forum_user 20.02.2003 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 My też to przerabialiśmy,ale wychodziły takie potęgi,że .... Cały czas mówi nam się,że to jest proste więc... ja bym pokombinowała z narastaniem,ale według innego klucza. To zero trochę myli. Myślałam bardziej o dodawaniu jakieś stałej liczby.Tylko jak? Przypominam,co jest istotne,brat i siostra to różne kolory. Podobna sytuacja mogła byc przecież w innych wyjściach. No podstawa to 2. mhm,.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.02.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Ja myślę,że sytuacja była stała,rozpoznana od razu.Tylko ci co wyszli pierwsi mieli najłatwiej.Możliwe ,ze pzoostali wnisokowali o swocih kolorach i koniecznosci wyjścia po tym,że oni akurat wyszli (bo to jest informacja o tym co mam na czole) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.02.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Ja już znam rozwiązanie /Becik mi przysłała/. Zapomnijcie o swojej wielkiej wiedzy matematycznej, patrzcie oczyma dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.02.2003 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 U mnie z wiedzą matematyczną raczej kiepsko.Mogę patrzeć tylko oczyma dziecka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.02.2003 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 To było do am i c^2, Ty jesteś blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.02.2003 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Powiedz jak blisko.Nie bądź taka i podpowiedz coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.02.2003 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Nie mogę. Jaki znasz najprostszy ciąg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 21.02.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Zapomnijcie na razie o ciągu. Spójrzcie na 2 pierwsze podpowiedzi i spróbujcie wywnioskować jak wydedukowali swój kolor Ci którzy wyszli po pierwszym dzwonku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.02.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Wg mnie pierwsi wyszli w dwóch parach. Dlaczego? Uważam,ze z treści wynika,iż musieli mieć łatwe zadanie.Więc mogli rozumwać tak-skoro jest tylko 1 kolor to znaczy ,że ja jestem drugi.Trzy są chyba zbyt skomplikowane na pierwszy rzut. :wink:Ale dwie pary też komplikują.W żaden sposób nam nie pasuje ciąg. A w drugim wyjściu.Mhm....Skoro wszyscy czerwoni to też musiało to być w miarę proste rozwiązanie.Musieli jednoznacznie wnioskować. Proszę o ustosunkowanie się do powyższych dyrdymałów i ew. łaskawość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.02.2003 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 21.02.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Bardzo dobrze, opal. Tak więc po pierwszym dzwonku wyszły wszyskie grupy 2-osobowe, zgoda? Idź dalej tym samym tokiem myślenia....zbiża się drugi dzwonek ...i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysza 21.02.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 No dobra, wyszły wszystkie grupy z dwoma kropkami. Zbliża się kolejny dzwonek i znów się rozglądam i liczę kropki na czołach moich znajomych. Widzę, że są tylko dwie osoby z czerwonymi kropkami. Gdyby czerwone kropki miały faktycznie tylko te dwie osoby, to by wyszły przy pierwszym dzwonku. Skoro nie wyszły tzn., że ktoś ma trzecią kropkę. Tym kimś jestem więc ja i wychodzę przy drugim dzwonku. Dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 21.02.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Dobrze . A więc po trzecim dzwonku powinny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysza 21.02.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 A więc po trzecim sygnale powinny wyjść grupa czteroosobowa, skoro nie wyszedł nikt, to takiej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 21.02.2003 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Brawo Mysza! Czy policzyłaś więc ile było dzwonków? P.S. Nie było Cię tu wcześniej! Dopiero tu trafiłaś czy siedziałaś jak mysz(a) pod miotłą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysza 21.02.2003 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Do tego wątku trafiłam dwa dni temu i czytałam po kolei wszystkie zagadki. Wczoraj rozrysowywałam zagadkę z pięcioma domami, a dziś po tych kilku podpowiedziach zabrałam się za tą zagadkę. Na początku uważałam, że jest to nie do rozwiązania, ale rozumowanie opal pomogło mi Końcowe rozwiązanie (wg mnie) podam Ci na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.02.2003 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Zaznaczam,że najprostszy ciąg (1,2,3,)chodził mi po głowie od razu.Odrzuciłam go.Ale wracam do niego(ach te sugestie ) I myślę,że mogło być tak, skoro tak napieracie 1 dzwonek-2x2 4 2 dzwonek - 3 3 dzwonek - 0 (nie było 4) 4 dzwonek - 5 5 dzwonek -rodzeństwo musi być 6,ale każde inny kolor więc razy 2 czyli 12 6 no i 7 razem daje 31 czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.02.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 I to jest dobrze? Dziwne to rozwiązanie. Spodziewałam się czegoś innego.Ale nie było łatwe. Dzięki Mysza.Kłaniam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.02.2003 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Też chciałabym być taka mądra Dam Wam łatwiejszą zagadkę. Należy uzupełnić logicznie liczbami ten kwadrat. 17 x x x 16 x x x x <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Majka dnia 2003-02-21 16:40 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.02.2003 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Ja już dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts