Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No bo właśnie nasz hydraulik mówił, że przy gazie starczy w zimie ciągła temp bez wył. pieca tak 25 stopni i mamy te 25 ale jakoś tak słabawo, ogólnie ciepło w pomieszczeniach jest - tak przyjemnie 21 stopni, ale podłoga tam gdzie panele nie jest jakas specjalnie ciepła - tylko tam gdzie kafle to czuć, że podłogówka chodzi. Grzejniki mamy na razie pozakręcane w 3 pokojach bo w reszcie nie ma i jest sama podłogówka więc na razie jak napalimy w naszym kominku to na chatce się robi 25 stopni i nie idzie wyrobić.

Z innej beczki - odwiedziliśmy pinb w słupsku , bo gdy odbierali nam dom to przy odbierze decyzji - pozwoleniu na użytkowanie, nie oddali nam naszego dziennika budowy - tłumacząc się że gdzieś się zapodział. Po 3 miesiącach ciągłych telefonów do pana inspektora i ciągłego przypominania się, poszłam do pinb. A Pan mi na to, że on się nie powiesi z tego powodu że nasz dziennik zginął i że takie rzeczy się zdarzają a dziennik już nam teraz do niczego nie będzie potrzebny. Dziennik wsiąkł i go nie ma. Co za burdel !!

Nie wiem czy dziennik nam będzie potrzebny czy nie - ale skoro to mój dokument i mieli mi go oddać - to chciałabym go mieć w całej dokumentacji budowy, tak dla własnego spokoju. Chyba będę musiała pisać skargę na tego inspektora, żeby mi wydali jakiś dokument, że to oni zagubili mój dziennik.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
No tak - oczywiście, no to co u Was na budowach się dzieje ? Bo jak mówię - ja już mieszkam, więc życie jak życie płynie z dnia na dzień to samo praca, dom, spanie i tak ciągnie się i ciągnie - w domku dużo do zrobienia - u nas pozostało wyposażenia do końca pomieszczeń, jakieś tam kinkiety w łazience, cała praktycznie sypialnia, mamy tylko łóżko na ten moment i dwie szafki nocne. Cały salon nam również pozostał do umeblowania. Stół mamy nowy - to taki news u nas tylko. Poza tym na zewnątrz elewacja budynku może na lato jak się uda finansowo .... eh .... i tak bez końca - tyle dobrze, że ratę za kredzia mamy niską to jakoś się daje rade pomalutku, przyszedł nam pierwszy rzeczywisty rachunek za prąd 220 zł za 1 mies. i gaz 300 zł za 1 mies.

Tak, gruntowa pompa ciepla :)

ogrzewanie wody tez jest wliczone..i pompa dziala na 2 odwiertach...jeden do poprawki.. :/

To masz bardzo małe rachunki, brat ma na 3 odwiertach blisko 70 m i rachunki za prad w sezonie ma w graniacach 500zł za miesiac ale metraz ponad 250m/2 do ogrzania wiec mwoimy, ze i tak nieduzo wychodzi, tone wegla spokojnie by spalił a tu ma juz cały prad.Pogratulowac tak niskich rachunków