Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najnowsza grupa Wrocław i okolice - zaczynamy na wiosnę 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 664
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja trochę z innej beczki... Gdzie udać się po okna, żeby kupić je w logicznej cenie?

Jakiego rzędu rabatów mogę się spodziewać przy zakupie 23 okien?

pozdrawiam,

Nie pytaj się o rabaty tylko o cenę finalną. Co z tego, że dostaniesz 20% rabatu jeżeli cena wyjściowa będzie o 30% wyższa od innej oferty z 10% rabatu.

Witam szanownych forumowiczów,

śledzę te wszystkie wątki na innych wrocławskich forach od kilku miesięcy i nawet nie zauważyłem, że powstaje kolejna "najnowsza grupa wrocławska" :lol:

co się bardzo dobrze składa, bowiem również w tym roku planuję postawić swoje własne cztery kąty.

Zamierzam wybudować się w Radwanicach k/Wrocławia.

Plan mam taki, że chcę postawić domek jednorodzinny z poddaszem użytkowym oraz obok dwustanowiskowy garaż wolnostojący również z poddaszem użytkowym. A to dlatego, że nigdy nie wiadomo jak to będzie z pracą więc postanowiłem, że poddasze nad garażem wynajmę.

Ponieważ w chwili obecnej mieszkam za granicą toteż większość kwestii papierkowych zleciłem pracowni projektowej ETKA w Oławie - poleconej notabene na poprzednich forach wrocławskich.

Niestety na chwilę obecną czy pracownia jest dobra czy zła nie jestem w stanie nic powiedzieć, bowiem wszystko jest w trakcie. Na pewno dam znać czy są warci swojej ceny.

Gdyby ktoś chciał to mogę podrzucić ich cennik na którym bazowaliśmy naszą wycenę za zagosp terenu, wszelkie przyłącza i projekty oraz oczywiście zmiany w projekcie.

Ufff ale się rozpisałem, nie odzywałem się od miesięcy, a teraz proszę - maksymalny wylew słów 8)

pozdr

Plan mam taki, że chcę postawić domek jednorodzinny z poddaszem użytkowym oraz obok dwustanowiskowy garaż wolnostojący również z poddaszem użytkowym. A to dlatego, że nigdy nie wiadomo jak to będzie z pracą więc postanowiłem, że poddasze nad garażem wynajmę.

Mam nadzieję, że wiesz, że za budynek nie mieszkalny płaci się o wiele większy podatek aniżeli mieszkalny. Jeżeli więc planujesz nad garażem zrobić "mieszkanie" to zgłaszaj garaż jako budynek mieszkalny a nie garaż/gospodarczy.

Witam Waszą Grupę Budujacą i przepraszam za spam ale....

"SOS!!!! 14 kwietnia b.r. w Wągrodnie /Piaseczno spalił się doszczętnie dach domu, naszych weterynarzy i sąsiadów. Przeprowadzając się pod Piaseczno nawet nie sądziliśmy, że spotkamy tu tak miłych i życzliwych ludzi, którzy wspaniale potrafią pomagać naszym czworonogom.Teraz sami potrzebują pomocy! Liczy się każda złotówka.

My wszyscy, którzy ich znamy prosimy o pomoc dla nich!"

http://pogorzelcy.sos.pl/

Wątek: http://forum.muratordom.pl/piaseczno-i-okolice,t2135-12540.htm

17 Kwiecień 2009 12:25 Temat postu: SOS!!!!!!

Mam nadzieję, że wiesz, że za budynek nie mieszkalny płaci się o wiele większy podatek aniżeli mieszkalny. Jeżeli więc planujesz nad garażem zrobić "mieszkanie" to zgłaszaj garaż jako budynek mieszkalny a nie garaż/gospodarczy.

Tak też mam w planach :D

Witam wszystkich. Proszę o namiary na architekta do zmian i adaptacji projektu.

Z góry bardzo dziękuje.

pozdrówka

Witam, ja właśnie jestem na etapie zmian w projektach i robi to dla mnie firma ETKA z Oławy, na chwilę obecną jedyne co mogę powiedzieć, to to że wyglądają na kompetentnych, ale czy są w rzeczywistości to się jeszcze okaże :lol:

w tydzień ściągnęli humus, wytyczyli, zrobili wykopy pod ławy, uzbroili, zalali ławy, i ułożyli ~połowę bloczków

Gratuluję tak sprawnej ekipy !!!

U mnie miesiąc potrzebowali na wylanie ław :evil: i to nie do końca.

Bloczki też już częściowo stawiają.

To teraz będzie widać że sie coś dzieje ? :roll:

nie chcę zapeszać ale sami dali sobie termin do 31 lipca. na pokrycie dachu.

Hi, hi u nas w umowie jest 31 sierpień (to chyba ten miesiąc na kopanie ław :wink: )

Dobrze, że ładna pogoda .....