Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa zaczynająca wiosną 2007 LUBLIN i okolice

Gość a k a

Recommended Posts

A ja jutro na działeczce drzewka dosadzam 8)

mam nadzieję że będzie słoneczko bo mój teść siedzi tam cały tydzień i już ciemny jak cygan.

Pozdrawiam i do zobaczenia :D

Fajnie ty sadzisz drzewka a ja jutro jadę kończyć wycinać drzewka a raczej chaszcze... zdecydowanie wolałabym sadzenie :cry:

Pozdrowionka

• Odpowiedzi 548
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam początkujących budowniczych. Dobry pomysł z tym nowo-młodym wątkiem ;)

Oczywiście tak jak Baba - zapraszam do nas wapniaków ;)

Mario - jak tam Twoje odrolnenie? Jesteśmy sąsiadami. Jam od półtora roku - Dąbrowiczanin ;)

Ktoś z Was pytał o skrzynkę elektryczną - budowlaną. Chyba Idkam ze starego wątku chce sprzedać.

Co do siatki - poelcam siatkę z drutu górniczego (lub kopalnianego - różnie ją zwą). Robi taką p. Mirosław Kowal w Niedrzwicy. Gdzieś już namiary podawałem. O samej siatce też jest sporo informacji na forum.

Wszystkim życzę pwodzenia i cierpliwości.

Witam początkujących budowniczych. Dobry pomysł z tym nowo-młodym wątkiem ;)

Oczywiście tak jak Baba - zapraszam do nas wapniaków ;)

Mario - jak tam Twoje odrolnenie? Jesteśmy sąsiadami. Jam od półtora roku - Dąbrowiczanin ;)

Ktoś z Was pytał o skrzynkę elektryczną - budowlaną. Chyba Idkam ze starego wątku chce sprzedać.

Co do siatki - poelcam siatkę z drutu górniczego (lub kopalnianego - różnie ją zwą). Robi taką p. Mirosław Kowal w Niedrzwicy. Gdzieś już namiary podawałem. O samej siatce też jest sporo informacji na forum.

Wszystkim życzę pwodzenia i cierpliwości.

Witamy Cię "Wapniaku". Gdzieś na forumie wyczytałam, że jesteś posiadaczem POŚ Bioeko. Jak to coś się sprawuje bo takich informacji nie mogłam odszukać.

Mam Pozwolenie na budowę!! :p :p :p

Pytałam o kanalize w naszej gminie ale rozwiali moją nadzieję. Kanalizacja ma być ale tylko w Kijanach i w okolicach gminy czyli sam "Spiczyn Manhattan" a nasze przedmieścia ta frajda ominie :cry: Ja chyba wolałabym POŚ- koszt nieco większy a niby nie trzeba wody reglamentować, tylko niech ktoś powie jak się sprawdza taka bez drenażu :roll:

Ewa - ja już nawet wypowiadałem się na forum w tym temacie w paru miejscach ;) Widzę, że powoli staję się ekspertem w tej dziedzinie, bo już kilka osób pisze do mnie na PW z zapytaniami, a oprócz tego w paru miejscach na forum ;) Ale ja nie mam nic przeciwko temu. Lubię dzielić się tym co wiem.

Oczyszczalnia jest OK. Sprawdzona w różnych warunkach (zakres temp. od poniżej -30 do powyżej + 30). Naprawdę bezobsługowa (miałem akcję prawie nurkowania w studni, ale to raczej kwestia regulacji - zapchała mi się rura spustowa do studni chłonnej - karcher załatwił sprawę).

Ja nawet bakterii nie musiałem wpuszczać - same się wychodowały. Zapraszam na oględziny i na kawę (albo w odwrotnej kolejności).

No i najważniejsze - NIE ŚMIERDZI !!!

Może ktoś z Was ma namiar na firmę wypożyczającą blaty (takie metalowe deskowaniedo wylewania murów). Rzućcie namiar.

Miłęj niedzieli życzę.

Hej! Czy wszyscy budujecie za gatówkę, czy korzystacie z kredytów? W jakiej walucie bierzecie, i w jakich bankach? Czy kożystaliście może w Lublinie z posredniaków czyli Expandera, Money Expert, czy Open Finance? Zadowoleni byliście z ich usługi????

My korzystamy z Money expert i dalej nie ma odzewu co do kredytu a powoli kasa nam sie kończy.

Hej!

Mam pytanie?

Jak grodziliście swoje działki po granicy działek czyli tak jak geodeta wyznaczył palikami czy trochę od granicy działki? :roll:

Pozdro.

Oczywiście, że na granicy. To można inaczej? No chyba że sąsiad jakiś nie do dogadania.

My mieliśmy takie szczęście że jeden cały bok robiliśmy z sąsiadem na pół. Reszta tak jak paliki wbite. A czy przyszły właściciele działek dorzucą się do ogrodzenia-WĄTPIĘ

Pozdrawiam