sabawtor 31.10.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witaj MIxer4all, my tez budujemy w Kalinówce, niestety z własnego doświadczenia wiem, że kwestia przyłączenia mediów nie jest taka prosta. Miałam nadzieję teraz pozostało tylko czekać, jeśli chodzi o wode to chyba smi zlecimy firmie wykonanie przyłacza, a właściwie to sieci, z gazem problemu niebędzie, najgorzej jest z prądem. Plan jest że przyłacza nas w okolicach sierpnia 2008 r., więc wtedy nie ma szans na budowę, będziemy myśleć jak to przeskoczyć Może macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 01.11.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 tylko agregat prądotwórczy na czas budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 02.11.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Czy taki agregat prądotwórczy się wypożycza? Skąd ? Prosze o ifno.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 02.11.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Mam prośbę, jeśli ktoś z was jest zorientowany jak kształtują się koszty robocizny za wybudowanie domu w stanie surowym łacznie z dachem, to prosze o info. Chcemy zacząc rozmowy z fachowcami ale nie mamy pojęcia jakie są stawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixer4all 02.11.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witaj Sabawtor, W Lubzelu powiedzieli mi, ze podłączą kwieceń-maj.Wodę będe robił projekt wspolnie z wlascielami sasiednich dzialek i zlecimi firmie wykonanie.Jeszcze nie bylem za gazem (Karpacka Spółka) wiec nie wiem jak to czasowo wyglada. Z czego budujecie? My chyba zdecydujemy sie na beton komorkowy (suporeks). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 04.11.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 My będziemy budowali chyba z Maksa(ale to jeszcze nie jest do końca przesądzone). A gdzie dokładnie w Kalinowce masz działkę? Może gdzieś blisko nas? My mamy w tej uliczce, która jest praktycznie na przeciwko skrętu do Świdnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixer4all 04.11.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Nasza działka jest przy ulicy na przeciwko salonu Audii "Danelczyk" Mam już ustawioną koparkę do fundamentów i wyrównania terenu.Cena 85zł za godzinę - łycha 60 Napiszcie czy dobra cena Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 05.11.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ja płaciłem za koparkę 80/h i z tego co się orientowałem to była to dość standardowa cena. Zwykle liczyli sobie też za dojazd jeśli plac budowy był oddalony, ja jednak nie płaciłem bo mieli do mnie bardzo blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixer4all 06.11.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Hej, Kolejne pytanie: Jaki strop wybraliście dla swojego domu? Ja sie waham pomiedzy ackermanem ( w projekcie) a Teriva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soNIa_m 08.11.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Witam i pozdrawiam "nowa grupę lubelską" Zacznę tak: Na forum jako czynny uczestnik jestem od niedawna, ale śledzę wątki już od roku Plan jest taki: -działeczka jest(spadkowa ) do teściowej dwa kroki -projekt wybrany -planujemy ruszyć z papierologią w styczniu 2009 -jak wszystko pójdzie planowo to zaczniemy budowę w kwietniu A poniewaz jestem osobą zorganizowaną przygotowania zaczynam już teraz, czyt.łażenie po forum i zbieranie info Teraz tak: domek 195m2, z uzytkowym poddaszem plus garaż w bryle 34m2, razem pow. użytk.229m2. Dach 4spadowy, bez udziwnień. Myślimy o podpiwniczeniu, ale decyzja jeszcze nie podjeta Szczerze mówiąc byłam i jestem zielona w tematach budowlanych, ale forum dało mi "małe podstawy" i już kumam o co chodzi w pewnych kwestiach nawet mój małż czasem się dziwi jak walnę jakimś fachowym zwrotem w jego kierunku .......ale do fachowca mi jeszcze daleko Bylabym Wam bardzo wdzięczna za JAKIEKOLWIEK info związane z kosztami papierologii, no i..... sprawdzonymi ekipami POZDRAWIAM I ZYCZĘ POSTĘPÓW NA BUDOWACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 11.11.