Mroovka 29.08.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Pytanko : gdzie kupujecie cegłę , a gdzie klinkier? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 29.08.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Dzisiaj zakupiłam klinkier na ogrodzenie w składzie fabrycznym Bogdanki na ul. Tyszowieckiej za 1,35zl brutto. Wcześniej kupowalam na kominy Winerbergera po 2,1zł ale na ogrodzenie to już za duży koszt. Wieść gminna niesie, że cegła najtaniej w Syke na ul. Krochmalnej ale w jakiej cenie nie mam pojęcia bo to się cały czas zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 29.08.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Cegła w Syke, najtaniej chyba albo za płotem w Budmixie. A gdzie znajde duży wybór klinkieru na kominy??? Jeszcze namiary na tanie stemple by się przydały. NO I skąd ta więźba ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta76 29.08.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Cegła w Chwałowicach po 40 groszy dwójka a po 70 grroszy jedynka.Cegła w Kraśniku za 1zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 30.08.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 A gdzie są te Chwałowice i co to za cegła za 40 gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 30.08.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam wszystkich aneta76 Cegła w Chwałowicach po 40 groszy dwójka a po 70 grroszy jedynka. Jestem zainteresowany tą cegłą, i gdzie te Chwałowice. Jeśli możesz podać namiary Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 30.08.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ciągle zastanawiam się nad wyborem materiału na ściany i rozważam między innymi belit, ale trudno mi uzyskać jakieś sensowne informacje o tym co jest dostępne w różnych hurtowniach. W Syke np. oferują belit z Niemiec (niewiele więcej można się dowiedzieć), w Omedze w Głusku mają m.in. z Solbetu. Czy ktoś może wie czy czymś istotnym a jeśli tak to czym się one różnią i generalnie na co zwracać uwagę kupując belit. Nie wiem też czy lepiej kupowac paletowany i foliowany czy luzem. Wydawało mi się, że ta pierwsza opcja będzie lepsza, ale dziś ktoś (konkurencja) doradzał mi, że paletowany często jest uszkodzony. Macie tu jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta76 30.08.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ja kupowałam cegłę właśnie w chwałowicach.To jest cena bez transportu.Chwałowice leżą na trasie od Annoploa do Stalowej Woli.Około 15 km za Annopolem w stronę Stalowej Woli.Dwójka to tak zwany przepał lub niedopał. Ja dwójkę kupowałam na podmurówkę a jedynkę na kominy. namiary tel.015-845-34-46 albo do innej cegielni 015-845-33-57.Bo tam jest cegła prosto z cegielni.Ale wiem że i transport mają.Ja brałam bez transportu,bo mam własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 30.08.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Dzisiaj zakupiłam klinkier na ogrodzenie w składzie fabrycznym Bogdanki na ul. Tyszowieckiej za 1,35zl brutto. Wcześniej kupowalam na kominy Winerbergera po 2,1zł ale na ogrodzenie to już za duży koszt. Wieść gminna niesie, że cegła najtaniej w Syke na ul. Krochmalnej ale w jakiej cenie nie mam pojęcia bo to się cały czas zmienia Ewa a jaką brałaś na kominy pełną czy dziurawkę. Bo my się ciągle wahamy. Boję się że za 10 lat będzie mi komin przeciekał. W sobotę jak będzie jeszcze jasno to będziemy wracać koło Was podejrzeć jak tam dach. Zobaczymy jak się wyrobimy z sianiem trawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 31.08.2007 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 my wybudowlaiśmy kominy z cegły dziurawki, a trzy ostatnie warstwy z pełnej, jest bardzo duża różnica w cenie - cegła pełna kosztowała dwa razy drożej niż dzurawkajest specjalna cegła do komniów - szczelinowa, ale sporo droższa od dziurawki i praktycznie niedostępna mamy tylko kanały wentylacyjne i spalinowy z wkładem z kwasówki nasz murarz zwracał uwagę żeby kupować tylko I gatunek i mówił, że pełna za ciężka i ślizga się przy murowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 31.08.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Jeszcze namiary na tanie stemple by się przydały. my mamy stemple do odsprzedania w cenie 2 zł. / mb, jeszcze nie wszystko mamy rozszalowane ale wkrótce będą wolne, a część już "do wzięcia" do sprzedania mamy też drewno do szalowania i ok. 60 szt. belitu z Solbetu o grubości 24 cm lokalizacja Sławinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 05.09.