kasiula77 21.06.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 witam budujacych w spiczynie,ja stawiam swa chałupke w wilczopolu(okolice Głuska) ale z jak juz pisałam spiczyn brałam pod uwage ale przewazyła ta okolica ze wzgledu na bliska odleglosc do pracy.Poniewaz dopiero zaczynamy,mamy warunki przyłocza wody i prądu,trwaja negocjacje z murarzem,rozgladamy sie za materiałami (nadmieniam ze stan surowy chcemy postawic na jesień) zwracam sie z prosba o wszelkie porady.Na poczatek gdzie kupowaliscie bloczki fundamentowe i za ile,adresy składów budowlanych czy producentów i np. ile kosztuje wynajecie koparki, wywrotki? Sama nie wiem co jeszcze powinnam wiedziec,podpowiedzcie bo poki co stapam po omacku, a sama musze temu stawic czoła bo męzus pracuje. Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 21.06.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Zapomniałam, co powinna zawierac umowa z murarzem?Moze ktos ma gotowy wzór i mógłby przesłac emailem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 22.06.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Zapomniałam, co powinna zawierac umowa z murarzem?Moze ktos ma gotowy wzór i mógłby przesłac emailem? podaj adres email to wyslę Ci moją umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 22.06.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 moja ekipa ma przerwę technologiczną ( po zalaniu ław ) a ja muszę rozładować bloczki fundamentowema ktoś jakiś pomysł ? skąd wziąć ludzi na 2-3 godziny ciężkiej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 22.06.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Zapomniałam, co powinna zawierac umowa z murarzem?Moze ktos ma gotowy wzór i mógłby przesłac emailem?[email protected],dzieki aka - umowa z murarzem.Skad brałas bloczki fund. i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 22.06.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Skad brałas bloczki fund. i za ile? wasiak koło radomia, ale tak jak pisałam wczesniej pootrzebowałam nietypowy wymiar 20/20/30 cena 2,80 za szt. + własny transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 22.06.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 dzieki aga za szybka odpowiedz!!!Kolejne pytanie :namiar na murarzy,moze ktos podac,dziekuje!mój email jest podany troszku wyzej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 25.06.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Przez weekend zdecydowałam, buduje kominy z cegły pełnej. A w środek wkładam rury ceramiczne Schiedla. Nie mogę zrobić całych systemowych, ponieważ buduje szeregówkę i liczy sie każdy centymetr, a systemowe by mi za dużo wystawały, m.in. w łazience. Włożę tylko do gazowego kominka otulinkę z wełny i mam nadzieję, że bedzie ok. Teraz musze szybko znaleźć cegłę ok. 2500sztuk. Jak narazie najtaniej znalazłam po 1,20sztuka, mogę mieć od ręki z transportem. A moze znacie gdzie skład gdzie mają tańszą cegłę?? Moi murarze chcę ręcznie robioną, bo mówią że prasówką gorzej sie buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika H 26.06.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Bardzo pilnie poszukuję ekipy do stanu surowego. Jeżeli możecie kogoś polecić będę wdzięczna. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 27.06.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 pilnie poszukuję bloczków fundamentowych o wymiarach 20/20/30 cmzdecydowałam się na podniesienie poziomu garażu i brakuje mi 13 szt. bloczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 28.06.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A K A pozyczyłabym ci bloczki fundamentowe, ale niestety mam standardowe wymiary 12x24x38, chyba że takie by ci pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 28.06.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A K A pozyczyłabym ci bloczki fundamentowe, ale niestety mam standardowe wymiary 12x24x38, chyba że takie by ci pasowały dzięki, ale niestety nie pasują, muszą być 20/20/30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 28.06.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 czy ktoś ma namiary na dobrego i sprawdzonego fachowca od gladzi gipsowej( mam tynki tradycyjne i chcialbym zrobić gładź)pozdrawiamagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 30.06.2007 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 fundamenty skończoneskąd braliście piasek do zasypywania i w jakiej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 30.06.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 fundamenty skończone skąd braliście piasek do zasypywania i w jakiej cenie ? Wysyłam namiar na priv ale jest on z okolic Kijan, Spiczyna. najlepiej szukać w najbliższych okolicach bo czesto drogo wychodzi transport. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 30.06.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 A my dzisiaj odkryliśmy małego dzikiego lokatora w naszym domku. to już drugi w tym roku jeszcze trochę a otworzę małe przedszkole http://img527.imageshack.us/img527/8020/222og0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 01.07.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Agira Co to za futrzak?? Zając czy co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 01.07.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Agira Co to za futrzak?? Zając czy co?? To mały zajączek. Siedzi sobie w domku w salonie i nawet nie drgnie. Ewa ja już w końcu nie wiem gdzie wy się budujecie. Na działce o której myślałam dalej stoi słup. Proszę o bliższe wskazówki . Czy to jest obok takiego żółtego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 01.07.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Agira! Jak jedziesz od strony Lublina nie skręcasz w drogę wójtową tylko w tą asfaltóweczkę wcześniej przy przystanku PKS i domie z brązowym dachem w budowie. To jest równoległa droga do Twojej. Jedziesz tą asfaltówką do samego końca i jak już się skończy na wprost jest nasza działeczka- dom budujemy z Porothermu więc jest czerwony. Jak w tym miejscu skręcisz w prawo to dojedziesz do swojej asfaltóweczki... Rzut beretem- i to suchym A obok tego żółtego domku to nic się nie dzije. Leży trochę materialów i tyle.... A zajączek śliczny do nas tylko kury sąsiadów przyłażą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 01.07.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Agira! Jak jedziesz od strony Lublina nie skręcasz w drogę wójtową tylko w tą asfaltóweczkę wcześniej przy przystanku PKS i domie z brązowym dachem w budowie. To jest równoległa droga do Twojej. Jedziesz tą asfaltówką do samego końca i jak już się skończy na wprost jest nasza działeczka- dom budujemy z Porothermu więc jest czerwony. Jak w tym miejscu skręcisz w prawo to dojedziesz do swojej asfaltóweczki... Rzut beretem- i to suchym A obok tego żółtego domku to nic się nie dzije. Leży trochę materialów i tyle.... A zajączek śliczny do nas tylko kury sąsiadów przyłażą Oooo!!! To śliczne macie miejsce. Zazdroszczę . Może kury zaczną znosić jajka na śniadanie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts