BeaWroc 18.05.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 No to skrzyknijmy się, jestem gotowa, kiedy gdzie ile ? czekam na propozycje, Radom jest mi znany z opowieści allegro, to chyba o tym samym myslimy , czy się mylę Musimy tylko miec wykopany dołek , dołeczek, dołunio, coby przywiexli i zamontowali ja się piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 18.05.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 A gdzie mogę zobaczyć jakie mają szamba w Radomiu...dla nas 10m3 to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 18.05.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 ja widzilam ostatni raz na allegro, dałam szamba betonowe i Radom wyskoczył, ja będę zamawiała podwójne, bo my na głębokośc maksymlnie 140 cm możeby kopać, też będziemy brali dwa łączone bokami . tutaj jest Radom http://www.allegro.pl/item634100205_szambo_szamba_betonowe_zbiorniki_na_gnojowice10m3.html http://www.allegro.pl/item634056920_szambo_szamba_betonowe_wzmacniane_10m3_komplet.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 19.05.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Rozważamy zakup szamba ale plastikowego, żeby potem służyło jako zbiornik wody np. do podlewania. Także za betonowe serdecznie dziękuję i czekam na grupę plastikowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.05.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Rozważamy zakup szamba ale plastikowego, żeby potem służyło jako zbiornik wody np. do podlewania. Także za betonowe serdecznie dziękuję i czekam na grupę plastikowych A betonowe nie nadają się na wodę do podlewania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 19.05.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 plastykowe szambo to ja tez bym chciała ,ale moge je sobie na działce postawic a nie pod ziemią gdzie zamieniłoby się w kanpkę niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 19.05.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 szukam dobrej i taniej ( siatki ogrodzeniowej ocynkowanej albo powlekanej ale jakiejs mocniejszej niz sa ogolnie dostepne - boje sie ze pies mi pogryzie te 3.2 po powleczeniu. moze byc razem ze slupkami i akcesoriami. macie jakies namiary? najlepiej na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 20.05.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Trociu jeszcze nie wiem czy betonowe szamba nadają się na wodę do podlewania.Połówek mówi, że mamy mieć takie coś w tym rodzaju:http://www.mareco.com.pl/szamba.php Producent napisał że szamba z tworzywa mają jeszcze jedną ważną zaletę. Gdy przestają być potrzebne (bo do działki zostanie doprowadzona kanalizacja), nie trzeba ich wyrzucać. Co można zrobić z niepotrzebnym już zbiornikiem: - odstąpić innemu użytkownikowi- zbierać w nich deszczówkę (po oczyszczeniu zbiornika)- wykorzystać jako osadnik w przydomowej oczyszczalni ścieków Może źle się wyraziłam pisząc "plastik" bardziej dokładnie było by "tworzywo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.05.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Trociu jeszcze nie wiem czy betonowe szamba nadają się na wodę do podlewania. Połówek mówi, że mamy mieć takie coś w tym rodzaju: http://www.mareco.com.pl/szamba.php Producent napisał że szamba z tworzywa mają jeszcze jedną ważną zaletę. Gdy przestają być potrzebne (bo do działki zostanie doprowadzona kanalizacja), nie trzeba ich wyrzucać. Co można zrobić z niepotrzebnym już zbiornikiem: - odstąpić innemu użytkownikowi - zbierać w nich deszczówkę (po oczyszczeniu zbiornika) - wykorzystać jako osadnik w przydomowej oczyszczalni ścieków Może źle się wyraziłam pisząc "plastik" bardziej dokładnie było by "tworzywo".Ja nie widzę przeciwskazań w stosowaniu szamb betonowych do zbierania deszczówki. Jak betonowe szambo przestaje być potrzebne, to też nie trzeba go wyrzucać. Więc i tutaj żadnej różnicy nie ma Co do wykorzystania niepotrzebnego już szamba betonowego, to można z nim praktycznie zrobić to samo co z plastikowym, z tym zastrzeżeniem jedynie, że do przewiezienia betonowego trochę cięższy sprzęt jest potrzebny. Ale jak się wczytasz w opis z podanej strony to zwróć uwagę na: - Głębokość montażu zbiornika licząc od powierzchni ziemi do osi króćca doprowadzającego ścieki nie może być większa niż 120 cm. - Wykop pod zbiornik powinien być wolny od kamieni, cegieł, gruzu lub innych przedmiotów mogących spowodować uszkodzenia mechaniczne zbiornika. - Obsypywanie zbiorników gruzem, bryłami, ziemią z kamieniami może doprowadzić do lokalnych uszkodzeń - Na dnie wykopu należy wykonać podsypkę z piasku o grubości nie mniejszej niż 20 cm. - Przed obsypaniem piaskiem należy uzupełnić zbiorniki wodą i obsypywać równomiernie ze wszystkich stron warstwą piasku o grubości min. 20cm. - W przypadku posadowienia zbiorników w gruncie piaszczystym i braku dodatkowych obciążeń terenu, zbiorniki są wystarczająco mocne by przenosić parcie gruntu i wody gruntowej. Szamba betonowe praktycznie nie mają tych obostrzeń. Jak zamówisz grubszą zbrojoną płytę wierzchnią, to i ciężarówka może nad szambem przejechać. No i porównaj sobie ceny. Ja za swoje betonowe z dowozem i posadowieniem w wykopie dałem jakieś 2700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartilop 20.05.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ja bede zamawial szambo okolo lipca sierpnia. A Wy jak planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 21.05.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Trociu dzięki za wyjaśnienie. Nie no cenowo to jest duuża różnica. Szykuje się kolejne "szkolenie" - idę rozmawiać z Połówkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.05.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 szukam dobrej i taniej ( siatki ogrodzeniowej ocynkowanej albo powlekanej ale jakiejs mocniejszej niz sa ogolnie dostepne - boje sie ze pies mi pogryzie te 3.2 po powleczeniu. moze byc razem ze slupkami i akcesoriami. macie jakies namiary? najlepiej na priv na priv nie podajemy namiarów W tamtym roku miał dobre ceny, kupowałem ocynkowaną 3mm, kiedys już wklejalem adres - firma z Domasławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 30.05.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 A się pochwalę - od dzisiaj mam ławy Nerwów trochę było - pogoda (!!!), ale dobrze się skończyło. Teraz poszukuję wskazówek skąd wziąć (znaczy się kupić , na płn-wsch. Wrocławia tanie kruszywa (piasek do murowania, podsypkowy, pospółkę, tłuczeń) i bloczki fundamentowe - będę wdzięczny za wszelkie namiary )) Jakoś większość firm lokalizuje się w innych rejonach miasta, a koszty transportu wychodzą wyższe niż samo kruszywo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 30.05.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 My budujemy sie na północy, a materiał bierzemy z hurowni w Wysokiej. Dali nam najlepsze ceny, beton sanbet ze Ślęzy. Faktycznie pogoda was nie rozpieszczała My w piątek mamy zalewać ostatni strop nad piętrem mam nadzieję, że nie będzie padało bo według prognozy cały tydzień to same opady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 31.05.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 bartilop napisał: Ja bede zamawial szambo okolo lipca sierpnia. A Wy jak planujecie? moze być lipiec albo sierpień , chociaż wolę lipiec , im szybciej zakopię to coś , tym lepiej bedzie wyglądała działka My budujemy się po zachodniej stronie Wrocławia- czyli naŚrodę Śląską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 31.05.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 szukam sprawdzonego kierownika budowy - początek budowy koniec czerwca - rejon Szewce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 31.05.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Ja już ci nie polecę po ostatnim fachowcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 31.05.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Moniaq nie przejmuj się, możesz polecać, tylko z tego co pamiętam to Twój kierbud drogi jest?a Twój mąż jakie meble robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 01.06.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Wszystkie na wymiar A jak tam u ciebie...kiedy ruszacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 03.06.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Wszystkie na wymiar A jak tam u ciebie...kiedy ruszacie? Ale masz fajnie, problem z meblami z głowy. My z końcem czerwca, mam nadzieję , że się wypogodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts