Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

de-dwudziestkoczwórkowcy

Gość majki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 568
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak montujecie okno wykuszowe ? w projekcie wygląda na to że jest ono zainstalowane na izolacji?!

Hmm, ciekawe pytanie, jakoś tego nie zauważyłem, ale budując w technologii z projektu to chyba inaczej się nie da :-? Trzymanie ram okiennych zapewnia dół i góra, a na bokach długie dyble przytwierdzone do ściany nośnej.

W moim przypadku odejdzie mi ten problem, ściany będą trójwarstwowe.

Do tych co wybudowali/wybudują "D24 z wykuszami" bez wykuszy: barbarzyńcy :wink: :lol:

Noszę się z zamiarem stworzenia czegoś takiego, ale... brakuje mi ostatnio czasu na wszystko... :evil:

A tak na marginesie - jutro odbieram projekt po adaptacji i może jeszcze jutro (lub we wtorek) składam w starostwie wniosek o pozwolenie... Przynajmniej na dzień dzisiejszy mam takie plany...

Kamil - jak grubą izolację z wełny masz na stropie?

Noszę się z zamiarem stworzenia czegoś takiego, ale... brakuje mi ostatnio czasu na wszystko... :evil:

A tak na marginesie - jutro odbieram projekt po adaptacji i może jeszcze jutro (lub we wtorek) składam w starostwie wniosek o pozwolenie... Przynajmniej na dzień dzisiejszy mam takie plany...

Kamil - jak grubą izolację z wełny masz na stropie?

20 cm

:wink:

• 2 weeks później...
Hej, 24 - owcy :wink:

Zamieściłem parę nowych zdjęć w swoim dzienniku, docelowego projektu z wyglądem elewacji.

Zapraszam

pozdrawiam, majki

Wczoraj już oglądałem ale dopiero dziś zauważyłem ciekawy pomysł na zadaszenie tarasu i pojawiło się jedno pytanie : Po co ci drewniane słupki na jedej z elewacji?

:D

Kamil - na specjalną prośbę :wink: uzupełniłem dziennik o kolorowe skany.

To o co pytasz, ta taki 'wypasik' :wink: - miejsce na porąbane drzewo do kominka. Dach specjalnie przedłużony, żeby nie robic oryginalnych skosów, nadaje domu inny kszatł, i zyskuje sporo miejsca pod okapem. Nawet jeśli nie na drzewo, to na akcesoria ogrodowe :)

pozdrawiam, majki

Kamil - na specjalną prośbę :wink: uzupełniłem dziennik o kolorowe skany.

To o co pytasz, ta taki 'wypasik' :wink: - miejsce na porąbane drzewo do kominka. Dach specjalnie przedłużony, żeby nie robic oryginalnych skosów, nadaje domu inny kszatł, i zyskuje sporo miejsca pod okapem. Nawet jeśli nie na drzewo, to na akcesoria ogrodowe :)

pozdrawiam, majki

Ciekawe, naprawdę ciekawe. Ale czy to nie zmniejsza powierzchni domu? Nie zmieniasz bryły dachu a okap większy.

Ja chcę zrobic osobną drewutnię, taką prostą, prymityw wręcz. :D

Kupiłem beton komórkowy SOLBET OPTIMAL za 8,45 zł brutto/szt :o (z przechowaniem do końca kwietnia). Ponoć powinienem być szczęśliwy (w jednej z hurtowni chciano mnie zapisać na odbiór SOLBET-u w maju...). Chyba cudem, bo w pozostałych 20-30 hurtowniach nie było na to szans! Co się dzieje z tymi materiałami? SZOK! (Więcej przemyśleń w moim Dzienniku...)

Potwierdzam szaleństwo trwa, ale jak na mój gust to do lata się uspokoi.

Na jesieni ludziska pobrali mnóstwo kredytów i teraz chcą z wiosny budować i taki ruch w interesie.

Pochwale sie tylko iż zaoszczędziłem na stali 1kpln na 160 sztukach fi12, które nabyłem około miesiąc temu.

A tak poza tym to u mnie trwa casting na wykonawcę :D

Jeden robi wszystko, drugi bez więźby, obecnie "chłopaki" liczą ile za robociznę mnie skasować. (oby jak najmniej im wyszło)

Skłaniam się do jednej ekipy na całą budowę stanu surowego, a Wy co o tym sądzicie???