Spirea 12.12.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Witam Wszystkich,chciałabym powoli dołączyć do grona budujących we Wro i okolicach. Obecnie mieszkamy we Wrocławiu, a nasz dom powstanie już prawie pod Oleśnicą. Jesteśmy na etapie czekania na pozwolenie na budowę. Planujemy ruszyć w marcu. Wkrótce mam dostać wyceny poleconych nam wykonawców. Jeśli macie sprawdzonych budowlańców do SSO, to bardzo proszę o namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 13.12.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witajcie ja jestem dopiero na początku drogi Czy macie namiary na jakiegos architekta z "darem bożym" ;P Mam do pogodzenia: dzialkę z wjazdem od południa i plan zagospodarowania przestrzennego: skośny dach z dachówką o pochyle 30 - 60 st a marzenie o nowoczesnym i jasnym domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.12.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 witaj, polecam swoją architektkę. Namiary mogę przesłać na priv, a w moich komentarzach jest link do strony, gdzie jest sporo fajnych projektów. Przez prawie rok borykaliśmy się z jednym architektem i nie mogliśmy wybrnąć z pewnych rzeczy i miało się skończyć pewnymi kompromisami (co przy kosztach budowy domu było trochę wkurzające). Kiedy trafiliśmy do Niej, wszystko jest dokładnie tak jak chcieliśmy. Zajęła się też wszystkimi formalnościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 13.12.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Dzięki za szybką odpowiedź. Czekam na namiary Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 16.01.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Witam, Szukam sprawdzonej i polecanej ekipy budowlanej, która wykona dla mnie:- ocieplenie poddasza wełną o gr.18cm pomiędzy krokwiami,- położenie drugiej warstwy wełny na stelażu o gr. 10 lub 12cm,- ułożenie paroizolacji,- zabudowa płytami g-k na gotowo pod malowanie, - ułożenie podłogi na strychu z płyt OSB,- zamontowanie drabinki na strych. Miejsce budowy Święta Katarzyna, termin realizacji prac V-VI 2010.Wiadomość proszę kierować na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 19.01.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Czy ktos z Was posiada namiary na tanie bloczki fundamentowe?Chyba,ze tutaj wszyscy juz z ziemi wyszli haha i tylko ja zostalam podzielcie sie namiarami jezeli cos wiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 19.01.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 W okolicach Rawicza ponoć tanie bloczki robią, ale nie mam namiarów. Ja swoje kupiłam po 3,15 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Hej Witam wszystkich Budujących Zamierzamy się budować w gminie Kąty Wr. Czekamy teraz na zmianę mpz, który zmieni status upatrzonej przez nas działki na budowlaną. Jest tu może ktoś z naszej strony Wrocka? pozdrawiam Monika aka Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 20.01.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Hej Witam wszystkich Budujących Zamierzamy się budować w gminie Kąty Wr. Czekamy teraz na zmianę mpz, który zmieni status upatrzonej przez nas działki na budowlaną. Jest tu może ktoś z naszej strony Wrocka? pozdrawiam Monika aka Tatarak Hej My z tej samej gminy Kiedy zamierzacie zacząć budować ? Macie już wybrany projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Hej Ryska Na razie jesteśmy umówieni z właścicielem na kupno działki, którą nam wydzieli z większego kawałka, co trochę potrwa, ale mam nadzieję, że uda się transakcję sfinalizować nie później niż do połowy roku. Potem papierkowa robota - przyłącza i pozwolenie. Myślimy o projekcie Alter Ego z pracowni Krajobrazy: http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/alter_ego/#nowhere w międzyczasie moja silniejsza połowa będzie być może zmuszona wyjechać na kilka(naście?) miesięcy do pracy w stolicy, a sama chyba się nie podejmę rozpoczęcia inwestycji. więc dokładnie trudno powiedzieć, kiedy zaczniemy. chciałabym wiosną 2011 A Ty? Macie projekt? Kiedy zaczynacie? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 20.01.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 A Ty? Macie projekt? Kiedy zaczynacie? pzdr zapraszam do dziennika Do wiosny 2011 wszystko wyczytasz, projektu nauczysz się na pamięć i jak ruszycie z budową to .... w mniej niż rok wprowadzicie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 o ja bez koszyczka! już lecę do dzienniczka! projekt już prawie mam - w postaci materiałów "do celów informacyjnych" i rzeczywiście zamierzamy się wybudować i przeprowadzić szybciutko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 20.01.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Witam jeszcze raz Szukam sprawdzonej ekipy budowlanej - okolice Kiełczowa, Brzezia Łąka, Długołęka.Może ktoś poleci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajanek 29.01.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Hej Witam wszystkich Budujących Zamierzamy się budować w gminie Kąty Wr. Czekamy teraz na zmianę mpz, który zmieni status upatrzonej przez nas działki na budowlaną. Jest tu może ktoś z naszej strony Wrocka? pozdrawiam Monika aka Tatarak Witam gminnego krajana Ja zacząłem w czerwcu w Małkowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.01.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Hej Jajanku W Małkowicach od strony stacji w Sadowicach czy z drugiego końca? pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajanek 29.01.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Hej Jajanku W Małkowicach od strony stacji w Sadowicach czy z drugiego końca? pozdrawiam, Monika Witaj Z drugiego końca, od strony Skałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata0209 29.01.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 WitamMy zaczynamy na wiosnę budowę w okolicy Łagiewnik/Dzierżoniowa - czy jest tu ktoś z okolicy? Teraz jesteś my na etapie szukania ekipy budowlanej do stanu surowego - mamy pozwolenie na budowę, prąd nadziałce, jeszcze wodę musimy podłączyć jak zima odpuści (byle szubko w tym roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.01.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Jajanku, Agato - napiszcie coś o swoich domkach. parterowe, z poddaszem, czy duże itd. My jeszcze ciągle wertujemy projekty...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata0209 30.01.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Ekhm no to tak - my mamy parterówkę z użytkowym poddaszem - tu link: http://dobreprojekty.pl/projekt_w4912b.html Kupiliśmy ten projekt wraz z aneksem wykusza. Samego projektu w zasadzie nie zmienialiśmy - dodaliśmy tylko grzejnik na strychu nad garażem - będziemy z niego robić pokój. I dodaliśmy kilka okien. Szukamy teraz ekipy i robimy sobie wstępny kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 30.01.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Hej Agata0209 My budujemy, tzn. zaczniemy na wiosnę miejmy nadzieje:) dom o podobnej bryle z wykuszem i z garażem (ale w bryle domu), dodatkowo częściowo na elewacji ma być deskowanie (wg projektu indywidualnego, bo jakoś żaden z gotowych nie podobał nam się tak do końca, za dużo zmian trzeba by wprowadzić) Tak na marginesie, czy ktoś z forumowiczów buduje w gminie Długołęka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts