Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najnowsza grupa Wrocław i okolice - zaczynamy na wiosnę 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 664
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Serdecznie witam nową Grupę :) Jestem raczej na poziomie grupy z roku 2008, ale chętnie będę tu zaglądać i jeśli tylko będę potrafiła - służę pomocą :) Nie tak dawno byłam na Waszym etapie - nim się obejrzycie a ściany będą stały przykryte dachem :)

Sama jestem ciekawa jak teraz kształtują się ceny - w dobie kryzysu......

Jeśli chodzi np. o koparkowego, to pół roku temu mój koparkowy za zdjęcie humusu wziął 400 zł.

• 2 weeks później...
Ile płaciliście geodecie za wytyczenie budynku z projektu?

Pozdrawiam wszystkich, również zaczynam na wiosnę!! :roll:

Właśnie jestem po rozmowie z geodetą - bierze za punkt 100 zł

Takich punktów min. 4 , czasami więcej.

A humus ściągacie przed wytyczeniem punktów czy po ?

Witam

Widzę tutaj parę osób budujących w Szewcach, a tak się składa, że w pobliżu (w Pęgowie) mieszka bardzo dobry wykonawca stanu surowego - Piotr Turek. Gość jest solidny i zna się na robocie (mój domek budował, więc wiem co mówię). Pan Piotr jest też polecany na stronie wrocławskich misiów http://grupawroclawska.republika.pl/index_misie.html, a to już o czymś świadczy. Można mu spokojnie powierzyć budowę i nie trzeba co chwilę zaiwaniać z Wrocławia ze strachu, że coś będzie skopane, bo na kierowników za 1500zł nie macie co liczyć (to cena za same wpisy do dziennika). No chyba, że macie dobrego kierownika za uczciwą cenę, wtedy to już inna rozmowa.

Do zdejmowania humusu i większych robót ziemnych polecam natomiast Tomasza Świdra (501-405-593), który też mieszka w waszej okolicy (Paniowice). Facet ma fadromę i mecalaca, więc ma odpowiednie zabawki do tej roboty.

pozdrawiam

Witam

Widzę tutaj parę osób budujących w Szewcach, a tak się składa, że w pobliżu (w Pęgowie) mieszka bardzo dobry wykonawca stanu surowego - Piotr Turek. Gość jest solidny i zna się na robocie (mój domek budował, więc wiem co mówię). Pan Piotr jest też polecany na stronie wrocławskich misiów http://grupawroclawska.republika.pl/index_misie.html, a to już o czymś świadczy. Można mu spokojnie powierzyć budowę i nie trzeba co chwilę zaiwaniać z Wrocławia ze strachu, że coś będzie skopane, bo na kierowników za 1500zł nie macie co liczyć (to cena za same wpisy do dziennika). No chyba, że macie dobrego kierownika za uczciwą cenę, wtedy to już inna rozmowa.

Do zdejmowania humusu i większych robót ziemnych polecam natomiast Tomasza Świdra (501-405-593), który też mieszka w waszej okolicy (Paniowice). Facet ma fadromę i mecalaca, więc ma odpowiednie zabawki do tej roboty.

pozdrawiam

Ja właśnie zaczęłam budowę w Widawie więc "Pan koparkowy" jeszcze parę razy mi się przyda :wink:

Co do humusu to u nas wstępnie wytyczył budowlaniec, kopareczka wybrała i dopiero geodeta wytyczył właściwie ( budowlaniec niewiele sie pomylił). Nie ma sensu brać 2 razy geodety

Witam,

Mam do sprzedania sporo dachówek BRAAS CELTYCKA BRĄZOWA LUMINO, które zostały mi na budowie:

560 sztuk dachówki podstawowej (14 'zgrzewek po 40 szt)

25 sztuk dachówki szczytowej prawej

Dachówka w stanie idealnym (dachówki podstawowe są ciągle oryginalnie zafoliowane).

Mogę sprzedać w bardzo dobrej cenie, więc jeśli ktoś robi dach z tej dachówki to może trochę kasy zaoszczędzić. Nie dysponuję żadnym transportem ani załadunkiem (ew. mogę za niewielkie pieniądze umówić jakiegoś widlaka, żeby palety włożył na pake).

Najchętniej sprzedam całość za jednym razem. Dachówki można obejrzeć/kupić w Wilkszynie.

Pozdrawiam,

Krzysiek

PS. Mam także do sprzedania 43 pustaki Terriva oraz 47 pustaków Porotherm 25 P+W oraz 54 pustaki Porotherm 11,5 P+W (Wienerberger)

Motoazja

koszty transportu, rozładunku też uwzględnione ?

Zdradź tą słodką tajemnice po wiela za Ytonga no i jakiego ? :D

ania klepka

nasze "widełki cenowe" były bardziej zróżnicowane 50-120kPLN i już jesteśmy po castingu -kolejny etap za sobą , cieżka decyzja ale nawet łatwo poszło :wink: życzę trafnej decyzji !

BeaWroc

gdzie to taka bitwa została rozegrana ? i o jaki wymiary bloczków ? - jesteśmy na etapie szukania producenta - oczywiście taniego i z dobrym materiałem tzw. casting otwarty :D

U nas fizycznie skrzynka z prądem stoi ale nic nie przyszło z Energetyki :-? pewnie tam prąd jeszcze nie płynie :roll: Wykonawca tego przyłacza miał czas do maja ale jakoś mu to sprawniej poszło. Podłączenie wody "obgadane".

Teraz czekają nas pierwsze większe wydatki : bloczki, stal, deski szalunkowe, beton. Jeszcze musimy zwieść budowlańców no i zaczynamy 8)