aneta76 27.02.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ja kupowałam w Chwałowicach,nie w Kraśniku ,podobno lepsza i tańsza.Brałam 2 klase i 1 U mnie wyglądało tak że z chwałowic dwójka niewiele różniła się jakościowo od jedynki z kraśnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aqarius 27.02.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam, Jestem nowy na forum. szczesliwie je znalazlem tez zamierzamy rozpoczac budowe w tym roku. Jestesmy na etapie szukania kredytu. czy ktos z forumowiczow mogl by sie podzielic wrazeniami na tym "trudnym odcinku" Chodzi mi zwlaszcza o czas rozpatrzenia wniosku , moze rowniez jakies spostrzezenia co do poszczegolnych ofert bankowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 27.02.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 my braliśmy kredyt w PKO SA szybko, bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aqarius 27.02.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Dzięki za info. Możesz podać jakieś szczegóły oprocentowanie, prowizja, dodatkowe opłaty ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika69 27.02.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 witam wszystkich, też planuję budowę w tym roku, na razie mamy kupioną działkę i dopiero zacznę załatwiać wszystkie papiery, szukać ekipy budowlanej i mam nadzieję ten rok zamknąć stanem surowym z dachem bez okien. Na pewno będę uważnie śledzić wypowiedzi, bo jestem w tym budowaniu bardzo zielona. Będę też należeć do gminy Niemce. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aqarius 27.02.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Niemce ? A gdzie konkretnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 28.02.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Dzięki za info. Możesz podać jakieś szczegóły oprocentowanie, prowizja, dodatkowe opłaty ? Pozdrawiam 0zł za rozpatrzenie wniosku 0zl za udzielenie kredytu (tak było wtedy) oprocentowanie 5,27% w tym 1% marży stałej banku + rzeczoznawca, ubezp brakującego wkładu + weksel po wizycie w BPH byliśmy zrezygnowani a w PKO SA wygladało to dużo lepiej ` Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 28.02.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Mam pytanko: czy ktoś robiła badania geologiczne czy geotechniczne ( nie wiem które nazwa jest prawidłowa)? Jesli tak- gdzie i za ile? Czy było warto- tzn, czy ich wynik sprawił, że cos zmieniliście w projekcie? u mnie żona się tym zajmuje..w sensie wyszukała w internecie firmy, potem obdzwoniła, akurat jedna z firm już robiła odwierty w naszej miejscowości, więc ustaliliśmy cenę za dowiert i mają to zrobić w tym tygodniu. nic jeszcze nie mogę więc powiedzieć na ten temat. ale badanie geotechniczne zalecił nam architekt, ma dać obraz co kryje się pod warstwą piachu. i dobierzemy odpowiedni maratiał budowalny. u nas jest mokro strasznie i musimy uważać. po zrobieniu badania opiszę bardziej szczegółowo.. pozdro..m.. badania zrobiła firma Geotech z Lublina, z ul Tumidajskiego 081 747 25 15 dwa odwierty na 3 metry, na wyniki czekaliśmy kilka dni..otrzymaliśmy kompletny opis, w trzech egzemplarzach solidna firma. koszt 350 zł. pozdro, michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aqarius 28.02.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 0zł za rozpatrzenie wniosku 0zl za udzielenie kredytu (tak było wtedy) oprocentowanie 5,27% w tym 1% marży stałej banku + rzeczoznawca, ubezp brakującego wkładu + weksel po wizycie w BPH byliśmy zrezygnowani a w PKO SA wygladało to dużo lepiej ` Nie braliście pod uwagę CHF ? W sumie w każdym banku rozmowa się zaczyna od franków. Dlaczego zdecydowaliście się na PLN ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gamiga 01.03.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Oj, te podwyżki! Gdzie teraz tanio kupić Beton Komórkowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 01.03.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 CHF - dyskusyjne mielismy kiedyś kredyt w CHF bylimśmy zadowoleniPKOSA nie daje CHFa my ? jakoś takpoczytaj na wątku w dziale Prawo i pieniądze tam dużo w tym temacie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertix 03.03.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Czy możecie polecic dobrego/taniego architekta z lublina, mam juz wiekszoc papierow, warunki itd, wlasnie zakupilem projekt APS75 z archiprojektu, i teraz jestem na etapie szukania kogos kto wykona zmiany w projekcje, wykona projekt zjazdu na droge, zrobi adaptacje itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 08.03.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witajcie!!!!!Mam nadzieję, że wątek bedize sie rozrastał :-) Niestety nie mogę polecic dobrego architekata, ja mam projekt szeregówki, więc miałam specyficzna prace i nikt nie chciał się tym zająć. W końcu znalazłam jednego architektam który chciał nam to zrobić, typ twórcy i ciągle coś wymyslał, wiec moze dostaniesz namiary od kogoś innego. Mam już pozwolenie na budowe!!!!!!!! 1,5 msc czekałam. Jeszcze tylko musi sie uprawomocnić. Ale nadal nie mam cegły na piwnicę i to mnie bardzo martwi :-( W niektórych cegielniach przyjmują zapisy na sierpień, a ja chcę rozpocząć budowę w czerwcu. Jeżeli mielibyście jakieś namiary na cegłę, to bardzo prosze o kontakt. Przymierzam sie takze do zakupu jakiegoś blaszaka na działeczkę, czy macie namiary gdzie mozna kupić taki garaż???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 08.03.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Elais - gratuluję pozwolenia. Ja intensywnie "walczę z papierami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekzaporowski 08.03.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 witam, ja też nie polece swoje, bo ma spore opóźnienia, za to jak tylko dostaniemy pozwolenie na budowe, to napisze dluuuugi post z przygodami...zeby wiedzieli inni na przyszłość... też szukam garażu blaszaka - raczej używanego - kupuje anonse ale są tylko nowe po 1200-1600 zł...sporo używany można kupić od 500-600 zł tylko samemu rozebrac i przewieźć i ustawić... pozdrawiamy wszystkich startujących niedługo )) Luiza i Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 09.03.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Ja swojego architekta także nie polecę. Adaptacja praktycznie bez żadnych zmian ciągnie się 2,5 miesiąca a miało być 1 miesiąc!!!! Jak tak dalej pójdzie to na działce postawię namiot a na zimę może iglo??? Na to chyba pozwolenie niepotrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 10.03.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Na iglo- pozwolenie chyba nie , ale zgłoszenie i uzgodnienia w ZUD- z pewnością konieczne. Moja adaptacja też ciągnie sią już dłuuuuuuuuuugo, wolę nie liczyć jak długo, ba chcę dożyć i zachowac niekaralność do końca budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 10.03.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Mam prosbę....czy znacie producenta/dystrybutora paneli ogrodzeniowych.....lublin lub ościenne województwa ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 10.03.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Mam prosbę....czy znacie producenta/dystrybutora paneli ogrodzeniowych.....lublin lub ościenne województwa ?????? Ja niestety nie znam bo robiliśmy z siatki. O jakie dokładniej panele Ci chodzi:drewniane, metalowe, betonowe? P.S. Ale dziś piękna pogoda była na działeczce. Aż już zamieszkać się chce. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertix 11.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Hejka A czy ktos mogl by podac ile placil za adaptacje? bo mnie z butow wyrwalo jak koles za 3 zmiany w projekcje (likwidacja lukarny, dodatkowe okno, poszerzenie garazu) + adaptacje projektu chcial prawie 5tys Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts