Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujących "AGNIESZKI"

Recommended Posts

Zaraz zwariuję!!! :)) Od pół roku szukam z mężem projektu i ciagle podoba nam sie co innego Czy może ktoś się zlitować i przesłać na mojego e-maila zdjęcia wnętrz Agnieszki??? :))))) Na chwilę obecną wydaje mi się, że to jest właśnie ten dom!!! Na forum jest jednak troszkę za mało zdjęć wnętrza domy, aby podjąć decyzję. Mój adres e-mail: [email protected]. Będę bardzo wdzieczna za pomoc

• Odpowiedzi 601
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich,

Uff, pierwsze 2 tygodnie budowy za nami. Przeszliśmy przez kolejne pytania budowlane, teraz przed nami kolejna zagadka, a mianowicie strop.

Wiem że to temat rzeka, ale skoro w wątku cichawo to proszę napiszcie jaką metodę wybraliście? monolit? Teriva? czy może jeszcze coś innego. Czy jesteście w pełni zadowoleni z wyboru?

Witam bardzo serdecznie wszystkich buduących dom wg projektu Agnieszka II i bardzo proszę o radę. Bardzo spodobał nam się projekt Agnieszka II, mamy jednak kilka zmian, które chcielibyśmy wprowadzić. Zastanawiamy się czy kupić gotowy projekt, a zmian dokonać u miejscowego architekta, czy wszystko realizować u miejscowego architekta? Ile kosztuje projekt ze zmianami i adaptacją? Czy ktoś z Państwa ma kosztorys budowy Agnieszki II?

Bardzo, bardzo z góry dziękujemy i życzymy wszystkim pięknych wymarzonych domków

Witam wszystkich,

Uff, pierwsze 2 tygodnie budowy za nami. Przeszliśmy przez kolejne pytania budowlane, teraz przed nami kolejna zagadka, a mianowicie strop.

Wiem że to temat rzeka, ale skoro w wątku cichawo to proszę napiszcie jaką metodę wybraliście? monolit? Teriva? czy może jeszcze coś innego. Czy jesteście w pełni zadowoleni z wyboru?

Witam wszystkich budowniczych !!

my wybraliśmy Terivę i jest ok. Ale.... trzeba sobie przeliczyć ilość pustaków bo w projekcie firma MG poszła na łatwiznę i policzyli zgodnie z normą...z tego co pamiętam zamówiłem o 300 mniej i jeszcze ok 80 mi zostało. Ponadto musicie się zastanowić czy nie będziecie zmieniać układu ścianek działowych, jeżeli tak to warto zasięgąć opinii architekta. Osobiście dokonałem kilku zmian ale zawsze sprawdzałem na czym dana ścianka stanie - pustaki czy np. wylewka.

Uwaga dodatkowa (u mnie spier....psuli ;-) ) przy wylewaniu schodów - pod spocznikiem i wzdłuż wyższej części jest pomieszczenie (u mnie łazienka), w tym miejscu płyta schodów powinna być nieco szersza, tak aby na jej końcu można było postawić ściankę zamykającą to pomiszczenie. Nie wiem czy dość jasno się wyrażam, w razie czego mogę podesłać zdjęcie na priv.

Pozdrawiam, Jacek

Uwaga dodatkowa (u mnie spier....psuli ;-) ) przy wylewaniu schodów - pod spocznikiem i wzdłuż wyższej części jest pomieszczenie (u mnie łazienka), w tym miejscu płyta schodów powinna być nieco szersza, tak aby na jej końcu można było postawić ściankę zamykającą to pomiszczenie. Nie wiem czy dość jasno się wyrażam, w razie czego mogę podesłać zdjęcie na priv.

Witam.

Też wybrałem Terive, i oczywiście u mnie też zostało ponad 120 szt. pustaków... Mam prośbę o wysłanie foto schodów na email, za parę dni będą je robić u mnie i chciałbym uniknąć błędu. Dzięki

To może coś z kuchni, meble skompletowane, reszta jeszcze w rozsypce:

http://img684.imageshack.us/img684/1695/dscf4990b.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/1695/dscf4990b.jpg

Witam, czy mogę prosić o przesłanie kilku zdjęć wnętrza gotowej Agnieszki?? Mój adres to: [email protected]. Będę baaardzo wdzięcza:))

Witam wszystkich,

My będziemy budować się w Starej Wsi pod Nadarzynem. Bylibyśmy baaaaaardzo wdzięczni za możliwość obejrzenia "Agnieszki" na żywo. Czy możemy wprosić się do kogoś kto buduje Agnieszkę gdzieś w okolicach W-wy lub w niedalekiej odległości od Warszawy? :))) W razie czego mój e-mail to: [email protected]

Witam wszystkich,

My będziemy budować się w Starej Wsi pod Nadarzynem. Bylibyśmy baaaaaardzo wdzięczni za możliwość obejrzenia "Agnieszki" na żywo. Czy możemy wprosić się do kogoś kto buduje Agnieszkę gdzieś w okolicach W-wy lub w niedalekiej odległości od Warszawy? :))) W razie czego mój e-mail to: [email protected]

Z tej strony Warszawy to oglądaliśmy 2 Agnieszki, mogę poszukać namiarów mimo że modernizacja forum pochłonęła mi połowę maili. A w ramach forumowej solidarności zapraszam do Lublina (wariant II C), nas przyjęli na trzech budowach to trzeba zrobić "przekaż dalej";) W każdym razie warto obejrzeć min. 2-3 domki najlepiej w wybieranym wariancie. Podpatrzeć ciekawe rozwiązania i zanotować pułapki i problemy jakie wiążą się z tym projektem, a jest ich sporo.

O Terivie czytalem po forum co mogłem i znalazlęm 2 minusy:

-bardziej przenosi dudnienie niż monolit

-i lubi pekać od spodu.

Jak Wasze doświadczenie, czy te minusy to kwestia gorszego wykonania ?

Co do Terivy to przy wykańczaniu widzę jeden minus - wiercenie w nim dziur pod żyrandole.... różnie można trafić, nie wiem czy komuś przy takiej operacji coś się odkruszyło z sufitu:-) Ja obfotografowałem wszelkie punkty elektryczne na ścianach i suficie przed tynkami, żeby nie było niespodzianek.

• 2 weeks później...

Witamy wszystkich forumowiczów.

U nas prace w toku.

Serce rośnie, kasa ubywa.....http://img571.imageshack.us/img571/2962/ty170610.jpg

Dekarze z Kalisza - naprawdę bomba ekipa !! zero problemów - Czysto i co najważniejsze - Konkurencyjni i to bardzo! cenowo -Polecamy robią w całej Polsce

A tu widok z przodu . ;-)http://img529.imageshack.us/img529/2861/przod1606.jpg

I płot z boku i z tyłu powstał w 1 dzionek - polecamy firmę ART-BET http://img683.imageshack.us/img683/6677/potbokty.jpg

• 2 weeks później...

Faktycznie forum nam zamiera, ale co zrobić, my ciągle w biegu pomiędzy pracą a budową i stąd czasu już brak na forum. Już od jakiegoś czasu zabieram aparat na budowę coby pstryknąc parę fotek i na razie mi się nie udało.

U nas już wykończeniówka, łazienki się robią, kominek zainstalowany, gładź się kończy także powoli widać efekty.

Pstrykne fotki to pokażę.

To prawda czasu brak. O wykończeniówka to nieźle. My własnie czekamy na wycenę instalatorów.

Powiedzcie montujecie kominki z płaszczem i solary. Postów na forum mnóstwo, ale jakoś mnie to nie przekonuje.

Czuje ze zabawa kominkiem skonczy sie po jednym sezonie a solary tak długo się zwracają!

To prawda czasu brak. O wykończeniówka to nieźle. My własnie czekamy na wycenę instalatorów.

Powiedzcie montujecie kominki z płaszczem i solary. Postów na forum mnóstwo, ale jakoś mnie to nie przekonuje.

Czuje ze zabawa kominkiem skonczy sie po jednym sezonie a solary tak długo się zwracają!

Witam

My zdecydowaliśmy się zamontować solary ROTO Cubopur 300. Mają niezłe parametry, fajne rozwiązanie latem na schładzanie czynnika, kiedy wyjeżdza się na wakacje i nie co zrobić z ciepłą wodą, 5 lat gwarancji. Żeby szybciej się zwróciły trzeba wykorzystywać do prania i zmywarki. Są już w sprzedaży te AGD. A kominek Lechma z płaszczem wodnym powinien wspomóc c.o.i zasobnik zimą zawsze jakieś oszczędności, tym bardziej jeśli będą regulatory. Tylko trzeba pamiętać o UPS na zasilaniu lub agregacie prądotwórczym, żeby zabezpieczyć w razie braku prądu zasilanie do pomp. Kominek zimą fajna rzecz ;-) no to tyle;-) Idziemy analizować wyceny instalatorów ;-)