Lobo_M 03.03.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Ja polecam p. Gackowskiego z ul. Reja, u mnie robił mapkę do celów projektowych a potem wyznaczał ławy fundamentowe. W mojej opini bardzo konkretny człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korys 03.03.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Dziękuję. Już ktoś mi go polecał. Chyba do niego uderzę. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 04.03.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Szukam firmy do odwiertu studni. Niestety HG Technika już się tym nie zajmuje. Zna ktoś alternatywę dla Eljot'a? Może ten post z 'Grupy Koszalin' Ci cosik pomoże: http://forum.muratordom.pl/post4079233.htm#4079233 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 08.03.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam. A nie ma ktoś może jakiegoś remontu mieszkania lub domku w okolicy Słupska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 16.03.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam. A nie ma ktoś może jakiegoś remontu mieszkania lub domku w okolicy Słupska? a o co chodzi? nudzisz sie Stuku czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.03.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam. A nie ma ktoś może jakiegoś remontu mieszkania lub domku w okolicy Słupska? a o co chodzi? nudzisz sie Stuku czy co? Kończymy właśnie robotę w Wodnicy i przydałoby się coś nowego, tegoroczna zima trochę dała nam popalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 18.03.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam. A nie ma ktoś może jakiegoś remontu mieszkania lub domku w okolicy Słupska? a o co chodzi? nudzisz sie Stuku czy co? Kończymy właśnie robotę w Wodnicy i przydałoby się coś nowego, tegoroczna zima trochę dała nam popalić my właściwie to już skończyliśmy nie wiedziałam że zajmujesz się budowlanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.03.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam. A nie ma ktoś może jakiegoś remontu mieszkania lub domku w okolicy Słupska? a o co chodzi? nudzisz sie Stuku czy co? Kończymy właśnie robotę w Wodnicy i przydałoby się coś nowego, tegoroczna zima trochę dała nam popalić my właściwie to już skończyliśmy nie wiedziałam że zajmujesz się budowlanką całe życie na budowie, ojciec ma małą firmę budowlaną tak więc nie miałem wyjścia taki samouczek ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 19.03.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam. A nie ma ktoś może jakiegoś remontu mieszkania lub domku w okolicy Słupska? a o co chodzi? nudzisz sie Stuku czy co? Kończymy właśnie robotę w Wodnicy i przydałoby się coś nowego, tegoroczna zima trochę dała nam popalić my właściwie to już skończyliśmy nie wiedziałam że zajmujesz się budowlanką całe życie na budowie, ojciec ma małą firmę budowlaną tak więc nie miałem wyjścia taki samouczek ze mnie to ciesz sie chłopie kupę kasy zostaje Ci w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecach 19.03.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Powiedzcie mi Państwo co myślicie o Kaszubach ?Od jakiś 2 lat siedzą na naszym rynku . W większości wypowiedzi moich kolegów z branży są to oceny negatywne .Osobiście sam poprawiałem dach w okolicach Darłowa , biednej Kobiecinie tak wykonali dach , że aż mi płakała :/ .Jakie jest wasze zdanie ? Może się z nimi spotkaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ceslav 21.03.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Czesc. Zaczynam budowe w Grabnie. Czy mozecie polecic ekipe do wykonania SSO? Skad braliscie beton i stal, zapewne ze strefy, ale od ktorego producenta, bo jest ich tam dwoch? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecach 21.03.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Polecam oczywiście swoją Firmę Beton stal czy inne materiały budowlane powinien załatwiać wykonawca. Ponieważ posiadają zniżki i są obeznani w rynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.03.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Polecam oczywiście swoją Firmę Beton stal czy inne materiały budowlane powinien załatwiać wykonawca. Ponieważ posiadają zniżki i są obeznani w rynku . Z tym nie do końca się zgodzę, nikt nie będzie walczył o pieniądze inwestora tak jak on sam. Takie jest moje zdanie w kwestii materiałów na SSO, a dalej to różnie bywa, czasami jak np z materiałami na dach warto pierw rozejrzeć się samemu a potem dogadać się w wykonawcą że weźmie na siebie i prze fakturuje, wtedy mamy 7 a nie 22% Vat. Generalnie dobrze jest wiedzieć co po ile stoi na rynku. Ja beton i bloczki brałem w Dombecie, stal w Hekulesie. Przestrzegam przet tamimi bloczkami fundamentowymi, są robione na piasku a nie żwirze, prze co "piją" wodę jak stary alkoholik, są kruche i nie trzymają klasy wytrzymałościowej. Sam kupiłem taki jeden na próbe w Lęborku, postawiłem na pare dni na deszczu potem rzuciłem o chodnik i sie rozpadl na kilka części. Na tyum nie warto oszczędzać to jest podstawa domu jak by nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecach 22.03.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Jeżeli chodzi o branie materiału to nie widzę żadnego problemu . Po prostu zasugerowałem iż Wykonawcy mają duże rabaty w hurtowniach pokryć dachowych , lub innych . W moim przypadku mam 35% . Myślę , że jest to pokaźna sumka . Inwestor biorąc moją firmę dostaje ten rabat na materiały . Współpracuję z hurtowniami budowlanymi od kilkunastu lat , na co niektóre materiały mamy nawet do 50 % rabatu . Faktury ustalamy z Inwestorami . Rabat jest zawsze , nie biorąc pod uwagę na kogo jest faktura , taki mamy układ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.03.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Tak jak napisałem materiały na dach mozna kupić przez wykonawcę ale jeśli chodzi o beton, materiał na ściany bloczki fundamentowe moim zdaniem lepiej poszukać samemu. Ja tak zrobiłem i ceny jakie miałem dziwiły nie jednego, ale o tym moge na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecach 23.03.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Zgadzam się z Pańską wypowiedzią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korys 23.03.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A ile płacicie za obsługę kierownika budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ceslav 23.03.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Ja rowniez szukam kierownika budowy oraz murarza do pomocy przy fundamentach, moze przyblizycie nam obowiazujace stawki? Moze komus z Was nie jest juz potrzebny blaszak oraz narzedzia budowlane- odkupie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecach 23.03.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Znam Pewną Panią kierownik mogę się jej spytać jak chcecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korys 23.03.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 To prosimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts