Megana 18.03.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam Ja te bloczki kupiłam w hurtowni, gdzie pan najpierw dawał mi 15% rabatu z którym bloczki netto kosztowały 3,30 . Jak otrzymałam fakturke na e-maila , to zadzwoniłam do gościa i zapytałam dlaczego po rabacie bloczki sa droższe niz we Wrocławiu bez rabatu , pan sie zdziwił , ja odmowiłam tego zakupu , zadzwoniłam do innej hurtowni, pani powiedziała, że bloczki ma za 2.95, więc oddzwoniłam do "pana rabatowego" , że nie chcę jego bloczków a on mi na to że te bloczki to mi po znajomości za 2.75 sprzeda Więc ja raczej na rabaty nie liczę w tych hurtowniach poprosiłam o fakture na te bloczki za 2.75 bez tych jego rabatów zeby taniej było Najlepiej , to chyba w tym samym czasie zadzwonic do dwóch hurtowni i obniżac cenę mówiąc jaką ma konkurencja, w moim przypadku to zadziałało, tylko nerwowo było strasznie Dzięki za radę, ale facet wredota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 20.03.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Mam pytanie, czy prąd do celów budowlanych można pociągnąć od sąsiada "samemu" tzn. zamontować podlicznik i pociągnąć kabelek, czy musi to robić ktoś z uprawnieniami i czy trzeba zgody zakł. energetycznego? Pozdrawiam Można "samemu", ale to nielegalne. Legalnie, należy wystąpić do stosownego rejonu o warunki przyłączeniowe placu budowy. Zakład wyznaczy miejsce gdzie można podłączyć linię zakończoną rozdzielnicą budowlaną na Twojej działce. Zapraszam na grupę wrocławską. Coś Smoku kręcisz Nielegalne jest kupowanie prądu od sąsiada, pożyczanie jest z tego co wiem legalne i niektóre zakłady energ. same to proponują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 20.03.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 "pożyczanie" ??Sąsiad zapewne otrzymuje energię w taryfie G11, a Ty będziesz tą energię zużywał na cele "plac budowy - C11, te taryfy różnią się.Poza tym, przepisy prawa budowlanego mówią jasno.Pytacie o legalne rozwiązanie - odpowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 20.03.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 "pożyczanie" ?? Sąsiad zapewne otrzymuje energię w taryfie G11, a Ty będziesz tą energię zużywał na cele "plac budowy - C11, te taryfy różnią się. Poza tym, przepisy prawa budowlanego mówią jasno. Pytacie o legalne rozwiązanie - odpowiadam. Jak nie odkupuje czyli dostaje prąd (załóżmy za free) i jest to nielegalne, to podaj proszę odpowiedni przepis. Pytam z ciekawości. Swego czasu sam ZE proponował przedłużacz do sąsiad gdybym miał problem z szybkim załatwieniem przyłącza. i żeby nie było - nie mówię o trwałej instalacji energetycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 20.03.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Prawo łamie sąsiad, umowę zawarł w taryfie G11 lub G12, a energia jest wykorzystywana na cele budowlane - taryfa C11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 21.03.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Halo !!! Witam serdecznie wszystkich, którzy podobnie ja są na wstępnym etapie budowy. Od kilku miesięcy podglądam różne wątki forum i włos mi staje na głowie, jak sobie pomyślę, co nas czeka... Nasz dom powstaje w oklicach Oławy i póki co wyszliśmy zwycięzko z bojów z różnymi bankami, które za wszelką cenę chciały nam udowodnić, że nie damy rady zbudować domu. No, ale stało się A teraz za szpadle i do boju!!! Trzymajcie kciuki!!! P.S. Jakby ktoś potrzebował zrobić operat, to mogę dać namiar na miłego pana, z którym można się dogadać co do ceny i terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.03.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Femmee - witamy na forum i życzymy powodzenia ( sobie też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.03.