walkipaw 06.02.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam Mam pytanko. Jak montujecie okno wykuszowe ? w projekcie wygląda na to że jest ono zainstalowane na izolacji?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 06.02.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 U mnie wykuszy nie będzie... Dom "Z wykuszami" ale bez wykuszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 09.02.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 U nas też wykuszy nie ma i jest piknie. hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 09.02.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Jak montujecie okno wykuszowe ? w projekcie wygląda na to że jest ono zainstalowane na izolacji?! Hmm, ciekawe pytanie, jakoś tego nie zauważyłem, ale budując w technologii z projektu to chyba inaczej się nie da Trzymanie ram okiennych zapewnia dół i góra, a na bokach długie dyble przytwierdzone do ściany nośnej. W moim przypadku odejdzie mi ten problem, ściany będą trójwarstwowe. Do tych co wybudowali/wybudują "D24 z wykuszami" bez wykuszy: barbarzyńcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walkipaw 11.02.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Ponieważ ja będę miał fixy pradopodobnie będę musiał dołożyć dodatkowy profil ( poszerzenie ) okło 6 lub 8 cm,na bokach bo firmy montujące okna za bardzo nie chcą sie podjąć mocowania tego na długie dyble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 11.02.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Szanowni koledzy bez dzienników indywidualnych jeszcze... Czekam na nie. Chętnie bym coś skomentował od czasu do czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 11.02.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Noszę się z zamiarem stworzenia czegoś takiego, ale... brakuje mi ostatnio czasu na wszystko... A tak na marginesie - jutro odbieram projekt po adaptacji i może jeszcze jutro (lub we wtorek) składam w starostwie wniosek o pozwolenie... Przynajmniej na dzień dzisiejszy mam takie plany... Kamil - jak grubą izolację z wełny masz na stropie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 11.02.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Noszę się z zamiarem stworzenia czegoś takiego, ale... brakuje mi ostatnio czasu na wszystko... A tak na marginesie - jutro odbieram projekt po adaptacji i może jeszcze jutro (lub we wtorek) składam w starostwie wniosek o pozwolenie... Przynajmniej na dzień dzisiejszy mam takie plany... Kamil - jak grubą izolację z wełny masz na stropie? 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 11.02.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Stworzyłem ten Dziennik... chociaż jeszcze zbyt dużo informacji tam nie ma... Początek jednak mam za sobą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 11.02.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Bentul gratulacje dziennika, życzę zapału do pisania, którego mi akurat brakuje.Ostatnio podobał mi się dziennik Meb'a, czytaliście, fajny styl zastosował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.02.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Hej, 24 - owcy Zamieściłem parę nowych zdjęć w swoim dzienniku, docelowego projektu z wyglądem elewacji. Zapraszam pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 24.02.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Hej, 24 - owcy Zamieściłem parę nowych zdjęć w swoim dzienniku, docelowego projektu z wyglądem elewacji. Zapraszam pozdrawiam, majki Wczoraj już oglądałem ale dopiero dziś zauważyłem ciekawy pomysł na zadaszenie tarasu i pojawiło się jedno pytanie : Po co ci drewniane słupki na jedej z elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.02.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Kamil - na specjalną prośbę uzupełniłem dziennik o kolorowe skany. To o co pytasz, ta taki 'wypasik' - miejsce na porąbane drzewo do kominka. Dach specjalnie przedłużony, żeby nie robic oryginalnych skosów, nadaje domu inny kszatł, i zyskuje sporo miejsca pod okapem. Nawet jeśli nie na drzewo, to na akcesoria ogrodowe pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 24.02.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Kamil - na specjalną prośbę uzupełniłem dziennik o kolorowe skany. To o co pytasz, ta taki 'wypasik' - miejsce na porąbane drzewo do kominka. Dach specjalnie przedłużony, żeby nie robic oryginalnych skosów, nadaje domu inny kszatł, i zyskuje sporo miejsca pod okapem. Nawet jeśli nie na drzewo, to na akcesoria ogrodowe pozdrawiam, majki Ciekawe, naprawdę ciekawe. Ale czy to nie zmniejsza powierzchni domu? Nie zmieniasz bryły dachu a okap większy. Ja chcę zrobic osobną drewutnię, taką prostą, prymityw wręcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.02.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Kamil - nie zmniejsza Powiększa za to powierzchnię dachu Generalnie żeby nie byc gołosłownym : dom ma pow. całkowitą blisko 260 m2, dach 380 m2 Rozdmuchałem troche D24, co ... ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 24.02.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Kamil - nie zmniejsza Powiększa za to powierzchnię dachu Generalnie żeby nie byc gołosłownym : dom ma pow. całkowitą blisko 260 m2, dach 380 m2 Rozdmuchałem troche D24, co ... ? pozdrawiam, majki Nooo, Tak trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 27.02.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Kupiłem beton komórkowy SOLBET OPTIMAL za 8,45 zł brutto/szt (z przechowaniem do końca kwietnia). Ponoć powinienem być szczęśliwy (w jednej z hurtowni chciano mnie zapisać na odbiór SOLBET-u w maju...). Chyba cudem, bo w pozostałych 20-30 hurtowniach nie było na to szans! Co się dzieje z tymi materiałami? SZOK! (Więcej przemyśleń w moim Dzienniku...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.02.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Bentul - czytałem ... Ja mam tak z plecewicami, czerwiec - lipiec ... Ceny szaleją, wykonawców nie ma. Jest propozycja : przenieśmy nasze budowy do Irlandii Tam wszystko załatwimy i to po polsku ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 02.03.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Przeżywałem podobne chwile w ubiegłym roku jak kupowałem bloczki i stal, i każda nowa dostawa miała wyższe ceny. Teraz jest to samo tyle że np. ze styropianem. Rozwiązania idealnego nie ma , chyba tylko kupować na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 02.03.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Potwierdzam szaleństwo trwa, ale jak na mój gust to do lata się uspokoi. Na jesieni ludziska pobrali mnóstwo kredytów i teraz chcą z wiosny budować i taki ruch w interesie. Pochwale sie tylko iż zaoszczędziłem na stali 1kpln na 160 sztukach fi12, które nabyłem około miesiąc temu. A tak poza tym to u mnie trwa casting na wykonawcę Jeden robi wszystko, drugi bez więźby, obecnie "chłopaki" liczą ile za robociznę mnie skasować. (oby jak najmniej im wyszło) Skłaniam się do jednej ekipy na całą budowę stanu surowego, a Wy co o tym sądzicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts