Smok 12.02.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 w rubryce "zużycie roczne" wpisz 3000 kWh, będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina3 13.02.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 13.02.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Serdecznie witam nową Grupę Jestem raczej na poziomie grupy z roku 2008, ale chętnie będę tu zaglądać i jeśli tylko będę potrafiła - służę pomocą Nie tak dawno byłam na Waszym etapie - nim się obejrzycie a ściany będą stały przykryte dachem Sama jestem ciekawa jak teraz kształtują się ceny - w dobie kryzysu...... Jeśli chodzi np. o koparkowego, to pół roku temu mój koparkowy za zdjęcie humusu wziął 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 26.02.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ile płaciliście geodecie za wytyczenie budynku z projektu? Pozdrawiam wszystkich, również zaczynam na wiosnę!! Właśnie jestem po rozmowie z geodetą - bierze za punkt 100 zł Takich punktów min. 4 , czasami więcej. A humus ściągacie przed wytyczeniem punktów czy po ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 26.02.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 No właśnie muszę "pogonic" połówka co by dziennik "załatwił" Długo się czeka na takie "cudo" ? Nasz geodeta ma sie umówić z wykonawcą kiedy ten humus mają sciągać a my mamy wytyczne dać koparkowemu. Mam nadzieje ze się dogadają - wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 26.02.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 3 dni robocze na podbicie dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 26.02.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam Widzę tutaj parę osób budujących w Szewcach, a tak się składa, że w pobliżu (w Pęgowie) mieszka bardzo dobry wykonawca stanu surowego - Piotr Turek. Gość jest solidny i zna się na robocie (mój domek budował, więc wiem co mówię). Pan Piotr jest też polecany na stronie wrocławskich misiów http://grupawroclawska.republika.pl/index_misie.html, a to już o czymś świadczy. Można mu spokojnie powierzyć budowę i nie trzeba co chwilę zaiwaniać z Wrocławia ze strachu, że coś będzie skopane, bo na kierowników za 1500zł nie macie co liczyć (to cena za same wpisy do dziennika). No chyba, że macie dobrego kierownika za uczciwą cenę, wtedy to już inna rozmowa.Do zdejmowania humusu i większych robót ziemnych polecam natomiast Tomasza Świdra (501-405-593), który też mieszka w waszej okolicy (Paniowice). Facet ma fadromę i mecalaca, więc ma odpowiednie zabawki do tej roboty. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 26.02.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam Widzę tutaj parę osób budujących w Szewcach, a tak się składa, że w pobliżu (w Pęgowie) mieszka bardzo dobry wykonawca stanu surowego - Piotr Turek. Gość jest solidny i zna się na robocie (mój domek budował, więc wiem co mówię). Pan Piotr jest też polecany na stronie wrocławskich misiów http://grupawroclawska.republika.pl/index_misie.html, a to już o czymś świadczy. Można mu spokojnie powierzyć budowę i nie trzeba co chwilę zaiwaniać z Wrocławia ze strachu, że coś będzie skopane, bo na kierowników za 1500zł nie macie co liczyć (to cena za same wpisy do dziennika). No chyba, że macie dobrego kierownika za uczciwą cenę, wtedy to już inna rozmowa. Do zdejmowania humusu i większych robót ziemnych polecam natomiast Tomasza Świdra (501-405-593), który też mieszka w waszej okolicy (Paniowice). Facet ma fadromę i mecalaca, więc ma odpowiednie zabawki do tej roboty. pozdrawiam Ja właśnie zaczęłam budowę w Widawie więc "Pan koparkowy" jeszcze parę razy mi się przyda Co do humusu to u nas wstępnie wytyczył budowlaniec, kopareczka wybrała i dopiero geodeta wytyczył właściwie ( budowlaniec niewiele sie pomylił). Nie ma sensu brać 2 razy geodety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 04.03.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 dostałam warunki zabudowy - czekałam od 01.10.2008r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 06.03.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 08.03.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam No to my mamy juz ekipę, wczoraj podpisalismy umowę na budowanko fundamentów, wylanie chudziaka i budowe sciany parteru, zobaczymy jak to pójdzie Bloczki fundamentowe dowiezione w piatunio , cena 2.75 netto po małej bitewce Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 08.03.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 my zaczęliśmy casting na wykonawców budowlanych, mamy dwie wyceny:43 tys. a druga wycena 59 tys. (od kuzyna)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_Wilkszyn 08.03.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam,Mam do sprzedania sporo dachówek BRAAS CELTYCKA BRĄZOWA LUMINO, które zostały mi na budowie:560 sztuk dachówki podstawowej (14 'zgrzewek po 40 szt)25 sztuk dachówki szczytowej prawejDachówka w stanie idealnym (dachówki podstawowe są ciągle oryginalnie zafoliowane).Mogę sprzedać w bardzo dobrej cenie, więc jeśli ktoś robi dach z tej dachówki to może trochę kasy zaoszczędzić. Nie dysponuję żadnym transportem ani załadunkiem (ew. mogę za niewielkie pieniądze umówić jakiegoś widlaka, żeby palety włożył na pake).Najchętniej sprzedam całość za jednym razem. Dachówki można obejrzeć/kupić w Wilkszynie. Pozdrawiam,Krzysiek PS. Mam także do sprzedania 43 pustaki Terriva oraz 47 pustaków Porotherm 25 P+W oraz 54 pustaki Porotherm 11,5 P+W (Wienerberger) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina3 08.03.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 w piątek dostałam umowę z energetyki mam ją podpisać odesłać i wpłacić zaliczkę co dalej żeby mieć prąd i to szybko??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 10.03.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Czy ktoś mi może napisać jaka folię sie daje na izolacje pozioma bo zwariuje z tymi wszystkimi fachowcami !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 10.03.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Czy ktoś mi może napisać jaka folię sie daje na izolacje pozioma bo zwariuje z tymi wszystkimi fachowcami !!! Plastpapa, czyli gruba folia w rolce o różnych szerokościach. Prosta i szybka w układaniu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motoazja 10.03.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam Ja buduje z Ytonga z fabryki z Sieradza, a dostałam w brdzo dobrej cenie z Hurtowni z Karakowa BUDMET.Róznica była 3000- to juz cos. POzdrawiamMotoazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 11.03.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam Ja buduje z Ytonga z fabryki z Sieradza, a dostałam w brdzo dobrej cenie z Hurtowni z Karakowa BUDMET.Róznica była 3000- to juz cos. POzdrawiam Motoazja Z jakiej grubości bloczków budujesz i czy możesz podać cenę za sztukę lub m2. jaki był koszt transportu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZuzankaT. 11.03.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 w piątek dostałam umowę z energetyki mam ją podpisać odesłać i wpłacić zaliczkę co dalej żeby mieć prąd i to szybko??? Zrób to jak najszybciej bo z tego co pamiętam na odesłanie podpisanej umowy masz tylko 14 dni. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 12.03.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Motoazja koszty transportu, rozładunku też uwzględnione ? Zdradź tą słodką tajemnice po wiela za Ytonga no i jakiego ? ania klepka nasze "widełki cenowe" były bardziej zróżnicowane 50-120kPLN i już jesteśmy po castingu -kolejny etap za sobą , cieżka decyzja ale nawet łatwo poszło życzę trafnej decyzji ! BeaWroc gdzie to taka bitwa została rozegrana ? i o jaki wymiary bloczków ? - jesteśmy na etapie szukania producenta - oczywiście taniego i z dobrym materiałem tzw. casting otwarty U nas fizycznie skrzynka z prądem stoi ale nic nie przyszło z Energetyki pewnie tam prąd jeszcze nie płynie Wykonawca tego przyłacza miał czas do maja ale jakoś mu to sprawniej poszło. Podłączenie wody "obgadane". Teraz czekają nas pierwsze większe wydatki : bloczki, stal, deski szalunkowe, beton. Jeszcze musimy zwieść budowlańców no i zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts