Esiek 08.06.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Mamy nareszczie działkę )) - ale nie tą co miała być tylko inną. Za to projekt pasuje idealnie, przy działce mamy gaz wodę kanalizację i prąd Esiek - jak wy (ty?) ze Stefczyka to będziemy sąsiadami - mamy działkę na Mikołajczyka No to super, ze pasuje projekt. My mamy dzialke dokladnie przy Kosynierow. Nowa ulica. Ma byc otwarta w drugiej polowie miesiaca uroczyscie. =;->> Pewnie ksiadz, wstega itp. =;->>> Jak duza macie dzialke? To jest jedna z tych w MPZ z przeznaczeniem uslugowo-przemyslowym? Bo te maja pewne ograniczenia, jak chce sie na nich postawic budynek mieszkalny. Skladaj kwity jak najszybciej, bo to wszystko niestety trwa... Ja w srode zlozylem o pozwolenie na budowe. Pan w starostwie powiedzial, ze zapytac to moge najszybciej za 3 tygodnie co i jak. Nie wczesniej, bo tyle maja wnioskow i rozpatruja w kolejnosci. Henkok gaz w MPZ moze sobie byc, ale to "gazownia" okresli Ci, wydajac warunki i ewentualnie umowe na przylaczenie, czy gaz w ogole bedzie. Bo taki zapis to tylko plan. Hmm a co do budek to taki dziwny zapis, ale z tego co widze w swoim rejonie to ludzie nie maja budek w ogole. Pozdorwienia P.S. Jakby ktos mial znajoma ekipe to nadal porposze o namiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek i Ewa 08.06.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Działka w sam raz 1100 m - przeznaczenie - zabudowa jednorodzinna mieszkaniowa Gdzie będzie ta Kosynierów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiek 09.06.2007 01:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Działka w sam raz 1100 m - przeznaczenie - zabudowa jednorodzinna mieszkaniowa Gdzie będzie ta Kosynierów? No to pieknie. bardzo dobry rozmiar. To jakies mile 40x27. Rozumiem, ze to dzialka w rejonie 34MN na MPZ? Kosynierow to prostopadla laczaca Stefczyka z Mikolajczyka. Umawialiscie juz ekipe budowlana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek i Ewa 09.06.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Wymiary działki to ok.30 na 36 m wjazd od strony wschodniej w obszarze N38MN czyli niemalże idealnie Robiłeś może badania geologiczne? Ekipy jeszvze nie mam bo nie wiem kiedy wejdą ..... Ale za to mam bloczki fundamentowe i dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiek 09.06.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Wymiary działki to ok.30 na 36 m wjazd od strony wschodniej w obszarze N38MN czyli niemalże idealnie Robiłeś może badania geologiczne? Ekipy jeszvze nie mam bo nie wiem kiedy wejdą ..... Ale za to mam bloczki fundamentowe i dach A to jedna z tych dzialek przy N.036KD. No piekne miejsce. Moje gratulacje. Poza tym zazdroszcze, ze tam juz ludzie mieszkaja po sasiedzku i media sa i na dodatek sprawdzone. Rozumiem, ze transakcje robiliscie jakos ostatnio? Jak teraz ksztaltuje sie m2 ziemi w tym rejonie? Badania geologiczne robilem, jak uzbrajali niedawno teren, czyli zrobilem zdjecie wykopu i moj "adaptator" zalozyl, ze woda jest na takiej a nie innej glebokosci =;->> Poza tym spytalem Panow z kopary, na jaka glebokosc kopia i jaki jest grunt. Sama glina i na 1,70m sucho jak pieprz. I tak pewnie bedzie trzeba robic jakies dodatkowe uszczelnienie fundamentow, bo to malo przepuszczalne podloze niestety. Ja materialami sie nie przejmuje narazie. Stracilem "cisnienie" na budowanie "natychmiast". A jak dalej ceny beda na takim poziomie, to zaden polski sklad nie zarobi moich pieniedzy. Dam wszystko niemcom, bo u nich taniej i dostepnosc wlasciwie natychmiast. Robilem juz rekonensans, jak to jest za zachodnia granica. A transport tez da sie rozsadnie zalatwic. najgorzej bedzie z ekipa. Ale narazie za tydzien sie zenie i to jest teraz glowna sprawa =;->> Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek i Ewa 10.06.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 No to nasze gratulacje dla przyszłego młodego małżeństwaCeny ziemi w tym rejonie to 70-100/m2 Też byłbym zainteresowany zakupieniem ytonga w niemczech ale po pierwsze nie mam kontaktów a po drugie nie znam niemieckiego - więc chętnie bym się podlączył jeśli macie jakieś doświadczenia w tym względzie\ Na razie mamy bloczki betonowe na fundament i cały dach (bez więźby i okien) Na PW podsyłam numet kontaktowy Pozdrawiamy i jeszcze raz życzymy szczęścia na nowej drodze życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek i Ewa 10.06.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Esiek - na ile złożyłeś zapotrzebowanie na energię elektryczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiek 11.06.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 No to nasze gratulacje dla przyszłego młodego małżeństwa Ceny ziemi w tym rejonie to 70-100/m2 Też byłbym zainteresowany zakupieniem ytonga w niemczech ale po pierwsze nie mam kontaktów a po drugie nie znam niemieckiego - więc chętnie bym się podlączył jeśli macie jakieś doświadczenia w tym względzie. No to ladne ceny... A mlode malzenstwo bedzie od soboty =;->> CHociaz szczerze mowiac my juz nie tacy mlodzi =;-> Doswiadczenia tez nie mam w tym wzgledzie, ale pytam ile moge i gdzie moge. Ostatnio meczylem ksiegowa, jak to jest z Vat i jak to zrobic. Transport tez mi znajomy podsunal pomysl. Jeno skladowac nie mam gdzie bezpiecznie. Ale to jeszcze zobaczymy. Podlaczyc sie oczywiscie mozesz. My najprawdopodobniej bedziemy budowac z porothermu 24 i sciane dwuwarstwowa z 15 styro. Narazie musze miec pozwolenie na budowe, a reszte powoli pokolei. Niemiecki tez dla mnie problemem nie jest. Zapotrzebowanie na energie zlozylem 16KW. Moze troche duzo, ale jakos tak wychodzilo mi z obiczen, bo w planach mamy gotowanie na wyspie z plyta, a to jednak do 4KW ciagnie, jakies zelazko, pralka, piekarnik, itp. Jakbym teraz zamawial to jakas mala moc, a pozniej podwyrzszal zeby nie placic od razu duzej kwoty. Ale narazie prad to przyszlosc i druga czesc platnosci tez, bo niestety nie widac kabla na horyzoncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek i Ewa 12.06.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Uwaga - dla obecnych i przyszłych mieszkańców gminy Kobylnica Gmina zbiera ankietę w sprawie dofinansowania UE do instalacji solarnych na budynkach indywidualnych Jeśli zbiorą 300 chętnych to przygotują i skierują wniosek Ankieta jest niezobowiązująca natomiast dośc atrakcyjna Koszt solarow ok. 10000 z tego 75% Unia a 25% inwestor Jak można by było solary za ok. 2500 to wchodzę w ciemnoAnkieta jest w urzędzie gminy - trzeba ją wypałnić do 15 czerwca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiek 13.06.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Uwaga - dla obecnych i przyszłych mieszkańców gminy Kobylnica Gmina zbiera ankietę w sprawie dofinansowania UE do instalacji solarnych na budynkach indywidualnych Jeśli zbiorą 300 chętnych to przygotują i skierują wniosek Ankieta jest niezobowiązująca natomiast dośc atrakcyjna Koszt solarow ok. 10000 z tego 75% Unia a 25% inwestor Jak można by było solary za ok. 2500 to wchodzę w ciemno Ankieta jest w urzędzie gminy - trzeba ją wypałnić do 15 czerwca 2007 Informacje wlasciwie z pierwszej reki, ze termin skladania antkiet bedzie przedluzony. Narazie jest okolo 100 ankiet, wiec jesli ktos jeszcze nie zlozyl w gminie Kobylnica, to niech sie wybierze, a jesli zna kogos z gminy to przekazujcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 26.06.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witamy ponownie...my dopiero w lipcu rozpoczynamy papirologie ...wiec może w przyszłym roku pierwszy wykop....i jak macie juz ekipy budowlane ? Bo podobno trzeba długo szukać i wcześniej rezerwować ....nie mówiąc o tym aby ktos ja polecił ...wiec może cos od was wyskrobie na przyszła wiosnę... bo już jedną z pod Ustki odradzono mi...do usłyszenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiek 27.06.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witamy ponownie...my dopiero w lipcu rozpoczynamy papirologie ...wiec może w przyszłym roku pierwszy wykop....i jak macie juz ekipy budowlane ? Bo podobno trzeba długo szukać i wcześniej rezerwować ....nie mówiąc o tym aby ktos ja polecił ...wiec może cos od was wyskrobie na przyszła wiosnę... bo już jedną z pod Ustki odradzono mi...do usłyszenia !!! My niestety ugrzezlismy w papierach =:-< Pozwolenie trwa, dalem ciala bo zapomnialem o odrolnieniu dzialki i teraz mam dwa tygodnie zwloki. Pozniej 3 tygodnie na zalatwienie kredytu... Jakos impet mi opadl, bo nie widze perspektywy rozpoczecia przed wrzesniem. A tutaj rodzi sie obawa czy uda sie pokryc dachem dom przed zima... Wlasnie dogaduje sie z dwiema ekipami, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 28.06.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A jak wygląda rynek naszych ekip budowlanych, czy jest w czym wybierać...bo nie mam rozeznania...a słyszeliśmy że trzeba dużo wcześniej rezerwować...czy lepiej ściągać górali ....w prasie jest parę ogłoszeń o ekipach ale chyba lepiej mieć kogoś poleconego...pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiek 29.06.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 A jak wygląda rynek naszych ekip budowlanych, czy jest w czym wybierać...bo nie mam rozeznania...a słyszeliśmy że trzeba dużo wcześniej rezerwować...czy lepiej ściągać górali ....w prasie jest parę ogłoszeń o ekipach ale chyba lepiej mieć kogoś poleconego...pozdr. Ekipe mozna znalezc. Najlepiej jednak z polecenia. Ja dopiero teraz na powaznie zaczalem interesowac sie ekipa. Wczesniej mialem kilka kontaktow, ale nie umawialem sie, bo nie bylo perspektywy czasowej na horyzoncie. Ogloszenia moze i sa, ale nie masz gwarancji, czy na drugi dzien nie pojda na piwo =;->> Poza tym warto zobaczyc robote wykonana przez ekipe i pogadac z inwestorem, jak sie wspolpraca ukladala i czy jest zadowolony. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiek 17.07.2007 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Myslalem, ze tego nie zrobie, ale niestety musze "zareklamowac" niesolidnego czlowieka. Nazywa sie JANUSZ ZYCH i jest projektantem przylaczy wod-kan. Facet powiedzial, ze w dwa tygodnie zrobi wszystko. Przez ten czas nie dotknal nawet papierow, bo czegos mu brakuje, bo w ZUD znowu cos wymyslili. Sprawdzilem osobiscie i niczego mu nie brakowalo. NIE POLECAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwil 17.07.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam Mam prośbe Podajcie jakieś namiary na kogoś kto wykona projekt wod-kan i projekt zjazdu z drogi. Najlepiej tani i solidny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiek 18.07.2007 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Projekt zjazdu robil moj "adaptator", a na przylacza moge zapytac aktualnego, ale najwczesniej w piatek, bo tak bede sie z nim widzial. Niestety wszyscy sa tak zawalenie robota, ze nawet jak chca zarobic, to doba jest za krotka.A gdzie zamierzasz budowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwil 18.07.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Działke mam we Włynkówku (kierunek na Strzelino), a ile płaciłeś za adaptacje projektu + projekt zjazdu, czy miałeś dużo zmian w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiek 18.07.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Zmian mialem bardzo duzo, lacznie ze zmianami stropu, komina itp. Za adaptacje i projekt zjazdu dalem 2500 jeszcze do tego musisz doliczyc przylacza. Niestety tez w okolicach 1000 z uzgodnieniami. Dokumentacja to niestety worek bez dna wlasciwie. A pozniej walka z urzednikami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamm 20.07.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Pozdrawiam wszystkich inwestorów z okolicy Słupska. Ja jestem już na etapie wykończeniówki i w związku z tym mam pytanie do was czy znacie dobrych wykonawców schodów i mebli kuchennych. Z góry dziękuję i powodzenia w walce z papierologią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts