radek_m 28.03.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam Szukam skrzynki elektrycznej na plac budowy. Może komus juz niepotrzebna to chętnie odkupie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 29.03.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Czy ktos może mi polecić dobrego i taniego architekta do adaptacji projektu, jak zrobiłam rozeznanie to ceny za adaptacje bez zmian w projekcie startują od 2 500,00. Czy gdzieś można taniej?? ja płaciłam 2500 po znajomości ( podobno normalnie 3.500 ) + uzgodnienia ZUD ok. 140 zł., miałam dośc duzo zmian, ale architekta polecić nie mogę - bardzo długo to trwało i cieszę się , że mam to już za sobą na priv wysyłam telefon architekta polecanego na grupie lubelskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 29.03.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 czekam..... wysłałem priva...ino nie wiem czy doszedł do Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 31.03.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 gdzie w lublinie można kupić tanio roundup 360 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 31.03.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Zaczęło się fundamenty wylane.teraz murowanie bloczków fundamentowych i przerwa do czerwca.A jak u Was? My roundup kupowaliśmy w sklepie ogrodniczym na Zemborzyckiej( po tej stronie co Elkabel). Czy najtaniej niewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 31.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 ... My roundup kupowaliśmy w sklepie ogrodniczym na Zemborzyckiej( po tej stronie co Elkabel). Czy najtaniej niewiem. a jaka cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 31.03.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Zaczęło się fundamenty wylane. teraz murowanie bloczków fundamentowych i przerwa do czerwca. A jak u Was? my dopiero kilka dni temu złozyliśmy wniosek o pozwolenie, odrolnienie działki i zgłoszenie ogrodzenia niedługo roundup, za miesiąc ogrodzenie, a roboty dopiero od 1 lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 31.03.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Zaczęło się fundamenty wylane. teraz murowanie bloczków fundamentowych i przerwa do czerwca. A jak u Was? Widziałam dzisiaj widziłam..... Działeczka ogrodzona iglaczki posadzone, jak fajnie. A my cały dzień spędziliśmy na tępieniu chaszczy na działce i jeszcze nie skończone... a najgorsze, że teraz to chyba jakąś kopare potrzebuje do powyrywania korzeni. A czemy aż do czerwca chcesz czekać z dalszym murowaniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 31.03.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Czekamy do czerwca bo ekipę budowlaną znaleźliśmy dość późno i mają też inne budowy. Teraz fundamenty a potem reszta.Coraz bardziej zaczynam wątpić czy zdążymy przed zimą. A wszystko tak idzie do góry. Dzwonili do nas z okien że jak nie zamówimy w przeciągu tygodnia to 20% drożej. Cała okolica u nas tętni życiem. Nasz sąsiad już ściany stawia. Obok dziś koparką równali.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 01.04.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Agira a które okna? my planujemy zakupić z oknodomuale póki co tylko kosztorys zrobiliśmyz zamówieniem czekamya może trzeba sie spieszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 01.04.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Agira a które okna? my planujemy zakupić z oknodomu ale póki co tylko kosztorys zrobiliśmy z zamówieniem czekamy a może trzeba sie spieszyć? Składaliśmy w kilku firmach Najbardziej zastanawiamy się nad Goranem. Drewniane meranti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 03.04.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 ze względu na to że mamy ziemię klasy II będziemy mieć dodatkowe koszty przy odrolnieniu - geodeta musi zrobić wykaz zmian gruntowych, podobno koszt ok. 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 03.04.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 ze względu na to że mamy ziemię klasy II będziemy mieć dodatkowe koszty przy odrolnieniu - geodeta musi zrobić wykaz zmian gruntowych, podobno koszt ok. 300 zł. Cholera jasna.......ja takze mam klasę II, a swoją drogą to niezły interes dla miasta Lublina, zatwierdzać plany i kazać sobie płacić za odrolnienie....."tutaj było strasznie brzydkie słowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 04.04.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Cholera jasna.......ja takze mam klasę II, a swoją drogą to niezły interes dla miasta Lublina, zatwierdzać plany i kazać sobie płacić za odrolnienie....."tutaj było strasznie brzydkie słowo" Co miasto to pomysł jak złupić kasę. W Łęcznej np. jako że nie mogą brać kasy za pozwolenie na budowę domu to kasują za pozwolenie na budowę zjazdu z drogi do tego domu 155zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej.kr 09.04.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Witam, mam zamiar budować się w tym roku na Podzamczu koło Łęcznej. Za wyłączenie z produkcji rolnej fragmentu działki 128m^2 pod garaż wolnostojący będę musiał zapłacić 628zł teraz i przez 10 lat płacić co roku równowartość połowy tony zboża - tak mówiono mi wcześniej, a jak będzie - dowiem się jutro w urzędzie. Pozdrawiam,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 09.04.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Ja akurat z wyłączeniem miałam trochę szczęścia bo kiepska gleba i nie trzeba nic wyłączać i za nic płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 09.04.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Czekamy do czerwca bo ekipę budowlaną znaleźliśmy dość późno i mają też inne budowy. Teraz fundamenty a potem reszta.Coraz bardziej zaczynam wątpić czy zdążymy przed zimą. A wszystko tak idzie do góry. Dzwonili do nas z okien że jak nie zamówimy w przeciągu tygodnia to 20% drożej. Cała okolica u nas tętni życiem. Nasz sąsiad już ściany stawia. Obok dziś koparką równali. Pozdrawiam Agira a jak Ci poszło w starostwie z pozwoleniem na budowę bo mnie powoli trafia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 12.04.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Agira a jak Ci poszło w starostwie z pozwoleniem na budowę bo mnie powoli trafia... U nas cofnęli nas z poziomem zerowym ale pani kazała przyjechać architektowi żeby naniósł zmiany i po krzyku Raczej wszystko sprawnie przebiegło. A co u Was coś wymyślają? Tak wszystko idzie do góry,że zastanawiam się czy uda nam się przed zimą dach położyć. Bo o skończeniu nie ma mowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 13.04.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 U nas cofnęli nas z poziomem zerowym ale pani kazała przyjechać architektowi żeby naniósł zmiany i po krzyku Raczej wszystko sprawnie przebiegło. A co u Was coś wymyślają? Tak wszystko idzie do góry,że zastanawiam się czy uda nam się przed zimą dach położyć. Bo o skończeniu nie ma mowy. Pozdrawiam Dostałam całą stronę uwag we wtorek ale architekt dzisiaj mi oddał poprawiony projekt i jak będzie OK to w poniedziałek dostanę pozwolenie na dom a i tak muszę występować z odrębnym wnioskiem o pozwolenie na zdjęcie słupa i puszczenie prądu kabelkiem. Te papiery to masakra a to dopiero początek. A dach u was faktycznie potężny. Ale za to będzie najładniejszy dom na naszej wioseczce Ja to taką skromną, wiejską chatkę stawiam i liczę, że 300tyś. mi wystarczy... Poczekamy zobaczymy Najwyżej zaczniemy dorabiać- po coś chyba te latarnie u Ciebie na ulicy stoją a i u mnie mają stanąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 13.04.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Dostałam całą stronę uwag we wtorek ale architekt dzisiaj mi oddał poprawiony projekt i jak będzie OK to w poniedziałek dostanę pozwolenie na dom a i tak muszę występować z odrębnym wnioskiem o pozwolenie na zdjęcie słupa i puszczenie prądu kabelkiem. Te papiery to masakra a to dopiero początek. A dach u was faktycznie potężny. Ale za to będzie najładniejszy dom na naszej wioseczce Ja to taką skromną, wiejską chatkę stawiam i liczę, że 300tyś. mi wystarczy... Poczekamy zobaczymy Najwyżej zaczniemy dorabiać- po coś chyba te latarnie u Ciebie na ulicy stoją a i u mnie mają stanąć No, no ale moje pierwsze dwie latarnie A dom nie wiem czy najładniejszy ale na pewno jeden z największych. Ale tak to jest jak buduje się razem z teściami. I oni i my chcą troszkę przestrzeni. My mamy poddasze z osobnym wejściem z boku domu a oni parter. A w urzędach jakoś to pójdzie. A ja jutro na działeczce drzewka dosadzam mam nadzieję że będzie słoneczko bo mój teść siedzi tam cały tydzień i już ciemny jak cygan. Pozdrawiam i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts