Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam nowych i starych bywalców!

U mnie z braku kasy, cisza na budowie.

I mała uwaga, nie podawajcie numerów na forum, czasem są potem z tego kłopoty,(mi osobiście nie przeszkadza, ale wiecie jacy są ludzie.))) ślijcie na privka,itp........

hej witaj stukpuk, u nas tez nie najciekawiej w tej materii :bash: zwieramy siły i zbieramy kase na wiosne 2011, wtedy ruszamy pełna parą hihi. narazie szalejemy u architekta który dopasowuje projekt do działki i tego co my chcemy, jutro kolejna wizyta. pozdrawiam:)

witaj art-e, na jakim Ty etapie jesteś? kurcze, pusto na tym forum i jakoś niechetnie przyjmują nowych:P:P pozdrawiam

Hejka,

Ja na razie jestem na etapie wyboru projektu. Ciężko to idzie, ja co innego - żona co innego ;)

Obecnie przymierzam się do wybrania biura do adaptacji projektu (jak już go wybiorę), zorientować się w cenach itp, dlatego tak zapytałem na forum, ale masz rację jakoś niechetnie przyjmują nowych. Dziwne, forum dla wybranych...?

Witam wszystkich po długiej przerwie. Co do nowych osób na forum to super że się ujawniają i jak najbardziej są mile widziani :)

Do Art-e tak jak wcześniej pisałam :

,,.....bo ja kupiłam projekt gotowy i tylko go adoptowałam według własnych potrzeb. a dokładniej mój kier. budowy mi go adaptował i za jego wskazówkami sama załatwiałam pozwolenie na budowę. wyszło o wiele taniej chociaż pewnie trochę dłużej niż firma by Ci załatwiała, ale dużo kasy zaoszczędziłam. w swoim projekcie zmieniłam kilka ścianek, okna, usunełam 1 łazienke itp i kąt nachylenia dachu. byłam u 3 architektów i ceny jakie mi podali za takie przeróbki to ok 5-7 tyś. a mój kier.bud zrobił mi te przeróbki znacznie taniej i jak już wspomniałam za jego pośrednictwem załatwiłam sobie pozwolenie na budowę. ostrzegam troche było tego latania, ale jeśli jesteś zainteresowany takim rozwiązaniem to na priv moge dać Ci namiary na niego. ,,

Tak więc jeśli masz jakieś pytania w tej sprawie lub chcesz namiary na mojego kier.bud. to napisz na [email protected]

pozdrawiam

Hejka,

Ja na razie jestem na etapie wyboru projektu. Ciężko to idzie, ja co innego - żona co innego ;)

Obecnie przymierzam się do wybrania biura do adaptacji projektu (jak już go wybiorę), zorientować się w cenach itp, dlatego tak zapytałem na forum, ale masz rację jakoś niechetnie przyjmują nowych. Dziwne, forum dla wybranych...?

hej art-e

znam to hihi;) już to przerabialiśmy. z tysięcy projektów jakie były gotowe w końcu po roku (sic!!!) wybraliśmy ten jeden jedyny. zastanawialiśmy się nad projektem indywidualnym ale powaliła nas cena ehhh... ale znalazł sie w końcu taki nasz wymarzony domek, Wam życzę powodzenia i dłuuugich dyskusji i kompromisów przy winie:D nie wiem jakie macie potrzeby i czy podobaja się Wam nowoczesne domy czy raczej klasyczne, jesli nowoczesne to dam Ci namiary na fajne projekty, odlotowe po prostu. My już mamy pania architekt, która nam wszystko załatwia - wszystkie papiery do pozwolenia na budowie, przyłącza,usytuowanie budynku na działce,poprawki - nie mamy żadnych poprawek w projekcie na razie - sama jestem w szoku, odwierty itp itd. jak chcesz kontakt, to daj mi swego maila,bo ja za bardzo nie wiem jak tu sie na priv wchodzi, albo powiedz mi jak to sie robi, to podrzucę Ci namiary na kobietkę. pozdrawiam serdecznie, do "usłyszenia'

Witam wszystkich po długiej przerwie. Co do nowych osób na forum to super że się ujawniają i jak najbardziej są mile widziani :)

Do Art-e tak jak wcześniej pisałam :

,,.....bo ja kupiłam projekt gotowy i tylko go adoptowałam według własnych potrzeb. a dokładniej mój kier. budowy mi go adaptował i za jego wskazówkami sama załatwiałam pozwolenie na budowę. wyszło o wiele taniej chociaż pewnie trochę dłużej niż firma by Ci załatwiała, ale dużo kasy zaoszczędziłam. w swoim projekcie zmieniłam kilka ścianek, okna, usunełam 1 łazienke itp i kąt nachylenia dachu. byłam u 3 architektów i ceny jakie mi podali za takie przeróbki to ok 5-7 tyś. a mój kier.bud zrobił mi te przeróbki znacznie taniej i jak już wspomniałam za jego pośrednictwem załatwiłam sobie pozwolenie na budowę. ostrzegam troche było tego latania, ale jeśli jesteś zainteresowany takim rozwiązaniem to na priv moge dać Ci namiary na niego. ,,

Tak więc jeśli masz jakieś pytania w tej sprawie lub chcesz namiary na mojego kier.bud. to napisz na [email protected]

pozdrawiam

Witaj Edyta,

dzieki za przywitanie, gdzie bedzie Twój domek? jaki projekt wybrałas, jak mozna wiedzieć? wiesz już z czego bedziesz budowała? zaczęłaś już czy startujesz na wiosnę? dużo tych pytan, ale strasznie ciekawa jestem wszystkiego, co dotyczy budowy, bo to jeszcze przed nami, to wielkie wyzwanie:yes: pozdrawiam

Amglad my budujemy w Słupsku blisko ul Hubalczyków projekt i zdjęcie gdzieś już wcześniej wklejałam na tym forum, obecnie mamy zamówione okna (w połowie listopada montaż) nie moge sie juz doczekac.pozdrawiam

zaraz poszukam zdjęcia na forum, strasznie ciekawa jestem. ja mam strasznie trudne okna w projekcie - znaczy są prostokatne i trójkatne ale ogromnej wielkości, wiec troche sie tym martwie, ale do tego momentu jescze 2 lata:eek:

okna w listopadzie to moze na swieta juz w swoim wlasnym domku bedziecie??? rany, ja tez bym sie nie mogla doczekac....pozdrawiam

Amglad my budujemy w Słupsku blisko ul Hubalczyków projekt i zdjęcie gdzieś już wcześniej wklejałam na tym forum, obecnie mamy zamówione okna (w połowie listopada montaż) nie moge sie juz doczekac.pozdrawiam

jejku piekny jest ten Twój przemyslany i rzeczywiscie przemyslany calkiem niezle. bomba:D gratuluje!!! dach sliczny i kolor i wyglad, po prostu super. zazdroszcze Wam, ze już tyle macie za soba... pozdrawiam, jestem pod ogromnym wrazeniem:D:D

hej art-e

znam to hihi;) już to przerabialiśmy. z tysięcy projektów jakie były gotowe w końcu po roku (sic!!!) wybraliśmy ten jeden jedyny. zastanawialiśmy się nad projektem indywidualnym ale powaliła nas cena ehhh... ale znalazł sie w końcu taki nasz wymarzony domek, Wam życzę powodzenia i dłuuugich dyskusji i kompromisów przy winie:D nie wiem jakie macie potrzeby i czy podobaja się Wam nowoczesne domy czy raczej klasyczne, jesli nowoczesne to dam Ci namiary na fajne projekty, odlotowe po prostu. My już mamy pania architekt, która nam wszystko załatwia - wszystkie papiery do pozwolenia na budowie, przyłącza,usytuowanie budynku na działce,poprawki - nie mamy żadnych poprawek w projekcie na razie - sama jestem w szoku, odwierty itp itd. jak chcesz kontakt, to daj mi swego maila,bo ja za bardzo nie wiem jak tu sie na priv wchodzi, albo powiedz mi jak to sie robi, to podrzucę Ci namiary na kobietkę. pozdrawiam serdecznie, do "usłyszenia'

hejka,

My szukamy małego domu do 120 m2, w stylu nowoczesnym.

Jak masz fajną stronkę z projektami to chętnie popatrzę, chociaż wydaje mi się iż już prawie wszystko widziałem hehe. Najfajniejsze domy jak dla mnie mają "Lipińscy" i studio "Z500"

amglad1 jak masz problemy z privem, masz mojego maila: [email protected]. Wymiana doświadczeń mile widziana

A ja mam do sprzeadnia paletę suporexu 24x24x59cm prefabet odmiana 600- 5zł za szt.

Witamy wszystkich!Kilka dni temu kupilismy projekt i powoli przymierzami sie do adaptacji go.bedzie niewiele zmian...powiedzcie z zcego najlepiej budowac w projekcie mam protherm ale zastanwaimy sie by mzienic na supoerx badz H+A .Jak to jest u was?Co polecicie?

Witamy wszystkich!Kilka dni temu kupilismy projekt i powoli przymierzami sie do adaptacji go.bedzie niewiele zmian...powiedzcie z zcego najlepiej budowac w projekcie mam protherm ale zastanwaimy sie by mzienic na supoerx badz H+A .Jak to jest u was?Co polecicie?

Ja też miałem w projekcie porotherm i zamieniłem na suporex. Zrobiłem to z kilku powodów. Suporex jest:

1.tańszy

2.bardziej dostępny

3."cieplejszy"

4.jednorodny (nie ma otworów), dzięki czemu lepiej "trzyma" wszelkiego rodzaju kołki i kotwy

5.bardziej wytrzymały (nie kruszy się i nie pęka)

Jeżeli zamierzasz ocieplać grubo buduj z suporka, jeżeli cienko to kup lepiej jakiegoś ytonga, h+h lub inny p+w na klej.

p.s. Namiary na ekipę wysłałem na priv.

Ja też miałem w projekcie porotherm i zamieniłem na suporex. Zrobiłem to z kilku powodów. Suporex jest:

1.tańszy

2.bardziej dostępny

3."cieplejszy"

4.jednorodny (nie ma otworów), dzięki czemu lepiej "trzyma" wszelkiego rodzaju kołki i kotwy

5.bardziej wytrzymały (nie kruszy się i nie pęka)

Jeżeli zamierzasz ocieplać grubo buduj z suporka, jeżeli cienko to kup lepiej jakiegoś ytonga, h+h lub inny p+w na klej.

p.s. Namiary na ekipę wysłałem na priv.

rafek11 możesz mi też przesłać namiary swojej ekipy?

Witam wszystkich nowych i "starych" budujących:)

Szczególnie sąsiadów z Bydlina i Machowina;)

Przeprowadzam teraz casting na ekipę od tynków cementowo-wapiennych maszynowych. Pomożecie?

Pytanie do Marcin Cetera:

Jak tam wrażenia po budowie domu przez Pana M.? Ja do dzisiaj mam czkawkę;)

Witam wszystkich nowych i "starych" budujących:)

Szczególnie sąsiadów z Bydlina i Machowina;)

Przeprowadzam teraz casting na ekipę od tynków cementowo-wapiennych maszynowych. Pomożecie?

Pytanie do Marcin Cetera:

Jak tam wrażenia po budowie domu przez Pana M.? Ja do dzisiaj mam czkawkę;)

Nie wiem o co chodzi ale tylko na stronie grupy slupskiej zeby odpowiedzieć musze wybrac opcje "odpowiedz z cytatem", ale nieważne

U mnie pan M w końcu robił do wieńca od dachu miałym innych. na początku zawsze wygląda pieknie ale z czasem wychodza "kwiatki", dlatego ja po kilku takich i to w prezencie od roznych ekip stwierdzilem ze nigdy nikomu nikogo juz nie polecę, no prawie nikogo, hygraulik byl pierwszej klasy , pozdrawiam p. Ryszarda!

Co do równości ścian nic nie mogę mu zarzucić, tyle że np. nie wiedział że dysperbitem nie maluje sie fundamentu do konca i takie male szczeguły. jak wspomniałem najważniejsze że ściany proste i otwory na miarę.

Co do tynków to powiem tak, dobrych ekip jest jak na lekarstwo. zalezy co wymagasz od tynków, czy maja byc pod malowanie czy jeszce gładź, u mnie poszła jeszce gładź więc byłem w stanie przymknąć oko. Ekipa która robiła u mnie, teraz robi u tescia kolegi, byłem pełen obaw bo u mnie im nie szło za dobrze. ale u tego znajomego jest podobno nieźle. jak widac u mnie się nauczyli.

Co do maszynowych to naprawdę trzeba uważać bo oni robia szybko ale niedbaja o szczegóły 9przykład u mojego wujka), rogi pozawijane, nie mozna zamontować żadnego kinkietu bo widać fale dunaju. dlatego naprawdę trudny orzech. ja u mnie wszystko sprwdzałem 2m łatą i halogenem i teraz mam tak jak chciałem, ale troche nerwów mnie to kosztowało.