elais 03.07.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 A u mnie tylko jakiś kundelek sie kręci wokół budowy, pilnuje jej i dobrze. Czasami też i kotek przyjdzie, któremu teraz urodziły sie trzy małe kotki, sąsiedzi mówią, że to dla nas na poczatek budowy, no ale trzech to chyba nie wykarmimy A teraz mam do was pytanie: Jak zaąłtwialiście STEMPLE BUDOWLANE Zamawialiscie przez Anonse. Potrzebuje pilnie ok. 100 sztuk, ok. 2.5 metrowych. Jak to jest z transportem, to ja jako kupująca z czyjejś budowy płącę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 03.07.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 My stęple kupowaliśmy od sąsiada więc zostały przeniesione Ale będziemy się ich pozbywać gdzieś za miesiąc dopiero. Podpatrz może na budowach w Turce. Chyba jest ich tam sporo a napewno ktoś będzie chciał te parę groszy odzyskać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 04.07.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 my kupowaliśmy stemple tam gdzie więźbę, w cenie 2 zł. za mb, bez dodatkowej opłaty za transportale chyba najlepiej zrobić tak jak radzi Agira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 04.07.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 pepesam głusk jest drogi,ale okolice nalezace do gminy głusk to ho ho sie ciagna!!!konkretnie jak miejscowosc cie interesuje,jak daleko od lublina,jak kupiłam działke w wilczopolu,tuz za granicami lublina,ceny mozesz porownac zagladajac do gazety ANONSE,ogłoszen do groma a i w interesujacej cie okolicy popytaj ludzi,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 04.07.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 napiszcie ile kosztuje kierownik budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 04.07.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 witamcement, wapno, piachw jakich cenach i gdzie kupujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 04.07.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 napiszcie ile kosztuje kierownik budowy? Nasz 1500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 05.07.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 agirajak sie z nim umowiliscie,ile razy bedzie na budowie,czy płacicie w ratach np rozpoczecie budowy,stan surowy,i odbiór budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 05.07.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam wszystkich!!!!ja buduję w jakubowicach konińskich a właściwie to juz kolonia! Mam pytanie : czy macie namiary na dobre i tanie dechy podłogowe: modrzewiowe, jesionowe, dębowe? Albo czy znacie w okolicy lublina tartak z suszarnią bądź dobrego stolarza od podłóg??pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 06.07.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 agira jak sie z nim umowiliscie,ile razy bedzie na budowie,czy płacicie w ratach np rozpoczecie budowy,stan surowy,i odbiór budynku? Wiadomość na priv. Pozdrawiam Ale beznadziejna pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.07.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Słuchajcie, słuchajcie... Mam do sprzedania 300 szt PTH 25. Cena wywoławcza 7,50 Odbiór z Jakubowic. Czy jest ktoś chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania00127 11.07.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam wszystkich. Ostatnio jakaś cisza na forum, czyżby wszyscy pochłonięci zostali pracami na swoich budowach. Dach już mamy zrobiony, teraz zostaje nam kwestia okien. na placu boju pozostały dwie firmy Oknoplast-Kraków, sklep w Lubartowie, profil AWANS oraz Oknodom z Garbowa, sklep na Łeczyńskiej, profil Stremline. Obie oferty były droższe od pozostałych konkurentów o ok 1500-2000 zł, jednak zdecydowanie widać różnice w jakości produktów. teraz musimy się zdecydować na którąś z tych firm. Mąż zdecydowanie opowiada się za Oknoplastem., a Ja jeszcze się waham., poczytam opinie na forum i podejmiemy decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 11.07.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 my wybraliśmy Streamline, rodzice mają u siebie profil 3D, też Salamander i okna są bez zarzutuu nas dzisiaj zalewanie chudziaka, trochę ścian już jest, w przyszłym tygodniu stropszukamy dobrych cegieł na kominy ( 2 tys. sztuk ), jak ktoś ma namiary na cegłę to proszę o podanie na forum lub na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 11.07.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 witam poszukujemy piachu na tynkowanie wiedzie gdzie mozna zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 12.07.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Powiedzcie, czy poczatki budowy zawsze sa trudne? Poki co idzie pod góre, z obawą patrzę czy kiedys zaczniemy budowe!?Jakos ciezko wyobrazam sobie początkową organizacje materiałów a obawiam sie ze to własnie spadnie na moja głowę(mąż pracuje w handlu i nie ma czasu nawet podzwonic za owym towarem)Pocieszcie kochani albo poszkulcie nieco,bo jestem przybita!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania00127 12.07.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Na budowie różnie bywa, czasami lepiej czasami gorzej, nie wolno się załamać, tak to już niestety jest że budowa w większości przypadków zajmujemy się MY KOBIETY, gdyż nasi mężowie musza na ten domek zarabiać. Celowo zrezygnowałam z pracy aby nadzorować prace budowlane, umawiać się z fachowcami, pilnować ich itd. nieoceniona jest pomoc rodziców. Nie rzadko idzie pod górę, naprawdę czasami aż ręce opadają ale gdy już widzę że stoją mury i jest dach to mówię sobie że warto było się poświecić. Życzę powodzenia i wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania00127 13.07.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 "Diabeł" tkwi w szczegółach, po analizie wszystkich za i przeciw nasz wybór w kwestii okien padł na Oknoplast-Kraków profil Awans obustronnie Zł dąb z listewka ozdobną, szprosami i tzw. termoramką są to szczegóły które przechyliły szale na ich korzyść. wczoraj podpisaliśmy umowę, termin montażu ustalony na 20 lub 21 sierpień 2007 roku. trochę długo ale nam tak pasuje. Teraz następna kwestia do analizy, następne dylematy; elewacja; styropian czy wełna. będę wdzięczna za wasze sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 13.07.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 POMOCY!Nie wiem co mam mysłec na temat naszego architekta,uczciwy czy zwyczajnie leniwy!Obiecywał ze nami pokieruje ale niestety nic z tego,okazuje sie ze z tym co dla nas zrobił do tej pory jestesmy zwyczajnie w lesie.A zrobił:posadowienie budynku na działce,zmiany które ustalilismy niby zrobione(zmiana pokrycia dachowego,drzwi z garazu do kotłowni i takie w zasadzie drobiazgi)-bo wątpię!Ale zeby tego było mało wyjechał na wczasy!!!Wraca w piatek i do tego czasu chce sie solidnie przygotowac do rozmowy z nim!Branzystów załatwiamy we własnym zakresie,powoli oczywiście i z problemami ale sie robi!!!Natomiast co dalej w kolejnosci załatwiać,bo zamiast czekac bezczynnie na niego moze coś mozemy dalej robic!Np.czy on zleca badanie gruntu czy sami musimy o tym pomyslec(dodam ze sasiedzi obok budujacy sie maja takie badanie juz zrobione,3 odwierty).Doradzcie bo drepczemy w miejscu a chcielismy zaczac we wrzesniu. Sorki za długosc ale musiałam sie wygadac!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 15.07.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Badanie gruntu? Budujecie na terasie zalewowej jakiejś rzeczki? albo na/przy dużej skarpie? albo w miejscu zabagnionym? Nie? to na pewno nie jest wam potrzebne badanie geotechniczne bo reszta terenu Lublina i okolic to less który jest podlożem jak najbardziej stabilnym. W takim przypadku badania geotechniczne to zwykłe naciągactwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 16.07.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Kobiety budujące!!!Jest ciężko, ja już rok buduję bo mąż nie ma czasu. Czasem wpadnie, popatrzy przyczepi się, zestresuje mnie i znowu znika............A ja sama z problemami. Kierownika jak nie przycisnę to nic nie zrobi, nie podpowie, nie doradzi... Czasami mam wrażenie, że to walka z witrakami........a czas mija.........Ale jakoś do przodu. Już dawno bym skończyła, gdyby nie szaleństwo w tym roku z materiałami i wykonawcami.To tak kobiety, żeby się pocieszyć i podtrzymać na duchu!!!!! trzymajmy się razem, chociaz na forum!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts