Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dla wytrwałych;)

ullerowa

Recommended Posts

no ja też jestem ciekawa jak niewiemco 8) :lol:

ziabko -jak tam Twoja nowa pasja? pochwalisz sie zdjeciami ?

Ewa :D

pasja sie rozwija. Zaliczyłam juz pierwszy plener w Pradze, podpatrzyłam i dobzre sie bawiłam.

Mam troche zdjęc, ale cały czas uważam że nie są na tyle dobre, aby je pokazywać :roll:

Jeszcze dużo nauki przede mna

ps. Wnusio uroczy :D

• Odpowiedzi 595
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

magi witaj kochana :D :D :D gadaj co robisz !!!!

fizyk !!!! :D :D :D

na jakim forum karawaningowym sie udzielasz ??? (zalogowalam sie kiedys na karawaning.pl) my rowniez od niedawna jestesmy posiadaczami przyczepki :D

depepeska ciesze sie ze zdrowiejesz :D :D :D jak bedziesz chciala wybrac sie na wakacje z P. , to nasza "Ada" jest do waszej dyspozycji 8) :D

dopiero przed godzinka wrocilam z pracy :-? 3 -ci dzien pykam, jutro tez :-? i pojutrze na caly dzien :-?

jak nie ma co robic to nie ma , a jak sie sypia oferty to naraz :roll:

Noooo, Frosia, Ty wiesz co, Ty tak nie mów, bo jeszcze uwierzę, i pojedziemy kiedyś z Sołtysem Waszą Adą... :o

A z tą pracą to wiesz przecież, że prawo serii tutaj też obowiązuje, nie? :wink:

Dobrze, że są jakies oferty, cieszyć się trzeba, kochana, i ja wiem, że Ty się cieszysz. :D

Widział kto Monkę? Przepisa mi obiecała wklepać... :roll:

dps-iu już klepię 8)

Ciasto z owocami i pianką

3 szkl. mąki

kostka margaryny

1/2 szkl. cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

5 żółtek

Z tych składników robimy kruszonkę, lekko rozcierając składniki palcami.

pianka

5 białek

szczypta soli

1/2 szkl cukru

Pianę ubić mikserem.

Na blaszkę wykładamy kruszonkę (zostawiając część do posypania na wierzch)

na kruszonkę wykładamy owoce (jak robię z jabłkami np. takimi ze słoika to posypuję je cynamonem) na owoce wykładamy pianę z białek i posypujemy resztą kruszonki. Piekę na termoobiegu ok. 40 minut w 160 stopniach.

To tyle. Ciasto jest proste i smaczne z różnymi owocami :D

Żaba nie bądź taka pokaż jakieś zdjęcia. To ty myślisz że nie są dobre a nam pewnie i tak kapcie z nóg pospadają z wrażenia :roll:

Dzięki, Moniś, jeszcze tylko powiedz mi - czy to ciasto w piekarniku bez termoobiegu trzeba piec w 180 czy 200*C? :roll:

Dzień doberek wszystkim! :D

A kto lubi hafty, decoupage, gobeliny, mase solną i inne rękodzielnicze cudeńka, a do tego ma blisko do Wawy, zapraszam tutaj:

http://forum.muratordom.pl/festiwal-sztuki-i-rekodziela-zaproszenie,t174680.htm 8) :D

Po tę pigwę to pod Czaplinek, jakby ktoś chciał :D Na razie walczymy z wykopaniem jej z miejsca, w którym aktualnie przebywa - jest ogromna i zasłania mi całe okno!!!!

Ew-ka, a one muszą być z nalewki??? Można zrobić coś bez spirytu???

Kurka, a ja wczoraj dwa razy przez Czaplinek przejeżdżałam... :lol:

własnie dziś jej stuka 7 m-cy :)

Gratulacje i ....pierdzioszki :lol:

raczkuje juz ?

Moje dzieci z tych nie raczkujących. Myslałam że Nastkę jakoś uda się przekonać, ale moje dziecię nie cierpi leżeć i się męczyć.

Troszkę ją do tego raczkowania stymulujemy ale cięzko idzie, ona woli siedzieć i stac na nagocha obecnie ulubiona zabawa spręzynkowanie :)

Pozdrawiam całą ekipę.

U nas słonecznie ale wietrznie.

Monka jakies znajome to ciasto :wink: :lol: :lol: :lol:

Moje ulubione, pod sernik i mak tez się nadaje :lol:

no przecież mówiłam :lol:

dzięki za podpowiedź w temacie innego wykorzystania 8)

dps-ia nie mam pojęcia :roll: ja to zawsze na oko tą temperaturę ustawiam :roll: myślę że 180 to max :roll: ale może ullerowa coś podpowie :roll: :D

Aga to się Nastka szybko za stawianie wzięła. Może się jeszcze do raczkowania przekona :roll: moja też długo siedziała i nie była zainteresowana przemieszczaniem a potem to jakoś szybko poszło.

U nas mrok i szaruga, bleeee

fizyk !!!! :D :D :D

na jakim forum karawaningowym sie udzielasz ??? (zalogowalam sie kiedys na karawaning.pl) my rowniez od niedawna jestesmy posiadaczami przyczepki :D

Hej Frosch-ka!

Ja pisuję na http://www.forum.karawaning.pl - jako gfizyk ;-)

Edzia - ja Ciebie też pamiętam!

Zresztą 90% tu piszących - również ;)

Cześć nawet z jedynego zjadu na którym byłem ;-)

Fajnie Was znowu czytać :D

Aaaaaa, się nie pochwaliłam jeszcze!

Dziś było rozdanie ról w przedszkolu. Moje dziecię mi mówi "mamuś, miałem być tatą Jezuska, ale będę pasterzem!" :lol:

I klepie mi dalej na pamięć z pół przedstawienia :o Jak ja bym chciała mieć taką pamięć i zdolność zapamiętywania :roll: