Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najnowsza grupa Wrocław i okolice - zaczynamy na wiosnę 2009

Recommended Posts

TMK napisał

Każdy materiał ma swoich zwolenników, moim zdaniem lepszym wyborem jest ceramika - a na to ocieplenie ze styro.

a co zrobic jak się mieszkać będzie na wiosce, ten styropian myszki nie pogryza na gniazka :-? , ja myślałam o wełnie szklanej 8) .

Odnosnie pustakow , to wybierzemy ceramike , tata mówi, że silikaty sie bardzo kruszą i długo schną (obserwował poczynania sąsiada, ktory z tego budował), podglądnęłam Waszą budowę, idziecie jak burza ,gratulacje :wink:

Witaj Grandzia13 i czekamy na dziennik budowy, przyda sie zeby skomentowac projekcik, czy to Koniczynka ?

http://www.archon.pl/images/products/m43c271f379b97/252.jpg

• Odpowiedzi 664
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hmmm, ktoś tu nie umie zdjęć wklejać... :oops:

to ten?

http://www.archon.pl/images/products/m4471b21ae2bc5/252.jpg

w skrócie:

we właściwościach pliku na jakimś www kopiujesz do schowka (prawy myszy na obrazku)

np ten:

http://www.archon.pl/images/products/m4471b21ae2bc5/252.jpg

wklejasz link do nowego postu (jak wyżej), zaznaczasz go w całości i raz klikasz w ikonkę "IMG", na poglądzie wiadomości powinno być już ok

TMK napisał

Każdy materiał ma swoich zwolenników, moim zdaniem lepszym wyborem jest ceramika - a na to ocieplenie ze styro.

a co zrobic jak się mieszkać będzie na wiosce, ten styropian myszki nie pogryza na gniazka :-? , ja myślałam o wełnie szklanej 8) .

A zgadnij gdzie znakomita większość muratorowiczów będzie mieszkać? :) W mieście też są myszy... Proponuje kota na stanie i proforma trutki mumifikujące co jakiś czas.

Wełna jest fajna, jednak droższa w zakupie i znacznie droższa w materiałach (grunt, tynk i farba np silikatowa przepuszczająca parę wodną) i robociźnie - jeszcze z 2 lata temu krzyczeli drugie tyle co za styropian.

Odnosnie pustakow , to wybierzemy ceramike , tata mówi, że silikaty sie bardzo kruszą i długo schną (obserwował poczynania sąsiada, ktory z tego budował), podglądnęłam Waszą budowę, idziecie jak burza ,gratulacje :wink:

Silikaty kruche? To cholerstwo jest najtwardszym i najcięższym materiałem :) Kiedyś u kolegi próbowałem podzióbać w tym rowki pod kable, skończyło się na elektrycznej bruzdownicy z dobrymi tarczami - masakra, lepiej od razu rozprowadzać kable w systemowych kanałach. Kruche to to nie jest. Za to rewelacyjnie dźwiękochłonne, super równe jeśli dobra ekipa kładzie na klej i wytrzymałe - można wieszać dowolne szafki. Oczywiście na wierzch zalecana wełna :)

1. wchodzisz np na stronę:

http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_koniczynce_2/m4471b21ae2bc5

2. stojąc kursorem nad obrazkiem domu klikasz prawy myszy i z menu klikasz "kopiuj skrót" lub prawy myszy i wybierasz "właściwości", mniej więcej na środko nowootwartego okna jest pole "adres URL" zaznacz myszką link obok kończący się rozszerzeniem (cośtam.JPG), znowu na tym prawy myszy i "KOPIUJ"

3. wracasz na muratora, w nowym poście prawy myszy i "WKLEJ"

4. dalej już wiesz :)

http://pprojekt.pl/foto/widok/498small_fro.jpg huuuuuraaaa udało się! chyba nie zasnę, taka jestem podniecona:)) :lol:

jesteś za mało wymagająca ;) :lol: :lol:

i na koniec dnia jeden z moich ulubionych kawałów:

An arab at the airport:

-Name?

-Abdul al-Rhazib.

-Sex?

-Three to five times a week.

-No, no...I mean male or female?

-Male, female, sometimes camel.

-Holy cow!

-Yes, cow, sheep, animals in general.

-But isn't that hostile?

-Horse style, doggy style, any style!

-Oh dear!

-No, no! Deer run too fast...

An arab at the airport:

-Name?

-Abdul al-Rhazib.

-Sex?

-Holy cow!

-But isn't that hostile?

-Oh dear!

dobre :lol: :lol: :lol: , tylko dlaczego nie po Polsku więcej ludzi by sie mogło posmiać 8)

architekta nie polecam bo to moja kuzynka, nie wiem jak pracuje dla innych :wink:

ale pozdrawiam równiez z centrum 8)

Widze, że ćwiczenia z wklejaniem zdjęć przeprowadzono na mojej diunce, brawo :D , prawda, ze piekna :wink: :o

An arab at the airport:

-Name?

-Abdul al-Rhazib.

-Sex?

-Holy cow!

-But isn't that hostile?

-Oh dear!

dobre :lol: :lol: :lol: , tylko dlaczego nie po Polsku więcej ludzi by sie mogło posmiać 8)

Niestety tego nie da się przetłumaczyć (gra słów), co najwyżej wytłumaczyć :)

architekta (namiar) jutro podeślę, dziś nie ma siły szukać wizytówki

• 2 weeks później...