hojnorek 27.01.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 jak krew z nosa... złożyłem papiery…po miesiącu jakiś nadgorliwy urzędas wysłał pismo do Konserwatora Zabytków z prośbą o opinię.po 3 tygodnia nadgorliwy urzędas z Konserwatora odpisał, że mam wystąpić o pozwolenie na nadzór i badania archeologicznea najbardziej wkurza mnie to że w mpzp jak byk stoi "wszelkie prace ziemne prowadzone w obrębie jego [stanowiska archeologicznego] występowania wymagają uzgodnienia z Inspekcją Zabytków Archeologicznych"a dom ma być budowany POZA tym stanowiskiem. więc pewnie będę musiał wynająć jakieś archeologa i wyrzuć dosłownie pieniądze w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturK 27.01.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witam, Chętnie dołączę do Całkiem-Nowej-Grupy-Budujacej pomimo sporego już stażu w bud...a właściwie, załatwianiu formalności trzebnicko-obornickich. Zamierzamy ostatecznie rozpocząć budowę na wiosnę. Czy ktos z forumowiczów moze polecić ekipę z okolic Trzebnicy / Obornik, której można powierzyć budowę "pod klucz" ? Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina3 28.01.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Tak szukam, jeśli możesz to mi podeślij namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 28.01.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Tak szukam, jeśli możesz to mi podeślij namiary z czystym sumieniem polecam: http://www.perspectiv.pl Pan Jacek Dobrzański tel 604 274 611 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 30.01.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Ja nieśmiało dopisuję sie do grupy chociaż już zaczęłąm budowę ale myślę że do wiosny niewiele zdziałają Co do architekta to ja przed swoją mogę tylko ostrzegać...chodzące olewactwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malg 01.02.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witam Grupę Wrocławską, dopisuję się, bo też zaczynamy budowę na wiosnę Nasz projekt to Fifi z Archipelagu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 07.02.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Przekazuję dalej namiary na godnego polecenia "misia". Ja namiar dostałem od SUSPENSERA (za co mu dziękuję i muszę z butelczyną do niego zawitać ) Własnie u mnie skończył , a roboty trochę było - dwa stropy (skomplikowane) piętro, kolonkowa, 2 kominy, 3 x schody itp. w przyszłym tyg. kończy. Z czystym sumieniem moge polecić. Wiem,że zajmuje sie też wykończeniówką i tynkami. Drogi nie jest. Pozdrawiam (namiary na priv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajanek 09.02.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ile płaciliście geodecie za wytyczenie budynku z projektu? Pozdrawiam wszystkich, również zaczynam na wiosnę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 10.02.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ile płaciliście geodecie za wytyczenie budynku z projektu? Pozdrawiam wszystkich, również zaczynam na wiosnę!! nam geodeta zaśpiewał 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 11.02.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 pamparampampam ))) zatwierdzili i pozwolili w sumie trawło to równo 65 dni wszystko przez konserwatora zabytków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 11.02.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witam wszystkich My także zaczynamy na wiosnę, konkretnie w marcu. PNB już jest, wykonawca umówiony, teraz do dzieła ! Cieszę się i jednocześnie boję I mam pytanie ile bierze koparkowy za ściągniecie humusu no i wykopy tak za 1 mkw - orientacyjnie - ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 11.02.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witam wszystkich My także zaczynamy na wiosnę, konkretnie w marcu. PNB już jest, wykonawca umówiony, teraz do dzieła ! Cieszę się i jednocześnie boję I mam pytanie ile bierze koparkowy za ściągniecie humusu no i wykopy tak za 1 mkw - orientacyjnie - ? Ja płaciłam 90zł za 1 godz. pracy koparki. Z reguły zajmuje im to 8h A u nas właśnie kończą fundamenty kłaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 11.02.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 I mam pytanie ile bierze koparkowy za ściągniecie humusu no i wykopy tak za 1 mkw - orientacyjnie - ? "średnia koparkowa" 80-100zł/godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.02.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 "średnia koparkowa" 80-100zł/godzinęczasami doliczają za dojazd, ale to raczej przy krótkich działaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina3 12.02.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Proszę o szybką instrukcję co mam wpisać do wniosku do energetyki mamy już wszystkie dokumenty dla architekta a o energetyce zapomnieliśmy wydrukowałam sobie wniosek ale to kosmos: zasilanie 3 fazowe? przewidywane roczne zużycie energi??? moc przyłączeniowa 13kW? zabezpieczenie 25A? ktokolwiek wie ktokolwiek to wypełniał .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.02.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 zasilanie 3 fazowe? - tak w szczególności, jak chcesz mieć jakieś większe obciążenia i chociażby kuchenkę elektrycznąprzewidywane roczne zużycie energi??? - tutaj nie pomogę niestetymoc przyłączeniowa 13kW? - u mnie tyle chyba jestzabezpieczenie 25A? - i tutaj podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina3 12.02.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 dziękuję za potwierdzenie rozwiązanie łamigłówki energetycznej co raz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.02.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 "średnia koparkowa" 80-100zł/godzinęczasami doliczają za dojazd, ale to raczej przy krótkich działaniach. Zgadza się, próbują U mnie po ostatniej pracy bąknął właśnie o czasie dojazdu, wspomniałem o czasie przestojów i bzdurnym przerzucaniu "z kupki na kupkę i temat umilkł" - zapłaciłem równo 1tys. za ok 14 godzin pracy (1,5 dnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.02.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Proszę o szybką instrukcję co mam wpisać do wniosku do energetyki mamy już wszystkie dokumenty dla architekta a o energetyce zapomnieliśmy wydrukowałam sobie wniosek ale to kosmos: zasilanie 3 fazowe? przewidywane roczne zużycie energi??? moc przyłączeniowa 13kW? zabezpieczenie 25A? ktokolwiek wie ktokolwiek to wypełniał .... 3fazy - tak, nawet jeśli nie teraz, to może kiedyś podłączysz piekarnik na 3f, przepływowy ogrzewacz wody, betoniarkę etc lepiej mieć zużycie - dane marketingowe wpisz cokolwiek, np. z http://www.twojprad.pl/?p=p_22 13kW - wystarczy na zwykły domek i 3-4 osoby. Jeżeli planujesz ogrzewać prądem lub inne atrakcje zużywające licznik, weź większy przydział. Chociaż... zwiększyć zawsze można i w każdej chwili - podpisz 13kW, także tyle mam. 25A - wynika z powyższego, dla pierwszego założenia wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 12.02.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Przed zalaniem fundamentów warto zrobić uziom fundamentowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts