UMUla 22.05.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Zaraz zwariuję!!! ) Od pół roku szukam z mężem projektu i ciagle podoba nam sie co innego Czy może ktoś się zlitować i przesłać na mojego e-maila zdjęcia wnętrz Agnieszki??? )))) Na chwilę obecną wydaje mi się, że to jest właśnie ten dom!!! Na forum jest jednak troszkę za mało zdjęć wnętrza domy, aby podjąć decyzję. Mój adres e-mail: [email protected]. Będę bardzo wdzieczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 22.05.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Witam wszystkich,Uff, pierwsze 2 tygodnie budowy za nami. Przeszliśmy przez kolejne pytania budowlane, teraz przed nami kolejna zagadka, a mianowicie strop.Wiem że to temat rzeka, ale skoro w wątku cichawo to proszę napiszcie jaką metodę wybraliście? monolit? Teriva? czy może jeszcze coś innego. Czy jesteście w pełni zadowoleni z wyboru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogi3 23.05.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Witam bardzo serdecznie wszystkich buduących dom wg projektu Agnieszka II i bardzo proszę o radę. Bardzo spodobał nam się projekt Agnieszka II, mamy jednak kilka zmian, które chcielibyśmy wprowadzić. Zastanawiamy się czy kupić gotowy projekt, a zmian dokonać u miejscowego architekta, czy wszystko realizować u miejscowego architekta? Ile kosztuje projekt ze zmianami i adaptacją? Czy ktoś z Państwa ma kosztorys budowy Agnieszki II? Bardzo, bardzo z góry dziękujemy i życzymy wszystkim pięknych wymarzonych domków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 24.05.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Witam wszystkich, Uff, pierwsze 2 tygodnie budowy za nami. Przeszliśmy przez kolejne pytania budowlane, teraz przed nami kolejna zagadka, a mianowicie strop. Wiem że to temat rzeka, ale skoro w wątku cichawo to proszę napiszcie jaką metodę wybraliście? monolit? Teriva? czy może jeszcze coś innego. Czy jesteście w pełni zadowoleni z wyboru? Witam wszystkich budowniczych !! my wybraliśmy Terivę i jest ok. Ale.... trzeba sobie przeliczyć ilość pustaków bo w projekcie firma MG poszła na łatwiznę i policzyli zgodnie z normą...z tego co pamiętam zamówiłem o 300 mniej i jeszcze ok 80 mi zostało. Ponadto musicie się zastanowić czy nie będziecie zmieniać układu ścianek działowych, jeżeli tak to warto zasięgąć opinii architekta. Osobiście dokonałem kilku zmian ale zawsze sprawdzałem na czym dana ścianka stanie - pustaki czy np. wylewka. Uwaga dodatkowa (u mnie spier....psuli ) przy wylewaniu schodów - pod spocznikiem i wzdłuż wyższej części jest pomieszczenie (u mnie łazienka), w tym miejscu płyta schodów powinna być nieco szersza, tak aby na jej końcu można było postawić ściankę zamykającą to pomiszczenie. Nie wiem czy dość jasno się wyrażam, w razie czego mogę podesłać zdjęcie na priv. Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ondik 24.05.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Uwaga dodatkowa (u mnie spier....psuli ) przy wylewaniu schodów - pod spocznikiem i wzdłuż wyższej części jest pomieszczenie (u mnie łazienka), w tym miejscu płyta schodów powinna być nieco szersza, tak aby na jej końcu można było postawić ściankę zamykającą to pomiszczenie. Nie wiem czy dość jasno się wyrażam, w razie czego mogę podesłać zdjęcie na priv. Witam. Też wybrałem Terive, i oczywiście u mnie też zostało ponad 120 szt. pustaków... Mam prośbę o wysłanie foto schodów na email, za parę dni będą je robić u mnie i chciałbym uniknąć błędu. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 24.05.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 O Terivie czytalem po forum co mogłem i znalazlęm 2 minusy: -bardziej przenosi dudnienie niż monolit -i lubi pekać od spodu.Jak Wasze doświadczenie, czy te minusy to kwestia gorszego wykonania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UMUla 27.05.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 To może coś z kuchni, meble skompletowane, reszta jeszcze w rozsypce: http://img684.imageshack.us/img684/1695/dscf4990b.jpg http://img138.imageshack.us/img138/1695/dscf4990b.jpg Witam, czy mogę prosić o przesłanie kilku zdjęć wnętrza gotowej Agnieszki?? Mój adres to: [email protected]. Będę baaardzo wdzięcza:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 28.05.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Witajcie, A co pod taką wykładzinę idzie pod spód na wylewki? My poszliśmy w panel AC4 8mm (10mm to chyba już heavy duty, ) Kronopol Platinium Excellence. Pod wykładzinę kładzie się jakąs specjalną izolację- matę izolacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ondik 31.05.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Tylko ta pogoda jakaś taka...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 01.06.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Czy jakiś Agnieszkowiec mógłby mi objaśnić gdzie puściliście podciągi pod stropem monolitem? i ile tych podciągów daliście? Czy u góry macie ścianki ceglane, czy były by za cięzkie i macie regipsy? z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UMUla 02.06.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Witam wszystkich, My będziemy budować się w Starej Wsi pod Nadarzynem. Bylibyśmy baaaaaardzo wdzięczni za możliwość obejrzenia "Agnieszki" na żywo. Czy możemy wprosić się do kogoś kto buduje Agnieszkę gdzieś w okolicach W-wy lub w niedalekiej odległości od Warszawy? )) W razie czego mój e-mail to: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 09.06.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam wszystkich, My będziemy budować się w Starej Wsi pod Nadarzynem. Bylibyśmy baaaaaardzo wdzięczni za możliwość obejrzenia "Agnieszki" na żywo. Czy możemy wprosić się do kogoś kto buduje Agnieszkę gdzieś w okolicach W-wy lub w niedalekiej odległości od Warszawy? )) W razie czego mój e-mail to: [email protected] Z tej strony Warszawy to oglądaliśmy 2 Agnieszki, mogę poszukać namiarów mimo że modernizacja forum pochłonęła mi połowę maili. A w ramach forumowej solidarności zapraszam do Lublina (wariant II C), nas przyjęli na trzech budowach to trzeba zrobić "przekaż dalej";) W każdym razie warto obejrzeć min. 2-3 domki najlepiej w wybieranym wariancie. Podpatrzeć ciekawe rozwiązania i zanotować pułapki i problemy jakie wiążą się z tym projektem, a jest ich sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 09.06.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 O Terivie czytalem po forum co mogłem i znalazlęm 2 minusy: -bardziej przenosi dudnienie niż monolit -i lubi pekać od spodu. Jak Wasze doświadczenie, czy te minusy to kwestia gorszego wykonania ? Co do Terivy to przy wykańczaniu widzę jeden minus - wiercenie w nim dziur pod żyrandole.... różnie można trafić, nie wiem czy komuś przy takiej operacji coś się odkruszyło z sufitu:-) Ja obfotografowałem wszelkie punkty elektryczne na ścianach i suficie przed tynkami, żeby nie było niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ondik 17.06.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witamy wszystkich forumowiczów. U nas prace w toku. Serce rośnie, kasa ubywa.....http://img571.imageshack.us/img571/2962/ty170610.jpg Dekarze z Kalisza - naprawdę bomba ekipa !! zero problemów - Czysto i co najważniejsze - Konkurencyjni i to bardzo! cenowo -Polecamy robią w całej Polsce A tu widok z przodu . http://img529.imageshack.us/img529/2861/przod1606.jpg I płot z boku i z tyłu powstał w 1 dzionek - polecamy firmę ART-BET http://img683.imageshack.us/img683/6677/potbokty.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 26.06.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 gratulujemy postępów. Szkoda ze tak malo dzieje sie na forum Agnieszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 27.06.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Faktycznie forum nam zamiera, ale co zrobić, my ciągle w biegu pomiędzy pracą a budową i stąd czasu już brak na forum. Już od jakiegoś czasu zabieram aparat na budowę coby pstryknąc parę fotek i na razie mi się nie udało. U nas już wykończeniówka, łazienki się robią, kominek zainstalowany, gładź się kończy także powoli widać efekty. Pstrykne fotki to pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 29.06.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 To prawda czasu brak. O wykończeniówka to nieźle. My własnie czekamy na wycenę instalatorów. Powiedzcie montujecie kominki z płaszczem i solary. Postów na forum mnóstwo, ale jakoś mnie to nie przekonuje. Czuje ze zabawa kominkiem skonczy sie po jednym sezonie a solary tak długo się zwracają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ondik 29.06.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 To prawda czasu brak. O wykończeniówka to nieźle. My własnie czekamy na wycenę instalatorów. Powiedzcie montujecie kominki z płaszczem i solary. Postów na forum mnóstwo, ale jakoś mnie to nie przekonuje. Czuje ze zabawa kominkiem skonczy sie po jednym sezonie a solary tak długo się zwracają! Witam My zdecydowaliśmy się zamontować solary ROTO Cubopur 300. Mają niezłe parametry, fajne rozwiązanie latem na schładzanie czynnika, kiedy wyjeżdza się na wakacje i nie co zrobić z ciepłą wodą, 5 lat gwarancji. Żeby szybciej się zwróciły trzeba wykorzystywać do prania i zmywarki. Są już w sprzedaży te AGD. A kominek Lechma z płaszczem wodnym powinien wspomóc c.o.i zasobnik zimą zawsze jakieś oszczędności, tym bardziej jeśli będą regulatory. Tylko trzeba pamiętać o UPS na zasilaniu lub agregacie prądotwórczym, żeby zabezpieczyć w razie braku prądu zasilanie do pomp. Kominek zimą fajna rzecz no to tyle;-) Idziemy analizować wyceny instalatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 02.07.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 No tak. Tylko czy nie lepiej oczywiście teoretycznie wrzucić te pieniądze na konto i odpuścić solary oraz płaszcz wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ondik 05.07.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 No tak. Tylko czy nie lepiej oczywiście teoretycznie wrzucić te pieniądze na konto i odpuścić solary oraz płaszcz wodny Wszystko można. My chcemy płacić mniej za rachunki. Mamy nadzieję , że się uda. Zobaczymy w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts