Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich,

chciałabym powoli dołączyć do grona budujących we Wro i okolicach. Obecnie mieszkamy we Wrocławiu, a nasz dom powstanie już prawie pod Oleśnicą. Jesteśmy na etapie czekania na pozwolenie na budowę. Planujemy ruszyć w marcu. Wkrótce mam dostać wyceny poleconych nam wykonawców. Jeśli macie sprawdzonych budowlańców do SSO, to bardzo proszę o namiary. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 664
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

ja jestem dopiero na początku drogi :)

Czy macie namiary na jakiegos architekta z "darem bożym" ;P

Mam do pogodzenia: dzialkę z wjazdem od południa i plan zagospodarowania przestrzennego: skośny dach z dachówką o pochyle 30 - 60 st

a marzenie o nowoczesnym i jasnym domu.

Pozdrawiam

:)

witaj, polecam swoją architektkę. Namiary mogę przesłać na priv, a w moich komentarzach jest link do strony, gdzie jest sporo fajnych projektów. Przez prawie rok borykaliśmy się z jednym architektem i nie mogliśmy wybrnąć z pewnych rzeczy i miało się skończyć pewnymi kompromisami (co przy kosztach budowy domu było trochę wkurzające). Kiedy trafiliśmy do Niej, wszystko jest dokładnie tak jak chcieliśmy. Zajęła się też wszystkimi formalnościami.
  • 1 month później...

Witam,

Szukam sprawdzonej i polecanej ekipy budowlanej, która wykona dla mnie:

- ocieplenie poddasza wełną o gr.18cm pomiędzy krokwiami,

- położenie drugiej warstwy wełny na stelażu o gr. 10 lub 12cm,

- ułożenie paroizolacji,

- zabudowa płytami g-k na gotowo pod malowanie,

- ułożenie podłogi na strychu z płyt OSB,

- zamontowanie drabinki na strych.

Miejsce budowy Święta Katarzyna, termin realizacji prac V-VI 2010.

Wiadomość proszę kierować na priv.

Pozdrawiam

Czy ktos z Was posiada namiary na tanie bloczki fundamentowe?Chyba,ze tutaj wszyscy juz z ziemi wyszli haha i tylko ja zostalam :roll:

podzielcie sie namiarami jezeli cos wiecie :D

Hej

Witam wszystkich Budujących :) Zamierzamy się budować w gminie Kąty Wr. Czekamy teraz na zmianę mpz, który zmieni status upatrzonej przez nas działki na budowlaną.

Jest tu może ktoś z naszej strony Wrocka?

pozdrawiam

Monika

aka Tatarak :)

Hej

Witam wszystkich Budujących :) Zamierzamy się budować w gminie Kąty Wr. Czekamy teraz na zmianę mpz, który zmieni status upatrzonej przez nas działki na budowlaną.

pozdrawiam

Monika

Hej :D

My z tej samej gminy :D Kiedy zamierzacie zacząć budować ? Macie już wybrany projekt ?

Hej Ryska :)

Na razie jesteśmy umówieni z właścicielem na kupno działki, którą nam wydzieli z większego kawałka, co trochę potrwa, ale mam nadzieję, że uda się transakcję sfinalizować nie później niż do połowy roku.

Potem papierkowa robota - przyłącza i pozwolenie. Myślimy o projekcie Alter Ego z pracowni Krajobrazy:

http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/alter_ego/#nowhere

w międzyczasie moja silniejsza połowa będzie być może zmuszona wyjechać na kilka(naście?) miesięcy do pracy w stolicy, a sama chyba się nie podejmę rozpoczęcia inwestycji. więc dokładnie trudno powiedzieć, kiedy zaczniemy. chciałabym wiosną 2011 :)

A Ty? Macie projekt? Kiedy zaczynacie?

pzdr :)

A Ty? Macie projekt? Kiedy zaczynacie?

pzdr :)

:D

zapraszam do dziennika :D

Do wiosny 2011 wszystko wyczytasz, projektu nauczysz się na pamięć i jak ruszycie z budową to .... w mniej niż rok wprowadzicie się :D

o ja bez koszyczka! :)

już lecę do dzienniczka!

projekt już prawie mam - w postaci materiałów "do celów informacyjnych" :) i rzeczywiście zamierzamy się wybudować i przeprowadzić szybciutko:)

• 2 weeks później...
Hej

pozdrawiam

Monika

Witam gminnego krajana

Ja zacząłem w czerwcu w Małkowicach :D

Hej Jajanku :)

W Małkowicach od strony stacji w Sadowicach czy z drugiego końca?

pozdrawiam,

Monika :)

Witaj

Z drugiego końca, od strony Skałki. :D

Witam

My zaczynamy na wiosnę budowę w okolicy Łagiewnik/Dzierżoniowa - czy jest tu ktoś z okolicy? Teraz jesteś my na etapie szukania ekipy budowlanej do stanu surowego - mamy pozwolenie na budowę, prąd nadziałce, jeszcze wodę musimy podłączyć jak zima odpuści (byle szubko w tym roku)

Ekhm no to tak - my mamy parterówkę z użytkowym poddaszem - tu link: http://dobreprojekty.pl/projekt_w4912b.html

Kupiliśmy ten projekt wraz z aneksem wykusza. Samego projektu w zasadzie nie zmienialiśmy - dodaliśmy tylko grzejnik na strychu nad garażem - będziemy z niego robić pokój. I dodaliśmy kilka okien. Szukamy teraz ekipy i robimy sobie wstępny kosztorys

Hej Agata0209

My budujemy, tzn. zaczniemy na wiosnę miejmy nadzieje:) dom o podobnej bryle z wykuszem i z garażem (ale w bryle domu), dodatkowo częściowo na elewacji ma być deskowanie (wg projektu indywidualnego, bo jakoś żaden z gotowych nie podobał nam się tak do końca, za dużo zmian trzeba by wprowadzić)

Tak na marginesie, czy ktoś z forumowiczów buduje w gminie Długołęka?