martek1981 16.04.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Co taka cisza w regionie? ja nie pisze bo mnie jakaś deprecha budowlana dopadła, kasy nie ma, czekamy na kredyt a budowlańcy rwą się do pracy, a kier bud nawet nie chce słyszeć o jakimś zastoju w budowie i jak tu nie mieć doła Beti, na depreche najlepiej jest sie wygadać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 16.04.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Co taka cisza w regionie? ja nie pisze bo mnie jakaś deprecha budowlana dopadła, kasy nie ma, czekamy na kredyt a budowlańcy rwą się do pracy, a kier bud nawet nie chce słyszeć o jakimś zastoju w budowie i jak tu nie mieć doła Beti, na depreche najlepiej jest sie wygadać Pozdrawiam. no właśnie dzisiaj tak zrobiłam i pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 25.04.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Halo grupa Co tam ciekawego w regionie słychać? Nikt nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 25.04.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Halo grupa Co tam ciekawego w regionie słychać? Nikt nie pisze my mamy więźbę na dachu i na dole elektrykę -to tyle, albo aż tyle , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 25.04.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 No to brawo Chyba bank się spisał My w czwartek bedziemy zalewac strop Tak przynajmniej mówi wykonwca. Chyba bedzie trzeba z tej okazji jakiegoś grila zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 26.04.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 No to brawo Chyba bank się spisał My w czwartek bedziemy zalewac strop Tak przynajmniej mówi wykonwca. Chyba bedzie trzeba z tej okazji jakiegoś grila zrobić grill obowiązkowo-nic nie smakuje lepiej niż pieczona kiełbasa na własnej działeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 01.05.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Witam -mam wycenę dachu- jestem trochę podłamana -to jest cena już za wszystkim(folią, mocowaniami, rynnami i wykończeniem czyli łupkami )+4 okna dachowe velux-otóż koszt balchodachówki wiśnia mat diament z tym wszystkim co tam napisałam z 7% vatem 15.960, a koszt dachówki cementowej firmy euronit ze wszystkimi dodatkami i rynnami z 7% vatem 15.850-jak dla mnie to ceny z kosmosu co? aha powierzchnia dachu 190 m, aha dekarz za m2 położenia blachodach bierze 36 zł, z za m dachówki 43, i co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 01.05.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Beti, nie mam co prawda rozeznania w cenach blachodachówki i dachówki cementowej bo sam zdecydowałem się na ceramike, ale kwoty, które podajesz nie wydają mi szczególnie duże, zwłaszcza, że cztery Veluxy + rynny to pewnie blisko połowa tej kwoty. U mnie wycena za 240m2 dachu z rynnami i 10 Veluxami, dachówka ceramiczna angoba to prawie 35 kpln.Koszt robocizny, który podajesz też wydaje sie bardzo niski, albo nie zawiera wszystkich dodatków jak: blacharka, orynnowanie, montaż okien. U mnie kompleksowa cena za wykonawstwo (więźba, okna, rynny, obróbki) to 83zł/mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 01.05.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 jeżeli chodzi o cenę robocizny to 200 zł. dodatkowo za każde okno i za wykończenie , czyli nabicie tych gontów-dokładnie nie wiem jak to się nazywa - 10 zł. za m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 08.05.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 a co tu taka cisza? to może ja się pochwalę-zaczynają u mnie kłaść dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 08.05.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Jednak dachówka będzie No i dobrze. U mnie juz strop zalany, ścianki kolankowe wymurowane, dzisiaj wylana część wieńca pod murłate i w przyszłym tygodniu koniec tego etapu Kolejny, czyli więźba i dachówka w sierpniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 16.05.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Znowu cisza w regionie U mnie koniec etapu wiec na razie nuda Mam do oddania za przysłowiowy grosz 70 szt. pustaków stropowych do Terivy z Dombetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.05.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Znowu cisza w regionie U mnie koniec etapu wiec na razie nuda Mam do oddania za przysłowiowy grosz 70 szt. pustaków stropowych do Terivy z Dombetu. No to dam Ci 70 groszy i je wezme U mnie w sumie nic ciekawego. Wpadło troche grosza to może okna się kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 16.05.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Znowu cisza w regionie U mnie koniec etapu wiec na razie nuda Mam do oddania za przysłowiowy grosz 70 szt. pustaków stropowych do Terivy z Dombetu. No to dam Ci 70 groszy i je wezme U mnie w sumie nic ciekawego. Wpadło troche grosza to może okna się kupi Stuku a gdzie kupujesz okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 16.05.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 u nas c.d dachu, w między czasie jakieś porządki na działce się robi, na dziś mieliśmy ambitne plany ale deszcz przegonił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.05.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Znowu cisza w regionie U mnie koniec etapu wiec na razie nuda Mam do oddania za przysłowiowy grosz 70 szt. pustaków stropowych do Terivy z Dombetu. No to dam Ci 70 groszy i je wezme U mnie w sumie nic ciekawego. Wpadło troche grosza to może okna się kupi Stuku a gdzie kupujesz okna? Narazie zrobiłem objazd po okolicznych fabrykach okien i jak narazie najtaniej wychodzi dla mnie zamówić u znajomego w Sławnie. (okna białe, najzwyklejsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 17.05.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Znowu cisza w regionie U mnie koniec etapu wiec na razie nuda Mam do oddania za przysłowiowy grosz 70 szt. pustaków stropowych do Terivy z Dombetu. No to dam Ci 70 groszy i je wezme U mnie w sumie nic ciekawego. Wpadło troche grosza to może okna się kupi Stuku a gdzie kupujesz okna? Narazie zrobiłem objazd po okolicznych fabrykach okien i jak narazie najtaniej wychodzi dla mnie zamówić u znajomego w Sławnie. (okna białe, najzwyklejsze) My już jedną wycenę mamy(firma z poza Słupska) a teraz czekamy na drugą od Bajcara(mamy tam znajomą ), no i w pon. zobaczymy, my bierzemy oka z zew brąz od środka białe, pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 18.05.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Nie polecam Pana B. i Trio Opinie znajomych. Polecam Drutex (mam obecnie w mieszkaniu) i MS (te bede kupował do siebie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 18.05.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 mamy już wycenę od Bajcara-wyszło taniej niż od tej pierwszej firmy, przydałaby się jeszcze jedna wycena Martek a co jest nie tak z Panem B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 18.05.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Jak mówie to tylko opinie znajomych, ale ponoć robia okna na kiepskim profilu. Ostatnio ponoć i tak mocno poprawili jakość. Taka rada. Niech fizycznie pokażą Ci jak bedzie wyglądał profil w momencie podpisywania umowy, czy zamówienia. Tzn. jeżeli płacisz za 5-cio komorowy to niech Ci go pokażą i porównaj później z tym co dostałaś. Słyszałem, że kiedyś sie to nie zgadzało. Nie chce Cie jednak zniechecać ani zachecać do innych jednak wiele razy słyszałem od znajomych, że załują że chieli zaoszczedzić na oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts