Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa zaczynająca wiosną 2007 LUBLIN i okolice

Gość a k a

Recommended Posts

• Odpowiedzi 548
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś z was ma może lub miał murarza ze Świdniczka Małego, nazwiska narazie nie wymieniam? U mnie teraz buduje i po prostu krew mnie zalewa. Ostatnio zostały pobite rekordy: przez 10 godzin pracy zostały położone 17 suporeksy!!!! :evil: Płaci swoim ludziom od godziny, dlatego ruszją sie jak muchy w smole. I wiem, że przy okazji ma ze 4 budowy na raz. Dlatego u mnie np. buduje 2-3 osoby, a miało być całkiem inaczej :-( chyba wezmę sobie urlop i będę musiała nad nimi siedzieć, żeby się wyrobili do końca sierpnia

Co do przyłączy to nie mam kogo za bardzo polecić. Przyłącze wodno-kanalizacyjne robiła mi firma Zdzich-tex.Niby nie najgorsza,bardzo szybko robią, ale trochę drogo biorą, i jak widzę wiele osób naciągają na dodatkowe studzienki kanalizacyjne, które drogo kosztują. U mnie powiedzieli, że jest to niezbędne. Zapłaciłam dodatkowo 1500zł, a później okazało sie że bez tego też można sie obejść. Pamiętaj nawet z tak drobnymi wykonawcami spisz jakąś umowę na papierze.

Skąd beton towarowy bierzecie? Coś tańszego niż Elektrobet czy Artbet macie może?

Stal najlepiej w Stalmecie, zreszta inne rzeczy też mozna od nich. Da sie utargować a i właściciele bardzo przyjemni.

Poza tym na ściany najtaniej w SYKE oraz BUDMIXIE na ul. Krochmalnej. Oba obok siebie.

Dzięku Martii!

To już druga pozytywna opinia o Stalmecie więc coś musi w tym być. "Ściany" rzeczywiście mam zamówione w Syke, słyszałem już wczesniej, że są konkurencyjni.

Ponawiam jeszcze prośbę o namiary na wykonawców przyłączy (1) wodociągowego i (2) elektrycznego, jesli ktoś miałby kogoś godnego polecenia.

Cześć

Nie zdążyłem na wiosnę, ale mam nadzieję, że wystartuję tej jesieni. Mam zamiar stawiać domek w Koloni Jakubowic Konińskich.

Macie może namiar na kogoś ze spychem, żeby troszkę chłopina mi po działce pojeździł i przy okazji ogrodzenia nie przestawił ?

pozdrawiam

Witam

My też zaczęliśmy pełni zapału budowę domu wiosną tego roku !! Zapał nieco się ostudził wraz ze wzrostem cen materiałów, ale co tam.

Fundamenty zrobiliśmy sami.

Murarzy mamy fantastycznych za wybudowanie parteru, ułożenie stropu i wymurowanie poddasza wzięli 6,5 tys, za resztę jeszcze wezmą max 2tys.

Teraz czas na dach.

Gdzie kupowaliście drewno na dach?? Słyszałam, że najtaniej jest w Nadrybiu.

My decydujemy się na blachodachówkę - może podpowiecie gdzie jest najatrakcyjniej? Trochę wkurzyła mnie gwarancja na blachę max 15 lat - 6 lat temu dawali gwarancję na 30 lat.

Poproszę o rady co do dachu.

Pozdrawiam