beti,kris,mimi 04.03.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Pociągnę jeszcze wątek tych solarów-bo w sumie my z kasą tez nie bardzo,ale może to wydatek który się opłaca?-to chyba było w jakiejś reklamie no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 04.03.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Teraz dofinansowują w gminie Bytów. Myśle, że na naszą gmine też przyjdzie kolej Z tą opłacalnością to jest różnie. Wieksze znaczenie ma tutaj ekologiczność takiego rozwiązania Tylko droga ta ekologia Jeżeli będziesz zużywać sporo wody to myśle, że po ok. 6-8 latach się zwróci i wtedy będzie już za darmoche Tylko trzeba mieć te 8-10 tyś. na inwestycje. echh Pozdrawiam PS. Poczytaj na FM o solarach - sporo tego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 04.03.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Teraz dofinansowują w gminie Bytów. Myśle, że na naszą gmine też przyjdzie kolej Z tą opłacalnością to jest różnie. Wieksze znaczenie ma tutaj ekologiczność takiego rozwiązania Tylko droga ta ekologia Jeżeli będziesz zużywać sporo wody to myśle, że po ok. 6-8 latach się zwróci i wtedy będzie już za darmoche Tylko trzeba mieć te 8-10 tyś. na inwestycje. echh Pozdrawiam PS. Poczytaj na FM o solarach - sporo tego jest a ile to jest sporo wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 04.03.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ilość zużywanej wody zależy od ilości osób w gospodarstwie domowym i tak zwanych przyzwyczajeń, żeby nie powiedzieć trybu życia Tzn. wydaje mi się, że dla trzech osób lubiących prysznic, a nie tylko wannę do tego zmywarka w domu, to nie jest to zbyt opłacalna inwestycja. Jeżeli osób jest więcej to i zużycie jest wieksze. W sumie to tak sobie mysle, że jeżeli kogoś stać na taki wydatek to czemu nie, nawet przy małym zużyciu. Ja planuje przygotować instalace pod solary (zbiornik z dwiema wężownicami, rurki, pompki i inne kwiatki) i poczekać na lepsze czasy , może wtedy beda dofinansowywać. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 04.03.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ilość zużywanej wody zależy od ilości osób w gospodarstwie domowym i tak zwanych przyzwyczajeń, żeby nie powiedzieć trybu życia Tzn. wydaje mi się, że dla trzech osób lubiących prysznic, a nie tylko wannę do tego zmywarka w domu, to nie jest to zbyt opłacalna inwestycja. Jeżeli osób jest więcej to i zużycie jest wieksze. W sumie to tak sobie mysle, że jeżeli kogoś stać na taki wydatek to czemu nie, nawet przy małym zużyciu. Ja planuje przygotować instalace pod solary (zbiornik z dwiema wężownicami, rurki, pompki i inne kwiatki) i poczekać na lepsze czasy , może wtedy beda dofinansowywać. Pzdr. No właśnie my też tak myśleliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 05.03.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 a co wybieracie do salonu kozę czy kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 05.03.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 W salonie będzie kominek z DGP, początkowo miał być z płaszczem ale że kocioł będziemy mieli na pelety (ewentualnie ekogroch, drewno) to zrezygnowaliśmy z drugiej kotłowni w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 05.03.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 a co wybieracie do salonu kozę czy kominek? My planujemy koze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 05.03.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Nie wiecie gdzie w Słupsku albo w okolicach moge kupić cegłe rozbiórkową czerwoną? Dużo nie potrzebuje, gdzieś z 300 - 400 szt. Może komuś zostało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 05.03.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Nie wiecie gdzie w Słupsku albo w okolicach moge kupić cegłe rozbiórkową czerwoną? Dużo nie potrzebuje, gdzieś z 300 - 400 szt. Może komuś zostało? Mi zostało 6 cegiał, ale będą mi potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 05.03.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Kurrcze szkoda Myślałem, że sie podzielisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 05.03.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Kurrcze szkoda Myślałem, że sie podzielisz Kurcze, ale nie wiem gdzie można kupić taką cegłe?Czasem w gazecie są ogłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 05.03.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Nie wiecie gdzie w Słupsku albo w okolicach moge kupić cegłe rozbiórkową czerwoną? Dużo nie potrzebuje, gdzieś z 300 - 400 szt. Może komuś zostało? a do czego co ta cegła, bo jeżeli gdzieś na zew to znam kogoś kto ma, mówię na zew bo ta cegła to po jakiejś oborze czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 05.03.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 o grupa Słupska Budować Panowie i Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 05.03.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 o grupa Słupska Budować Panowie i Panie A na ryby kiedy jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 05.03.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 w przerwie między dostawą materiałów,a schnięciem ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 06.03.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Nie wiecie gdzie w Słupsku albo w okolicach moge kupić cegłe rozbiórkową czerwoną? Dużo nie potrzebuje, gdzieś z 300 - 400 szt. Może komuś zostało? a do czego co ta cegła, bo jeżeli gdzieś na zew to znam kogoś kto ma, mówię na zew bo ta cegła to po jakiejś oborze czy jakoś tak Moze być po oborze Musze wybudować takie wąskie słupki w wykuszu w salonie, ale w ścianie zewnetrzenej, wiec to nie przeszkadza. Jak możesz to podeślij mi namiary na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 06.03.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Byliśmy wczoraj ze starym w expanderze pytać o kredyt, a właściwie wypełniliśmy już wnioski, jeden do pekao sa- w/g wstępnej kalkulacji kredyt na 30 lat 160 tys. marża 2,00 kwota do spłaty to ok 900 zł(z dopłatami) ogólnie przepłacamy 100% ludzie-zjebiste warunki , zazdroszczę wszystkim którzy nie muszą brać tego świństwa, macie jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o kredyty, a może ktoś ma podobne dylematy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 06.03.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Dzisiaj został położony pierwszy bloczek BK naszego domku (kolejne zresztą też). Już od 8 rano czekałem żeby położyć grosiki pod pierwszy suporex Chociaż jak się teraz zastanawiam to powinny być już chyba eurocenty Zdjęcie z budowy: http://images49.fotosik.pl/77/e45396194f31f487med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 06.03.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Jakby ktoś szukał cegieł z rozbiórki to są jeszcze na Krzywoustego po starej fabryce mebli. Kupiłem dzisiaj 200 szt. i bede miał w domu kawałek pięknej historii miasta Paletowane po 1zł, a luzem po 0,6zł ale oczywiście tych luzem już nie było Beti, dzieki za pomoc ale w tej sytuacji wole to niż obore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts