Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

a jak tam z odkurzaczem centralnym ? ma ktoś z was , możecie coś o nim powiedzieć ? chcemy go zainstalować, znaczy się mój mąż bardziej jest zwolennikiem tego odkurzacz , ja niekoniecznie - wydaje mi się to zbędny wydatek ponieważ są dobre odkurzacze zwykłe tradycyjne z tym, że latasz z gniazdka do gniazkda aby całą chłupkę wyczochrać

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

na początku też chciałam odkurzacz centralny ale jakoś tak się dziwnie złożyło że ci co mają taki rarytas to mają też i myszy!!! I parę osób też mi to potwierdziło że to świetne przejście dla zwierzątek tego typu. Więc sobie odpuściłam. Zwłaszcza że dywanów nie lubię więc częściej mop w użyciu niż odkurzacz.

pierwsze slysze..co za bajki... jak moga byc myszy, skoro sa zamkniete klapy przy podlaczaniu rury? :lol2::lol2:niby jak mialyby tam wejsc?

sam mop nie zawsze pomoze... ja tam wole odkurzaczem przejechac po panelach i dopiero wtedy uzyc mopa... nie musze miec dywanow zeby miec odkurzacz... ale to tylko moje zdanie na ten temat...;)

Dzień dobry,

pisze z troszkę innych okolic - ale mam w planie mały domek letni w okolicach Słupska - dlatego poproszę o kontakt na wszelkiego rodzaju, godnych polecenia wykonawców. (najlepiej na priv)

Interesuje mnie ekipa od stanu zero + murarze, od więźby i dachu oraz instalatorzy.

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam,

Pigeon

Kochani udało mi się zdobyć niezłą ziemie- czarna prosto z pola z strefy z Redzikowem.Ziemia jest dobra bo przez lata była uprawiana przez bodajże Rendzie (rzepak, pszenica...). Za wywrotkę wchodz ok 24 tony zapłaciłem 100 zł. Koszt jest już z dojazdem i załadunkiem.ja miałem stosunkowo blisko-6 km od tego miejsca ale cena i tak stosunkowo niska.jak cos to na priv dam kontakt.

Daj zbyszek1982 namiar na to cudo!!!;) [email protected]

A ja teraz walczę w temacie okien... to co jednak polecacie?

P.S. Do tej pory naprawdę jestem zadowolony ze współpracy z Fimalem!

Jak jesteście zainteresowani moją budową to: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?38536-projekt-Z12-pracownia-STUDIO-Z500/page3

a my stoimy przed dylepamtem czy piec na eko groszek czy piec gazowy konwekcyjny, każdy hydraulik poleca gaz choć będzie około 20% droższy niz eko groch, i teraz mamy kłopot myśleliśmy że ten eko groszek sporo taniej wyjdzie od gazu a sie okazuje że wcale nie. Teraz obecnie mamy w tym domu co mieszkamy gaz ale piec zwykły atmosferyczny i zżera dużo gazu ale za to wygoda niesamowita. Ktoś z Was ma piec gazowy konwekcyjny ??

Daj zbyszek1982 namiar na to cudo!!!;) [email protected]

A ja teraz walczę w temacie okien... to co jednak polecacie?

P.S. Do tej pory naprawdę jestem zadowolony ze współpracy z Fimalem!

Jak jesteście zainteresowani moją budową to: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?38536-projekt-Z12-pracownia-STUDIO-Z500/page3

Ja równiez generalnie cała budowe prowadziłem przy wspołpracy z fimalem ale głownie z oddzialem na słonecznej. na maila wysałem kontakt, ale nie wiem czy jeszcze oni tam dzialaja na strefie..:)

Kochani budowniczy domków mam do Was ogromna prośbę a mianowicie potrzebuje waszej pomocy!Startuje z moimi dzieciakami z szkoły w konkursie Wydawnictwa Wam z Krakowa. Głowna i jedyna nagrodą jest 140 książek do biblioteki szkolnej. Konkurs polega tylko na oddaniu głosu przez portal społecznościowy Facebook na dana instytucje. obecnie jesteśmy na 2 miejscu i brakuje nam 100 głosów by się zrównać z 1 szkołą. Głosy można oddawać do 6 stycznia i tylko raz z jednego konta. Proszę jeśli to nie jest problemem byście oddali na nas głos, wasze dzieci,rodziny, znajomi, koledzy...Przepraszam, ze to umieszczam na naszym forum budowlanym ale szukam pomocy gdzie się da...:)

Podaje mała instrukcję jak to zrobić

1.Wchodzicie na ten link:

https://apps.facebook.com/wam_stoczterdziesci/?fb_source=bookmark_apps&ref=bookmarks&count=0&fb

_bmpos=3_0- klikacie, ze to lubicie,

2. Szukacie szkoły :

Zespół Szkół im. Zjednoczonej Europy w Zagórzycy

Zagórzyca 20 76-231 Damnica

3 Głosujecie na podana powyżej szkołę do 06.01.2012

4 Wysyłacie powyższy tekst wszystkim swoim znajomym i nieznajomych by oddali na nas swój głos.

Dzięki Wam możemy zdobyć 140 książek do naszej biblioteki!!!!

Witam wszystkich po przerwie świąteczno - noworocznej, u nas na budowie jak to w święta wielkie leniuchowanie i nic się nie działo za to od wczoraj rusyzło pełną parą, fachowcy wzieli się do roboty, hydraulik i elekrtyk ruszyli na pełnych obrotach. Ostateczne decyzje podjęte : odkurzacz centralny - będzie, ogrzewanie - gazowe, ustalone chyba wszystko gdzie jaka rura jaki przeówd gdniazda itp itd, Odrazu człowiek ppzytywniej patrzy jak coś się dzieje na budowie :)

Zapomniałam dodać : posiadam na sprzedaż meble antyki dębowe : komoda , duży kredens (komoda plus nadstawa), stół z sześcioma krzesłami. Cena do uzgodnienia, dodatkowo również idealnie komponujący się do mebli zestaw wypoczynkowy sofa 3 osobowa plus 2 fotele styl rustykalny (meble na prawdziwych drewnianych ramach). Zainteresowanych proszę o kontakt na prv :)

Witam po świątecznej przerwie... życzę wszystkiego naj w budowlanych postępach w 2013r.!!!;)

A teraz pytam:

1. Tynki? Jakie i dlaczego od tych co już położyli/używają? Może jakieś sprawdzone ekipy?

Ja cały czas byłem nastawiony na gipsowe ale... no właśnie to ale... zaczyna przeważać u mnie tynk cementowo - wapienny. Nie całkiem zależy mi na super gładkiej ścianie, a raczej na jej równości.

2. Ocieplenie? Ile i jakie? Jak to u was wygląda? Ja wymyśliłem sobie 15cm styropianu 0,032. Jak na moje wystarczy.

3. Izolacja podłogi? Ile i jakie? Jak to u was wygląda? U mnie wyjdzie 10cm styropianu.

4. Okna. korzystał ktoś juz może z oferty Stolbudu Włoszczowa z ul. Portowej (ten sam budynek co atelier kominków)? Jakieś opinie? Czekam na wycenę od nich.

Witam po świątecznej przerwie... życzę wszystkiego naj w budowlanych postępach w 2013r.!!!;)

A teraz pytam:

1. Tynki? Jakie i dlaczego od tych co już położyli/używają? Może jakieś sprawdzone ekipy?

Ja cały czas byłem nastawiony na gipsowe ale... no właśnie to ale... zaczyna przeważać u mnie tynk cementowo - wapienny. Nie całkiem zależy mi na super gładkiej ścianie, a raczej na jej równości.

2. Ocieplenie? Ile i jakie? Jak to u was wygląda? Ja wymyśliłem sobie 15cm styropianu 0,032. Jak na moje wystarczy.

3. Izolacja podłogi? Ile i jakie? Jak to u was wygląda? U mnie wyjdzie 10cm styropianu.

4. Okna. korzystał ktoś juz może z oferty Stolbudu Włoszczowa z ul. Portowej (ten sam budynek co atelier kominków)? Jakieś opinie? Czekam na wycenę od nich.

Hej!

1. Tynki dałem na sciany cementowo-wapienne, na sufit-terriva gips, duzo bardziej trwale moim zdaniem sa cementowo-wapienne, ekipe miałem z kaszub najlepsza ekipa jaka mialem na budowie!Chłopaki dojezdzali z Bolszewa, obsluguja glownie osiedla, bloki ale ze względu na znajomości chwycili mnie w weekend-dom 550m/2 scian robili w niecałe 3 dni!Brat ich tez brał i był mega zadowolony.Szkoda ze takich ekip w okolicy nie mamy za wiele-bynajmniej z własnego doświadczenia:)

2. Identycznie jak u Ciebie, styro 15 cm z zakladem.

3. Posadzka na dole niestety 10 cm ale nie mialem wiekszych mozliwosci i tak chudziaka obnizylismy juz by te 10 cm zmiescic, gora 2 cm styro.

4. Okna brałem vetrex z Pantery, okna fajne firma w graniach mozliwości- dlugo czekałem na korygowanie drzwi ale przyjechali i zrobili to prawidłowo. wiem, z eteraz te okna ma równiez fimal. Co do he he Pana z solbetu co handluje oknami stolbudu-he bylem tam przed budową jak szukałem materiałów na budowę, he niezły czaruś a ja osobiście za czarusiami nie przepadam, wykonawca mój nie polecał wspołpracy ale sam nie mam z ta firma jakichkolwiek doświadczeń czy negatywnych czy pozytywnych. Podaje fajna stronke o oknach-http://www.oknonet.pl/ najlepiej pytać się wśród ekspertów...:)

czyli franco ruszasz z wykończeniami:)?Troche Ci to zeszło...ale najwazniejsze ze juz coraz blizej końca jestes:)Co kojarze to u ciebie tez miała byc Oliwka?

zbyszek1982

już Ci tam kiedyś pisałem kiedy i dlaczego z Oliwki zrezygnowałem!;)

Wykończenia? Trochę mnie zima zaskoczyła i... miałem okna zamawiać po Wielkanocy, a teraz żałuje że ich przed Bożym Narodzeniem nie wstawiłem! A teraz walczę czy by może teraz nie wziąć! Na 90% wygrał Fimal! Jadę z nimi od początku budowy i mam zaufanie!

Bajcar - taniej ale...

Drutex - byłem na Jagiełły po dotykałem okna na patio i... nie podoba mi się to... a wieczorem "pobawiłem" się takim oknem "przesówno-uchylnym" patio 270x230cm" u znajomych i jakoś w ogóle to okno do mnie nie przemawia... za dużo szarpania, żeby otworzyć. Trochę taka tandeta jak dla mnie. Nie tak to sobie wyobrażam.

M&S=Kada - obsługa na poziomie, poradzili od razu co i jak, żeby było lepiej ale jednak trochę za drogo...

Reszta firm u jakich byłem i dałem okna do wyceny przed świętami do dziś się nie odezwała... widocznie maja tyle roboty i kasy, że taki żuczek jak ja ich nie interesuje, a byłem jeszcze w Fasadzie i Stolbudzie Włoszczowa. No i dzisiaj w Profesji na ul. Wolności ale ich już odrzucam bez wyceny... okna z Dobroplastu... raczej nie.

No i walczę czy zamówić okna teraz... czy zima jeszcze wróci?;)