hojnorek 29.09.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Na pewno sie uda, idziecie takim tempem, że Boże Narodzenie jest całkiem realne a z prezentami , to nigdy nic nie wiadomo tak czy siak - zapraszam na parapetówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.10.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witajcie, szukam taniego granitu na parapety, czy ma ktoś może namiary? Muszę szybko zdecydować, czy położyć płytki, czy kamień? Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 04.10.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witam, Większość z tej grupy zaczęła budowę na wiosnę, więc prawdopodobnie jesteście po SSO lub właśnie finiszujecie...Możecie polecić mi jakąś ekipę do SSO? W płd części Wrocławia lub w okolicach... Dziękuję z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 05.10.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Arejaski, co do ekipy, to wysłałam na priv. Macie bardzo ciekawy projekt domu, sensowne rozmieszczenie, dużo przestrzeni i piękny dach. Już jestem ciekawa efektu końcowego. No i czekam na dziennik budowy Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 05.10.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Za namiary wielkie dzięki! Już ich zaczynam atakować... Co do domu, to faktycznie, w mojej wybitnie obiektywnej interpretacji estetyki budowlanej - ideał Jedyne opinie, które znalazłem w sieci na przestrzeni roku, to takie, że jest dużo niewykorzystanej przestrzeni... A właśnie ta przestrzeń w postaci garderób, pralnio - suszarni, dużej kotłowni, spiżarni, to między innymi to co nas najbardziej zaciekawiło... Jak pewnie większość z nas, zakładamy, że będzie to nasz dom na całe życie... Dziennik budowy? Ha! Zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 06.10.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Aktualnie biegam na spotkania z poszczególnym ekipami. Powoli krystalizują się 2 - 3 grupy, więc siłą rzeczy zaczynam się pochylać na umowami, zakresami prac, itp... Pytanie, czy jeżeli całą pracę nad stanem SSO podzieliłbym na następujące etapy, to czy o czymś nie zapomniałem?Oczywiście wycena nie będzie dotyczyła poszczególnych składników, tylko 6 etapów, od prac ziemnych do dachu: Wykonanie wykopu pod ławy i stopy fundamentoweWykonanie zbrojeniaZalanie ław, stóp, sprawdzenie poziomówIzolacja pozioma na ławachMurowanie ścian funadmentowychPrzepusty wody i kanalizacjiIzolacja pozioma na ścianach fundamentowychIzolacja pionowa na ścianach fundamentowychNasypanie i zagęszczenia piaskuRozporowadzenie poziomej kanalizacjiWylanie chudziakaIzolacja pozioma na ścianach fundamentowych po zalaniu chudziakaMurowanie ścian nośnych i nadproży parteruMurowanie kominaWykonanie zbrojenia wieńca, trzpieni, słupów, podciągów, belek stropowych, belek ukrytych, balkonu i fragmentów monolitycznego stropuSzalowanie wieńca, trzpieni, słupów, podciągów, belek ukrytych, balkonu, płyty stropowejStemplowanie stropuZalanie stropu, wieńca, trzpieni, słupów, podciągów, balkonu, schodówMurowanie ściannośnych i nadproży poddaszaMurowanie ścianek działowychMurowanie i wykończenie kominaŚciany kolankoweWykonanie wieńcaSzalowanie wieńcaZalanie wieńcaOsadzenie murłatWykonanie więźbyPołożenie wiatroizolacji domu i garażuŁaty i kontrałatyPołożenie dachówki, kominków kanalizy, ławy kominiarskiejMontaż rynienPrzybicie deski czołowejMontaż okien dachowych Z góry dziękuję za Wasze sugestie / rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianekK 08.10.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Przestrzegam przed firmą która robi wylewki : JAR-BUD z Jelcz Laskowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 08.10.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Przestrzegam przed firmą która robi wylewki : JAR-BUD z Jelcz Laskowic Oj widać nabroili, napisz co źle zrobili, czy może uciekli, ponieważ nie wiadomo, czemu ich nie polecasz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianekK 08.10.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 WYKONALI NIEDBALE WYLEWKĘ, BEZ DODATKÓW ZA KTÓRE ZAPŁACIŁEM. oszczędzają na materiale i wylewka jest za słaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.10.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 WYKONALI NIEDBALE WYLEWKĘ, BEZ DODATKÓW ZA KTÓRE ZAPŁACIŁEM. oszczędzają na materiale i wylewka jest za słaba Zapłaciłeś z góry bez sprawdzania? Budowa uczy "negocjacji" z takimi orłami, chwilami za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosi0112 10.10.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Witam, dołączam do grupy. My budujemy Dandysa w Szewcach / kier.Oborniki Ślaskie. Sciany juz prawie skonczone, w przyszlym tygodniu zaczynaja strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 10.10.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Witam, U nas podobnie strop ma być wylany, jeśli pogoda dopisze, w najbliższy wtorek.Zamówiony B20, 24m3 wraz z pompą z OŁA-BET'u. Powoli przymierzam się także do kompletowania wykonawców na instalacje wod-kan, gazową (wraz ze spawaniem), elektrykę oraz CO (całość z montażem).Jeśli znacie fachowców, których możecie śmiało polecić za podejście do pracy, fachowość i efekt końcowy będę bardzo wdzięczny. Tak przy okazji niedługo będę miał do sprzedania nowiutki blaszany garaż 5x3m gat.I. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ******b 10.10.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Może tutaj ktoś poleci mi swojego kierownika budowy? Szukam na cito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 13.10.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Poszukuję namiaru na sprawdzoną księgową, która dobrze wyliczy mi PIT-a, tak żeby jak najwięcej kasiorki ze zwrotu podatku budowlanego dostać. Zna ktoś moża takową? W sumie, to księgowy też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 16.10.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witajcie, jesli ktos poszukuje dobrej ekipy budowlanej to polecam pana Dariusza, wykonuje on pokrycia dachowe i usługi ogólnobudowlane (cały stan surowy zamknięty) tel: 509 039 463. U mnie wykonywal ocieplenie poddasza jest solidny, fachowo doradzi, bardzo sumienny. U moich znajomych wykonywał dach i rowniez sa zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 18.10.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 No to i ja się dołożę z namiarem - właśnie swoją część prac skończyki elektrycy (było ich dwóch ). Chłopaki godni polecenia i mają wiele własnych pomysłów. Jakby ktoś potrzebował namiar, to wyślę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosi0112 21.10.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Odkupie stemple i deski szalunkowe Odsprzedam okolo 120szt bloczkow fundamentowych w dobrej cenie Zainteresowanych prosze o kontakt na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 21.10.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Poszukuję dobrej ekipy dekarskiej jeśli ktoś ma prosze o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartilop 21.10.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 No to mam niezły mętlik w głowie... mam nadzieję, że coś doradzicie, że mieliście podobne sytuacje. W planie miałem tynki wewnętrzne z GK na klej więc pierwsze w kolejności były posadzki (jeszcze nie zrobione). Teraz z różnych powodów rozważam tynki mechaniczne (gips ,lub cem-wap), CZY KTOŚ Z WAS ROBIŁ TYNKI PO WYKONANIU POSADZEK!? jaki był efekt końcowy?? A przy okazji będę wdzięczny za namiar na solidną ekipę do tynków.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosi0112 22.10.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam, potrzebuje jeszcze 1,5 kubika desek szalunkowych i kantówki 100mb 10x10 lub 8x10. Troszeczke za pozno sie za to wzielam, a material i budowlancy czekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts