Asik84 08.11.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Czy rozgladą się ktoś za mat.budowlanymi??? Będe budować z betonu komórkowego 24*24*59 suporex biały 500 lub 600, gdyby ktoś wiedział, gdzie i za ile bardzo proszę pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 12.11.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 halooo co tutaj taka cisza??? A może suporex zamienić na keramzyt??? Producent keramzytu jest w Długołęce, także nie daleko, kawałeczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.11.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 halooo co tutaj taka cisza??? A może suporex zamienić na keramzyt??? Producent keramzytu jest w Długołęce, także nie daleko, kawałeczek... Nie spotkałem ani jednej ekipy polecającej keramzyt z Długołęki. W opinii mojego kierbuda i znajomego który zrobił z niego dom, drugi raz nie dałby się w to wkręcić. Osobiście wolałbym zmienić na silkę lub pustaki ceramiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 12.11.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witam najnowszą grupę My mamy juz dołki Budujemy Diune mix po zachodniej stronie Wrocławia na dzień dzisiejszy szukam piasku na podsypkę (cokoliwek to znaczy), no i betonu B20, może orientujecie sie w cenach na dzień dzisiejszy Pozdrawiam i zyczę wytrwałości, bo będzie niestety nam potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.11.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 BeaWroc - podaję telefon do przedstawiciela sanbetu:Kwiatkowski Jacek 660-763-308podsypkę/pospółkę (najtańszy piach) także mają ale nie wiem jak drogi będzie transport do Ciebie do pooglądania:http://www.trans-syp.pl/oferty.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 13.11.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam TMK dzięki za namiary, pozwoliłam sobie zadzwonić pod wskazany numerek i oto co sie dowiedziałam, może kogoś zainteresuje B25- 305 złbrutto kubik pospółka 30 zł brutto/tona poza tym to Bisek: B25-302,56 + 488 zł pompa za 18 m3 Hurtownia budowlana w Miękini B25-286,70/kubik pompa 26m-274,50/h + 183 zł dojazd i odjazd pospółka 25,62/tona + 122 zł samochód/17 ton= 557,54 Berger Beton(moim zdaniem najtańszy ) B25-283,70 brutto/kubik + pompa 488 zł za pracę do końca betonu ( w moim przypadku 18 m3)=5.594,60 zł wszyściutko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 13.11.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Widzę, że macie nieodpartą chęć tworzenia nowych grup wrocławskich.Jestem na forum od 2002 roku sam budowałem dom, teraz staram się zbudować nowy, jednak tworząc nowe grupy byłoby ich siedem albo wiecej.Zawsze starałem się doradzać w swojej dziedzinie, w której mogę coś powiedzieć, jednak dalej nie wyobrażam sobie chodzić po kolejnych grupach, bo staje się to uciążliwe.Wszystkich zainteresowanych zapraszam na GRUPĘ WROCŁAWSKĄ utworzoną przez jej ojca Frankai'a (pozdrawiam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.11.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Smoku, spokojnie Prędzej czy później te grupy zawsze padają i jeśli ktoś nadal korzysta z muratora, to ląduję na "starej" wrocławskiej. Co nie zmienia faktu że i ja tam zapraszam, oglądalność znacznie większa jak i potencjalna możliwość otrzymania szybkiej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 13.11.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 13.11.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Ja dopisałam sie do tego forum nie dlatego, że nie widziałam starej grupy Wrocław tylko dlatego, ze ta grupa jest na takim samym lub podobnym poziomie prac budowlanych jak ja. Nie watpię w doświadczenie Grupy I ale Wy (przynajmniej niektórzy) budowe rozpoczęliście kilka lat temu więc ceny z tego okresu nie będą adekwatne do dzisiejszych, dla mnie to forum bedzie niestety bardziej pomocne Wasze forum też podczytuje jak i Grupę I tak i grupę 2008, czytania nigdy za dużo Pozdrawiam i powodzenia w zmaganiach wykończeniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 13.11.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 dokladnie, uważam ze tworzenie nowych grup wcale nie jest bezsensu a tylko bardzo potrzbne, na starszych grupach wrocka większośc osób się juz wybudowała albo jest w trakcie i kogo np miałabym sie zapytac w jakiej cenie teraz materiały budowlane, ile biora na dzien dzisiejszy wykonawcy, przciez ceny sie zmieniają, przepisy równiez i Ci co się wybudowali nie będą mi podawać aktualnych cen bo po co im to teraz wiedzieć i pewnie to egoistyczne ale gdybym ja była na etapie wykończeniówki to bym się tym martwiła a nie tym po ile teraz mat.bud. czy z czego teraz warto budowac. Więc wole grupę z którą na bierząco można wymieniac się informacjami czy np zebrac grupe osób z która mozna w jednym czasie złożyc zamówienie na hurtową ilośc okien w jakieś hurtowni i tak tez mozna zrobic z innymi materiałami przy tym oszczędzając trochę grosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IrekiOla 17.11.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IrekiOla 17.11.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam!My też planujemy zacząć wiosną. Oczekujemy na warunki zabudowy, mapa do celów projektowych zlecona geodecie(800 netto), szukamy architekta i kier. bud. Działka w Szewcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 17.11.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam! My też planujemy zacząć wiosną. Oczekujemy na warunki zabudowy, mapa do celów projektowych zlecona geodecie(800 netto), szukamy architekta i kier. bud. Działka w Szewcach. witam sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 17.11.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 A ja witam sasiadów po drugiej stronie Odry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 17.11.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Pochwale się wszystkim że na wydanie warunków z energetyki czekałam 10dni!Życzę wszystkim powodzenia i żeby formalności szybko udało się załatwić!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 17.11.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam! My też planujemy zacząć wiosną. Oczekujemy na warunki zabudowy, mapa do celów projektowych zlecona geodecie(800 netto), szukamy architekta i kier. bud. Działka w Szewcach. Witaj ponownie, my projekt oddaliśmy do : Joanna Woziwodzka-Zdybek Pro-Studio Architektury ul. Henryka Pobożnego 18 55-100 Trzebnica tel. 071 3874998 http://www.pro-studio.pl/ Kobieta zajmuje się całą papierologią potrzebną do wydania pozwolenia PNB. Obecnie czekamy na nowe warunki zabudowy, złożyliśmy dokumenty 01.10.2008 do gminy. A Wy jak długo czekacie na WZ? Czy i gdzie dzwonicie, aby przyspieszyć ich wydanie? My budujemy się w Szewcach w okolicy ul. Sportowej a Wy? Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 18.11.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ania klepka napisała: Obecnie czekamy na nowe warunki zabudowy, złożyliśmy dokumenty 01.10.2008 do gminy. A Wy jak długo czekacie na WZ? Czy i gdzie dzwonicie, aby przyspieszyć ich wydanie? Moje warunki zabudowy to była katorga, złozyliśmy przed świętami wielkanocnymi 2007r. a otrzymaliśmy we wrześniu 2007r. (okres wakacyjny) mimo nachodzenia Wójta , pana i plebana. telefony nic nie przyspieszają niestety, dopiero osobista wizyta u PANA Wójta (znaczy zastepcy) bo ten był zajęty , pobłagalismy paniusię i za dwa dni otrzymalismy do wiadomości pismo , że wysłali uzgodnienia do Starostwa w Środzie Śl. doKonserwatora Zabytków we Wrocławiu ( w moim przypadku miejscowośc historyczna- niestety ) i gdzieś tam jeszcze. Bo warunki zabudowy to taka rzecz , że sobie piszą po wszystkich instytucjach żeby sie określiły, czy warunki gminy spełniaja wymogi przez nich nałożone I tak se pisza , my dostajemy do wiadomości, tak se czekamy, jak dostaniecie ostatnie pismo z jakiegoś tam urzędu do wiadomości, to wtedy szybciorem do gminy, na kolana i niech decyzję daja od reki My czekalismy 2 dni, bo to tylko formalność w ich przypadku, oni nie maja mocy decyzyjnej, maja dostosowac sie do wytycznych urzędów , które dostajecie do wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 23.11.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Witam wszystkich moja działeczka kiedys było tak http://images34.fotosik.pl/398/c14d0748b6378769med.jpg a teraz normalnie , legalnie zima wkroczyła do naszego domu http://images29.fotosik.pl/297/c7fa911ee15cf7b6med.jpg no i marzne w tej kuchni, bo jeszcze opału nie dowieźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 23.11.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 BeaWroc hej:) z czego macie zamiar budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts