Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

A nie ma ktoś może jakiegoś remontu mieszkania lub domku w okolicy Słupska? :D :roll:

a o co chodzi?

nudzisz sie Stuku czy co? :wink:

Kończymy właśnie robotę w Wodnicy i przydałoby się coś nowego, tegoroczna zima trochę dała nam popalić :-?

my właściwie to już skończyliśmy

nie wiedziałam że zajmujesz się budowlanką :wink:

Witam.

A nie ma ktoś może jakiegoś remontu mieszkania lub domku w okolicy Słupska? :D :roll:

a o co chodzi?

Kończymy właśnie robotę w Wodnicy i przydałoby się coś nowego, tegoroczna zima trochę dała nam popalić :-?

całe życie na budowie, ojciec ma małą firmę budowlaną tak więc nie miałem wyjścia :lol: :lol: taki samouczek ze mnie :wink:

Witam.

a o co chodzi?

całe życie na budowie, ojciec ma małą firmę budowlaną tak więc nie miałem wyjścia :lol: :lol: taki samouczek ze mnie :wink:

to ciesz sie chłopie

kupę kasy zostaje Ci w kieszeni :lol:

Powiedzcie mi Państwo co myślicie o Kaszubach ?

Od jakiś 2 lat siedzą na naszym rynku .

W większości wypowiedzi moich kolegów z branży są to oceny negatywne .

Osobiście sam poprawiałem dach w okolicach Darłowa , biednej Kobiecinie tak wykonali dach , że aż mi płakała :/ .

Jakie jest wasze zdanie ? Może się z nimi spotkaliście ?

Polecam oczywiście swoją Firmę :)

Beton stal czy inne materiały budowlane powinien załatwiać wykonawca.

Ponieważ posiadają zniżki i są obeznani w rynku .

Z tym nie do końca się zgodzę, nikt nie będzie walczył o pieniądze inwestora tak jak on sam. Takie jest moje zdanie w kwestii materiałów na SSO, a dalej to różnie bywa, czasami jak np z materiałami na dach warto pierw rozejrzeć się samemu a potem dogadać się w wykonawcą że weźmie na siebie i prze fakturuje, wtedy mamy 7 a nie 22% Vat. Generalnie dobrze jest wiedzieć co po ile stoi na rynku.

Ja beton i bloczki brałem w Dombecie, stal w Hekulesie. Przestrzegam przet tamimi bloczkami fundamentowymi, są robione na piasku a nie żwirze, prze co "piją" wodę jak stary alkoholik, są kruche i nie trzymają klasy wytrzymałościowej. Sam kupiłem taki jeden na próbe w Lęborku, postawiłem na pare dni na deszczu potem rzuciłem o chodnik i sie rozpadl na kilka części. Na tyum nie warto oszczędzać to jest podstawa domu jak by nie było.

Jeżeli chodzi o branie materiału to nie widzę żadnego problemu :) .

Po prostu zasugerowałem iż Wykonawcy mają duże rabaty w hurtowniach pokryć dachowych , lub innych . W moim przypadku mam 35% . Myślę , że jest to pokaźna sumka . Inwestor biorąc moją firmę dostaje ten rabat na materiały . Współpracuję z hurtowniami budowlanymi od kilkunastu lat , na co niektóre materiały mamy nawet do 50 % rabatu .

Faktury ustalamy z Inwestorami . Rabat jest zawsze , nie biorąc pod uwagę na kogo jest faktura , taki mamy układ :) .

Tak jak napisałem materiały na dach mozna kupić przez wykonawcę ale jeśli chodzi o beton, materiał na ściany bloczki fundamentowe moim zdaniem lepiej poszukać samemu. Ja tak zrobiłem i ceny jakie miałem dziwiły nie jednego, ale o tym moge na prv.