Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dla wytrwałych;)


ullerowa

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 595
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Heloł

 

witam i ja wywołana przez froszka

 

 

Miło, że ktoś tu mnie jeszcze pamięta :oops: :wink:

 

ps. czy ja już Wam mówiłam, że mam dwie córki?

 

ps2. z powodu tej młodszej nie podkuruję się z Wami ani piwkiem ani czosnkiem.

 

ps3. ja też nie jadłam kaszy jaglanej :oops: [/b]

 

Funia

 

ale dawno cie nie było :o :o

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kosztowałam już pigwówke ...mówie wam NIEBO W GĘBIE :lol:

 

Potwierdzam!

Moja ulubiona! :lol:

W przyszłym roku też zrobię, ale więcej :lol:

Jakbym miała pigwy to też bym zrobiła. Mam jedną małą buteleczkę od mamusi i dawkuję sobie tego nieba po trochu. Koniecznie musze pigwę zasadzić :wink:

Ale się cieszę że stare ryjki tu widzę :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 kg cytryn

1 kg cukru

1 litr wody

1 litr spirytusu

 

Cytryny cieniusieńko obrać ze skórki tak żeby tego białego miąższu na skórce nie było, następnie wycisnąć z nich sok. Cukier z wodą zagotować i zalać skórki. Jak wystygnie wlać sok i spirytus. Odstawić na 3 dni w zakręconym słoju ( żeby spirit nie uciekł :wink: ) następnie zlac do buteleczek i spożywać :lol:

 

 

cytrynówka jest absolutnie rewelacyjna można się nią na spokojnie delektować po małym łyczku :D oczywista można robić z pół porcji :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Veruniu bo on prosty jest i smaczny jak nie wiem

dla udokumentowania to powiem że byliśmy raz na imperezie z roboty a kumpel sprowadził sobie fajnego golfa z Niemiec mówię daj się przejechać nie on pił nie będzie on nas po imprezie rozwiezie :wink: nagle wchodzi jeden koleś któren specem od cytrynówki był stawia na stole buteleczkę 3 litrową wszystkim łącznie ze mną pysie się uśmiechnęły do buteleczki nagle co widzę przed sobą - kluczyki do golfa ten trunek ma moc :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dps-sia jak zdrówko????

 

frosia dzięki za oświecenie w temacie kaszy, ja na na ostro preferuję :wink: i chyba tak ją wypróbuję. Ślubu gratuluję - daj znać kiedy co i jak żebyśmy się na druhny zdążyły wyrychtować :wink:

 

pigwówki nigdy nie piłam ... jak takie niebo w gębie to muszę koniecznie pigwy zdobyć :roll: na razie skupię się na cytrynówce - dzięki za przepisy :)

 

Funia gratuluję córci :) Hania ma teraz towarzyszkę do zabawy :)

 

poza nawiasem : uprasaza sie wszystkich do zdania krotkiej relacji co i z kim robili jak u nas nie byli !!!!!

No to ja melduję,że też córcię urodziłam :) We wrześniu skończyła rok i jest słodkim małym szkodnikiem :lol:

 

kawkę poranną zostawiam :D

http://www.virtualbay.co.nz/totallyroasted/pics/cappucino---new.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kurczę, nietęgo się czuję, do konowała jadę. :-?

Oddychać mi trudno jakoś. :x

 

Monka - gratuluję córeńki, super! :D

I za kawkę dziękuję, skorzystam na pewno. 8)

 

A ja w tym roku cytrynówkę mocno odchorowałam :oops: i teraz mnie od niej odrzuca... :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

sponiewierana bylam okrutnie wczorajszego wieczora 8)

nim zdazylam sie przytulic do froschka , ten juz smacznie chrapal :o :lol: :lol:

biedak latal caly dzien po dachu , wiec mu sie wcale nie dziwie :roll:

 

monka , tos mnie zaskoczyla :o :o :o

wszyscy robia dzieciaki :o , normalnie plaga jakas :o :o

ja mimo wszystko poczekam na wnuki 8) :D

 

tesia , ten arbuz wyglada bardzo apetycznie - poprosze sklad 8) :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Frosia

podaję sklad....arbuz jest świezutki ,pychota...

 

Przepisik

Arbuz pokroic w kostke, usunac pestki, wlozyc do sloikow .

Do kazdego sloika wsypac 3 lyzki cukru ( ja sypie brązowy), wlac 100 ml rumu- zdecydowanie bacardi a na wierzchu polozyc 2 plasterki cytryny bez skorki.

Zalac wszystko wrzaca wodą.

Zakrecic wieczka, pasteryzowac krotko, tylko do zagotowania sie wody.

Za tydzien nadaje sie do jedzenia.

Przed otwarcie słoik wkladamy do lodówki zeby go schłodzić.

aaaa i jak już się otworzy słoik...nie da się delektować, pozera sie całosć...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kurczę, nietęgo się czuję, do konowała jadę. :-?

Oddychać mi trudno jakoś. :x

 

Monka - gratuluję córeńki, super! :D

I za kawkę dziękuję, skorzystam na pewno. 8)

 

A ja w tym roku cytrynówkę mocno odchorowałam :oops: i teraz mnie od niej odrzuca... :(

 

oj depeeska :( , to juz nie przelewki

trzeba to jak najszybciej skonsultowac ze specjalista

w poradni tez uwazaj przy kontaktach z innymi chorymi

moze nawet zaloz tak amaseczke profilaktycznie

licho nie spi :roll:

zycze ci szybkiej poprawy stanu zdrowiu :*

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Frosia

podaję sklad....arbuz jest świezutki ,pychota...

 

Przepisik

Arbuz pokroic w kostke, usunac pestki, wlozyc do sloikow .

Do kazdego sloika wsypac 3 lyzki cukru ( ja sypie brązowy), wlac 100 ml rumu- zdecydowanie bacardi a na wierzchu polozyc 2 plasterki cytryny bez skorki.

Zalac wszystko wrzaca wodą.

Zakrecic wieczka, pasteryzowac krotko, tylko do zagotowania sie wody.

Za tydzien nadaje sie do jedzenia.

Przed otwarcie słoik wkladamy do lodówki zeby go schłodzić.

aaaa i jak już się otworzy słoik...nie da się delektować, pozera sie całosć...

dziekuje pieknie

przyda sie na pewno

czesto mam problem , bo musze kupic calego arbuza , a we dwoch ciezko go szybko skonsumowac

albo wyjezdzam a w lodowce jest jeszcze polowka

teraz nie bedzie sie nic marnowac

8) :oops: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...