Ewa7506 25.04.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 My korzystamy z Money expert i dalej nie ma odzewu co do kredytu a powoli kasa nam sie kończy. To chyba u nich norma. Ja dałam im 2 tygodnie i sama ruszyłam po bankach. Padło na BPH w PLN. Czekam na decyzję. Ten Franek niepokoi mnie swoim mierniuśkim kursem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 25.04.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Ja pozwolenie dostałem 04.04.2005. W grudniu (20-go) 2005 już się wprowadziliśmy Tylko pozazdrościć...... Ciesze się, że oczyszczalnia jest ok, bo szambo jakoś mi nie pasi i dreny pozakopywane na działce też nie. A wizja lokalna połączona z kawą będzie jak najbardziej wskazana- tylko niech ta moja budowa wreszcie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 26.04.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 dzisiaj odebraliśmy pozwolenie na budowę, wniosek złożyliśmy 27 marca gorzej jest ze zgłoszeniem ogrodzenia, osoba w starostwie bardzo niemiła, negatywnie nastawiona do ludzi i warcząca dostaliśmy postanowienie żeby dokumenty uzupełnić np. o rysunek przęsła !!!!, a na szkicu ogrodzenia wyraźnie było napisane, że ogrodzenie z siatki trzeba było interweniować u zwierzchnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika O 26.04.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam!Potrzebuję kierowniak budowy, może ktoś mógłby polecić swojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 27.04.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Witam!!! Poszukuję architekta. Macie jakieś namiary? Napiszcie ile zapłaciliście za adaptację projektu oraz zmiany w projekcie. Czy za adaptację 4000zł -wstępnie- to dużo? Jak macie niedrogiego i solidnego architekta to dajcie znać będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam i życzę miłego i pracowitego weekendu majowego Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubhert 29.04.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 My korzystamy z Money expert i dalej nie ma odzewu co do kredytu a powoli kasa nam sie kończy. To chyba u nich norma. Ja dałam im 2 tygodnie i sama ruszyłam po bankach. Padło na BPH w PLN. Czekam na decyzję. Ten Franek niepokoi mnie swoim mierniuśkim kursem. Mogę polecić biuro, które nam załatwiało kredyt. Mają ofertę z kilku banków i dla kazdego cos dobiorą. My od złożenia wniosku do wypłaty pierwszj transzy czekalismy miesiąc, ale mielismy pecha, że w międzyczsie były swieta, a ze braliśmy ponad 300 tys, to decyzję muiało podjąć ciało kolegialne i nie mogli sie zebrać przez dwa tygodnie, a dodatkowo był błąd we wniosku i to tez o tydzień opóźniło. Generalie zainteresowanym moge podac namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 30.04.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Ja poproszę o namiarypo długim weekendzie dzwonię dowiedzieć się na czym sprawa stanęła.Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 06.05.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Na pewno trwa długi weekend Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aqarius 06.05.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam Dostalem dzis wycene za stan surowy otwarty bez fundamentówprojekt http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=71 robocizna 55.000 za surowy otwarty, okolice Lubartowa Co sądzicie o cenie? PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 08.05.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam,Od jakiegoś czasu śledziłem to starsze lubelskie forum "bardziej doświadczonych" nie wiedząc, że istniejecie tutaj. Próbowałem też zabierać tam głos, ale staż tamtych forumowiczów trochę onieśmiela. Dziś prezeczytałem większość waszych wpisów i widzę, że jestem na podobnym etapie. Projekt złożyłem do archietka i obiecał, że w połowie czerwca będę mógł składać wniosek o pozwolenie. Jestem wstępnie umówiony z ekipą na wrzesień na rozpoczęcie budowy, ale muszę chyba podpisać umowę, żeby mi nie uciekli. Mam nadzieję, że do wrześnie wyrobię się z pozwoleniem i będę mógł zacząć. Jak myślicie? Najbardziej sen z powiek spędzają mi materiały. Mam na razie tylko zamówiony belit na wrzesień za cenę niewiadomą (będzie wiadoma w dniu zakupu). A pomyśleć, że jeszcze niedawno inwestor mógł negocjowac ceny i wybierać dostawców - wiem to od znajomych, którzy zaczęli trochę wcześniej.Dla porządku dodam jeszcze, że działkę mam w Dominowie, gmina Glusk, a mój projekt to "Dom w lukrecji" z Archonu. Czy ktoś buduje ten dom w okolicach Lublina?http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m43eb46ccc1ced Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.jozwiak 08.05.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 witam jestem nowy na furum.zaczynam budowe tego lata-moj domek to afrodyta z dobrych domow.moze ktos juz wybudowal ten domek w lublinie lub okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 09.05.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 No to ja też dołączam do grona budujących w tym roku. Dom 130m + garaż w Nałęczowie. Stan na dziś, wszsytko co tlyko można przed samym złożeniem papierów na pozwolenie. Czekam na wycene kierownika z ekipą. Macie jakieś namiary na występowanie BK w okolicach, bo ja ic nie znalazłem? Składy odsyłają na 2m-c, a fabryki w ogóle, zero możliwości zamówień. Z Ytongiem to samo, niewiadomo kiedy będize i w jakiś ilościach. Na dziś mam BK na kiedy chcę za 12,50zl z transportem z jakiegoś składu z pod Rzeszowa. Załamka z tymi cenami. Może polecić jakąs dobrą betorniarnie. Grucha z B15 mi będize potrzebna. Aquarius dość dobra wycena, chyba bo dzisiaj to cholera wie. A ile robota za fundamenty? p.s. co do tamtego tematu z weterenami też zauważyłem, że są nieśmiali. Narazie jestem na 150 stronce tamtego tematu, ufff [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 09.05.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam wszystkich nowych budowniczych Z bloczkami jest duży problem. My domawialiśmy jeszcze na ścianki działowe i sprzedali nam w Lubartowie ale tylko dlatego że u nich wcześniej braliśmy Aż się boję co będzie potem z innymi materiałami. U nas budowa stanęła bo czekamy na beton żeby zalać strop nad piwnicą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 10.05.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Troche odbiegne od budowy domu i mała porada co do budowy ogrodzenia. Ponieważ z rodziną miałem nie miłe przejścia przez Urzędników w Nałęczowie. Wieć się strzeżcie. To, że ogorodzenia wymaga tlyko zawiadomienia o budowie w praktyce może przynieść więcej szkód. Otóż moi rodzice wysłali zawiadomienie o budowie ogrodzenia na naszej działce (dokumentacja nie była pełna, nie taka jak potrzeba, jak się później okazało). Zgodnie przepisami poczekaliśmy wymagany miesiąc na odpowiedź negatywną UM i dodatkowo kolejny na wszelki wypadek. Odpowiedzi nie było więc po ok. 2m-c zaczeliśmy budować, sądzać że pismo zostało przeczytane i rozpatrzone. Skoro nie raczyli odpowiedzieć, to możęmy budować. Gdy już ogordzenie - mury - stały przybiegł urzędnik jakiś i kazał wstrzymać budowię (fajnie, że już stoi wszystko). No i sprawa trafiła do Nadzoru Budowlanego. UM wytykał nam, że żadnego pisma/zawiadomieneia do nich nie wysłaliśmu. Nadzór budowalny, jak się okazało znalazł u nich nasze zawiadomienie - nie takie jak potrzeba, nie pełne ale leżało u nich. Co z tego, nerwy przez ponad rok i koniecznść przebudowy 6m odcinka ogrodzenia. Wina UM i braku odpoweidzi na to co im wysłaliśmu. Nasz wina - to brak dogłebnej wiedzy jak ogrodznei powinno wyglądać, za długi murek na skrzyżowania (droga lokalna/gminna 4m szerokosći, w sumie polna) = za slaba widoczność. Gdyby tylko urzędnik raczył odpowedzieć na pismo. Porada zanoście wszytkie pisma osobiście i osobiście sprawdzajcie czy jest odpowiedź i jaka. Pieczątka na każdym świstku. Nie raz mi się zdarzyło, że UM nieraczył odpowedzieć na pisma które się do nich wysyła. Nawet po tym jak był bałagan z Nadzorem i naszym ogrodzeniem. Tak wygląda robota w Nałęczowie i tamtejszym UM. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 10.05.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Hej! Macie może namiary do dobrego i niedrogiego rzeczoznawcę, który wyceni wartość działki i wartość przyszłej nieruchomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aqarius 10.05.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Hej! Macie może namiary do dobrego i niedrogiego rzeczoznawcę, który wyceni wartość działki i wartość przyszłej nieruchomości. Wysyłam (prv) ci namiary na p. Artura, wyceny robi w ciagu 2-3 dni. Biuro miesci sie na Chopina nie pamietam ile szczegoly sobie dogadasz. Ceny przystepne. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 11.05.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Moge spokojnie polecic betoniarnie ze Spiczyna, kopali, zbroili i zalewali z gruszek u mnie fundamenty, wlasciciel p. Jacek bardzo kontaktowy wszystko do negocjacji...ale przede wszystkim błyskawiczna robota. W ciągi dwoch dni wykopali a trzeciego dnia pracowali do 23.00, pompa w cenie. Jak chcesz numer tel mow. To ja bardzo proszę o te namiary. Miałam brać betonik z Lublina ale nie wiedziałam, że mam po sąsiedzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 12.05.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Jeśli mo9żna- ja też byłabym wdzięczna za namiary na ta betoniarnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 13.05.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 szukam geodety, bardzo proszę o namiaryile płaciliście za wytyczenie budynku / ogrodzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 13.05.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Namiary na bardzo solidnego geodetę- wysłąłam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts