SONYA 24.12.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Wszystkim z okazji nadchodzących świąt Bożego Narodzenia życzę spokoju i radości a w Nowym Roku jak najmniej kłopotów z biurokracją, jak najlepszych ekip budowlanych i samych promocji cenowych na materiały!!! Sonya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurand Brzeziński 29.12.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 a ja mieszkam w Agnieszce od 4 miesięcy i jest git Fotki na priv chętnie prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 30.12.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 a ja mieszkam w Agnieszce od 4 miesięcy i jest git Fotki na priv chętnie prześlę. To ja poproszę. U mnie są takie obsuwy czasowe, że zanim ja się wprowadzę to chyba całkiem osiwieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurand Brzeziński 30.12.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 to poproszę o adres mailowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 30.12.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 to poproszę o adres mailowy wysyłam na priva Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 31.12.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Ja także poproszę o zdjęcia na [email protected]. Z góry dziękuję. Natomisat w temacie budowlanym to rozpoczynamy wiosną 2008 r. i planujemy zakończyć stan surowy otawrty(bez okien) do jesieni 2008 r., potem na wiosnę kolejnego roku zacząć wykańczać. Najlepsze życzenia dla budujących i mieszkających w Agmiszkach na Nowy Rok, siły, wytrwałości i niekończących się zasobów finansowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki669 31.12.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Witam My podobnie jak sabawtor taki sam układ. Zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie. Również prosimy o zdjęcia na [email protected]. Korzystając z okazji również składamy najserdeczniejsze życzenia w 2008 roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chambo 08.01.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Cześć, z ogromnym zainteresowaniem przeczytałem ten wątek, fajnie, że jest My z żoną przewertowaliśmy mnóstwo projektów różnych pracowni i Agnieszka jest po prostu ładnym domem z sensownym wnętrzem. Dopiero przymierzamy się do budowy podstawowej wersji Agnieszki w okolicach Pruszkowa, jesteśmy na etapie wstępnej papierkologii Również chciałem poprosić o przesłanie zdjęć na adres [email protected] , najbardziej interesują mnie jak wyglądają te skosy w pomieszczeniach na poddaszu. Dzięki. A czy ktoś z okolic W-wy, kto ma podciągniętą budowę już do dachu, zgodziłby się na zaprezentowanie nam Agnieszki na żywo? Pozdrawiam wszystkich czytających ten wątek. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 20.01.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Szarak, Bisia i Kamak, jeszcze raz dziękujemy za umożliwienie obejrzenia waszych domów, to ogromna pomoc dla nas. Przekazane informacje i uwagi napewno wykorzystamy, a archiwum fotograficzne nie raz będziemy przeglądać. Byliście wszyscy naprawdę bardzo sympatyczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaromagdus 23.01.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witamy wszystkich forumowiczów, Budujemy Agnieszkę w wersji podstawowej. Zrobiliśmy podwójne okno w salonie, poszerzyliśmy schody, zrobiliśmy duże pomieszczenie nad garażem, podnieśliśmy część mieszkalną i ścianę kolankową nad garażem ... i to chyba tyle. Później planujemy wentylacje mechaniczną z GWC, chyba żwirowy. Właśnie dostaliśmy PNB, po ... 10 dniach czekania (Warszawa, gmina Wawer), aż nie mogłem uwieżyć, po tym co czytałem na forach. Przy okazji ma ktoś namiary na sprawdzonego kierownika budowy w Wawrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aron31 07.02.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witam Wszystkich!Dlugo nie moglem trafic na to forum, ciesze sie, ze w koncu mi sie udalo:)Bardzo podoba nam sie Agnieszka II C, wyczytalem jednak w innych postach forum muratora, ze projekt ma bledy, cos nie tak z dachem, podpory wychodza w srodku pokojow, itd.Czy spotkaliscie sie z podobnymi problemami, czy to moze nieudolna ekipa tak sie tlumaczyla zwalajac na zly projekt?Mam nadzieje, ze projekt jest ok.Przyjme kazda ilosc zdjec na maila: agabriel[malpa]o2[kropka]plPozdrawiam i czekam na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Andrzej 07.02.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witam! Jeżeli ktoś jest zainteresowany kupnem projektu Agnieszki II wersja B w odbiciu lustrzanym to jestesmy chętni odsprzedać po atrakcyjnej cenie.(4 egzemplarze w stanie idealnym).Kupilismy projekt bezpośrednio w pracowni MG Projekt pod koniec listopada i niestety po takim czasie biuro nie zgodziło sie na zwrot a w zasadzie zamianę projektu. Rezygnujemy z budowy Agnieszki II na rzecz domu piętrowego tez MG Projekt. pozdr.dorota i andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daren55 23.02.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Hmmm, coś na forum nie widze nowych wpisów... Właśnie czekam na pozwolenie na budowe i mam nadzieję, że wystartuję na wiosnę (marzec) z budową Agnieszki Aktualnie kończę dogadywanie się z ekipą budowlaną i potrzebuję wzoru porządnej umowy. Może ktoś mógłby mi przesłać na adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 04.03.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam ponownie, po baaaardzo dłuuuugiej przerwie ! Chciałam właśnie pochwalić się moją "Agą" z obecnego etapu budowy - w trakcie więźby dachowej - ale nie umiem albo tutaj nie można wkleić zdjęcia z własnego komputera. Tak więc chęci są ale technika mnie przerosła.... Tak dla przypomnienia to budujemy Agnieszkę w wersji podstawowej, ze zmian w bryle jakie wprowadzilismy to tradycyjnie jak większość forumowiczów podnieśliśmy ściankę działową o 'przysłowiowego pustaka' zrezygnowaliśmy z okien dachowych w garderobach ale za to dołożyliśmy świetlik nad schodami, połączyliśmy część pomieszczeń nad garażem i na parterze zamieniliśmy miejscami kotłownię z łazienką. To chyba tyle takich kluczowych zmian. Mamy juz prawie wszystkie ścianki działowe wewnątrz, schody oraz słupy na zewnątrz domu. Generalnie pomalutku domek zaczyna jakoś wyglądać. Ze skosami nie jest tak tragicznie, (bardzo duże wyszły - przynajmniej u nas garderoby ) i chyba zaczyna mi się ta Aga podobać tak sobie myślę! Lunetka i Sonya - specjalne gorace pozdrowienia dla Was. // Angelika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 04.03.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Dzięki za pozdrowienia! Ponownie witam wszystkich. Ja też po przerwie wracam jak córka marnotrawna. Co do bryly domu to po położeniu (wreszcie ) dachu jeszcze bardziej mi się podoba. Uklad pomieszczeń wydaje mi sie jeszcze bardziej sensowny a skosy rzeczywiście nie są takie niskie (mimo, iż nie podnosiłam scianki kolankowej). Przepraszam wszystkich ktorym miałam przesłać zdjęcia ale aparat definitywnie odmówił nam współpracy w warunkach gliniano - budowlanych (i trochę nam szkoda kupować następny by go moczyć w glinie) ale jeśli ktoś chce obejrzeć domek w naturze - zapraszam. Swoją drogą chyba nie zazdroszcze tym co dopiero zaczynają. Sama aż sie boje tego co mnie czeka z wykończeniowką. Ale jak się powiedziało A to .... trzeba siwieć z godnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 04.03.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Angelika, ja też dziękuję za pozdrowienia i pozdrawiam równie serdecznie. Wyślij proszę te fotki mi na EMAIL'a. Nasz stan prac: mamy papierek na pozwolenie budowę w ręku, szukamy materiałów po hurtowniach budowlanych, no i ekip na wykończeniówkę, bo właśnie wysypała nam się ... A fundamenty startują w połowie kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 05.03.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Lunetka! zdjęcia posłałam na twojego maila (te małe ludziki to moje dzieciaki ). Sonya, a gdzie się znajduje Twoja działka, jakby co? Ale wy chyba macie agnieszkę z wersji II prawda? Niemniej jakby nie było za daleko do Ciebie to obejrzeć zawsze można bo na pewno da się coś podpatrzyć , wykorzystać jakieś ciekawe rozwiązania ..... Pozdrawiam serdecznie, // Angelika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 05.03.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Buduję w okolicach Włocławka Agnieszkę I w wersji C (dawny Zdunek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 11.03.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 A ja wyciągnęłam trochę Waszych starych postów i dopytuję. Teraz debatujemy nad kolorem dachu i ew. ogrodzenia żeby to jakoś miało ręce i nogi; nie wiem co z oknami ja bym chciała z zew. kolor a w środku białe, a mój małżonek całe białe A może pójdziemy na kompromis i będą np. ecru albo waniliowe Zupełnie nie wiem ??? I co w końcu wybraliście? czy ktoś z was buduje Agnieszkę II z dwoma lukarnami z przodu? jeśli tak, to czy zamierzacie ocieplać ściany lukarn? Mnie inspektor powiedział, że na projekcie to fajnie wyglada, bo jest bez ocieplenia, ale trzeba ocieplic i wtedy lukarny będa bardzo blisko siebie, co wizualnie będzie wyglądalo kiepsko (i większe prawd. przeciekania). Więc my je troche rozsuniemy, choć tez za bardzo nie można, żeby nie wchodzily w krawędź dachu. Bardzo prosze o wasze opinie w tym temacie. generalnie to każdy kolejny kok budowy przekonuje mnie, że projekt, który kupiliśmy (Agnieszka II wer.C) jest pełen nieścisłości, wiele rzeczy (wymiarów) wygląda inaczej w zależności od rysunku (inaczej na rzucie, inaczej na przekroju), są wymiary zupelnie nie przystające do rysunku i wiele innych. To jest koszmar, bo co chwila jestem wzywana na budowę i musze podejmować decyzje "jak robimy?" My mamy 2 lukarny, ale o ociepleniu nie pomyśleliśmy... I jak Wam to wyszło w praniu? Znalazłaś jeszcze jakieś kwestie do sprawdzenia w projekcie dla Agi II/C? Dziś wieczorem postaram się wrzucić kilka fotek z wnętrza, kiedys obiecałam pokazać nasze skosy (podnieśliśmy ściankę kolankową o 25 cm).- listopad 2007 To ja się przypominam z tymi fotkami skosów i nie tylko... Coś bisia nam przepadła ostatnio... Chciałam właśnie pochwalić się moją "Agą" z obecnego etapu budowy - w trakcie więźby dachowej - ale nie umiem albo tutaj nie można wkleić zdjęcia z własnego komputera. Tak więc chęci są ale technika mnie przerosła.... Lunetka! zdjęcia posłałam na twojego maila (te małe ludziki to moje dzieciaki ). Anielica, jeśli chcesz to mogę Ci pomóc wkleić te zdjęcia. Tylko proszę o pozwolenie na wklejenie (PNW) A fotki przyprawiły mnie o dreszczyk podniecenia - też bym już chciała byc tak zaawansowana w pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 11.03.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 zapraszamy do odwiedzenia naszej "Agnieszki" a przy okazji Warszawy, zmienia się oj zmienia (nie zawsze na lepsze). My podnieśliśmy ściankę kolankową i uważamy, że jest to jedna z ważniejszych kwestii jaka została rozważona w trakcie prac adaptacyjnych. Pokoje na poddaszu są przestronne i skosy nie są w ogóle problemem, a dodatkowo strych nad poddaszem użytkowym jest również dość duży i spokojnie dość wysoka osoba może bez problemu tam się poruszać. Z innych przeróbek, poszerzyliśmy schody do 105 cm, powiększyliśmy wnękę w wiatrołapie tak, że powstała szafa gł. 60 cm i długości 1,8 m. Można to zrobić na etapie budowy, zmniejszając grubość ściany dzielącej wiatrołap z klatką schodową (gr. 25 cm) do 7 cm, nie jest to ściana konstrukcyjna więc bez problemu można to zrobić, osobiście gorąco polecam takie rozwiązanie, powstanie duża i wygodna garderoba. Dodatkowo łazienkę na dole umieściliśmy obok gabinetu a pod schodami jest pomieszczenie gospodarcze. Nad garażem jest jeden pokój, bez słupów i przegród, będzie to kino domowe i pokój rekreacyjny. Na poddaszu sypialnia pozostała bez zmian, garderoba została odchudzona o jedną stronę wieszania (po poszerzeniu schodów łazienka wydała nam się zbyt mała i powiększyliśmy ją o część garderoby). Połączyliśmy dwa pokoje te nad salonem i kuchnią w jeden. Kotłownię wyrzuciliśmy do pomieszczenia gospodarczego przy garażu Ponawiam zaproszenie do Warszawy Kamak Kamak, zmiany jakie wprowadziłeś do projektu wydaja mi sie optymalne,tez o nich myslałam,ale nie byłam pewna czy sa mozliwe do wykonania .Okazuje się ze tak. Byłabym wdzieczna za umozliwienie obejrzenia domu.Zwracam się również z ta prosba do osób budujacych Agnieszke w Warszawie...pochwalcie się swoimi domkami... My jestesmy z Wilanowa więc mamy niedaleko... Obecnie jestesmy na etapie wyboru projektu wachamy sie miedzy Dandysem z Domeny a Agnieszką.W Agnieszce zmartwiły mnie trochę te niedociagniecia w projekcie..Dandys jest z kolei troche za mały ...Może zobaczenie domu na żywo pomoze mi w wyborze... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts