CYCU 09.01.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam tak liczną grupę z lubelszczyzny, cieszy mnie liczba twardzieli chcących mieć własny dach nad głową. Pozwolę sobie dołączyc do tej społeczności.Własnie mam podpisaną umowę wstępną na zakup działeczki (całe 720 m2 a co ) jesteśmy umówieni na podpisanie aktu do 10 lutego więc jeszcze troszkę i ... Jeśli mogę to proszę o opinię na temat projektu o nazwie Żonkil z Archetonu,może ktoś z was ma właśnie ten domek. Mnie się podoba i chyba się z małżą zdecydujemy. Pozdrawiam serdecznie :)Ps.może ktoś jest z Lubartówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.01.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 witam. Ciesze sie ,że w Lublinie i okolicach buduje sie tylu/e forumowiczów. Jakie to mocne słowo zaczać.Ja zacząlem tak naprawde 1.03.2006.Mam działeczke w Kepie borzechowskiej .Bardzo chce zaczać juz wiosną. pozdr. Masz bardzo podobny projekt do mojego domku To dlaczego nie mielismy okazji jeszcze o tym porozmawiac?Dlaczego droga "Liderka" jak zauważyla to nic nie pisnęla.Z ziomalami trza sie dzielić zdobytymi doswiadczeniami.Powiem ,że zawsze czytam Twoje porady. Pozdr. Właśnie zauważyłam podobieństwo (zresztą naprawdę bardzo duże) i pisnęłam Wcześniej (chyba) nie miałeś podpiętego linku do projektu w stopce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 09.01.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 WitamMy jesteśmy obecnie na etapie zbierania dokumentacji do kredytu i powoli rozglądamy się za materiałamiCzy możecie polecić tani skład budowlany najlepiej w okolicach Lubartowa lub ŁęcznejPodobno po 9 lutym mają podrożeć pustaki o ok 20%Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 witam. Ciesze sie ,że w Lublinie i okolicach buduje sie tylu/e forumowiczów. Jakie to mocne słowo zaczać.Ja zacząlem tak naprawde 1.03.2006.Mam działeczke w Kepie borzechowskiej .Bardzo chce zaczać juz wiosną. pozdr. Masz bardzo podobny projekt do mojego domku To dlaczego nie mielismy okazji jeszcze o tym porozmawiac?Dlaczego droga "Liderka" jak zauważyla to nic nie pisnęla.Z ziomalami trza sie dzielić zdobytymi doswiadczeniami.Powiem ,że zawsze czytam Twoje porady. Pozdr. Właśnie zauważyłam podobieństwo (zresztą naprawdę bardzo duże) i pisnęłam Wcześniej (chyba) nie miałeś podpiętego linku do projektu w stopce.. mogę wiedzieć jaki masz projekcik-domek bo Twoja stopka jest pusta.Moja stopka została uzbrojona w to i owo bo mnie moja ślubna namówiła ,żebym cos napisał o naszym budowaniu. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.01.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 witam. Ciesze sie ,że w Lublinie i okolicach buduje sie tylu/e forumowiczów. Jakie to mocne słowo zaczać.Ja zacząlem tak naprawde 1.03.2006.Mam działeczke w Kepie borzechowskiej .Bardzo chce zaczać juz wiosną. pozdr. Masz bardzo podobny projekt do mojego domku To dlaczego nie mielismy okazji jeszcze o tym porozmawiac?Dlaczego droga "Liderka" jak zauważyla to nic nie pisnęla.Z ziomalami trza sie dzielić zdobytymi doswiadczeniami.Powiem ,że zawsze czytam Twoje porady. Pozdr. Właśnie zauważyłam podobieństwo (zresztą naprawdę bardzo duże) i pisnęłam Wcześniej (chyba) nie miałeś podpiętego linku do projektu w stopce.. mogę wiedzieć jaki masz projekcik-domek bo Twoja stopka jest pusta.Moja stopka została uzbrojona w to i owo bo mnie moja ślubna namówiła ,żebym cos napisał o naszym budowaniu. pozdro Ja juz jestem wybudowana, także nie upubliczniam Projekt wyjściowy to "Konwalia' z Horyzontu, ale z wieloma zmianami - finalnie wyszło coś bardzo podobnego do Twojego projektu. Najprosciej zobaczyć osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 witam. Ciesze sie ,że w Lublinie i okolicach buduje sie tylu/e forumowiczów. Jakie to mocne słowo zaczać.Ja zacząlem tak naprawde 1.03.2006.Mam działeczke w Kepie borzechowskiej .Bardzo chce zaczać juz wiosną. pozdr. Masz bardzo podobny projekt do mojego domku To dlaczego nie mielismy okazji jeszcze o tym porozmawiac?Dlaczego droga "Liderka" jak zauważyla to nic nie pisnęla.Z ziomalami trza sie dzielić zdobytymi doswiadczeniami.Powiem ,że zawsze czytam Twoje porady. Pozdr. Właśnie zauważyłam podobieństwo (zresztą naprawdę bardzo duże) i pisnęłam Wcześniej (chyba) nie miałeś podpiętego linku do projektu w stopce.. mogę wiedzieć jaki masz projekcik-domek bo Twoja stopka jest pusta.Moja stopka została uzbrojona w to i owo bo mnie moja ślubna namówiła ,żebym cos napisał o naszym budowaniu. pozdro Ja juz jestem wybudowana, także nie upubliczniam Projekt wyjściowy to "Konwalia' z Horyzontu, ale z wieloma zmianami - finalnie wyszło coś bardzo podobnego do Twojego projektu. Najprosciej zobaczyć osobiście Chetnie tylko nie wiem gdzie stoi domek.Możesz powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 10.01.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam My jesteśmy obecnie na etapie zbierania dokumentacji do kredytu i powoli rozglądamy się za materiałami Czy możecie polecić tani skład budowlany najlepiej w okolicach Lubartowa lub Łęcznej Podobno po 9 lutym mają podrożeć pustaki o ok 20% Pozdrawiam Hej. Właśnie rozmawiałem z kolegą który kupował kilka dni temu materialy m.in pustaki i twierdził,że w składzie u Kozaka (taką mi nazwę podał) są one tańsze o wiele niż u producenta (lubartowski Prefabet)-dziwne ale koleś raczej nie owijal w bawełnę więc warto sprawdzić.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 10.01.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 CYCU dzięki za odpowiedź sprawdzę toMy mamy jeszcze info że tanio jest na Krochmalnej musimy to sprawdzićI chyba w tym miesiącu zakupimy materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.01.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Niktspecjalny - takie rzeczy to tylko na priv Jeśli chodzi o ceny niższe u dystrybutorów niż u producenta - to raczej normalne - producent nie bawi się w detal, a hurtownicy maja spore rabaty i inne terminy płatności niż byle budowniczy domku. Plus dochodzi do tego sprawa transportu - często nawet jak cena materiałów u producenta wychodzi korzystniej, to opłata za transport zjada tą różnicę, do tego hurtownicy zgadzają się na dostawy partiami, producent nie będzie się w to bawił. Reasumując - małemu u producenta się nie opłaca walczyć. Bardziej zaprzyjaźnić się z hurtownikiem. Wyjątek jest jeden - jak kupujemy coś niesztampowego, lepiej porozmawiać bezpośrednio z producentem. Cena i tak będzie wyższa, a pośrednik nie zarobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.01.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Do Baba Budowniczy.Wiem ,że na priva ale gdziesz bym śmiał.Nie chcesz pokazywac swojego domku publicznie twoja sprawa i mus to uszanowac co by w przyszłości "goście z foruma Ci sie nie zwalili na łebek".Tak ładnie porównałas twój do mojego ,że troszku mnie to zaciekawiło.Ale skoro to to...to tajemnica to niech tak pozostanie.Kiedyś mówili o mnie chwali pietaszek ale to były dawne czasy.Cieszyłem sie jak moi znajomi robia takie och ach patrząc na to co zrobiłem. Pozdrawiam cieplutko i dzięki za ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 13.01.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Hej. Właśnie rozmawiałem z kolegą który kupował kilka dni temu materialy m.in pustaki i twierdził,że w składzie u Kozaka (taką mi nazwę podał) są one tańsze o wiele niż u producenta gdzie jest ten skład Kozaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 13.01.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 dawno się nie odzywaliśmy, ale grudzień to dla nas strasznie gorący okres zawodowo i musieliśmy odłożyć sprawy budowlane jakie materiały teraz kupujecie poza "ścianami" ? gdzie w Lublinie można najtaniej kupić dachówkę Braas i Euronit ? albo ceramiczną w duuuuużej promocji, chociaż na promocje i zimowe ceny to chyba nie ma co w tym roku liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 16.01.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Hej. Właśnie rozmawiałem z kolegą który kupował kilka dni temu materialy m.in pustaki i twierdził,że w składzie u Kozaka (taką mi nazwę podał) są one tańsze o wiele niż u producenta gdzie jest ten skład Kozaka ? Sklad znajduje się w Lubartowie na ulicy Nowodworskiej - łatwo tam trafić w pobliżu jest Prefabet(tyle się dowiedziałem mam nadzieję,że ta informacja się przyda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 16.01.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 dzień dobry, meldujemy się na wątku lubelskim kupiliśmy działkę budowlaną w nowym stawie - bez mediów jeszcze, ale działamy z H2O, mamy warunki z Lubzelu, prawie wybrany projekt , i będziemy starać się o pozwolenie na budowę.. to tyle na chwile bieżącą .. będziemy dzielić się naszymi doświadczeniami oraz chętnie skorzystamy z Waszej wiedzy..z nadzieją że wątek lubelski będzie zawierał dooooooożooooo wiecej wpisów pozdrawiamy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 24.01.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 dzień dobry zrobiłem badanie geotechniczne - sztychówką . wykopałem dołek a tam zonk..woda..już na metrze się zbiera..fakt, że opady były ostatnio obfite..dobra wiadomość pod czarnoziemem jest piach. na którym zostanie oparta ława a na nim fundament. ( profesjonalne badanie geotechniczne zostanie wykonane w najbliższym czasie - sugestia projektanta, z którą się zgodziliśmy dodatkowo będziemy zmuszeni podnieść poziom przez nawiezienie ziemi i pytanie do Szanownych Forumowiczów Budujących w Lublinie i okolicach.. otóż będę poszukiwał ziemi oraz gruzu..jeśli będziecie słyszeć o chętnych, którzy chcą się pozbyć nadmiaru ziemi lub gruzu to proszę o wiadomość.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 24.01.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 w tym miejscu chciałem umieścić zdjęcie ale mi nie wyszło..musże nad tym popracować jeszcze.. pytanie mam..nowe czy ktoś tu jeszcze zagląda czy wszyscy są obecnie na forum lubelskim - dla mnie "Wyjadaczy" sądziłem, że grupa budujaca wiosną 2007 Lublin to forum dla początkujących i dlatego nie zamieszczałem postów u Wyjadaczy..bo siakoś jakoś dziwnie tak zadawać pytania dla innych podstawowe..a może się mylę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 24.01.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 w tym miejscu chciałem umieścić zdjęcie ale mi nie wyszło..musże nad tym popracować jeszcze.. pytanie mam..nowe czy ktoś tu jeszcze zagląda czy wszyscy są obecnie na forum lubelskim - dla mnie "Wyjadaczy" sądziłem, że grupa budujaca wiosną 2007 Lublin to forum dla początkujących i dlatego nie zamieszczałem postów u Wyjadaczy..bo siakoś jakoś dziwnie tak zadawać pytania dla innych podstawowe..a może się mylę.. http://foto2.m.onet.pl/_m/646fde2f91f95e8581e47a948946de6a,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 24.01.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 w tym miejscu chciałem umieścić zdjęcie ale mi nie wyszło..musże nad tym popracować jeszcze.. pytanie mam..nowe czy ktoś tu jeszcze zagląda czy wszyscy są obecnie na forum lubelskim - dla mnie "Wyjadaczy" sądziłem, że grupa budujaca wiosną 2007 Lublin to forum dla początkujących i dlatego nie zamieszczałem postów u Wyjadaczy..bo siakoś jakoś dziwnie tak zadawać pytania dla innych podstawowe..a może się mylę.. http://foto2.m.onet.pl/_m/646fde2f91f95e8581e47a948946de6a,5,19,0.jpg udało mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 28.01.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Bardzo fajną macie działkę. Zawsze marzyłm o takiiej przy lesie.My chcieliśmy zdążyć przed zimą i zaczeliśmy kopać fundamenty ale niestety śnieg nas zaskoczył. Mam nadzieję, że ziemia się nie obsypiePozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 28.01.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 dzień dobry tyle czasu mieliśmy jesieniowiosne, a jak człowiek się zaczął "wgryzać w temat" to się rozszalała zima, qrka wodna ale będzie czas na forum muratora jak fundament robicie ? gładko załatwiliście pozwolenie ? pytam ponieważ sam jestem na tym etapie teraz m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts