Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Murarzy mamy fantastycznych za wybudowanie parteru, ułożenie stropu i wymurowanie poddasza wzięli 6,5 tys, za resztę jeszcze wezmą max 2tys.

Teraz czas na dach.

Rany magiczne ceny jak na wycene wiekszosci.

Beton B20, dojazd 25km (w jedna strone), z pompa. 240zl netto

ARTBET, Elektrobet, Górażdźe. Ja brałem z Elektrobetu.

• Odpowiedzi 548
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beton B-15 na chwile obecną najtaniej w ART-BECIE na turystycznej 220zł /m3 netto z pompą i płatne n miejscu u klienta, zamawia sie 2 dni wczesniej. W ELEKTROBECIE i GÓRAŻDZE 229zł netto i trzeba zrobić przedpłatę. Pozdrawiam "w trudach budujących" :)

My braliśmy w GÓRAŻDZE, bo można zamawiać na natychmiast. Pogoda jest nieobliczalna, więc od nich zamawialiśmy dosłownie na za 15 minut i dzięki temu zdążyliśmy za każdym razem przed burzą :)

To jak z tym dachem???

Ktokolwiek coś mi podpowie??

my też beton braliśmy w ART-BECIE

w najbliższych dniach kończą u nas murarze

powoli przymierzamy się do elektryki i tynków

znacie może ceny za punkt ( elektryka ) i za 1 m2 tynku cementowo - wapiennego ?

aka ja podobniej jak Ty przymierzam sie do elektryki, hydrauliki i tynków i też chciałabym znać średne ceny i dostac namiary na sprawdzone ekipy. Wiem, że tynki w tamtym roku można było po 10zł znaleźć, a teraz chyba już cena jest ok. 14zł, hydraulika mam nadzieję że znajdę za 100zł za punkt.

Poratujcie mnie namiarami na ciesli do położenia dachu,wszyscy zajęci a ja zwlekałam z rezerwacją terminu,juz nie mam do kogo dzwonic,pilne!!!!Jak tak dalej pójdzie to lipa!!!

VaclaV ja mam namiary na bloczki od Leftaka i Reszki obaj zza lubartowa,namiary sprawdzone od murarzy.

W każdym razie dzięki za informacje. A tak swoją drogą to chyba fajnie jest móc już powiedzieć w czasie przeszłym dokonanym "wybudowaliśmy dom"? Trochę zazdroszczę, ale mam nadzieję, że i ja kiedyś tak powiem.
W tej chwili mamy stan surowy otwarty i czekamy na montaż okien.Mam nadzieję ,że za chwile powiem mamy stan surowy zamknięty.ale niestety w tym roku koniec saleństw.pozostała część prac planowana jest w następnym roku.

Murarzy mamy fantastycznych za wybudowanie parteru, ułożenie stropu i wymurowanie poddasza wzięli 6,5 tys, za resztę jeszcze wezmą max 2tys.

Powiedz czy duży wkład własny, czy duży dom, kominy, schody?

Ja wynegocjowałem cenę 2x większą i myślałem, że jest dobra.

pozdrawiam

Poszukuję firmy budowlane w województwie lubelski. Szukam i szukam i znalazłam firmę Budzam. Bardzo miła obsługa, a profesjonalizm? Może ktoś może powiedzieć o nich coś więcej, a może poleci mi jakąś inną firmę.

Będę wdzięczna za info. Pozdrawiam.

Atam - o murarzach to tak:

- 6,5 tys wzięli sami murarze, i oni sami robili wszystko, kominy mieliśmy schiedla, schody zrobili w cenie. Musieliśmy im zapewnić spanie i jedzenie.

- 70zł dniówka dla pomocników, których murarze sami organizowali.

Czy Wy już macie dachy???

To poradźcie coś nam niemającym jeszcze dachu na domku - PROSZĘ.

Szukam speca i blachodachówki.

Więźbę już zamówiłam - tanio bo 690 z impregnacją :) Naszukałam się ale będzie za 2 tygodnie.

Dla Vaclava i zainteresowanych bloczki fund.

Z Rokitna u p.Reszki tel. 81 8518009

u p. Leftaka 81 8552535

oba namiary zza Lubartowa z polecenia od murarza!

TRAMBI gdzie zamówiłas więzbę?