Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa zaczynająca wiosną 2007 LUBLIN i okolice

Gość a k a

Recommended Posts

Witaj MIxer4all, my tez budujemy w Kalinówce, niestety z własnego doświadczenia wiem, że kwestia przyłączenia mediów nie jest taka prosta.

Miałam nadzieję teraz pozostało tylko czekać, jeśli chodzi o wode to chyba smi zlecimy firmie wykonanie przyłacza, a właściwie to sieci, z gazem problemu niebędzie, najgorzej jest z prądem. Plan jest że przyłacza nas w okolicach sierpnia 2008 r., więc wtedy nie ma szans na budowę, będziemy myśleć jak to przeskoczyć

Może macie jakieś pomysły?

• Odpowiedzi 548
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Sabawtor,

W Lubzelu powiedzieli mi, ze podłączą kwieceń-maj.

Wodę będe robił projekt wspolnie z wlascielami sasiednich dzialek i zlecimi firmie wykonanie.

Jeszcze nie bylem za gazem (Karpacka Spółka) wiec nie wiem jak to czasowo wyglada.

Z czego budujecie?

My chyba zdecydujemy sie na beton komorkowy (suporeks).

pozdrawiam

Witam i pozdrawiam "nowa grupę lubelską"

Zacznę tak:

Na forum jako czynny uczestnik jestem od niedawna, ale śledzę wątki już od roku :lol:

Plan jest taki:

-działeczka jest(spadkowa :lol: ) do teściowej dwa kroki 8)

-projekt wybrany :lol:

-planujemy ruszyć z papierologią w styczniu 2009

-jak wszystko pójdzie planowo to zaczniemy budowę w kwietniu :roll: :wink:

A poniewaz jestem osobą zorganizowaną :wink: przygotowania zaczynam już teraz, czyt.łażenie po forum i zbieranie info 8)

Teraz tak: domek 195m2, z uzytkowym poddaszem plus garaż w bryle 34m2, razem pow. użytk.229m2. Dach 4spadowy, bez udziwnień.

Myślimy o podpiwniczeniu, ale decyzja jeszcze nie podjeta

Szczerze mówiąc byłam i jestem zielona w tematach budowlanych, ale forum dało mi "małe podstawy" i już kumam o co chodzi w pewnych kwestiach :wink: nawet mój małż czasem się dziwi jak walnę jakimś fachowym zwrotem w jego kierunku :o :lol:

.......ale do fachowca mi jeszcze daleko :wink: :lol:

Bylabym Wam bardzo wdzięczna za JAKIEKOLWIEK info związane z kosztami papierologii, no i..... :-? sprawdzonymi ekipami

POZDRAWIAM I ZYCZĘ POSTĘPÓW NA BUDOWACH :lol: :wink:

Witam!

Bardzo prosze Was o informacje dotyczące kosztów papierologii-ile Was to wyniosło razem?

Bede bardzo wdzieczna za kazda odpowiedz-robie wstepny kosztorys, ale naprawde ciężko mi powiedzieć ile to wszystko może kosztować, tzn.

-projekt 2000zl

-adaptacja @ 2500zl

-ale pozwolenia, umowy itd. tego nie wiem, szacuje jakies 2000zl-poprawcie mnie jesli sie myle

Z gory dziekuje i pozdrawiam

Witam!

Bardzo prosze Was o informacje dotyczące kosztów papierologii-ile Was to wyniosło razem?

Bede bardzo wdzieczna za kazda odpowiedz-robie wstepny kosztorys, ale naprawde ciężko mi powiedzieć ile to wszystko może kosztować, tzn.

-projekt 2000zl

-adaptacja @ 2500zl

-ale pozwolenia, umowy itd. tego nie wiem, szacuje jakies 2000zl-poprawcie mnie jesli sie myle

Z gory dziekuje i pozdrawiam

Kompletowałem dokumentację w tym roku i kosztowało mniej to ok. 5200, w tym: 1500 projekt, 2900 adaptacja, a reszta to różne inne papierki - mapki, wstępne opłaty związane z przyłączem prądu itd. Zaznaczam przy tym, że adaptacja była bardzo prosta i nie zawierała praktycznie żadnych istotnych zmian - właściwie jedynie zmiany wielkości okien i jakaś likwidacja balkonu.

Pozdrawiam i powodzenia

vaclav dzieki bardzo za odp :wink: :p

czyli jeśli dobrze rozumuje 8) za reszte papierków odejmując projekt i adaptacje zaplaciles @ 800zl. Nie wiem dlaczego ja zakładałam @ 2000zl :o

Ale w sumie lepiej założyć z haczykiem niż pozniej sie denerwować :evil: nasze urzędy są nieobliczalne :o :lol:

Jednak bede musiala dołożyć troche do kosztów adaptacji- jeśli piszesz ze małe zmiany cie tyle wyniosły, a czy było to z projektami przyłączy?

U nas też raczej małe zmiany, ale dochodzi ta cholerna piwnica :roll: i tego się głównie obawiam.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje :D

soNIa_m

u mnie dokumentacja tak jak u vaclav ok. 5000 zł

Słuchajcie ja mam inny problem, na naszej działce nie ma wody, mieliśmy w zamiarze poprowadzić sieć wodociągową, jest to teren zakłądu w Bełżycach.

Aby tą sieć doprowadzić musimy mieć zgody wszystkich właścicieli, przez których działki ta sieć będzie biegła.

Jeden robi nam problemy, co w sytuacji jeśli nie będziemy mieć jego zgody?

Ponadto w poniedziałek składamy wniosek o pozwolenie na budowę.

sabawtor my jesteśmy skazani na studnie i oczyszczalnie :roll: ale z drugiej strony jakby sie temu przyjzec bliżej to nie takie złe rozwiązanie-nie musisz nikogo prosić i płaszczyć się przed sąsiadami. A swoją drogą to rzeczywiście "fajny" sąsiad się u Ciebie zapowiada :wink: :evil: nic tylko kopnąć w dupę :wink: