Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najnowsza grupa Wrocław i okolice - zaczynamy na wiosnę 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 664
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

halooo co tutaj taka cisza??? A może suporex zamienić na keramzyt??? Producent keramzytu jest w Długołęce, także nie daleko, kawałeczek...

Nie spotkałem ani jednej ekipy polecającej keramzyt z Długołęki. W opinii mojego kierbuda i znajomego który zrobił z niego dom, drugi raz nie dałby się w to wkręcić. Osobiście wolałbym zmienić na silkę lub pustaki ceramiczne.

Witam najnowszą grupę :lol:

My mamy juz dołki :p

Budujemy Diune mix po zachodniej stronie Wrocławia :D

na dzień dzisiejszy szukam piasku na podsypkę (cokoliwek to znaczy), no i betonu B20, może orientujecie sie w cenach na dzień dzisiejszy :-?

Pozdrawiam i zyczę wytrwałości, bo będzie niestety nam potrzebna 8)

Witam :D

TMK dzięki za namiary, pozwoliłam sobie zadzwonić pod wskazany numerek i oto co sie dowiedziałam, może kogoś zainteresuje :wink:

B25- 305 złbrutto kubik

pospółka 30 zł brutto/tona

poza tym to Bisek:

B25-302,56 + 488 zł pompa za 18 m3

Hurtownia budowlana w Miękini

B25-286,70/kubik

pompa 26m-274,50/h + 183 zł dojazd i odjazd 8)

pospółka 25,62/tona + 122 zł samochód/17 ton= 557,54

Berger Beton(moim zdaniem najtańszy 8) :roll: )

B25-283,70 brutto/kubik + pompa 488 zł za pracę do końca betonu ( w moim przypadku 18 m3)=5.594,60 zł wszyściutko :roll: :o :wink:

Pozdrawiam

Widzę, że macie nieodpartą chęć tworzenia nowych grup wrocławskich.

Jestem na forum od 2002 roku sam budowałem dom, teraz staram się zbudować nowy, jednak tworząc nowe grupy byłoby ich siedem albo wiecej.

Zawsze starałem się doradzać w swojej dziedzinie, w której mogę coś powiedzieć, jednak dalej nie wyobrażam sobie chodzić po kolejnych grupach, bo staje się to uciążliwe.

Wszystkich zainteresowanych zapraszam na GRUPĘ WROCŁAWSKĄ utworzoną przez jej ojca Frankai'a (pozdrawiam).

Ja dopisałam sie do tego forum nie dlatego, że nie widziałam starej grupy Wrocław tylko dlatego, ze ta grupa jest na takim samym lub podobnym poziomie prac budowlanych jak ja.

:D Nie watpię w doświadczenie Grupy I ale Wy (przynajmniej niektórzy) budowe rozpoczęliście kilka lat temu więc ceny z tego okresu nie będą adekwatne do dzisiejszych, dla mnie to forum bedzie niestety bardziej pomocne :wink:

Wasze forum też podczytuje jak i Grupę I tak i grupę 2008, czytania nigdy za dużo 8)

Pozdrawiam i powodzenia w zmaganiach wykończeniowych :D :wink:

dokladnie, uważam ze tworzenie nowych grup wcale nie jest bezsensu a tylko bardzo potrzbne, na starszych grupach wrocka większośc osób się juz wybudowała albo jest w trakcie i kogo np miałabym sie zapytac w jakiej cenie teraz materiały budowlane, ile biora na dzien dzisiejszy wykonawcy, przciez ceny sie zmieniają, przepisy równiez i Ci co się wybudowali nie będą mi podawać aktualnych cen bo po co im to teraz wiedzieć i pewnie to egoistyczne ale gdybym ja była na etapie wykończeniówki to bym się tym martwiła a nie tym po ile teraz mat.bud. czy z czego teraz warto budowac. Więc wole grupę z którą na bierząco można wymieniac się informacjami czy np zebrac grupe osób z która mozna w jednym czasie złożyc zamówienie na hurtową ilośc okien w jakieś hurtowni i tak tez mozna zrobic z innymi materiałami przy tym oszczędzając trochę grosza

Witam!

My też planujemy zacząć wiosną. Oczekujemy na warunki zabudowy, mapa do celów projektowych zlecona geodecie(800 netto), szukamy architekta i kier. bud. Działka w Szewcach.

Witaj ponownie,

my projekt oddaliśmy do :

Joanna Woziwodzka-Zdybek

Pro-Studio Architektury

ul. Henryka Pobożnego 18

55-100 Trzebnica

tel. 071 3874998

http://www.pro-studio.pl/

Kobieta zajmuje się całą papierologią potrzebną do wydania pozwolenia PNB.

Obecnie czekamy na nowe warunki zabudowy, złożyliśmy dokumenty 01.10.2008 do gminy. A Wy jak długo czekacie na WZ?

Czy i gdzie dzwonicie, aby przyspieszyć ich wydanie?

My budujemy się w Szewcach w okolicy ul. Sportowej a Wy?

Pozdrawiam

Ania

ania klepka napisała:

Obecnie czekamy na nowe warunki zabudowy, złożyliśmy dokumenty 01.10.2008 do gminy. A Wy jak długo czekacie na WZ?

Czy i gdzie dzwonicie, aby przyspieszyć ich wydanie?

Moje warunki zabudowy to była katorga, złozyliśmy przed świętami wielkanocnymi 2007r. a otrzymaliśmy we wrześniu 2007r. (okres wakacyjny) mimo nachodzenia Wójta , pana i plebana. :evil:

telefony nic nie przyspieszają :( niestety, dopiero osobista wizyta u PANA Wójta (znaczy zastepcy) bo ten był zajęty , pobłagalismy paniusię i za dwa dni otrzymalismy do wiadomości pismo , że wysłali uzgodnienia do Starostwa w Środzie Śl. doKonserwatora Zabytków we Wrocławiu ( w moim przypadku miejscowośc historyczna- niestety :( ) i gdzieś tam jeszcze. :evil:

Bo warunki zabudowy to taka rzecz , że sobie piszą po wszystkich instytucjach żeby sie określiły, czy warunki gminy spełniaja wymogi przez nich nałożone 8)

I tak se pisza , my dostajemy do wiadomości, tak se czekamy, jak dostaniecie ostatnie pismo z jakiegoś tam urzędu do wiadomości, to wtedy szybciorem do gminy, na kolana i niech decyzję daja od reki :wink:

My czekalismy 2 dni, bo to tylko formalność w ich przypadku, oni nie maja mocy decyzyjnej, maja dostosowac sie do wytycznych urzędów , które dostajecie do wiadomości :-?

Witam wszystkich :D

moja działeczka :)

kiedys było tak 8)

http://images34.fotosik.pl/398/c14d0748b6378769med.jpg

a teraz normalnie , legalnie zima wkroczyła do naszego domu :-? :evil:

http://images29.fotosik.pl/297/c7fa911ee15cf7b6med.jpg

no i marzne w tej kuchni, bo jeszcze opału nie dowieźli 8)