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Do wszystkich forumowiczów Może dobrze byłoby wpisywać w awatarku przy opisie "Skąd" nazwę miejscowości, a jeśli nie miejscowość, to gminę lub województwo ( czasem ludzie mieszkają we Wrocławiu, stąd udzielają się na Grupie Wrocławskiej, a budują się w innym województwie). Myślę, że łatwiej będzie zapytać o hurtownie, sklep, czy inne miejsce, jak się wie skąd dany forumowicz pochodzi lub gdzie się buduje. Co Wy na to? Femmee - Skąd: inąd , gdzie to jest Tak poważnie , to napisz w jakim województwie mieszkasz Oczywiście jeśli to nie tajemnica Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 21.03.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Tak jak pisałam, budujemy się koło Oławy (a mieszkamy we Wrocku), no i póki co (przynajmniej do następnego podziału admimnistracyjnego Polski) jest to województwo dolnośląskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.03.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Tak jak pisałam, budujemy się koło Oławy (a mieszkamy we Wrocku), no i póki co (przynajmniej do następnego podziału admimnistracyjnego Polski) jest to województwo dolnośląskie Hej Femmee, ja to wiem gdyż czytam wątek od początku, chodziło mi o to, żeby nie trzeba było wyszukiwać we wcześniejszych zapisach ,tylko w awatarku było od razu wiadać. Ja tylko tak żuciłam propozycję. Nie ważne, fajnie że się odezwałeś i trzymam kciuki za szybkie wybudowanie i czekam na założenie dziennika i komentarzy. Miłego wieczorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 21.03.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Megana, masz rację - już poprawiłam Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.03.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Kurcze, awatarkiem się zasugerowałam, żeś mężczyzna, a tyś niewiasta Pozdrawiam Cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaktus75 22.03.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Witam serdecznie, mam do Was prośbę poniewaz wileu z Was miało do wyboru oferty od kilu ekip budowlanych, jeśli możecie dajcie namiary do pozostałych Dodam że zamiarzam budowac się w okolicach Świdnicy ( 50 km od Wrocławia i 30 km od Walbrzycha). Będę wdzięczna za wszelką pomoc. Życzę wytrwałości w budowie domów, tanich materiałów i rzetelnych wykonawców. Pozdrawiam Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 22.03.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Z czego stawiacie ściany, porotherm, silka, ytong...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 22.03.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 ania klepka My stawiamy na Ytong, nie wiemy jeszcze jakiej grubości, ale to zostanie ustalone na dniach. Femmee_ Witaj serdecznie! BeaWroc Chyba dotarłam do "Waszej" hurtowni, nawet niedaleko może razem zdziałamy więcej ? U nas jutro będa kopać piwnicę. Humus już ściągniety i we wtorek wkracza EKIPA Zaczęliśmy naprawdę na wiosnę, szkoda tylko że się pogoda psuje [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.03.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 U nas jutro będa kopać piwnicę. Humus już ściągniety i we wtorek wkracza EKIPA Zaczęliśmy naprawdę na wiosnę, szkoda tylko że się pogoda psuje [/b][/b] No to gratulacje , Na pewno się ociepli niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 26.03.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Tak jak kiedyś wiadomości tak teraz często oglądam pogodę i to nie na jednym kanale (sprawdzam TV ) Od przyszłego tygodnia ma być podobno 15 st. hmm..... no zobaczymy. Koparki "załatwione" - dziury (ogrromne są ) wykopane. Teraz moja EKIPA bierze w ręce łopatki no i mają zacząć dziergać na drutach A tu jakaś cisza - nikt nic nie robi ?? Pochwalcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 26.03.2009 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 jak będą dziergać na tych drutach, niech uszyją też uziom fundamentowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 27.03.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Smok dzięki za radę. Coś jeszcze mam mieć w pamięci?Wiem o przepustach w fundamentach. Może coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.03.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Wiem o przepustach w fundamentach. Może coś jeszcze?Może od strony ogrodu zrób przepust na ewentualną studnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts