szarak 02.09.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Co tak wszyscy ucichli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 03.09.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Co tak wszyscy ucichli? Budujemy Ciekawa jestem kiedy moje dziecię znienawidzi tą budowę. Ostatnio stwierdziło że nie ma nawet czasu sie pobawić bo tylko na budowę i na budowe. Ja w zasadzie też ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu z tego samego powodu. A tak konkretnie to czekam aż będą zalewać pierwszy strop - nad garażem. No i podjęlismy decyzję - będzie Fakro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 04.09.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Nasze kolejne spostrzeżenie dla będących na wześniejszym etapie. Drzwi z domu do garażu są w projekcie równo ze ścianą frontową garażu - czyli w światło drzwi wchodzi ewentualna instalacja bramy garażowej (ok. 15 cm grubości) - przegapiliśmy to wcześniej i musimy trochę przesunąc drzwi (na szczęcie nadproże jest troche dłuższe - akurat takie było na składzie - i da się to zrobić bez rozbierania nadproża). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uśka Tomasz 04.09.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Dzięki SONYA za ostrzeżenie. A my właśnie jutro zaczynamy KOPAĆ Rozpiętość cenowa niektórych fachowców dosłownie nas przeraża, a to dopiero początek. Właśnie znaleźliśmy Pana Koparkowego za połowę wcześniej ustalonej ceny. Moja opieszałość czasami popłaca PS. Oby takich ostrzeżeń było jak najmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kociarka 04.09.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 a ile za godzinę pracy pana koparkowego będziecie płacić, ja znalazłam za 100 zł, ale coś mi się wydaję, że cena wzrośnie, jak usłyszał co bedzie musiał powyrabiac na naszej działcej to się tak troszkę zająkną... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 07.09.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 A tak z innej beczki, to z czego budujecie ściany? Z Porothermu 25 P+W i Porothermu 11,5 P+W? My też Tak jak najbardziej i watka pomiędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 07.09.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Mamy pytanko czy ktos ma juz kosztowe zestawienie okien?? Mamy pytanko czy ktos ma juz kosztowe zestawienie okien?? Jakiego rzędu sa to koszty? My narazie zastanawiamy się nad oknami plastikowymi oraz w kolorze grafitowym , ale boje się że będą za drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 07.09.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 mamy jedną wycenę z plastoramy, okna w profilu rahau, dąb bagienny - niecałe 20 000 zł z robocizną ale nadal szukamy, namiary mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 07.09.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Mamy pytanko czy ktos ma juz kosztowe zestawienie okien?? Mamy pytanko czy ktos ma juz kosztowe zestawienie okien?? Jakiego rzędu sa to koszty? My narazie zastanawiamy się nad oknami plastikowymi oraz w kolorze grafitowym , ale boje się że będą za drogie. mam wycenę od Jezierskiego elita thermo -19800zł (plus ewentualnie dopłata za WK2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uśmiechnięty 08.09.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Witam. Jestem nowym szczęśliwcem który bardzo poważnie przymierza się do budowy Agnieszki II. Jeżeli mógłbym prosić o jakieś rady ( czym więcej tym lepiej) miłe widziane fotki . A może znajdzie się ktoś kto buduje w okolicach Warszawy. Moja żoneczka ma bardzo ciekawe pomysły ale bardzo obawiamy się skosów na poddaszu. Jak wychodzą w realiach budowlanych.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 08.09.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Moja żoneczka ma bardzo ciekawe pomysły ale bardzo obawiamy się skosów na poddaszu. Jak wychodzą w realiach budowlanych.Pozdrawiam. Ja też jestem pełna obaw co do skosów bo nie udało mi się obejrzec gotowej Agnieszki. Czekam więc niecierpliwie aż dojdą mi do dachu Obiecuję że wtedy wkleję zdjęcia - jak się nauczę to robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uśmiechnięty 08.09.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Będziemy bardzo wdzięczni za każde informacje na temat Agniesi II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uśmiechnięty 08.09.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 A czy ktoś z budujących zastanawiał się może nad podniesieniem ścianki kolankowej o przysłowiową cegłę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 08.09.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 my podnosimy o 1 pustak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uśmiechnięty 08.09.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 I co Wam powiedział architekt? Domek nie straci na urodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uśmiechnięty 08.09.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Lunetka, zayważyłam że budujecie niedaleko W-wy. Czy istnieje możliwość wproszenia się na budowę na małe oglądanko??? Bo na grilla to chyba jeszcze za wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 08.09.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 proszę bardzo, tyle że my zaczynamy dopiero w kwietniu 2008 a co do opinii architekta, to 1 cegła nie zmieni w wygladzie za duzo, natomiast ta zmiana jest zmianą istotną, wiec trzeba ja naniesc w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uśmiechnięty 09.09.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Mamy pytanko czy ktos ma juz kosztowe zestawienie okien?? Mamy pytanko czy ktos ma juz kosztowe zestawienie okien?? Jakiego rzędu sa to koszty? My narazie zastanawiamy się nad oknami plastikowymi oraz w kolorze grafitowym , ale boje się że będą za drogie. mam wycenę od Jezierskiego elita thermo -19800zł (plus ewentualnie dopłata za WK2) Czy ktoś ma może kosztorys całej inwestyczji. Interesuje mnie stan surowy otwarty. Jeżeli ktoś posiada - pliss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 09.09.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Czy ktoś ma może kosztorys całej inwestyczji. Interesuje mnie stan surowy otwarty. Jeżeli ktoś posiada - pliss Jesli chodzi o kosztorys do kredytu - ale pod konkretną kwotę - to chętnie wyślę. Jeśli zaś chodzi o rzeczywiste koszty - to mam nadzieję że za miesiąc- półtora będe w stanie je podać (ale na pewno będzie powyżej 210 tys zł ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uśmiechnięty 09.09.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 pow. 210 tys za stan surowy otwarty????? bez okien? To trochę wyszło Jednak ten dach trochę podnosi koszty, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts