Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Teraz dofinansowują w gminie Bytów. Myśle, że na naszą gmine też przyjdzie kolej :wink: Z tą opłacalnością to jest różnie. Wieksze znaczenie ma tutaj ekologiczność takiego rozwiązania :-? Tylko droga ta ekologia :D Jeżeli będziesz zużywać sporo wody to myśle, że po ok. 6-8 latach się zwróci i wtedy będzie już za darmoche :D Tylko trzeba mieć te 8-10 tyś. na inwestycje. echh

Pozdrawiam

PS. Poczytaj na FM o solarach - sporo tego jest :wink:

Teraz dofinansowują w gminie Bytów. Myśle, że na naszą gmine też przyjdzie kolej :wink: Z tą opłacalnością to jest różnie. Wieksze znaczenie ma tutaj ekologiczność takiego rozwiązania :-? Tylko droga ta ekologia :D Jeżeli będziesz zużywać sporo wody to myśle, że po ok. 6-8 latach się zwróci i wtedy będzie już za darmoche :D Tylko trzeba mieć te 8-10 tyś. na inwestycje. echh

Pozdrawiam

PS. Poczytaj na FM o solarach - sporo tego jest :wink:

a ile to jest sporo wody? :lol: :oops: :lol:

:D

Ilość zużywanej wody zależy od ilości osób w gospodarstwie domowym i tak zwanych przyzwyczajeń, żeby nie powiedzieć trybu życia :wink: Tzn. wydaje mi się, że dla trzech osób lubiących prysznic, a nie tylko wannę :D do tego zmywarka w domu, to nie jest to zbyt opłacalna inwestycja. Jeżeli osób jest więcej to i zużycie jest wieksze. W sumie to tak sobie mysle, że jeżeli kogoś stać na taki wydatek to czemu nie, nawet przy małym zużyciu.

Ja planuje przygotować instalace pod solary (zbiornik z dwiema wężownicami, rurki, pompki i inne kwiatki) i poczekać na lepsze czasy :wink: , może wtedy beda dofinansowywać.

Pzdr.

:D

Ilość zużywanej wody zależy od ilości osób w gospodarstwie domowym i tak zwanych przyzwyczajeń, żeby nie powiedzieć trybu życia :wink: Tzn. wydaje mi się, że dla trzech osób lubiących prysznic, a nie tylko wannę :D do tego zmywarka w domu, to nie jest to zbyt opłacalna inwestycja. Jeżeli osób jest więcej to i zużycie jest wieksze. W sumie to tak sobie mysle, że jeżeli kogoś stać na taki wydatek to czemu nie, nawet przy małym zużyciu.

Ja planuje przygotować instalace pod solary (zbiornik z dwiema wężownicami, rurki, pompki i inne kwiatki) i poczekać na lepsze czasy :wink: , może wtedy beda dofinansowywać.

Pzdr.

No właśnie my też tak myśleliśmy :lol:

Nie wiecie gdzie w Słupsku albo w okolicach moge kupić cegłe rozbiórkową czerwoną? Dużo nie potrzebuje, gdzieś z 300 - 400 szt. Może komuś zostało? :wink:

a do czego co ta cegła, bo jeżeli gdzieś na zew to znam kogoś kto ma, mówię na zew bo ta cegła to po jakiejś oborze czy jakoś tak

Nie wiecie gdzie w Słupsku albo w okolicach moge kupić cegłe rozbiórkową czerwoną? Dużo nie potrzebuje, gdzieś z 300 - 400 szt. Może komuś zostało? :wink:

a do czego co ta cegła, bo jeżeli gdzieś na zew to znam kogoś kto ma, mówię na zew bo ta cegła to po jakiejś oborze czy jakoś tak

Moze być po oborze :D Musze wybudować takie wąskie słupki w wykuszu w salonie, ale w ścianie zewnetrzenej, wiec to nie przeszkadza. Jak możesz to podeślij mi namiary na prv. :wink:

Byliśmy wczoraj ze starym w expanderze pytać o kredyt, a właściwie wypełniliśmy już wnioski, jeden do pekao sa- w/g wstępnej kalkulacji kredyt na 30 lat 160 tys. marża 2,00 :o kwota do spłaty to ok 900 zł(z dopłatami) ogólnie przepłacamy 100% :roll: ludzie-zjebiste warunki :evil: , zazdroszczę wszystkim którzy nie muszą brać tego świństwa, macie jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o kredyty, a może ktoś ma podobne dylematy?

Dzisiaj został położony pierwszy bloczek BK naszego domku :D (kolejne zresztą też). Już od 8 rano czekałem żeby położyć grosiki pod pierwszy suporex :wink: Chociaż jak się teraz zastanawiam to powinny być już chyba eurocenty :-?

Zdjęcie z budowy:

http://images49.fotosik.pl/77/e45396194f31f487med.jpg

Jakby ktoś szukał cegieł z rozbiórki to są jeszcze na Krzywoustego po starej fabryce mebli. Kupiłem dzisiaj 200 szt. i bede miał w domu kawałek pięknej historii miasta :D

Paletowane po 1zł, a luzem po 0,6zł ale oczywiście tych luzem już nie było :wink: Beti, dzieki za pomoc ale w tej sytuacji wole to niż obore :D