Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa zaczynająca wiosną 2007 LUBLIN i okolice

Gość a k a

Recommended Posts

:lol: Witam tak liczną grupę z lubelszczyzny, cieszy mnie liczba twardzieli :lol: chcących mieć własny dach nad głową. Pozwolę sobie dołączyc do tej społeczności.Własnie mam podpisaną umowę wstępną na zakup działeczki (całe 720 m2 a co :D ) jesteśmy umówieni na podpisanie aktu do 10 lutego więc jeszcze troszkę i ... Jeśli mogę to proszę o opinię na temat projektu o nazwie Żonkil z Archetonu,może ktoś z was ma właśnie ten domek. Mnie się podoba i chyba się z małżą zdecydujemy. Pozdrawiam serdecznie :)Ps.może ktoś jest z Lubartówka :lol:

• Odpowiedzi 548
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam.

Ciesze sie ,że w Lublinie i okolicach buduje sie tylu/e forumowiczów.

Jakie to mocne słowo zaczać.Ja zacząlem tak naprawde 1.03.2006.Mam działeczke w Kepie borzechowskiej .Bardzo chce zaczać juz wiosną.

pozdr.

Masz bardzo podobny projekt do mojego domku :)

To dlaczego nie mielismy okazji jeszcze o tym porozmawiac?Dlaczego droga "Liderka" jak zauważyla to nic nie pisnęla.Z ziomalami trza sie dzielić zdobytymi doswiadczeniami.Powiem ,że zawsze czytam Twoje porady.

Pozdr. :wink:

:oops: :lol:

Właśnie zauważyłam podobieństwo (zresztą naprawdę bardzo duże) i pisnęłam ;) Wcześniej (chyba) nie miałeś podpiętego linku do projektu w stopce..

witam.

Jakie to mocne słowo zaczać.Ja zacząlem tak naprawde 1.03.2006.Mam działeczke w Kepie borzechowskiej .Bardzo chce zaczać juz wiosną.

pozdr.

To dlaczego nie mielismy okazji jeszcze o tym porozmawiac?Dlaczego droga "Liderka" jak zauważyla to nic nie pisnęla.Z ziomalami trza sie dzielić zdobytymi doswiadczeniami.Powiem ,że zawsze czytam Twoje porady.

Właśnie zauważyłam podobieństwo (zresztą naprawdę bardzo duże) i pisnęłam ;) Wcześniej (chyba) nie miałeś podpiętego linku do projektu w stopce..

mogę wiedzieć jaki masz projekcik-domek bo Twoja stopka jest pusta.Moja stopka została uzbrojona w to i owo bo mnie moja ślubna namówiła ,żebym cos napisał o naszym budowaniu.

pozdro :wink:

witam.

pozdr.

mogę wiedzieć jaki masz projekcik-domek bo Twoja stopka jest pusta.Moja stopka została uzbrojona w to i owo bo mnie moja ślubna namówiła ,żebym cos napisał o naszym budowaniu.

Ja juz jestem wybudowana, także nie upubliczniam ;)

Projekt wyjściowy to "Konwalia' z Horyzontu, ale z wieloma zmianami - finalnie wyszło coś bardzo podobnego do Twojego projektu.

Najprosciej zobaczyć osobiście ;)

witam.

pozdr.

Ja juz jestem wybudowana, także nie upubliczniam ;)

Projekt wyjściowy to "Konwalia' z Horyzontu, ale z wieloma zmianami - finalnie wyszło coś bardzo podobnego do Twojego projektu.

Najprosciej zobaczyć osobiście ;)

Chetnie tylko nie wiem gdzie stoi domek.Możesz powiedzieć?

Witam

My jesteśmy obecnie na etapie zbierania dokumentacji do kredytu i powoli rozglądamy się za materiałami

Czy możecie polecić tani skład budowlany najlepiej w okolicach Lubartowa lub Łęcznej

Podobno po 9 lutym mają podrożeć pustaki o ok 20%

Pozdrawiam

Hej. Właśnie rozmawiałem z kolegą który kupował kilka dni temu materialy m.in pustaki i twierdził,że w składzie u Kozaka (taką mi nazwę podał) są one tańsze o wiele niż u producenta :o (lubartowski Prefabet)-dziwne ale koleś raczej nie owijal w bawełnę więc warto sprawdzić.Pozdrówka :)

Niktspecjalny - takie rzeczy to tylko na priv ;)

Jeśli chodzi o ceny niższe u dystrybutorów niż u producenta - to raczej normalne - producent nie bawi się w detal, a hurtownicy maja spore rabaty i inne terminy płatności niż byle budowniczy domku. Plus dochodzi do tego sprawa transportu - często nawet jak cena materiałów u producenta wychodzi korzystniej, to opłata za transport zjada tą różnicę, do tego hurtownicy zgadzają się na dostawy partiami, producent nie będzie się w to bawił.

Reasumując - małemu u producenta się nie opłaca walczyć. Bardziej zaprzyjaźnić się z hurtownikiem.

Wyjątek jest jeden - jak kupujemy coś niesztampowego, lepiej porozmawiać bezpośrednio z producentem. Cena i tak będzie wyższa, a pośrednik nie zarobi ;)

Do Baba Budowniczy.Wiem ,że na priva ale gdziesz bym śmiał.Nie chcesz pokazywac swojego domku publicznie twoja sprawa i mus to uszanowac co by w przyszłości "goście z foruma Ci sie nie zwalili na łebek".Tak ładnie porównałas twój do mojego ,że troszku mnie to zaciekawiło.Ale skoro to to...to tajemnica to niech tak pozostanie.Kiedyś mówili o mnie chwali pietaszek ale to były dawne czasy.Cieszyłem sie jak moi znajomi robia takie och ach patrząc na to co zrobiłem.

Pozdrawiam cieplutko i dzięki za ..... :oops: :cry:

dawno się nie odzywaliśmy, ale grudzień to dla nas strasznie gorący okres zawodowo i musieliśmy odłożyć sprawy budowlane

jakie materiały teraz kupujecie poza "ścianami" ?

gdzie w Lublinie można najtaniej kupić dachówkę Braas i Euronit ? albo ceramiczną w duuuuużej promocji, chociaż na promocje i zimowe ceny to chyba nie ma co w tym roku liczyć

Hej. Właśnie rozmawiałem z kolegą który kupował kilka dni temu materialy m.in pustaki i twierdził,że w składzie u Kozaka (taką mi nazwę podał) są one tańsze o wiele niż u producenta

gdzie jest ten skład Kozaka ?

Sklad znajduje się w Lubartowie na ulicy Nowodworskiej - łatwo tam trafić w pobliżu jest Prefabet(tyle się dowiedziałem mam nadzieję,że ta informacja się przyda) :)

dzień dobry,

meldujemy się na wątku lubelskim :D

kupiliśmy działkę budowlaną w nowym stawie - bez mediów jeszcze, ale działamy z H2O, mamy warunki z Lubzelu, prawie wybrany projekt :wink:, i będziemy starać się o pozwolenie na budowę.. 8)

to tyle na chwile bieżącą ..

będziemy dzielić się naszymi doświadczeniami oraz chętnie skorzystamy z Waszej wiedzy..z nadzieją że wątek lubelski będzie zawierał dooooooożooooo wiecej wpisów :lol:

pozdrawiamy..

dzień dobry :D

zrobiłem badanie geotechniczne - sztychówką 8) . wykopałem dołek a tam zonk..woda..już na metrze się zbiera..fakt, że opady były ostatnio obfite..dobra wiadomość pod czarnoziemem jest piach. na którym zostanie oparta ława a na nim fundament. ( profesjonalne badanie geotechniczne zostanie wykonane w najbliższym czasie - sugestia projektanta, z którą się zgodziliśmy :)

dodatkowo będziemy zmuszeni podnieść poziom przez nawiezienie ziemi i pytanie do Szanownych Forumowiczów Budujących w Lublinie i okolicach..

otóż będę poszukiwał ziemi oraz gruzu..jeśli będziecie słyszeć o chętnych, którzy chcą się pozbyć nadmiaru ziemi lub gruzu to proszę o wiadomość..

w tym miejscu chciałem umieścić zdjęcie :oops: ale mi nie wyszło..musże nad tym popracować jeszcze..

pytanie mam..nowe :D

czy ktoś tu jeszcze zagląda czy wszyscy są obecnie na forum lubelskim - dla mnie "Wyjadaczy"

sądziłem, że grupa budujaca wiosną 2007 Lublin to forum dla początkujących :wink:

i dlatego nie zamieszczałem postów u Wyjadaczy..bo siakoś jakoś dziwnie tak zadawać pytania dla innych podstawowe..a może się mylę.. 8)

w tym miejscu chciałem umieścić zdjęcie :oops: ale mi nie wyszło..musże nad tym popracować jeszcze..

czy ktoś tu jeszcze zagląda czy wszyscy są obecnie na forum lubelskim - dla mnie "Wyjadaczy"

sądziłem, że grupa budujaca wiosną 2007 Lublin to forum dla początkujących :wink:

i dlatego nie zamieszczałem postów u Wyjadaczy..bo siakoś jakoś dziwnie tak zadawać pytania dla innych podstawowe..a może się mylę.. 8)

http://foto2.m.onet.pl/_m/646fde2f91f95e8581e47a948946de6a,5,19,0.jpg

http://foto2.m.onet.pl/_m/646fde2f91f95e8581e47a948946de6a,5,19,0.jpg

udało mi się :o