozumieć :wink:

A co do wklejania zdjęć to jest to bardzo proste jeśli tylko się ma zdjęcia na jakims globalnym serwerze np. różne takie imageszoki, albo photobukety czy inne ogólnodostępne serwery "obrazkowe" wtedy wystarczy już tylko pobrać obiekt i przekopiować albo linka wstawic i leci z automatu.

powodzenia zatem życzę :D

pozdrawiam serdecznie,

// Aniołek forumowy.

• 3 weeks później...

Witam,

Jestesmy obecnie na etapie wybierania projektu domu i bardzo mocno myślimy nad projektem Agnieszka II c...

Mam pytanie: czy ktoś z Was buduje swoją Agnieszkę gdzieś w szeroko rozumianych okolicach Poznania? (tak powiedzmy do 200km) I czy byłby tak miły i udostępnił nam do zwiedzenia plac budowy?

Pozdrawiam,

Mirek

sabawtor, super wyszedł ten Wasz klinkier - też się nad nim zastanawialiśmy, ale nie znaleźlismy wykonawcy.... i mamy tynk :)

Nie mam żadnych foto-shopów w moim komputerze, więc zamieszczam linka do zdjęcia mojej Agnieszki II C. Gdyby jednak ktoś zechciał więcej, podam na priva:

http://rapidshare.com/files/258009100/Agnieszka_II_C.jpg.html

Pozdrawiam

KrzysztofGdynia, nie działa mi ten link... :cry: