Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

Jak mówie to tylko opinie znajomych, ale ponoć robia okna na kiepskim profilu. Ostatnio ponoć i tak mocno poprawili jakość. Taka rada. Niech fizycznie pokażą Ci jak bedzie wyglądał profil w momencie podpisywania umowy, czy zamówienia. Tzn. jeżeli płacisz za 5-cio komorowy to niech Ci go pokażą i porównaj później z tym co dostałaś. Słyszałem, że kiedyś sie to nie zgadzało. Nie chce Cie jednak zniechecać ani zachecać do innych jednak wiele razy słyszałem od znajomych, że załują że chieli zaoszczedzić na oknach :wink:

to nie chodzi o zachęcanie ani o zniechęcanie porostu warto się pytać,

ale my też słyszeliśmy że stawiają na hurt anie na jakość,

ale cenę i tak trza sprawdzić :wink: :lol:

a jak u Ciebie daleko prace się posunęły? a ten Twój domek to chyba z ulicy widać , no nie?

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moze orientujecie sie w jaki cenach sa teraz dzialki budowlane w okolicach Slupska(zaznaczam ,ze chodzi o nieduza dzialke do 6 ar).Jak cos wiecie to prosze o informacje :D

Gmina sprzedaje teraz działki uzbrojone w Krępie i Bydlinie (bliżej Ustki) po 50 zł/m2 netto. Do 6 arów to raczej ciężko tam taką działke znaleźć, ale już 7-8 można trafić. Zainteresowanie troche zmalało, więc nie ma szału na przetargach. W innych miejscowościach, jak: Siemianice, Kobylnica, Włynkówko (bezpośrednie sąsiedztwo Słupska) działki raczej tylko z wolnego rynku po ok. 100 - 150 zł/m2.

http://www.bip.slupsk.ug.gov.pl/strony/4106.dhtml

W lokalnej prasie czasem trafiają się fajne działeczki w Kobylnicy. Ale faktycznie mniejsze niż 8 arów to żadkośc w tym rejonie.

Zapytam sąsiada może chce swoją sprzedać.

Ostatnio gmina Kobylnica odnawiała granice na działce obok mojej, i będą robić na nią przetarg. Tylko,że duża jest.

Gmina sprzedaje teraz działki uzbrojone w Krępie i Bydlinie (bliżej Ustki) po 50 zł/m2 netto.
Ostatnio nawet 45zł/m2 :).

To musiała być jakaś promocja :wink: Teraz spojrzałem na strone gminy i w Bydlinie i Krępie są po 51 zł/m2 netto w najnowszym przetargu :D

Dla porównania: 09.2006r., Bydlino - 24zł/m2, moja cena 8)

Gmina sprzedaje teraz działki uzbrojone w Krępie i Bydlinie (bliżej Ustki) po 50 zł/m2 netto.
Ostatnio nawet 45zł/m2 :).

To musiała być jakaś promocja :wink: Teraz spojrzałem na strone gminy i w Bydlinie i Krępie są po 51 zł/m2 netto w najnowszym przetargu :D

Dla porównania: 09.2006r., Bydlino - 24zł/m2, moja cena 8)

Dla porównania 12.2006. Kobylnica 33 zł/m2 8)

...z okazji dnia D. najlepsze życzonka dla wszystkich :lol: ...może macie namiary na jakąs sensowną i sprawdzona ekipe od tynków i posadzek/maszynowych/ bo jakoś nie moge sie dogadać ze znalezioną ...no i jak dalej pójdzie to zrobie ręcznie i chyba sam :evil:

dzięki za życzenia :p , my jeszcze przed tynkami ale jeżeli chodzi o posadzki to mogłabym polecić ekipę która u nas dom budowała-nie narzekaliśmy na nich :p

...z okazji dnia D. najlepsze życzonka dla wszystkich :lol: ...może macie namiary na jakąs sensowną i sprawdzona ekipe od tynków i posadzek/maszynowych/ bo jakoś nie moge sie dogadać ze znalezioną ...no i jak dalej pójdzie to zrobie ręcznie i chyba sam :evil:

Może spróbuj z nimi:

http://www.nordbud.slupsk.pl/default.asp

Napewno są sensowni i sprawdzeni :D Tylko nie wiem czy tani :wink: Ja jeszcze nie jestem na tym etapie, jak na razie przywozili mi żwir i piasek i jestem zadowolony :wink: Tynki i posadzki robili u znajomych i są bardzo zadowoleni.

Może spróbuj z nimi:

http://www.nordbud.slupsk.pl/default.asp

Napewno są sensowni i sprawdzeni :D Tylko nie wiem czy tani :wink: Ja jeszcze nie jestem na tym etapie, jak na razie przywozili mi żwir i piasek i jestem zadowolony :wink: Tynki i posadzki robili u znajomych i są bardzo zadowoleni.

dzięki za tą stronkę, może i ja skorzystam :p

Witam własnie podjęlismy decyzję o budowie mały domek BARWNY. Jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. Czy mozecie mi dać namiary na sprawdzoną firme budowlaną, ktora zajmuje sie również dowozem materiałów na budowę. W tym roku chcemy wystawić stan surowy z dachem, a budowa będzie w Słupsku. :)

Z góry dziękuje za namiary

Witam własnie podjęlismy decyzję o budowie mały domek BARWNY. Jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. Czy mozecie mi dać namiary na sprawdzoną firme budowlaną, ktora zajmuje sie również dowozem materiałów na budowę. W tym roku chcemy wystawić stan surowy z dachem, a budowa będzie w Słupsku. :)

Z góry dziękuje za namiary

A dleczego chcesz żeby firma dowoziła Ci materiały na budowe? Tym zajmują sie składy budowlane, zwłaszcza, że budowa w Słupsku to nawet gratis dowiozą :wink:

Myśle, że chodziło Ci o to, że firma bedzie też sama te materiały zamawiać, od wybranych przez siebie składów i przedstawiać Ci tylko fakturki do płacenia. To bardzo wygodny sposób, ale napewno nie najtańszy :wink:

Ja jestem ze swojej ekipy zadowolony ale napewno nie powierzył bym im kupowania materiałów (zresztą i tak by sie nie zgodzili :D )

Dokładnie o tym myślałam rozliczanie z faktur wg kosztorysu. Nie wiem czy to dobry. Sąsiad który korzystał z usług tej firmy tak robił.

Dzięki za cenne uwagi nie ukrywam że jesteśmy troche zieleni jeżeli chodzi o budowe domu i chętnie skorzystam z rad innych. Od pon siedzę na kompie i czytam forum Muratora. Dzis właśnie znalazłam grupę budująca Słupsk

Z budowa chcemy ruszyc pod koniec sierpnia oczywisćie may nadzieje ze sie uda więc teraz szukamy jakiejś sprawdzonej ekipy. Dostałam namiar na jedna niby rzetelna i sprawdzona tylko nie wiem czy wstępna cena podana przez nich nie jest trochę wysoka Stan surowy z dachem ok 40-45 tys.

Nasz domek to Barwny wersja podstawowa Murator.

jednoczesnie ma być budowa 2 domu Atlas i tu sie zdziwiłam bo dom z duzo bardziej skomplikowanym dachem i różnica 10.tyś

Chcemy porównać jeszcze inne

Jeżeli możesz podac namiary na swoją

A mam pytanko z czego budowałeś bo nasz wykonawca namawia nas na suporeks.

Cyba znalazłam swoje forum :lol:

W dolnej czesci mojego postu masz link do galerii zdjec :wink:

Ja budowałem z suporeksu, teraz dom czeka na przykrycie :wink:

Dokładnie o tym myślałam rozliczanie z faktur wg kosztorysu. Nie wiem czy to dobry. Sąsiad który korzystał z usług tej firmy tak robił.

Wiesz..., kosztorys kosztorysem, a życie życiem. W takim wypadku trzeba mieć naprawde duze zaufanie do ekipy, żeby sie później nie okazało, że z cementu za który zapłaciłaś można by wybudować dwa domy :D (to właśnie doświadczenia mojego sąsiada).

Moge podesłać Ci na priv namiary mojej ekipy.