dorota.pomorskie 11.12.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 a jak tam z odkurzaczem centralnym ? ma ktoś z was , możecie coś o nim powiedzieć ? chcemy go zainstalować, znaczy się mój mąż bardziej jest zwolennikiem tego odkurzacz , ja niekoniecznie - wydaje mi się to zbędny wydatek ponieważ są dobre odkurzacze zwykłe tradycyjne z tym, że latasz z gniazdka do gniazkda aby całą chłupkę wyczochrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 11.12.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 My mamy. Tzn, rury odprowadzone w podlodze...a reszta centralki niebawem bedzie zakupiona.. U nas to oboje bylismy za takim rozwiazaniem... ja nie wyobrazam sobie, zeby juz w nowym domku latac z kablem po wszystkich pomieszczeniach... Radzilabym posluchac meza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 11.12.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 na początku też chciałam odkurzacz centralny ale jakoś tak się dziwnie złożyło że ci co mają taki rarytas to mają też i myszy!!! I parę osób też mi to potwierdziło że to świetne przejście dla zwierzątek tego typu. Więc sobie odpuściłam. Zwłaszcza że dywanów nie lubię więc częściej mop w użyciu niż odkurzacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 11.12.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 pierwsze slysze..co za bajki... jak moga byc myszy, skoro sa zamkniete klapy przy podlaczaniu rury? :lol2:niby jak mialyby tam wejsc? sam mop nie zawsze pomoze... ja tam wole odkurzaczem przejechac po panelach i dopiero wtedy uzyc mopa... nie musze miec dywanow zeby miec odkurzacz... ale to tylko moje zdanie na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 12.12.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Dzień dobry, pisze z troszkę innych okolic - ale mam w planie mały domek letni w okolicach Słupska - dlatego poproszę o kontakt na wszelkiego rodzaju, godnych polecenia wykonawców. (najlepiej na priv) Interesuje mnie ekipa od stanu zero + murarze, od więźby i dachu oraz instalatorzy. Z góry dziękuje za pomoc.Pozdrawiam, Pigeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 13.12.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Kochani udało mi się zdobyć niezłą ziemie- czarna prosto z pola z strefy z Redzikowem.Ziemia jest dobra bo przez lata była uprawiana przez bodajże Rendzie (rzepak, pszenica...). Za wywrotkę wchodz ok 24 tony zapłaciłem 100 zł. Koszt jest już z dojazdem i załadunkiem.ja miałem stosunkowo blisko-6 km od tego miejsca ale cena i tak stosunkowo niska.jak cos to na priv dam kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 19.12.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Daj zbyszek1982 namiar na to cudo!!! [email protected] A ja teraz walczę w temacie okien... to co jednak polecacie? P.S. Do tej pory naprawdę jestem zadowolony ze współpracy z Fimalem! Jak jesteście zainteresowani moją budową to: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?38536-projekt-Z12-pracownia-STUDIO-Z500/page3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 20.12.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 a my stoimy przed dylepamtem czy piec na eko groszek czy piec gazowy konwekcyjny, każdy hydraulik poleca gaz choć będzie około 20% droższy niz eko groch, i teraz mamy kłopot myśleliśmy że ten eko groszek sporo taniej wyjdzie od gazu a sie okazuje że wcale nie. Teraz obecnie mamy w tym domu co mieszkamy gaz ale piec zwykły atmosferyczny i zżera dużo gazu ale za to wygoda niesamowita. Ktoś z Was ma piec gazowy konwekcyjny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 20.12.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Daj zbyszek1982 namiar na to cudo!!! [email protected] A ja teraz walczę w temacie okien... to co jednak polecacie? P.S. Do tej pory naprawdę jestem zadowolony ze współpracy z Fimalem! Jak jesteście zainteresowani moją budową to: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?38536-projekt-Z12-pracownia-STUDIO-Z500/page3 Ja równiez generalnie cała budowe prowadziłem przy wspołpracy z fimalem ale głownie z oddzialem na słonecznej. na maila wysałem kontakt, ale nie wiem czy jeszcze oni tam dzialaja na strefie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Gosiaczek_ 23.12.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Witam serdecznie. W czerwcu przyszłego roku planuję stan zerowy. Macie może jakichś sprawdzonych, rzetelnych wykonawców? Tak właściwie za namiary na kierownika budowy też byłabym równie mocno wdzięczna.Pozdrawiam WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 30.12.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Kochani budowniczy domków mam do Was ogromna prośbę a mianowicie potrzebuje waszej pomocy!Startuje z moimi dzieciakami z szkoły w konkursie Wydawnictwa Wam z Krakowa. Głowna i jedyna nagrodą jest 140 książek do biblioteki szkolnej. Konkurs polega tylko na oddaniu głosu przez portal społecznościowy Facebook na dana instytucje. obecnie jesteśmy na 2 miejscu i brakuje nam 100 głosów by się zrównać z 1 szkołą. Głosy można oddawać do 6 stycznia i tylko raz z jednego konta. Proszę jeśli to nie jest problemem byście oddali na nas głos, wasze dzieci,rodziny, znajomi, koledzy...Przepraszam, ze to umieszczam na naszym forum budowlanym ale szukam pomocy gdzie się da... Podaje mała instrukcję jak to zrobić 1.Wchodzicie na ten link: https://apps.facebook.com/wam_stoczterdziesci/?fb_source=bookmark_apps&ref=bookmarks&count=0&fb _bmpos=3_0- klikacie, ze to lubicie, 2. Szukacie szkoły : Zespół Szkół im. Zjednoczonej Europy w Zagórzycy Zagórzyca 20 76-231 Damnica 3 Głosujecie na podana powyżej szkołę do 06.01.2012 4 Wysyłacie powyższy tekst wszystkim swoim znajomym i nieznajomych by oddali na nas swój głos. Dzięki Wam możemy zdobyć 140 książek do naszej biblioteki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 30.12.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Pozwole sobie wstawic ten link na facebook i zaglosowac moj glos to nr 463 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 30.12.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Dzieki za glos i reklamowanie:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lippi 01.01.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Sprzedam stemple budowlane ok. 360cm, sztuk 15. Kontakt: 665-411-666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 03.01.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witam wszystkich po przerwie świąteczno - noworocznej, u nas na budowie jak to w święta wielkie leniuchowanie i nic się nie działo za to od wczoraj rusyzło pełną parą, fachowcy wzieli się do roboty, hydraulik i elekrtyk ruszyli na pełnych obrotach. Ostateczne decyzje podjęte : odkurzacz centralny - będzie, ogrzewanie - gazowe, ustalone chyba wszystko gdzie jaka rura jaki przeówd gdniazda itp itd, Odrazu człowiek ppzytywniej patrzy jak coś się dzieje na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 03.01.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Zapomniałam dodać : posiadam na sprzedaż meble antyki dębowe : komoda , duży kredens (komoda plus nadstawa), stół z sześcioma krzesłami. Cena do uzgodnienia, dodatkowo również idealnie komponujący się do mebli zestaw wypoczynkowy sofa 3 osobowa plus 2 fotele styl rustykalny (meble na prawdziwych drewnianych ramach). Zainteresowanych proszę o kontakt na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 03.01.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witam po świątecznej przerwie... życzę wszystkiego naj w budowlanych postępach w 2013r.!!! A teraz pytam: 1. Tynki? Jakie i dlaczego od tych co już położyli/używają? Może jakieś sprawdzone ekipy? Ja cały czas byłem nastawiony na gipsowe ale... no właśnie to ale... zaczyna przeważać u mnie tynk cementowo - wapienny. Nie całkiem zależy mi na super gładkiej ścianie, a raczej na jej równości. 2. Ocieplenie? Ile i jakie? Jak to u was wygląda? Ja wymyśliłem sobie 15cm styropianu 0,032. Jak na moje wystarczy. 3. Izolacja podłogi? Ile i jakie? Jak to u was wygląda? U mnie wyjdzie 10cm styropianu. 4. Okna. korzystał ktoś juz może z oferty Stolbudu Włoszczowa z ul. Portowej (ten sam budynek co atelier kominków)? Jakieś opinie? Czekam na wycenę od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 03.01.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witam po świątecznej przerwie... życzę wszystkiego naj w budowlanych postępach w 2013r.!!! A teraz pytam: 1. Tynki? Jakie i dlaczego od tych co już położyli/używają? Może jakieś sprawdzone ekipy? Ja cały czas byłem nastawiony na gipsowe ale... no właśnie to ale... zaczyna przeważać u mnie tynk cementowo - wapienny. Nie całkiem zależy mi na super gładkiej ścianie, a raczej na jej równości. 2. Ocieplenie? Ile i jakie? Jak to u was wygląda? Ja wymyśliłem sobie 15cm styropianu 0,032. Jak na moje wystarczy. 3. Izolacja podłogi? Ile i jakie? Jak to u was wygląda? U mnie wyjdzie 10cm styropianu. 4. Okna. korzystał ktoś juz może z oferty Stolbudu Włoszczowa z ul. Portowej (ten sam budynek co atelier kominków)? Jakieś opinie? Czekam na wycenę od nich. Hej! 1. Tynki dałem na sciany cementowo-wapienne, na sufit-terriva gips, duzo bardziej trwale moim zdaniem sa cementowo-wapienne, ekipe miałem z kaszub najlepsza ekipa jaka mialem na budowie!Chłopaki dojezdzali z Bolszewa, obsluguja glownie osiedla, bloki ale ze względu na znajomości chwycili mnie w weekend-dom 550m/2 scian robili w niecałe 3 dni!Brat ich tez brał i był mega zadowolony.Szkoda ze takich ekip w okolicy nie mamy za wiele-bynajmniej z własnego doświadczenia:) 2. Identycznie jak u Ciebie, styro 15 cm z zakladem. 3. Posadzka na dole niestety 10 cm ale nie mialem wiekszych mozliwosci i tak chudziaka obnizylismy juz by te 10 cm zmiescic, gora 2 cm styro. 4. Okna brałem vetrex z Pantery, okna fajne firma w graniach mozliwości- dlugo czekałem na korygowanie drzwi ale przyjechali i zrobili to prawidłowo. wiem, z eteraz te okna ma równiez fimal. Co do he he Pana z solbetu co handluje oknami stolbudu-he bylem tam przed budową jak szukałem materiałów na budowę, he niezły czaruś a ja osobiście za czarusiami nie przepadam, wykonawca mój nie polecał wspołpracy ale sam nie mam z ta firma jakichkolwiek doświadczeń czy negatywnych czy pozytywnych. Podaje fajna stronke o oknach-http://www.oknonet.pl/ najlepiej pytać się wśród ekspertów... czyli franco ruszasz z wykończeniami:)?Troche Ci to zeszło...ale najwazniejsze ze juz coraz blizej końca jestes:)Co kojarze to u ciebie tez miała byc Oliwka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 04.01.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 zbyszek1982 już Ci tam kiedyś pisałem kiedy i dlaczego z Oliwki zrezygnowałem! Wykończenia? Trochę mnie zima zaskoczyła i... miałem okna zamawiać po Wielkanocy, a teraz żałuje że ich przed Bożym Narodzeniem nie wstawiłem! A teraz walczę czy by może teraz nie wziąć! Na 90% wygrał Fimal! Jadę z nimi od początku budowy i mam zaufanie! Bajcar - taniej ale... Drutex - byłem na Jagiełły po dotykałem okna na patio i... nie podoba mi się to... a wieczorem "pobawiłem" się takim oknem "przesówno-uchylnym" patio 270x230cm" u znajomych i jakoś w ogóle to okno do mnie nie przemawia... za dużo szarpania, żeby otworzyć. Trochę taka tandeta jak dla mnie. Nie tak to sobie wyobrażam. M&S=Kada - obsługa na poziomie, poradzili od razu co i jak, żeby było lepiej ale jednak trochę za drogo... Reszta firm u jakich byłem i dałem okna do wyceny przed świętami do dziś się nie odezwała... widocznie maja tyle roboty i kasy, że taki żuczek jak ja ich nie interesuje, a byłem jeszcze w Fasadzie i Stolbudzie Włoszczowa. No i dzisiaj w Profesji na ul. Wolności ale ich już odrzucam bez wyceny... okna z Dobroplastu... raczej nie. No i walczę czy zamówić okna teraz... czy zima jeszcze wróci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 05.01.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 My braliśmy okna z MS w firmie Kada, moge śmiało polecić - fachowa obsługa i okna dobrze wstawione Patio super 2,5m na 2,0m działa lekko wystraczy sie wprawić Dodatkowo założyliśmy opaski na okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts