beti,kris,mimi 28.02.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 A gdzie zamawiacie strop? Bo rozumiem, że Teriva? Ja właśnie niedługo też bede zamawiał. Jeszcze nie wiem gdzie będziemy zmawiać strop-kierownik ma wyczaić gdzie najtaniej, oczywiście samemu też przydałoby się sprawdzić, ale ciągle brak czasu, cement też kier będzie nam wyliczał-jak na razie co do ilości materiałów to się nie mylił , my też mamy podpisana umowe z ekipą na sso, więc nie ma znaczenia jaki strop, martek a Wy gdzie kupujecie strop i po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 28.02.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Ja mam wycene na Terive 7000 + Beton 2000 = 9000 zł Powierzchnie mamy taką samą A Teriva chyba jest lżejsza? Zobaczcie na mój dziennik na zdjęcia elektryki (ostatnie ) - gdzieniegdzie widać sufit i schodki ja tam widzę tylko schodki na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 28.02.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Wiem stuku Widziałem Twój dziennik! Mnie też wykonawca do niego namawiał ale różnica w cenie nie jest aż taka duża i jednak biore Terive. Z rdugiej strony, widziałem u Ciebie w dzienniku, że za płyty zapłaciles 9200 + transport + pewnie dźwig + beton i stal w łączenia = pewnie ponad 10 tysi. Ja mam wycene na Terive 7000 + Beton 2000 = 9000 zł Powierzchnie mamy taką samą A Teriva chyba jest lżejsza? Za płyty zapłaciłem mniej A co ma waga do tego? No i robocizna mi odeszła, bo położenia płyt zajeło nam 2,5 godziny dla dwóch osób, To chyba, że tak. Ja tą kwotę wziąłem z Twojego dziennika Lżejszy strop mniejsze obciążąenia - chyba tylko to? Jeżeli chodzi o robocizne to u mnie jest troche inaczej, bo mam ekipe ustaloną na SSO i rodzaj stropu nie ma w tym przypadku wpływu na cene Dlatego co się opłaca dla jednej osoby nie koniecznie musi się opłacać dla drugiej osoby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 28.02.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Wiem stuku Widziałem Twój dziennik! Mnie też wykonawca do niego namawiał ale różnica w cenie nie jest aż taka duża i jednak biore Terive. Z rdugiej strony, widziałem u Ciebie w dzienniku, że za płyty zapłaciles 9200 + transport + pewnie dźwig + beton i stal w łączenia = pewnie ponad 10 tysi. Ja mam wycene na Terive 7000 + Beton 2000 = 9000 zł Powierzchnie mamy taką samą A Teriva chyba jest lżejsza? Za płyty zapłaciłem mniej A co ma waga do tego? No i robocizna mi odeszła, bo położenia płyt zajeło nam 2,5 godziny dla dwóch osób, To chyba, że tak. Ja tą kwotę wziąłem z Twojego dziennika Lżejszy strop mniejsze obciążąenia - chyba tylko to? Jeżeli chodzi o robocizne to u mnie jest troche inaczej, bo mam ekipe ustaloną na SSO i rodzaj stropu nie ma w tym przypadku wpływu na cene Dlatego co się opłaca dla jednej osoby nie koniecznie musi się opłacać dla drugiej osoby! Otóż to -mądre spostrzeżenie stuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 28.02.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 A gdzie zamawiacie strop? Bo rozumiem, że Teriva? Ja właśnie niedługo też bede zamawiał. martek a Wy gdzie kupujecie strop i po ile? Najpierw miałem wycene z Dombetu Włynkówko i była nie zła - 7600, Fimal i BAT odpada bo mają znaczenie drożej. Teraz czekam jeszcze na oferte od gościa od którego kupowałem BK, jest pośrednikiem a ma lepsze ceny niż sam bym sie zgłosił do Dombetu czy Osławy. Jeżeli chcesz to podeśle Ci jego numer na prv. i zrobi Wam wycene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 28.02.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 A gdzie zamawiacie strop? Bo rozumiem, że Teriva? Ja właśnie niedługo też bede zamawiał. martek a Wy gdzie kupujecie strop i po ile? Najpierw miałem wycene z Dombetu Włynkówko i była nie zła - 7600, Fimal i BAT odpada bo mają znaczenie drożej. Teraz czekam jeszcze na oferte od gościa od którego kupowałem BK, jest pośrednikiem a ma lepsze ceny niż sam bym sie zgłosił do Dombetu czy Osławy. Jeżeli chcesz to podeśle Ci jego numer na prv. i zrobi Wam wycene. ok byłoby super-dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 03.03.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Krótkie sprawozdanie z placu boju -zamówiliśmy już strop i stal, nie wiem tylko ile za beton, po za tym kominy się murują, a my zbieramy dokumenty o kredyt, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 03.03.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Krótkie sprawozdanie z placu boju -zamówiliśmy już strop i stal, nie wiem tylko ile za beton, po za tym kominy się murują, a my zbieramy dokumenty o kredyt, pozdrawiam Gdzie w koncu zamówiliście strop i stal? Ja wziąłem jeszcze dwie oferty na strop i okazały sie lepsze niż od tego gościa, do którego dawałem Wam namiary Powodzenia w załatwianu kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 03.03.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Krótkie sprawozdanie z placu boju -zamówiliśmy już strop i stal, nie wiem tylko ile za beton, po za tym kominy się murują, a my zbieramy dokumenty o kredyt, pozdrawiam Gdzie w koncu zamówiliście strop i stal? Ja wziąłem jeszcze dwie oferty na strop i okazały sie lepsze niż od tego gościa, do którego dawałem Wam namiary Powodzenia w załatwianu kredytu strop zamawialiśmy w Dom-becie, a stal w jakiejś hurtowni na konarskiego- nie znam nazwy bo na fakturze nie ma a to małż kupował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 03.03.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Pewnie w Laeanie lub Herkulesie. A nie wiecie czasem gdzie w Słupsku lub okolicach, skupują palety EURO? Zostało mi sporo, a szkoda spalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 03.03.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Pewnie w Laeanie lub Herkulesie. A nie wiecie czasem gdzie w Słupsku lub okolicach, skupują palety EURO? Zostało mi sporo, a szkoda spalić Na Szczecińskiej koło ZDZ jest skup palet. W okolicy komisu samochodowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 03.03.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Pewnie w Laeanie lub Herkulesie. A nie wiecie czasem gdzie w Słupsku lub okolicach, skupują palety EURO? Zostało mi sporo, a szkoda spalić Na Szczecińskiej koło ZDZ jest skup palet. W okolicy komisu samochodowego. Dzięki!Nawet po drodze mam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 03.03.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 hejka czy macie jakiegoś godnego polecenia hydraulika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 04.03.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 mam pytanko-jaki macie pomysł na ciepłą wodę latem?-czy z c.o czy może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 04.03.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 mam pytanko-jaki macie pomysł na ciepłą wodę latem?-czy z c.o czy może coś innego? My chyba zrobimy jakis wielki bojler , ale w sumie to jeszcze nie zapadła decyzja. Napewno nie chcemy palić latem w piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 04.03.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 mam pytanko-jaki macie pomysł na ciepłą wodę latem?-czy z c.o czy może coś innego? My chyba zrobimy jakis wielki bojler , ale w sumie to jeszcze nie zapadła decyzja. Napewno nie chcemy palić latem w piecu. A myśleliście o solarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 04.03.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 mam pytanko-jaki macie pomysł na ciepłą wodę latem?-czy z c.o czy może coś innego? My chyba zrobimy jakis wielki bojler , ale w sumie to jeszcze nie zapadła decyzja. Napewno nie chcemy palić latem w piecu. A myśleliście o solarach? Ja nawet nie myśle Ale gdybym był bogaty to napewno bym sobie je zafundował! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 04.03.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 mam pytanko-jaki macie pomysł na ciepłą wodę latem?-czy z c.o czy może coś innego? My chyba zrobimy jakis wielki bojler , ale w sumie to jeszcze nie zapadła decyzja. Napewno nie chcemy palić latem w piecu. A myśleliście o solarach? Ja nawet nie myśle Ale gdybym był bogaty to napewno bym sobie je zafundował! Czy gmina słupsk nie dopłaca do solarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 04.03.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 mam pytanko-jaki macie pomysł na ciepłą wodę latem?-czy z c.o czy może coś innego? My chyba zrobimy jakis wielki bojler , ale w sumie to jeszcze nie zapadła decyzja. Napewno nie chcemy palić latem w piecu. A myśleliście o solarach? Ja nawet nie myśle Ale gdybym był bogaty to napewno bym sobie je zafundował! Czy gmina słupsk nie dopłaca do solarów? Wiem ,że w Kobylnicy dopłacali, ale ja sie już nie załapałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 04.03.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 mam pytanko-jaki macie pomysł na ciepłą wodę latem?-czy z c.o czy może coś innego? My chyba zrobimy jakis wielki bojler , ale w sumie to jeszcze nie zapadła decyzja. Napewno nie chcemy palić latem w piecu. A myśleliście o solarach? Ja nawet nie myśle Ale gdybym był bogaty to napewno bym sobie je zafundował! Czy gmina słupsk nie dopłaca do solarów? Wiem ,że w Kobylnicy dopłacali, ale ja sie już nie załapałem To wkurzające , to tak jak my nie załapaliśmy się już na kanalizację gminną tylko musimy na własny koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts