siemka 11.03.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Pilna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prośbaKochani ile wynosi cena za robociznę/ kondygnacje.....dom nie podpiwniczony z uzytkowym poddaszem, materiał beton komórkowy...?????prosze pilnie o podpowiedź?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 12.03.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ciężko mi powiedzieć ile za kondygnację, bo ja ustalałam za całość. Dom 130m użytkowej + garaż 25tyś. materiał porotherm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 12.03.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Hejka A czy ktos mogl by podac ile placil za adaptacje? bo mnie z butow wyrwalo jak koles za 3 zmiany w projekcje (likwidacja lukarny, dodatkowe okno, poszerzenie garazu) + adaptacje projektu chcial prawie 5tys Pozdrawiam Ja za adaptację płacę 2700+vat i to wcale nie jest mało a ciągnie się jak nie powiem co z czego. Jak architekt polecony i sprawny to wart tych 5tyś. Ale z tego co się orientuję w Gepro biorą 2400+vat a za zmiany zależy jakie od 500 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 12.03.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 My za przeniesienie schodów, zrobienie lukarny, podwyższenie ścianki kolankowej, zmiany kilku okien, przeniesieniu kominka, obniżeniu garażu płaciliśmy ok 3500 Ale nie poleciłabym klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 12.03.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Jakoś nikt nie chce polecić swojego architekta. To chyba jakieś straszne ofermy w tym Lublinie architekturą się parają. Miałam namiary na geniusza architektury, ale jak mi walnął ceną to mało z krzesła nie spadłam. Taka kwota nigdy na tym forum się nie pojawiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 12.03.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 No i kupilismy projekt właśnie taki :http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=1&lustro=1 czy ktos może buduje ???????????????????????????????????? EMANUELA II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 12.03.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 To ja sie nie bede wychylał że chce robic indywidualny..... ale mojego taty znajomy (własciwie pracownik) to architekt... na razie przedstawiłem mu rzuty i elewacje co chcemy, ciekawe ile zaspiewa za opracowanie Ile płaciliście za mape do celów projektowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 12.03.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Architekt p. Wentland.....czy ktoś korzystał z jego usług ????, pytam bo polecili mi go znajomi, jako osobę kompetentną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertix 13.03.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Hehe no to skoro nikt nie poleca swojego architekta to moze podajcie jak sie nazywaja zeby omijac ich szerokim lukiem Ja sie w koncu zdecydowalem na tego Pana o ktorym pisze wyzej, mam nadzieje, ze nie bede zalowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 13.03.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ile płaciliście za mape do celów projektowych? 400 zł. działka 1.500 m2, bez zmian do naniesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 13.03.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 No i kupilismy projekt właśnie taki :http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=1&lustro=1 czy ktos może buduje ???????????????????????????????????? EMANUELA II bardzo fajny domek Pozwolę sobie wkleić link http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=2&lustro=1 Co do architekta to ja się nie wypowiadam bo może się jeszcze przydać Powiedzcie czy myślicie już nad oknami. My jeździmy właśnie po firmach i dajemy do wyceny. Może możecie polecić jakieś okna Myślimy jeszcze cały czas nad dachem i jakoś nie możemy się zdecydować (za bardzo nas przerósł cenowo) Myślimy nad cementową Braasa. Macie jakieś doświadczenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 13.03.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ile płaciliście za mape do celów projektowych? 400 zł. działka 1.500 m2, bez zmian do naniesienia 450zł działka 3000m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 13.03.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ile płaciliście za mape do celów projektowych? 400 zł. działka 1.500 m2, bez zmian do naniesienia 450zł działka 3000m2 Ja też miałam zapłacić 450- działka 2100m ale za duuuuże opóżnienie wykonania, straty finansowe spowodowane wykonaniem jakiś 100 połączeń telefonicznych oraz straty moralne (nerwy) zapłaciłam łajzie 300zł i tak za dużo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 13.03.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 bardzo fajny domek Pozwolę sobie wkleić link http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=2&lustro=1 Co do architekta to ja się nie wypowiadam bo może się jeszcze przydać Powiedzcie czy myślicie już nad oknami. My jeździmy właśnie po firmach i dajemy do wyceny. Może możecie polecić jakieś okna Myślimy jeszcze cały czas nad dachem i jakoś nie możemy się zdecydować (za bardzo nas przerósł cenowo) Myślimy nad cementową Braasa. Macie jakieś doświadczenia? Pozdrawiam Nic jeszcze nie planowaliśmy, za razie "walczę" z przyłączami, zdecydowałem sie "olać" MPWIK i nie będę budował 150 m wodociągu w zamian zrobie studnię, całe szczęście słup energrtyczny ma w rogu działki. Co do okien ogladałem u kolegi profil Salamander z Oknodomu...całkiem...całkiem Myśle na poważnie o plastikach, w dotychczasowym domu mamy drewno z Natury.......straszny "szajs".....maja ok 6 lat i niczego dobrego o tej firmie nie powiem.....ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!!!!!!!! Z czego budujecie ???????????? pozdrawiamy ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 13.03.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 czy ktoś może polecić firmę, która kompleksowo wykona przydomową oczyszczalnię ścieków w okolicach Lublina? ... a tak na marginesie ... jak spisują się oczyszczalnie u tych forumowiczów, którzy korzystają z nich co najmniej 2 lata ? czy warto dzisiaj brać pod uwagę szambo...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 13.03.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 witam mapka do celów projektowych - 350zł okna Salamander z Oknodomu - polecane na forum lubelskim wielokrotnie my też planujemy sie wybrac do nich - skoro polecane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 14.03.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Z czego budujecie ???????????? Beton komórkowy Fundamenty miały być w całości lane ale będą murowane z bloczków fundamentowych. My dzisiaj dalej za oknami i na działeczkę troszkę przy krzaczkach popracować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 14.03.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Agira ja też sie zastanawiam nad dachówka Braasa, romańską w technologii Cisar. Jeszcze sie nie zdecydowałam. Materiały tak zdrozały i nawet zastanawiam sie nad blachą. Dlatego jeszcze nie podpisałam umowy z dekarzami, a czas mnie nagli. Jednak trochę obawiam sie blachy, boje sie że latem na poddaszu moze być bardzo gorąco. Więc chyba wybiorę tego Braasa. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z dachówką cemantowa Braasa?? Gdzie w Lublinie najlepiej kupować, gdzie najtaniej tą dachówkę?Czy bedziecie robić pełne deskowanie i papowanie czy jedynie folie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 14.03.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 witam mapka do celów projektowych - 350zł ja zapłaciłem z sąsiadem (bo robił na równoczesnie na 2 działki) 1300 za mape czyli po 650 za sztuke ale musial od nowa nanieść warstwice bo to co było w starostwie to chyba pijany geodeta robił (np szerokość skarpy na mapie 1,5 metra w rzeczywistości 0,5m, roznice w przebiegu poziomic kolosalne ). dzialka 35arów i zrobił szybko (w miarę....: około 4 tygodni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 15.03.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 my mamy zrobioną wycenę okien profil salamander jeszcze w styczniu, z gwarancją ceny do końca marca sprawdzimy jeszcze jedną firmę i podejmiemy decyzję u moich rodziców takie okna są od trzech lat i wszystko jest OK, bardzo ciepłe ale też nic nowego w firmie przez te lata się nie pojawiło - profile są identyczne jutro wywalamy korzenie z działki ceny na rynku za godzinę pracy koparki to 80 - 100 zł. + dojazd na szczęście nam udało się po znajomości trochę zbić cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts