dorota.pomorskie 03.12.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Kto ma podłogówkę - jaką temperaturę macie ustawioną ? My właśnie odpalamy grzanie i tak się zastanawiamy na jaką temp ustawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 03.12.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 moj hydraulik mowil by nie szla wieksza temp niż 40-45, optymalnie u mnie jest ok 38-42, na grzejniki na górze troche wiecej ok 45-47, piec mam ustawiony na 60, na podlogowce mam rowniez zawór trojdrogowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 04.12.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 No bo właśnie nasz hydraulik mówił, że przy gazie starczy w zimie ciągła temp bez wył. pieca tak 25 stopni i mamy te 25 ale jakoś tak słabawo, ogólnie ciepło w pomieszczeniach jest - tak przyjemnie 21 stopni, ale podłoga tam gdzie panele nie jest jakas specjalnie ciepła - tylko tam gdzie kafle to czuć, że podłogówka chodzi. Grzejniki mamy na razie pozakręcane w 3 pokojach bo w reszcie nie ma i jest sama podłogówka więc na razie jak napalimy w naszym kominku to na chatce się robi 25 stopni i nie idzie wyrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 04.12.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 25 stopni to raczej nieduzo , brat ma glebinowa pompe ciepla i u niego temp. oscycluja w graniach 30 stopni. Co do paneli to normalne, u mnie jak i u brata jest identycznie jak u Ciebie, gres, kafle lepiej przewodza od drewna wiec i inne odczucie chodzac bez papci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 05.12.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 To podkręcimy na 30 i zobaczymy co się będzie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 10.12.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Z innej beczki - odwiedziliśmy pinb w słupsku , bo gdy odbierali nam dom to przy odbierze decyzji - pozwoleniu na użytkowanie, nie oddali nam naszego dziennika budowy - tłumacząc się że gdzieś się zapodział. Po 3 miesiącach ciągłych telefonów do pana inspektora i ciągłego przypominania się, poszłam do pinb. A Pan mi na to, że on się nie powiesi z tego powodu że nasz dziennik zginął i że takie rzeczy się zdarzają a dziennik już nam teraz do niczego nie będzie potrzebny. Dziennik wsiąkł i go nie ma. Co za burdel !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.12.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 ojj nie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 11.12.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Nie wiem czy dziennik nam będzie potrzebny czy nie - ale skoro to mój dokument i mieli mi go oddać - to chciałabym go mieć w całej dokumentacji budowy, tak dla własnego spokoju. Chyba będę musiała pisać skargę na tego inspektora, żeby mi wydali jakiś dokument, że to oni zagubili mój dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 24.12.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Wszystkim Budującym, Wykańczającym się i już Szczęśliwie Mieszkającym Wszystkiego najlepszego, radości, spokoju i szczęścia i magii świątecznej jak najdłużej:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 13.01.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witam wszystkich budujących w naszym regionie Nowy rok-nowe możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.01.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 i nowe wydatki Witam w Nowym Roku..tak jakos cicho w tej "naszej " grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 02.02.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Wszyscy pobudowali i cichutko siedzą w sowich domkach - dopieszczając detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.02.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 nie wszyscy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 08.02.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Ja jeszcze 50 lat bede budował......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 09.02.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 No tak - oczywiście, no to co u Was na budowach się dzieje ? Bo jak mówię - ja już mieszkam, więc życie jak życie płynie z dnia na dzień to samo praca, dom, spanie i tak ciągnie się i ciągnie - w domku dużo do zrobienia - u nas pozostało wyposażenia do końca pomieszczeń, jakieś tam kinkiety w łazience, cała praktycznie sypialnia, mamy tylko łóżko na ten moment i dwie szafki nocne. Cały salon nam również pozostał do umeblowania. Stół mamy nowy - to taki news u nas tylko. Poza tym na zewnątrz elewacja budynku może na lato jak się uda finansowo .... eh .... i tak bez końca - tyle dobrze, że ratę za kredzia mamy niską to jakoś się daje rade pomalutku, przyszedł nam pierwszy rzeczywisty rachunek za prąd 220 zł za 1 mies. i gaz 300 zł za 1 mies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.02.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 u mnie za prad przyszlo 464zl za 2 mce bedzie jeszcze mniej, bo w koncu ocieplenie poddasza zostalo skonczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 09.02.2015 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 u mnie za prad przyszlo 464zl za 2 mce bedzie jeszcze mniej, bo w koncu ocieplenie poddasza zostalo skonczone. Ogrzewasz na pradzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.02.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Ogrzewasz na pradzie? Tak, gruntowa pompa ciepla ogrzewanie wody tez jest wliczone..i pompa dziala na 2 odwiertach...jeden do poprawki.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 10.02.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Tak, gruntowa pompa ciepla ogrzewanie wody tez jest wliczone..i pompa dziala na 2 odwiertach...jeden do poprawki.. :/ To masz bardzo małe rachunki, brat ma na 3 odwiertach blisko 70 m i rachunki za prad w sezonie ma w graniacach 500zł za miesiac ale metraz ponad 250m/2 do ogrzania wiec mwoimy, ze i tak nieduzo wychodzi, tone wegla spokojnie by spalił a tu ma juz cały prad.Pogratulowac tak niskich rachunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.02.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Zbyszek, my grzejemy na II taryfie tylko, bo dom jest na plycie fundamentowej i nad rurkami od ogrzewania jest 15cm betonu. Jak sie podloga nagrzeje, to nie ma potrzeby zeby pompa zalaczala sie w ciagu dnia Nasz metraz to 180m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts