Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa zaczynająca wiosną 2007 LUBLIN i okolice

Gość a k a

Recommended Posts

Jak wycenili wam robociznę za samą chałupę??? Stan otwart bez okien, drzwi z dachem.

Bo coś mi sie wydaje że trochę za dużo moja wstępna ekipa chce za to. Dom z użytkowym poddaszem 135m kw. protokąt bez żadnych wykwitów, bez piwnicy, dach dwuspadowy, dwa balkony, 3 kominy, bez garażu. I za to z pokryciem dachowym (blachodachówka) ale BEZ ocieplenia wełną i bez tynku chce 45tys. zł!!! Czy nie za dużo jak na tak prosty i mały dom???

Poradzcie na gwałt bo musze decydować szybko.[/img]

Moim zdaniem to duzo.

My zamawialismy ekipe w pazdzierniku-dom 151 pow stan bez dachu 16 tys a za dach kombinowany 12 tys.

• Odpowiedzi 548
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Państwa !

Jak postępy ?. Tak przy okazji jesli ktos potrzebuje gazobeton 24, jest do wzięcia 800 sztuk za 14.50PLN od zaraz. (solbet)

Ale do rzeczy. Czy ktoś z lubelskich forumowiczów ma namiery na ekipe instalatorską do CO i CWU, wzglednie może polecić firme zajmującą sie sprzedaż kotłów na paliwo stałe?

Bede wdzieczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam

Marek

Im blizej do rozpoczęcia budowy tym bardziej gnębi mnie jedna sprawa- bezpieczeństwo zgromadzonych na działce materiałów budowlanych.

Bardzo proszę napiszcie czy coś Wam ukradli z budowy?

Czy ubezpieczacie plac budowy i zgromadzone na nim materiały, a może wynajmujecie kogoś do pilnowania?

Będę wdzięczna za wszelkie pomysły i sugestie. :D :D :D

Nam nic nie ukradli.

bloczki za ciężkie a reszta jest pozamykana w komórce.

I jak by się coś działo to sąsiedzi chyba by interweniowali.

poza tym na razie nie ma tam nic aż tak wartościowego chyba :roll:

Ale wszystko zależy od tego w jakiej okolicy budujesz

Pozdrawiam

Ps. do nas jutro wchodzi ekipa

:D

Naprawdę :D

Może będziemy sąsiadami bo my też w Kol. Spiczyn

Przy ulicy na której mieszka wójt. A ty?

Witam!

Dołączam do grupy osób budujących się w Spiczynie niedaleko wójta.

Projekt domu to Rozmarynek z Archonu. W obecnej chwili czekam na pozwolenie na budowę. Trzymajcie kciuki razem ze mną żeby w czerwcu staneły już ściany.

POZDRAWIAM

Naprawdę :D

Może będziemy sąsiadami bo my też w Kol. Spiczyn

Przy ulicy na której mieszka wójt. A ty?

Witam!

Dołączam do grupy osób budujących się w Spiczynie niedaleko wójta.

Projekt domu to Rozmarynek z Archonu. W obecnej chwili czekam na pozwolenie na budowę. Trzymajcie kciuki razem ze mną żeby w czerwcu staneły już ściany.

POZDRAWIAM

A witam sąsiadkę. :D

Wiem chyba która działeczka :D . Będziemy bardzo bliskimi sąsiadami :wink: (dzieli nas tylko jedna działka)

Oj nie wiem czy dacie radę postawić ściany już w czerwcu bo pozwolenie musi się uprawomocnić :wink: .Ale trzymam kciuki.

Pozdrawiam Serdecznie Agnieszka

witam wszystkich lublinian,ciesze sie ze trafiłam na strone.Razem z połówką zaczynamy budowe naszego domku,jestesmy na etapie papierologi,mamy załatwione wodociagi i czekamy na odp z lubzelu a projekt w adaptacji.W zwiazku z tym rozgladamy sie za pustakiem badz silikatami i cegła,i tu nasze zdziwienie bo jest problem,liczyłam sie z tym ale zeby w ogóle to jak budowac?Czy moze ktos wie gdzie te materiały dostac i w jakiej sa cenie,pomocy, z góry dziekuje. Moze ktos buduje sie w okolicy,miło poznac sasiadów?

Orientowałam się w tixi coś tam- takie coś jak toj-toj i cena dla mnie masakra- miesięcznie koszt za najem i serwis blisko 200zł :o Będziemy zbijać z materiałów ekologicznych- zgodnie z duchem czasu.. :D

Tak taki ekologiczny wychodzi najtaniej :wink:

nasz kosztował około 100zł

Zbijany z najzwyklejszych desek króciaków

najlepiej kibelek zrobić tak jak radzi Agira. Mąż zrobił z deseczek, płyty pilśniowej. Nie wiem ile wytrzyma ten kibelek, ale na razie jest.

Ja mam problem z materialem. cegłę i pustaki kupiłam w marcu w hurtowni, zapłaciłam gotówką, dostawa miałabyć na koniec maja. I niestety nie ma. Codziennie dzwonię do hurtowni i słyszę to samo: będzie jutro. mam już tego dosyc, gdybym miała chociaż cegłę to ruszylibyśmy z podmurówką. A teraz nie wiem co mam robić. Hurtownię polecili znajomi, ktorzy też wcześniej zakupili tam materiały i nie mieli żadnego kłopotu z dostawą. Ile mam jeszcze czekać i co robić?