Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

Szukam sprawdzonych ekip (ale takich na prawdę sprawdzonych - z referencjami) do tynków cem.-wap. i wylewek, ocieplenie poddasza też planuję we własnym zakresie. Nie wiem czy wprowadzimy się w przyszłym roku bo nie chcę się jeszcze żenić z bankiem :D

witam, może mogę pomóc, jeżeli chodzi o tynki cem. -wap. to jak dla mnie to porażka, bo w tej chwili trzeba na nie położyć gładź :evil: ,nie wiem od czego to zależy ale gdybym drugi raz to robiła to raczej tradycyjne, ekipa jak ekipa mogę polecić, ale jeżeli chodzi o posadzki to nie koniecznie, nie dokładnie na rogach, spieszyli się, mogę natomiast polecić moją obecną ekipę-chłopaki robią wykończeniówkę, ale i ocieplają z zew., na razie nie chce zapeszać ale jestem z nich bardzo zadowolona, jakbyś chciał to mogę przesłać namiary na priv.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tyle, że to właśnie cem.-wap. uznawane są za te tradycyjne, a nie gipsowe. Ja długo się nad tym zastanawiałem i zdecydowałem, że chcę tynki cem-wap. Tylko, że potrzebuję super ekipy, bo z tego co słyszałem, że jak są dokładnie położone i zatarte piaskiem kwarcowym, to niektórzy nie kładą już gładzi bo tak im się ta faktura podoba. W tej chwili mam gipsowe tynki w mieszkaniu i stwierdzam, że to porażka. Jak możesz to odeślij na priva namiary na tą ekipę od wykończeniówki.

Tyle, że to właśnie cem.-wap. uznawane są za te tradycyjne, a nie gipsowe. Ja długo się nad tym zastanawiałem i zdecydowałem, że chcę tynki cem-wap. Tylko, że potrzebuję super ekipy, bo z tego co słyszałem, że jak są dokładnie położone i zatarte piaskiem kwarcowym, to niektórzy nie kładą już gładzi bo tak im się ta faktura podoba. W tej chwili mam gipsowe tynki w mieszkaniu i stwierdzam, że to porażka. Jak możesz to odeślij na priva namiary na tą ekipę od wykończeniówki.

oczywiście masz rację martek -cem-wap. tynki to sa tynki tradycyjne :oops: , w każdym razie my robiliśmy gipsowe i nie polecam Ty zresztą też :lol:

Witam wszystkich,

Większość z Was ma już za sobą przynajmniej sso więc jesteście znacznie dalej niż ja :)

Na wiosnę mam zamiar ruszyć z pracami budowlanymi i oczywiście szukam ekipy. Póki co mam spory rozrzut cenowy. Prosiłem o wyceny lokalne firmy i ceny wahają się od 45 - 65 tys. za SSO. Pytanie teraz do Was, bo już to przechodziliście... jaka jest średnia cena za m2 dla SSO w naszym regionie?

W moim przypadku, gdzie pow. użytkowej jest 184m2, dwuspadowy dach (około 265m2) wychodzi zatem z wycen od 245 - 353 zł za m2 (netto i to tylko robocizna). Podzielcie się swoją wiedzą w tym temacie, i skoro macie to już za sobą to na co zwrócić uwagę przy doborze ekipy?

Witam nowych budujących :wink:

Przy wyborze ekipy przede wszystkim zwracaj uwagę na to co u kogoś zrobili, a nie na to co mówią. Koniecznie spisz umowę o zakres robót. Ja na przykład nie spisałem bo to znajomy, i potem wyszły nieporozumienia bo on myślał, że umówiona cena jest bez okien dachowych. Jeżeli chodzi o ceny. Ja za 163 m2 SSO, dach kopertowy, dachówka ceramiczna płaciłem 50 tyś. Można taniej, można drożej. Zrób kasting, pojeździj po budowach i porozmawiaj z ludźmi u których dane ekipy budowały. W ten sposób podejmiesz najlepszą decyzję :wink:

Witaj Marku,

Dzięki za tak szybką odp :)

Kasting właśnie trwa. Problem jest taki, że każda z ekip jest z tzw. polecenia, widziałem ich budowy w naszym regionie i nikt nie narzekał.

Umowa oczywiście będzie (bez tego na pewno nie zacznę). Budować będę z ytonga ze stropem żerańskim więc cena 60tys za robociznę wydaje się być spora. Zauważ, że sam u siebie z dachem kopertowym zapłaciłeś 10tys mniej.

Waham się, bo niby co lepszego oferuje mi firma za 60 tys od tej za 45 tys. Terminy te same... niby strach brać najtańszych ale nie chciałbym też przepłacić ;)

Witam wszystkich :D . Jako, ze my dopiero "zaczynamy"-mam pytanie. Jakie, mniej wiecej, sa ceny w gminie Slupsk za przylaczenie wody, kanalizacji i produ do dzialki. Na oko bedzie to odleglosc okolo 100 m. Dzieki za podpowiedzi :o

To zależy często czy te 100 m. to będziesz robił jako przyłącze czy jako sieć?

Bedziesz robila :roll:

Jako przylacze podejrzewam, chociaz nie bardzo sie orientuje jaka jest roznica. Wiem, ze najlepiej jest pojsc i sie dowiedziec u zrodla. Pomyslalam jednak, ze moze ktos z Was sie orientuje, jakoze napewno ten etap macie juz daleko za soba :lol:

Witaj gasmej :wink:

Musisz wystąpić do Energi, oraz do ZGK Jezierzyce o warunki przyłączenia do sieci. Tam będziesz miała wszystko określone. Dopiero na podstawie tego papierka będzie można określić ewentualny koszt podłączenia. Ja rzeczywiście ten etap mam już za sobą, ale wszystkie media miałem przy granicy działki, więc koszt był nie wielki :wink: Powodzenia.

Witam wszystkich :D . Jako, ze my dopiero "zaczynamy"-mam pytanie. Jakie, mniej wiecej, sa ceny w gminie Slupsk za przylaczenie wody, kanalizacji i produ do dzialki. Na oko bedzie to odleglosc okolo 100 m. Dzieki za podpowiedzi :o

witam przyłącze wody w gmina ustka : sieć wodociągowa fi90-99 m i przyłącze wodociągowe do domu fi32-20 m-cena 10.766,02

Witam wszystkich,

...ceny wahają się od 45 - 65 tys. za SSO. Pytanie teraz do Was, bo już to przechodziliście... jaka jest średnia cena za m2 dla SSO w naszym regionie?

W moim przypadku, gdzie pow. użytkowej jest 184m2, dwuspadowy dach (około 265m2) wychodzi zatem z wycen od 245 - 353 zł za m2 (netto i to tylko robocizna). ...

Ja buduję parterówkę, z garażem 180m^2. 320m^2 powierzchni dachu, podwójna koperta, buduję z BK, strop drewniany, dachówka ceramiczna. Płacę 50kPLN.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...