Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam budujacych w spiczynie,ja stawiam swa chałupke w wilczopolu(okolice Głuska) ale z jak juz pisałam spiczyn brałam pod uwage ale przewazyła ta okolica ze wzgledu na bliska odleglosc do pracy.Poniewaz dopiero zaczynamy,mamy warunki przyłocza wody i prądu,trwaja negocjacje z murarzem,rozgladamy sie za materiałami (nadmieniam ze stan surowy chcemy postawic na jesień) zwracam sie z prosba o wszelkie porady.Na poczatek gdzie kupowaliscie bloczki fundamentowe i za ile,adresy składów budowlanych czy producentów i np. ile kosztuje wynajecie koparki, wywrotki? Sama nie wiem co jeszcze powinnam wiedziec,podpowiedzcie bo poki co stapam po omacku, a sama musze temu stawic czoła bo męzus pracuje. :wink: Z góry dziekuje
  • Odpowiedzi 548
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zapomniałam, co powinna zawierac umowa z murarzem?Moze ktos ma gotowy wzór i mógłby przesłac emailem?
[email protected],dzieki aka - umowa z murarzem.Skad brałas bloczki fund. i za ile?

Przez weekend zdecydowałam, buduje kominy z cegły pełnej. A w środek wkładam rury ceramiczne Schiedla. Nie mogę zrobić całych systemowych, ponieważ buduje szeregówkę i liczy sie każdy centymetr, a systemowe by mi za dużo wystawały, m.in. w łazience. Włożę tylko do gazowego kominka otulinkę z wełny i mam nadzieję, że bedzie ok.

Teraz musze szybko znaleźć cegłę ok. 2500sztuk. Jak narazie najtaniej znalazłam po 1,20sztuka, mogę mieć od ręki z transportem. A moze znacie gdzie skład gdzie mają tańszą cegłę?? Moi murarze chcę ręcznie robioną, bo mówią że prasówką gorzej sie buduje.

fundamenty skończone

skąd braliście piasek do zasypywania i w jakiej cenie ?

Wysyłam namiar na priv ale jest on z okolic Kijan, Spiczyna.

najlepiej szukać w najbliższych okolicach bo czesto drogo wychodzi transport.

Pozdrawiam.

A my dzisiaj odkryliśmy małego dzikiego lokatora w naszym domku.

to już drugi w tym roku :D

jeszcze trochę a otworzę małe przedszkole

http://img527.imageshack.us/img527/8020/222og0.jpg

Agira

Co to za futrzak?? Zając czy co?? :o

To mały zajączek. Siedzi sobie w domku w salonie i nawet nie drgnie.

Ewa ja już w końcu nie wiem gdzie wy się budujecie. Na działce o której myślałam dalej stoi słup. Proszę o bliższe wskazówki :wink: . Czy to jest obok takiego żółtego domku?

Agira!

Jak jedziesz od strony Lublina nie skręcasz w drogę wójtową tylko w tą asfaltóweczkę wcześniej przy przystanku PKS i domie z brązowym dachem w budowie. To jest równoległa droga do Twojej. Jedziesz tą asfaltówką do samego końca i jak już się skończy na wprost jest nasza działeczka- dom budujemy z Porothermu więc jest czerwony. Jak w tym miejscu skręcisz w prawo to dojedziesz do swojej asfaltóweczki... Rzut beretem- i to suchym :lol:

A obok tego żółtego domku to nic się nie dzije. Leży trochę materialów i tyle....

A zajączek śliczny do nas tylko kury sąsiadów przyłażą :-?

Agira!

Jak jedziesz od strony Lublina nie skręcasz w drogę wójtową tylko w tą asfaltóweczkę wcześniej przy przystanku PKS i domie z brązowym dachem w budowie. To jest równoległa droga do Twojej. Jedziesz tą asfaltówką do samego końca i jak już się skończy na wprost jest nasza działeczka- dom budujemy z Porothermu więc jest czerwony. Jak w tym miejscu skręcisz w prawo to dojedziesz do swojej asfaltóweczki... Rzut beretem- i to suchym :lol:

A obok tego żółtego domku to nic się nie dzije. Leży trochę materialów i tyle....

A zajączek śliczny do nas tylko kury sąsiadów przyłażą :-?

Oooo!!! To śliczne macie miejsce. Zazdroszczę :D .

Może kury zaczną znosić jajka na śniadanie :wink: .

Pozdrawiam