Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa zaczynająca wiosną 2007 LUBLIN i okolice

Gość a k a

Recommended Posts

• Odpowiedzi 548
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Jestem nowy na forum. szczesliwie je znalazlem tez zamierzamy rozpoczac budowe w tym roku.

Jestesmy na etapie szukania kredytu. czy ktos z forumowiczow mogl by sie podzielic wrazeniami na tym "trudnym odcinku" :)

Chodzi mi zwlaszcza o czas rozpatrzenia wniosku , moze rowniez jakies spostrzezenia co do poszczegolnych ofert bankowych.

Pozdrawiam

witam wszystkich, też planuję budowę w tym roku, na razie mamy kupioną działkę i dopiero zacznę załatwiać wszystkie papiery, szukać ekipy budowlanej i mam nadzieję ten rok zamknąć stanem surowym z dachem bez okien. Na pewno będę uważnie śledzić wypowiedzi, bo jestem w tym budowaniu bardzo zielona. Będę też należeć do gminy Niemce. Pozdrawiam

Monika

Dzięki za info.

Możesz podać jakieś szczegóły oprocentowanie, prowizja, dodatkowe opłaty ?

Pozdrawiam

0zł za rozpatrzenie wniosku

0zl za udzielenie kredytu (tak było wtedy)

oprocentowanie 5,27%

w tym 1% marży stałej banku

+ rzeczoznawca, ubezp brakującego wkładu

+ weksel

po wizycie w BPH byliśmy zrezygnowani

a w PKO SA wygladało to dużo lepiej

`

Mam pytanko: czy ktoś robiła badania geologiczne czy geotechniczne ( nie wiem które nazwa jest prawidłowa)? Jesli tak- gdzie i za ile? Czy było warto- tzn, czy ich wynik sprawił, że cos zmieniliście w projekcie?

u mnie żona się tym zajmuje..w sensie wyszukała w internecie firmy, potem obdzwoniła,

akurat jedna z firm już robiła odwierty w naszej miejscowości, więc ustaliliśmy cenę za dowiert i mają to zrobić w tym tygodniu.

nic jeszcze nie mogę więc powiedzieć na ten temat. ale badanie geotechniczne zalecił nam architekt, ma dać obraz co kryje się pod warstwą piachu. i dobierzemy odpowiedni maratiał budowalny. u nas jest mokro strasznie i musimy uważać.

po zrobieniu badania opiszę bardziej szczegółowo..

pozdro..m..

badania zrobiła firma Geotech z Lublina, z ul Tumidajskiego 081 747 25 15

dwa odwierty na 3 metry, na wyniki czekaliśmy kilka dni..otrzymaliśmy kompletny opis, w trzech egzemplarzach

solidna firma. koszt 350 zł.

pozdro, michał

0zł za rozpatrzenie wniosku

0zl za udzielenie kredytu (tak było wtedy)

oprocentowanie 5,27%

w tym 1% marży stałej banku

+ rzeczoznawca, ubezp brakującego wkładu

+ weksel

po wizycie w BPH byliśmy zrezygnowani

a w PKO SA wygladało to dużo lepiej

`

Nie braliście pod uwagę CHF ? W sumie w każdym banku rozmowa się zaczyna od franków. Dlaczego zdecydowaliście się na PLN ?

Pozdrawiam

Witajcie!!!!!Mam nadzieję, że wątek bedize sie rozrastał :-) :-)

Niestety nie mogę polecic dobrego architekata, ja mam projekt szeregówki, więc miałam specyficzna prace i nikt nie chciał się tym zająć. W końcu znalazłam jednego architektam który chciał nam to zrobić, typ twórcy i ciągle coś wymyslał, wiec moze dostaniesz namiary od kogoś innego.

Mam już pozwolenie na budowe!!!!!!!! 1,5 msc czekałam. Jeszcze tylko musi sie uprawomocnić.

Ale nadal nie mam cegły na piwnicę i to mnie bardzo martwi :-( :-(

W niektórych cegielniach przyjmują zapisy na sierpień, a ja chcę rozpocząć budowę w czerwcu. Jeżeli mielibyście jakieś namiary na cegłę, to bardzo prosze o kontakt.

Przymierzam sie takze do zakupu jakiegoś blaszaka na działeczkę, czy macie namiary gdzie mozna kupić taki garaż????

witam,

ja też nie polece swoje, bo ma spore opóźnienia, za to jak tylko dostaniemy pozwolenie na budowe, to napisze dluuuugi post z przygodami...zeby wiedzieli inni na przyszłość...

też szukam garażu blaszaka - raczej używanego - kupuje anonse ale są tylko nowe po 1200-1600 zł...sporo używany można kupić od 500-600 zł tylko samemu rozebrac i przewieźć i ustawić...

pozdrawiamy wszystkich startujących niedługo :-)))

Luiza i Maciek

Mam prosbę....czy znacie producenta/dystrybutora paneli ogrodzeniowych.....lublin lub ościenne województwa ??????

Ja niestety nie znam bo robiliśmy z siatki. O jakie dokładniej panele Ci chodzi:drewniane, metalowe, betonowe?

P.S. Ale dziś piękna pogoda była na działeczce. Aż już zamieszkać się chce.

Pozdrawiam wszystkich