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam wszystkich po dłuższej przerwie Fundamenty i podpiwniczenie wykopane oraz za zbrojone i jutro zalewam ławy i fundamenty A tak na marginesie gdzie zamawialiście beton i po ile ? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 12.11.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 jak ja kupowałam beton ( czerwiec - sierpień ) najtaniej było w firmie art-bet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soNIa_m 13.11.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam!Bardzo prosze Was o informacje dotyczące kosztów papierologii-ile Was to wyniosło razem? Bede bardzo wdzieczna za kazda odpowiedz-robie wstepny kosztorys, ale naprawde ciężko mi powiedzieć ile to wszystko może kosztować, tzn. -projekt 2000zl-adaptacja @ 2500zl-ale pozwolenia, umowy itd. tego nie wiem, szacuje jakies 2000zl-poprawcie mnie jesli sie myleZ gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soNIa_m 13.11.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Fundamenty i podpiwniczenie wykopane oraz za zbrojone i jutro zalewam ławy i fundamenty Jakich rozmiarow domek budujesz i jak szacujesz koszty podpiwniczenia(częściowe czy całkowite)? Czy ktoś buduje się w Zemborzycach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 14.11.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam! Bardzo prosze Was o informacje dotyczące kosztów papierologii-ile Was to wyniosło razem? Bede bardzo wdzieczna za kazda odpowiedz-robie wstepny kosztorys, ale naprawde ciężko mi powiedzieć ile to wszystko może kosztować, tzn. -projekt 2000zl -adaptacja @ 2500zl -ale pozwolenia, umowy itd. tego nie wiem, szacuje jakies 2000zl-poprawcie mnie jesli sie myle Z gory dziekuje i pozdrawiam Kompletowałem dokumentację w tym roku i kosztowało mniej to ok. 5200, w tym: 1500 projekt, 2900 adaptacja, a reszta to różne inne papierki - mapki, wstępne opłaty związane z przyłączem prądu itd. Zaznaczam przy tym, że adaptacja była bardzo prosta i nie zawierała praktycznie żadnych istotnych zmian - właściwie jedynie zmiany wielkości okien i jakaś likwidacja balkonu. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek_m 14.11.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Pozdrowienia dla budujących w Kalinówce. Mam do sprzedania stemple Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soNIa_m 15.11.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 vaclav dzieki bardzo za odp czyli jeśli dobrze rozumuje za reszte papierków odejmując projekt i adaptacje zaplaciles @ 800zl. Nie wiem dlaczego ja zakładałam @ 2000zl Ale w sumie lepiej założyć z haczykiem niż pozniej sie denerwować nasze urzędy są nieobliczalne Jednak bede musiala dołożyć troche do kosztów adaptacji- jeśli piszesz ze małe zmiany cie tyle wyniosły, a czy było to z projektami przyłączy? U nas też raczej małe zmiany, ale dochodzi ta cholerna piwnica i tego się głównie obawiam. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 15.11.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 soNIa_mu mnie dokumentacja tak jak u vaclav ok. 5000 zł Słuchajcie ja mam inny problem, na naszej działce nie ma wody, mieliśmy w zamiarze poprowadzić sieć wodociągową, jest to teren zakłądu w Bełżycach.Aby tą sieć doprowadzić musimy mieć zgody wszystkich właścicieli, przez których działki ta sieć będzie biegła.Jeden robi nam problemy, co w sytuacji jeśli nie będziemy mieć jego zgody? Ponadto w poniedziałek składamy wniosek o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 15.11.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam. Ma prawo się nie zgodzić,najlepiej go ominąć jak się nie zgadza,jednym słowem to " cham ". Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soNIa_m 15.11.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 sabawtor my jesteśmy skazani na studnie i oczyszczalnie ale z drugiej strony jakby sie temu przyjzec bliżej to nie takie złe rozwiązanie-nie musisz nikogo prosić i płaszczyć się przed sąsiadami. A swoją drogą to rzeczywiście "fajny" sąsiad się u Ciebie zapowiada nic tylko kopnąć w dupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts