Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

WYPRZEDAŻ STEMPLI BUDOWLANYCH o długości 3m-3,8m i grubości ponad 15cm w ilości 550 sztuk. 3,50 zł za sztukę.Wiele z nich to tzw. kopalniaki. Stemple były użyte jeden raz jako podpory szalunków stropowych.

Wyprzedaję też krawędziaki sosnowe 4cmX14cm o dł. co najmniej 3m, paletę suporexu prefabet 600 24cm (48 szt.), około 30 szt. silki 18cm, około 30 szt. prętów fi 8mm i parę kilo drutu wiązałkowego.

Wszystkich informacji udzielę na priv.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Was

Mam do Was pytanie odnośnie ogrodzenia z siatki . Dostałam ofertę na ogrodzenie 107 m siatka 150 cm o grubośc 3,5 mm , oczka 5,5 cm z murkiem z płyt w cenie 6500 zł. Czy to dobra cena . Oczywiście to koszt całkowity , czyli materiał i robota .Może możecie polecić kogoś w dobrej cenie .

• 2 weeks później...

Witam wszystkich serdecznie!

I się ładnie przywitam :rolleyes:

Jestem Artur i będę budował się (a przynajmniej mam taką nadzieję) w Niestkowie. Działka już kupiona.

Odnalazłem Waszą grupę i przeczytałem wszystkie 22 strony. Pewnie niektórzy już się dawno pobudowali ;) ale dzięki Wam można zebrać jakieś doświadczenie no i namiary na dobrych fachowców.

Narazie z żoną wybieramy projekt.....:bash: czy u Was też była o to taka wojna. Zanim ustalimy projekt który będzie się nam wspólnie podobał to chyba wieki minął.

Mam pytanie do Edyta.W - jak to było z tą adaptacją projektu bez architekta? Kierbud miał takie uprawnienia?

Widziałem tu ceny 5000-6000 tys za adaptacje projektu, to możlwie? Projekt kosztuje 2000-2500 tys a adaptacja prawie 3 razy tyle?

Może ktoś ma namiary na biuro projektowe co tak nie kasuje?

Pozdrawiam.

Artur

Siema wszystkim . Jestem nowy w tej grupie ,buduję się niedaleko Kobylnicy w Widzinie. Jestem na etapie stanu surowego domku o nazwie Barwny. Służę radą i potrzebowałbym też pomocy.Szukam taniej firmy do położenia ogrzewania podłogowego.Pozdrawiam !!!

Witam wszystkich. Po dziewięciu miesiącach walczenia z papierami rozpoczynam budowę !!! Dokumenty zacząłęm kompletować od początku stycznia, myślałem, że się wyrobię do wiosny, a tu za oknem ... jesień. Mam nadzieję, że zima w tym roku trochę odpuści. Miejsce budowy- Kobylnica, okolice Jaśminowej. W miarę potrzeb będę się starał służyć pomocą a i pewnie nie raz o nią poproszę. Projekt - Tymek A z Horyzontu, z drobnymi zmianami.

Art-e, mnie adaptacja projektu kosztowała 3 tyś( zazwyczaj wynosi 2,5 ale było trochę przeróbek). Projektant- P. Arkadiusz z Siemianic, bardzo konkretny gość, większość dokumentów załatwia osobiście, dokładnie wyjaśnia co, jak, dlaczego i po co. Posiada uprawnienia na kierownika, więc potem można wywalczyć zniżkę. Szczerze polecam.

A i przy okzaji mam 2 pytania. Czy ktoś stawiał ściany z bloczków H+H, czy faktycznie wychodzą tak korzystnie w porównaniu z suporexem? I drugie pytanie; jakie są wasze odczucia, co do podejścia do inwestora urzędników z Urzędu Gminy Kobylnica, bo moje są dalekie od zadowolająch... Pozdrawiam

Witam ,i juz odpowiadam ,za adaptację płaciłem 5 tyś. ale widzę że można taniej .Załatwiałem to po znajomości i myślałem że będzie taniej ,no coż . A z urzędnikami współpraca przebiega bez większych problemów twu.... twu... jak na razie. Zapraszam do zapisów na solary słoneczne i pompę ciepła ,jest mało chętnych dlatego że trzeba wpłacić od razu wkład własny czyli około 9700 zł, a na same solary tylko 4000zł. Ja podpisałem już umowę.Pozdrawiam

Witam wszystkich. Po dziewięciu miesiącach walczenia z papierami rozpoczynam budowę !!! Dokumenty zacząłęm kompletować od początku stycznia, myślałem, że się wyrobię do wiosny, a tu za oknem ... jesień. Mam nadzieję, że zima w tym roku trochę odpuści. Miejsce budowy- Kobylnica, okolice Jaśminowej. W miarę potrzeb będę się starał służyć pomocą a i pewnie nie raz o nią poproszę. Projekt - Tymek A z Horyzontu, z drobnymi zmianami.

Art-e, mnie adaptacja projektu kosztowała 3 tyś( zazwyczaj wynosi 2,5 ale było trochę przeróbek). Projektant- P. Arkadiusz z Siemianic, bardzo konkretny gość, większość dokumentów załatwia osobiście, dokładnie wyjaśnia co, jak, dlaczego i po co. Posiada uprawnienia na kierownika, więc potem można wywalczyć zniżkę. Szczerze polecam.

A i przy okzaji mam 2 pytania. Czy ktoś stawiał ściany z bloczków H+H, czy faktycznie wychodzą tak korzystnie w porównaniu z suporexem? I drugie pytanie; jakie są wasze odczucia, co do podejścia do inwestora urzędników z Urzędu Gminy Kobylnica, bo moje są dalekie od zadowolająch... Pozdrawiam

Witaj! Nareszcie ktoś z "mojej" wiochy hehhehehheee My też budijemy Tymka z Horyzontu, ale na ul.Wodnej.

Co do podejścia do urzędników, to no coment!!!!!!!!!!! walczę z nimi już kilka lat.......................nic tylko wąglika im podesłać :)

Witaj! Nareszcie ktoś z "mojej" wiochy hehhehehheee My też budijemy Tymka z Horyzontu, ale na ul.Wodnej.

Co do podejścia do urzędników, to no coment!!!!!!!!!!! walczę z nimi już kilka lat.......................nic tylko wąglika im podesłać :)

witajcie, witaj stukpuk. obejrzałam sobie Twojego tymka, bardzo zgrabny domeczek, gratuluję wyboru projektu. my też wybraliśmy dwuspadowy dach, tylko dom trochę w bardziej nowoczesnym stylu. zaczynamy na wiosnę w połowie drogi między ustka a słupskiem. narazie wymyslamy z czego ma być domek, żeby architekt wprowadził odpowiednie zmiany do projektu, myślę że pozwolenie do wiosny załatwimy ;)pozdrawiamy

Mam do sprzedania stemple o dł. pow. 3,5m - 350 sztuk. Sprzedaje po 3,5zł, ale przy większej ilości mogę zrobić promocję!!!!! Próbowałem się dodzwonić pod podany nr tel., ale zasięgu brak. Proszę o tel. do mnie 501 265 486.

Pozdrawiam.

Dzieki za odzew, rzeczywiscie jestem teraz poza zasiegiem. Skontaktuje sie w poniedzialek, 18tego. Pozdrowienia