Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dla wytrwałych;)

ullerowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 595
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kurczę tylu chorych, że szok. :(

Dziewczynki, trzeba pić wodę z miedem, czosnkiem i cytryną, grzać się w łóżku, ja syropek sosnowy polecam (tylko nie po 16, bo wykrztuśny) i syrop z mniszka lekarskiego.

Aha, i Ew-czyna kasza jaglana, bardzo smaczna z rodzynkami, cukrem i odrobiną śmietany. :wink:

Kurczę, aż się głodna zrobiłam, chyba zaraz pójdę tej kaszki ugotować. :o :oops: :D

Nie czujecie się trochę chorzy?

Dostałem od kolegów przepis na lekarstwo od grypy!

Czy deszcz pada, czy to rosa? Nie! To żonie kapie z nosa!

W uszach szumi, w głowie dudni, jakby wpadła gdzieś do studni.

Oczy mętne,w gardle chrypa, dopadła ją świńska grypa!

Ja też się już gorzej czuję więc kurację zastosuję.

By wirusa zlikwidować, trzeba zacząć się kurować.

Już mikstury namieszane, w barku są przygotowane.

Jest Martini z oliwkami i spirytus jest z wiśniami,

a do tego czysta z miodem, ochłodzona lekko lodem.

No i jeszcze Brendy z colą, dobra jest gdy zęby bolą.

By się wzmocnić witaminą to Tequila jest z cytryną.

A do tego jeszcze rum, by wyleczyć w głowie szum.

A na katar prosta sprawa, w Żubrówce się moczy trawa.

Wirus ostrzy na mnie zęby, a ja lejek robię z gęby.

Kiedy wszystko to wypiję, to bakcyla wnet zabiję.

A na koniec zrobię grzańca i załatwię tym skubańca!

:lol:

super przepis - ciekawe ile dni ma trwać ta kuracja ??

bo ja jezdem ciężko chory :roll: 8)

grudniok choc nie po grudzie wita sie grudniowo z wszystkimi za...gru ypowanymi

Tylko utrzym takiego ciut ponad roczniaka w łóżku :wink:

To jest absolutnie nie do zrobienia :lol:

Moi na przykład im bardziej chorzy w domu siedzą, tym bardziej szaleją i mają mnóstwo energii. I o co tu chodzi? :roll: :lol:

Anusia, choróbska u dzieci nie zazdroszczę i zdrówka życzę, ale za takimi szaleństwami dzieci to czasem tęsknię i wtedy kasety z nagraniami oglądam.

Nobel temu, kto je w porę wymyślił :lol:

Moi na przykład im bardziej chorzy w domu siedzą, tym bardziej szaleją i mają mnóstwo energii. I o co tu chodzi? :roll: :lol:

To moja wczoraj u lekarki taki numer odstawiła, przekazuję relację z dnia od babci, że dziecko płaczliwe, cały czas na rękach, a krasnoludek chodzi po gabinecie i się chichra :lol:

Tola - Ty młoda kobieta jesteś, spraw sobie szkrabka :wink: ... wiem wiem, to nie tak :wink:

Tola - Ty młoda kobieta jesteś, spraw sobie szkrabka :wink:

Kasia, myślisz? :lol:

Twoją pierwszą Dzidzię miałam okazję wymiziać po rączkach, pięknota z niej, a drugą równie słodką miziam wirtualnie :D

Fizyk.... :D

u was mroz ???? :o :o :o

u mnie okolo 10 na plusie

a i tak mi zimno ...brrrr

umylam juz dzisiaj okno w sypialni, powiesilam firanke, wyprasowalam pranko , przebralam posciel ....

jakis szwunk do roboty mam

nie wiem czy to ..przed smiercia czy.... przed swietami :roll:

acha P.S. z moich zakupow najbardziej zadowolony byl Frosch :o stwierdzil, ze moge te "ozdobki" swiateczne porozkladac po domu , jemu bardzo sie podobaja :roll: :lol: :lol:

No mróz, i biało od szadzi 8) co prawda nie wiem ile teraz, bo słoneczko pięknie świeci :wink:

acha P.S. z moich zakupow najbardziej zadowolony byl Frosch :o stwierdzil, ze moge te "ozdobki" swiateczne porozkladac po domu , jemu bardzo sie podobaja :roll: :lol: :lol:

O wow, wzięło go nastrojowo 8) fajnie :p

Ja już bym najchętniej wszystko porozkładała i kolęd zaczęła słuchać :oops: Tylko nie wiem co zrobimy z choinką, bo nasz apatyczny wcześniak wyrósł na prawdziwe tornado, co wszystko maca, zwala i testuje organoleptycznie :roll: tak sobie myślę, ze ozdoby ze słomy jej nie zaszkodzą :lol: :lol: :lol:

nie zazdroszcze tego chlodu brrrr....

kasienko , ja juz troche przesiaklam Dojczami :oops:

tutak wlasciwie stroi sie dom od poczatku adwentu (oprocz choinki , ktora stawiaja krotko przed wigilia)

domy i ogrody spowite sa juz od soboty lampkami

wisza juz wianki , balwanki, gwiazdki i inne takie

chowaja to wszystko w okresie sylwestrowym

na poczatku stycznia wyznaczone sa dni , w ktorych ludzie wystawiaja na ulice choinki (zywe ale juz opadajace z igiel) , ktore sa zabierane gratis przez Miasto i zawozone z tego co slyszalam do zoo (jest wiele zwierzat , ktorych przysmakiem sa iglaki)

od zeszlego weekendu odbywaja sie w kazdej dzielnicy wielkie adwentowe festy z mnostwem stoisk z tzw cepeliada (wiele osob kupuje drobiazgi bliskim pod choinke) , no i oczywiscie pija slynny niemiecki Glühwein - rodzaj grzanego korzennego wina , spotykaja sie grupami i bawia :o :roll:

na poczatku bylam w szoku, bo u nas troszke inaczej bylam wychowana

dla mnie adwent to byl okres postny , kojarzony z porzadkami , pichceniem i roratami :roll:

ale za to w swieta albo wyjezdza na wczasy albo siedza SAMI (bo z bliskimi wybawili sie juz w adwencie) w domu ogladajac telewizje i jedzac STRASZNE dla mnie rzeczy :-?

a co do choinki ......moje dzieci byly wyjatkowo grzeczne (gdy byly male) , jedynie corka uwielbiala przewieszac bombki na najnizszych galeziach ( czynila to jednak baardzo delikatnie)

za to piesek lubil sciagac ozdoby i zanosic sobie na kocyk :o (zaczynal od piernikow :lol: ) , kiedy pare mu sie potluklo a ja balam sie , ze poklnie szklo na dolnym poziomie wieszalam wlasnie takie slomkowe i plastikowe i to jest tez sposob na dzieciaki

jako zabezpieczenie przed przewroceniem drzewka stosowalam sznurek , ktorym przywiazywalam je do klamki w oknie i do grzejnika 8)

od zeszlego weekendu odbywaja sie w kazdej dzielnicy wielkie adwentowe festy z mnostwem stoisk z tzw cepeliada (wiele osob kupuje drobiazgi bliskim pod choinke)

Fajnowo, chyba to zdecydowanie lepszy klimat niż bombki i choinki w markecie na koniec października :o

za to piesek lubil sciagac ozdoby i zanosic sobie na kocyk :o (zaczynal od piernikow :lol: )

Boski 8) :lol: :lol: :lol:

ależ Kochana , bombki i różne świąteczne dodatki to tutaj są już od początku września :o :-? b

poza tym chciałam zapytać na czym wieszacie ozdoby na choinkach ???

ja od zawsze na ...spinaczach biurowych 8) (łatwe wieszanie i ściąganie na różnych głębokościach )

zauważyłam ,że im łatwiej jest dziecku/psu zdjąć bombkę tym mniejsze prawdopodobieństwo przewrócenia choinki :roll: :)

depeesia !!!! pokaż proszę te Twoje kulki z siana !!!!!

szukam jakichś inspiracji świątecznych

może wykorzystam twój pomysł :oops: :D

mnie już przeszło :lol:

po prostu się już przyzwyczailam

wręcz zaczynam ozdabiać mieszkanie już w adwencie :oops: (przed wyjazdem do Polski na Święta zwijam wszystko i stroję moje i froscha mieszkanie 8) :lol: :lol:

oczywiście w przyszłym roku znowu muszę kupować na nowo :lol:

a że mam polskie nawyki to wybieram się w celu zakupu ozdób najczęściej w pierwszym dniu adwentu i.......nic już nie mogę dostać :evil: wszystkie poprzebierane :evil:

czasem korzystam z okazji i kupuje w polowie grudnia ...przecenione nawet do 70-90 % :oops: :oops:

właśnie pisałam , że poszłam po ozdoby a kupiłam sexi bielizne :oops: .....pewnie już jest wystawiona do sprzedaży ..na Walentynki :roll: :p :p :lol:

czasem korzystam z okazji i kupuje w polowie grudnia ...przecenione nawet do 70-90 % :oops: :oops:

Jak dobrze, ze u nas nie ma takich prawdziwych przecen! :wink:

A pytałaś na czym wieszamy - my zawsze wieszaliśmy w domu na nitce, no i ja tez tak robię, za to u Sławka wieszają na drucikach.

... no i nie wytrzymałam i wyjęłam już lampki na okno, stoją i świecą, a krasnoludek pierwsze co, to zaczął kabel gryźć, jejku jejku :-?