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Mam pytanie do budujących z betonu komórkowego.Czy jest jakaś istotna różnica między tym z Lubartowa, Puław i Niemiec? Chodzi mi między innymi o dokładność wymiarów i czy nadają się do murowania na cienką spoinę? Czy są jakieś różnice w innych parametrach? W hurtowaniach trudno dostać takie informacje, bo każdy zachwala swój towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 06.09.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Dzisiaj zakupiłam klinkier na ogrodzenie w składzie fabrycznym Bogdanki na ul. Tyszowieckiej za 1,35zl brutto. Wcześniej kupowalam na kominy Winerbergera po 2,1zł ale na ogrodzenie to już za duży koszt. Wieść gminna niesie, że cegła najtaniej w Syke na ul. Krochmalnej ale w jakiej cenie nie mam pojęcia bo to się cały czas zmienia Ewa a jaką brałaś na kominy pełną czy dziurawkę. Bo my się ciągle wahamy. Boję się że za 10 lat będzie mi komin przeciekał. W sobotę jak będzie jeszcze jasno to będziemy wracać koło Was podejrzeć jak tam dach. Zobaczymy jak się wyrobimy z sianiem trawy. Pozdrawiam Agira na kominy braliśmy dziurawke I gat. Kominy systemowe dodatkowo są obmurowane suporkiem "6" i ma być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 06.09.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ponawiam pytanie o beton komórkowy z podlubelskich fabryk. Obecnie najlepszą cenę udało mi się znaleźć na ten z Niemiec i ciekaw jestem waszych doświadczeń z tym materiałem. Jak się ma do tego z Lubartowa i z Puław? Który najlepszy jeśli są jakieś różnice? Czy da się murować na cienką spoinę? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 06.09.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Vaclaw bierz ten suporex któr jest najtańszy. Nie wiem czy jest jakaś różnica duża w jakości. Ja budowałam z takiego, który leżaczkował 7 lat u taty na podwórku, i też ma byc dobrze Trochę brzydko wygląda, ale sąsiedzi się nie wystraszyli a i tak robię ocieplenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 06.09.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Qrcze ja to mam problem. Chciałam miec bramę segmentową do garażu, a tutaj sie okazuje, że nie mam nadproża, i trudno jest taką zamontowac. Nie wiem co zrobię, bo nie chcę mie uchylnej, która wygląda jak blaszak...Czy ktoś miał z was taką sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 06.09.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Dzięki elais za odpowiedź. Jakby ktoś jeszcze miał ochotę ustosunkować się do moich dylematów belitowych to bardzo proszę ..... Nie wiem co zrobię, bo nie chcę mie uchylnej, która wygląda jak blaszak...Czy ktoś miał z was taką sytuację? A jeśli ktoś w ogóle będzie miał (przynajmniej narazie, ale pewnie przez kilka lat) zamiast garażu blaszak? Może nie wiem co czynię, ale u mnie prawdopodobnie tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 06.09.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Mam pytanie do budujących z betonu komórkowego. Czy jest jakaś istotna różnica między tym z Lubartowa, Puław i Niemiec? Chodzi mi między innymi o dokładność wymiarów i czy nadają się do murowania na cienką spoinę? Czy są jakieś różnice w innych parametrach? W hurtowaniach trudno dostać takie informacje, bo każdy zachwala swój towar. My mamy z solbetu z Lubartowa na cienkiej zaprawie klejowej. A czy różni się jakością od innych to nie wiem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 06.09.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 My mamy z solbetu z Lubartowa na cienkiej zaprawie klejowej. A czy różni się jakością od innych to nie wiem pozdrawiam Dzięki Agira. A macie te na pióro i wpust czy zwykłe z gładkimi ściankami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 07.09.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Ponawiam pytanie o beton komórkowy z podlubelskich fabryk. Obecnie najlepszą cenę udało mi się znaleźć na ten z Niemiec i ciekaw jestem waszych doświadczeń z tym materiałem. Jak się ma do tego z Lubartowa i z Puław? Który najlepszy jeśli są jakieś różnice? Czy da się murować na cienką spoinę? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. My mamy z Niemiec. Wzięliśmy na paletach opasane taśmami - różnicy nie ma z ofoliowanym bo można sobie tanią folią budowlaną przykryć. Luzem do kleju nie są dostępne. Pustaki zwykłe - mają uchwyt do przenoszenia. Szerokość 24cm. Jakość bardzo dobra - nie było problemów z wymiarami. Praktycznie żadnych uszkodzonych nie było - jedyne pęknięcia zrobione przy rozładunku na nierówną powierzchnię Jeśli bierzesz 36 to radzę pióro-wpust. Wykonawcy nie bardzo rozumieją ideę spoin pionowych i idzie na to dosyć dużo kleju (u mnie głąby nakładały kielnią). Polecam brać tam gdzie taniej - bo pustaki do cienkich spoin są wszędzie takie same (wg. normy). Pozdrawiam, . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts