Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najnowsza grupa Wrocław i okolice - zaczynamy na wiosnę 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 664
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam serdecznie

ja również dożywiam nadzieję, że zacznę na wiosnę :D

jesteśmy w trakcie adaptacji projektu Z66 z pracowni Z500

http://z500.pl/projekt/z66.html

planowo mamy złożyć wniosek o PnB pod koniec lutego, ale naszej architekt trochę zajmuje wyżywanie się na elewacji (dom ma być jeszcze bardziej nowoczesny niż w oryginale :roll: )

działkę mamy w Jerzmanowie we Wrocławiu - jest jakiś sąsiad może? :)

pozdrawiam wszystkich budujących i postaram się aktywnie uczestniczyć w dyskusjach!

witam serdecznie

ja również dożywiam nadzieję, że zacznę na wiosnę :D

jesteśmy w trakcie adaptacji projektu Z66 z pracowni Z500

http://z500.pl/projekt/z66.html

świetny domek:) całkiem niedawno odkryłam Z500 . Fajne mają domki ten twój superowy , podoba mi się jeszcze Z 64 (to faworyt mojej mamy:).

Powodzenia

Czy ktos z Was posiada namiary na tanie bloczki fundamentowe?Chyba,ze tutaj wszyscy juz z ziemi wyszli haha i tylko ja zostalam :roll:

podzielcie sie namiarami jezeli cos wiecie :D

w Betardzie Długołęka podali mi cenę 3,4 za sztukę - bloczek M6 25 cm x 14 cm. Jest to cena z dostawą i rabatem. Jak na budowie jest równe podłoże, to złożą i nie trzeba płacić kaucji za palety. Rabat ustalają w oparciu o ilość bloczków i odległość do budowy. Trzeba zadzwonić, żeby uzyskać konkretnie cenę dla siebie. Zamówienie wystarczy złożyć na 2-3 dni przed dostawą.

chemi-kas wystawia m.in. na allegro i ceny rzeczywiście (przynajmniej na pierwszy rzut oka) wyglądają na niskie. Bloczki fundamentowe na allegro wystawili za 2,85 zl /szt (do kupienia min.500 szt). Jest to cena bez dostawy, ale w okolicach Wrocławia, Oleśnicy, Oławy i Namysłowa dostawa gratis.

witam.

planuję zrobić podjazd do garażu, bo jak ten cały śnieg zacznie topnieć to nie dojadę do garażu. Znacie może jakieś firmy z okolic trzebnicy zajmujące się handlem kostki brukowej oraz jakiegoś dobrego fachowca, który to wszystko ułoży. Oczywiście w rozsądnej cenie.

w Psarach sprawdź!!! Link

pozdrawiam

Witam,

Zastanawiam się czy to dobry wątek, bo to w sumie grupa ludzi, którzy rozpoczęli budowę na wiosnę 2009, a tu prawie wiosnę 2010 mamy...

Ale niech tam.

Czy ktoś z Was zaczął może jesienią 2009 i jest na podobnym etapie co my? Pierwszą łopatę wbiliśmy 13 listopada, za tydzień kończymy więźbę. Chwilę później, tj. za kilka tygodni idziemy na duże zakupy ociepleniowo - instalacyjne, więc może będzie łatwiej grupą?

Witam,

dawno mnie tu nie bylo, ale powoli zaczynam poszukiwania ekipy do dachu, dlatego chcialam zapytac Was czy macie jakas zaufana i sprawdzona ekipe ??

Dostalam od jednego fachowca wycene 75zl za metr + 200zl za okno dachowe, troszeczke sie przerazilam, ale napiszcie co sądzicie o tej cenie?

Buduje Dandysa ( dach czterospadowy- podobno trudny o pow. 260m2)

Podajcie jeszcze namiary na tartaki, w ktorych mozna kupic niedrogo więźbę

Bede bardzo wdzieczna za pomoc i chetnie tez udziele jakis podpowiedzi ;)

Proszę o kontakt na priv

Witam,

dawno mnie tu nie bylo, ale powoli zaczynam poszukiwania ekipy do dachu, dlatego chcialam zapytac Was czy macie jakas zaufana i sprawdzona ekipe ??

Dostalam od jednego fachowca wycene 75zl za metr + 200zl za okno dachowe, troszeczke sie przerazilam, ale napiszcie co sądzicie o tej cenie?

Buduje Dandysa ( dach czterospadowy- podobno trudny o pow. 260m2)

Podajcie jeszcze namiary na tartaki, w ktorych mozna kupic niedrogo więźbę

Bede bardzo wdzieczna za pomoc i chetnie tez udziele jakis podpowiedzi ;)

Proszę o kontakt na priv

Witam sąsiadów,

namiary na dachowców wysyłam na priv, jak tylko zima odpuści też lecimy z dachem. My więźbę bierzemy z trzebnicy, ceramikę chyba też.